Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Я чув, Оля, що вони беруть чашу з хлібом і вином до рук, але не споживать, говорячи, що я не достойний, і так передають "по колу" з рук - в руки. Можливо найстарший з них і вживає.

Католицька церква використовує хліб, вимочений у вині. Вино виноградне і червоне. Хліб і вино перетворюється на Тіло Господнє підчас Служби Божої. До причастя можуть приступити всі, крім тих, хто вчинив важкий гріх і не посповідався.

2. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

А я взагалі вже запутався з тими свідками... То вони не вірять в те, шо говорить Папа (і Церква), бо тільки свідки знають, як правильно, то вже листи від Павла... Запутали мене начисто.

3. Forpost

Forpost Стоїк

в мене тільки російська нет -Біблія наші і туть позаду,здавалось що такого поганого помістити в Інтернеті українську біблію ,так нє....Воть Вам Мих і проповідування української церкви

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

А посиланнячко можна?;) :D

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

І це Ви, Шреку кажете? Не можете знайти укр. Біблію в неті? Шкода, що я мінусів не роздаю.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

У нас також споживають спочатку хліб, спеціально для цього спечений, без закваски (я правда точностей не знаю, можу запитати), а тоді окремо вино виноградне червоне. Те, що це перетворюється на тіло, чи кров, то я таке чую вперше. Це написано, що робіть на спомин про Мене, каже Христос. Решта, вважаю, то вже додумане церквою. Але то, як хто навчений. У нас сповідатися не заставляють ні перед ким. Хіба хто має особисту потребу яку. Просто тиждень перед Спомином в церкві оголошується піст і молитва для очищення. Кожна людина повинна сама себе перевірити, з якою совістю вона приступає перед Бога в звершенні цієї Заповіді. Тому вже перед самим актом Причастя служитель оголошує, що ті, хто не в мирі в домах своїх, зі своїми ближніми, не мають спокою в серці своєму - нехай утримаються.

7. Оля

Оля Старожилка форуму

Та хай буде російська, раз нема української. Мені саме місце важливе. Хоч англійською навіть...

8. Forpost

Forpost Стоїк

20 Далее, вы собираетесь, так, что это не значит вкушать вечерю Господню; 21 ибо всякий поспешает прежде других есть свою пищу, так что иной бывает голоден, а иной упивается. 22 Разве у вас нет домов на то, чтобы есть и пить? Или пренебрегаете церковь Божию и унижаете неимущих? Что сказать вам? похвалить ли вас за это? Не похвалю. 23 Ибо я от Самого Господа принял то, что и вам передал, что Господь Иисус в ту ночь, в которую предан был, взял хлеб 24 и, возблагодарив, преломил и сказал: приимите, ядите, сие есть Тело Мое, за вас ломимое; сие творите в Мое воспоминание. 25 Также и чашу после вечери, и сказал: сия чаша есть новый завет в Моей Крови; сие творите, когда только будете пить, в Мое воспоминание. 26 Ибо всякий раз, когда вы едите хлеб сей и пьете чашу сию, смерть Господню возвещаете, доколе Он придет. 27 Посему, кто будет есть хлеб сей или пить чашу Господню недостойно, виновен будет против Тела и Крови Господней

9. Оля

Оля Старожилка форуму

То з цього Свідки взяли, що треба раз на рік Спомин проводити?:eek:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це випливає з наступного:
    26 Як вони ж споживали, Ісус узяв хліб, і поблагословив, поламав, і давав Своїм учням, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє.
    27 А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі.
    У нас, у церкві ніхто нікого не заставляє сповідатися, це справа кожного, та й толку з сповіді, якщо когось примусили? Це повинно йти від серця, а не від примусу. Сповідаємося тільки перед Богом, священник - це скоріше, щоб свідчити і помогти висповідатися. Перед сповідю слід робити іспит совісті.

11. Forpost

Forpost Стоїк

Ще раз перевіри вукраїнський сегмент , де є посилання, то посилання на російські ресурси, відповідно текст російський,Одна є, але не інтернет- активна .Якщо маєте посилання ,то опублікуйте, якщо не для мене ,то може комусь знадобиться.Я правда сьогодні свою залив в нет ,але Вам звичайно не сподобається

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шреку, не все, Що Ви робите мені НЕ подобається.;)

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

14. Forpost

Forpost Стоїк

о про неї я і говорив,там нема інструментів пошуку,тому я висловився що вона не інтернет- активна

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага!, зрозумів.

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, ну нарешті! :) Чого Ви то так довго тримали для себе?

• Подобається Подобається x 1
  17. Оля

Оля Старожилка форуму

20 А далі, коли ви збираєтесь разом, то не на те, щоб їсти Господню Вечерю.
    21 Бо кожен спішить з'їсти власну вечерю, і один голодує, а другий впивається.
    22 Хіба ж ви не маєте хат, щоб їсти та пити? Чи ви зневажаєте Божу Церкву, і осоромлюєте немаючих? Що маю сказати вам? Чи за це похвалю вас? Не похвалю!
    23 Бо прийняв я від Господа, що й вам передав, що Господь Ісус ночі тієї, як виданий був, узяв хліб,
    24 подяку віддав, і переломив, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє, що за вас ломається. Це робіть на спомин про Мене!
    25 Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене!
    26 Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде.
    27 Тому то, хто їстиме хліб цей чи питиме чашу Господню негідно, буде винний супроти тіла та крови Господньої!
    28 Нехай же людина випробовує себе, і так нехай хліб їсть і з чаші хай п'є.
    29 Бо хто їсть і п'є негідно, не розважаючи про тіло, той суд собі їсть і п'є!
    30 Через це поміж вами багато недужих та хворих, і багато-хто заснули.
    31 Бо коли б ми самі судили себе, то засуджені ми не були б.
    32 Та засуджені від Господа, караємося, щоб нас не засуджено з світом.
    33 Ось тому, мої браття, сходячись на поживу, чекайте один одного.
    34 А коли хто голодний, нехай вдома він їсть, щоб не сходилися ви на осуд. А про інше, як прийду, заряджу.

От це місце в українському перекладі. То мені здається, що ці слова апостол Павло сказав, щоб з Вечері Господньої не робили просто гостини, але аж ніяк не те, щоб згадувати цю подію раз в рік. :sad:

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, я не вперше друкую це посилання.:)

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а навііщо вам кілька?..
    у мене одна...
    одна людина — одна Біблія...
    чи чим більше — тим більш віруючий?.. :D

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а чому ви святкуєте?...
    про це у Біблії жодної згадки...
    католики з православними досі сперечаються коли треба святкувати, чи того числа, чи цього...
    якого?.. ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)