Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Навіть дуже часто і не тільки про алкоголізм.
    То який висновок?

2. Valeo

Valeo Well-Known Member

Я вас не вчу. Я просто навожу факти.

Ви хочете сказати, що Біблія неправильно перекладена, якщо тільки знавцями оригінального перекладу можна правильно її пояснити?

Вибачте, але мені здається, що ви не бачите того, що я пишу. Ці авторитетні богослови скільки ще будуть досліджувати? Вони що, не бачать, що ця "нафта" вже через край переливає? А може вони повинні досліджувати і тільки, а хтось інший повинен боротися з тими пороками?
    Де ви чули або бачили, щоб ті дослідники закликали дотримуватися біблійних норм; наприклад, не чинити перелюбу, не зловживати алкоголем, не говорити лайкою, чи забороняють вони статеве життя до шлюбу? Ви скажете, що в Церкві говорять. Можливо. І непереконливо видно. Але більше ніде. Багато людей, які вважають себе християнами, якраз і ведуть таке порочне життя. І поведінка людей в світі щораз погіршується. Ви дивитеся телевізор? Ви бачите там рекламу презервативів? "надягни, щоб тебе не вибрав СНІД". Не говориться там:"не чини блуду, бо Біблія це забороняє" Та молодь, яка подивилася ту рекламу, які висновки для себе зробить?- Все дозволено, якщо обережно, і так робить. А спитайте когось, чи він не християнин. Скажуть, що всі вони християни. Реклама пива, горілки, і т. д. Всі живуть як хочуть і ніякі богослови їх не стримують, хоча,як богослови, то повинні знати,як. І вони ще мають визначати, хто є християнин. А коли Свідки Єгови відкрито засуджують ті порочні вчинки, то,бач, вони "нехристияни".

3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Так емоційно? Ви певно свіжу статтю з вашої періодики прочитали?
    То що свідки на наших теренах заповнили порожнечу що лишилась після недоброї пам»яті КПРС це факт. І тепер «Організація» і є тим самим «ум, чєсть, і совєсть нашой епохі «. Ви хочете перебрати на себе статус самої високоморальної спілки людей,але в той же час паплюжите все ,що не сповідує ваші,м»яко кажучи сумнівні ідеї.
    За вашою логікою тільки свідки вказують людям на проблеми сучасного суспільства,а всі решта займаються продажем тютюну,наркотиків та роздачею презервативів у дитячих садочках?
    Нічого дивного,якщо людині протягом кількох років вбивати в голову,що вона належить до групи «обраних»то скорш за все вона втратить здатність критичної оцінки і таки буде переконана в своїй «обраності»
    Ви переконані,що в нетрях вашої організації все так чисто і пристойно?Але ж ми знаємо
    Людське серце найлукавіше над все та невигойне, хто пізнаї його?Ієр. 17:9
    Я думаю,це стосується і ваших братів і сестер? Тільки не розповідайте про пильнування чистоти рядів,це і у комуняк було.
    P.S. Засуджують і муністи ,мормони ,і багото хто ще,але це не значить що вони є християне.

4. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Свідки Єгови існували і в радянські часи і були чи не єдиною релігійною групою яка відмовилась від співпраці з комуністичним режимом. Тому ваше порівняння свідків і комуністів мало того що необгрунтоване,воно образливе для ти х свідків які потерпіли від комуністичного режиму

5. франц-йосип

Потерпали не тільки свідки,не ображайтесь.
    А от структура організації СЄ майже списана з комуно-партійної.
    А співпрацювати в ідеологічному плані тоталітарна секта під назвою компартія ні з ким і не збиралась,бо мала -"єдине вірне ,вічно живе вчення" (нічого не нагадує?)
    і далі-обов"язковий журнал,обов"язкові збори на однакову для всіх тематику ,контроль за кожним членом організації,облік,контроль за місцем перебування,колективний орган управління -політбюро,покарання виключенням з партії,і,нарешті-обраність,бо називали себе авангардом,не менше.....

6. Сергій аспірант

Пане, вам ввижаються комунічтичні ідеї там де їх немає і ніколи не було.
    Структура організації свідків Єгови теж грунтується на Бібілії, християнами в 1 ст. н. е керувало 12 апостолів і жоден з них не вивищувава себе, не існувалао тоді і поняття про намісництво Христа та багато чого іншого взятого церквою у язичників в подальші роки.
    Перегляньте історичні прац і про формуваня ієрархії в церкві. Цікаво чому Папа римський носить титул який до нього носивВерховний жрець бога сонця?
    Дивно але православна церква підтримувала політику комуністів.

7. франц-йосип

Щось не можу знайти в Біблії "піонерського служіння","районних надзіратєлєй",залів царства а також те що треба проповідувати не менше певної кількості годин і складати рапорти,вести журнали відвідувань,повідомляти про відїзд своїх старших
    А політбюро і т.з."Бруклінська скінія"-просто близнюки ,а ви кажете-здається.Тим паче,що я веду не про ідею,а про систему організації і підпорядкування,де чітко простежується тоталітарна схема.

8. Сергій аспірант

термін наглядач є перекладом грецького слова єпископос

9. Сергій аспірант

Цікаво звідки ви взяли Бруклінську скинію. У церкві теж простежується жорстка ієрархічна структура, але ви не звинувачуєте церкву в тоталітаризмі.
    Незважаючи на те яку посаду займає свідок Єгови усі вони виконують однакові обовязки і кожен з них бере участь у пропвідницькому служунні і немає значення чи він звичайний свідок. чи старійшина чи раойний наглядач, чи президент Товариства.
    Свдками Єгови люди стають добровільно. усвідомлюючи які обовязки,вимоги та обмеження це на них накладає. так само вони можуть вільно вийти з організації. Адже ніхто нікого не тримає силою. Так свідки Єгови звітують про свою провідницьку діяльність вказуюючи у звітах кількість годин, росповсюджену літратуру, зацікавлених і ці звіти необхідні для координації проповідницької та видавничої діяльності. В Новому завіті згадуються випадки коли апостоли обмінювались інформацією про своє служіння, вказані також данні як сприймали Добру новину житклі різних міст. яка кількість приєднувалась до християнських зборів.

10. консультант

Це в них в крові. На сьогоднішній день вони теж ні з ким не співпрацюють. Навіть на випадок війни будуть ховатись за спинами чужих дітей. Я писав, що СЄ - це держава в державі або напівпаразити на тілі суспільства. Моя хата з краю, я нічого не знаю.

11. Сергій аспірант

Цікаво що вам говорять слова Христа про те що б не належати світу.
    Церква втручається в політику і який результат? Свідки Єгови підкоряються законам і невиступають проти влади. Вони сумлінно сплачують податки, чесно працюють. Але ніколи не зроблять того шо суперечить їхньму сумлінню.
    Їм не байдужі люди та їх проблеми.

• Подобається Подобається x 1
  12. консультант

Якщо вони такі милосердні, то чому не бажають ставати на захист своєї Вітчизни, яка складається власне з тих людей, які як Ви кажете, їм не байдужі?

13. Сергій аспірант

Тому що це означало б необхідність вбивати таких самих людей, і можливо навіть одновірців. Заповідь не убий немає винятків, навіть якшо порушуються заради чиїхось політичних інтересів. Я вже писав про це і не бачу потреби йти по другому колу.

14. консультант

Ми на тому самому колі, просто з нього ніяк вийти не можем. Філософія свідків -
    те, що я кажу є істина, якби не було істиною, я б цього не казав, а раз це істина, то її заперечити не можливо, інакше перестане бути істиною, і втративши свій сенс,
    перестане існувати.

15. франц-йосип

Так так дуже вдале порівняння,з майже стукаческими дописами свідків-проповідників (де були ,хто погнав геть,куди ще можна зайти) і апостолами.
    Апостоли проповідували царство Єгови?

16. Valeo

Valeo Well-Known Member

Ви знову не про те. Не йдеться зараз про Свідків, як про високоморальних, а про те, хто має право називати себе християнами. Якщо це ті богослови і дослідники, то тоді поясніть, яким чином. Якщо на вашу думку, Свідки не християни, то хто тоді ними є? Чи може немає взагалі нікого?

І перестаньте називати Свідків "обраними". Це я чув вже десь в іншому місці - "Прийміть в серце Христа і будьте спасені." Один представник духівництва написав, що у «мить, коли людина повірить у Христа... її доля є вирішена назавжди». Може тоді людина і вважає себе обраною.
    Але для того, щоб спастися, потрібно все життя бути послідовником Ісуса, і виконувати все, що він говорив,- не тоді, коли є для цього час і не тоді, коли є бажання, а постійно.
    Свідки мають надію жити на відновленій землі, але надія - це не є гарантія.

Ви мене питаєте, чи я переконаний? Не переконаний. Трапляються випадки, коли хтось поведеться не так, або вчинить якійсь гріх. Людина недосконала і часто помиляється. Якщо особа розкаюється і більше не повторює гріха, то залишається. А якщо не розкаюється, то такої не може бути в організації.1 Кор. 5:11-13.

Пане Франце-Йосипе, можна дізнатися, ким є ви ?

17. Valeo

Valeo Well-Known Member

На конференції релігійних провідників в Іспанії було зазначено: «Може бути, що [церкви] дуже занедбали те, чим Свідки якраз найбільше турбуються,— відвідування людей по домах, що входило в апостольську методику ранньої церкви.
    тт Тоді як церкви часто обмежуються тільки тим, що будують храми, б’ють у дзвони, аби привабити людей, і проповідують всередині своїх культових споруд, [Свідки] застосовують апостольський спосіб ходити від дому до дому і використовувати кожну нагоду для свідчення» («Католицизм» [«El Catolicismo»], Богота, Колумбія, 14*вересня 1975 року, с.*14).

18. франц-йосип

????????????

Библия - книга для организации и принадлежит собранию христиан, как организации, а не отдельным людям, как бы искренне они не верили, что могут истолковывать Библию. По этой причине Библию нельзя понять правильно, не считаясь с видимой организацией Иеговы" (Сторожевая Башня, 1 октября 1967 г., стр. 587).
    «Мир Сатаны – это организованное человеческое общество, которое существует отдельно от видимой организации Бога» (т.е. все люди, не входящие в организацию «Свидетели Иеговы»).(. Ты можешь жить вечно в раю на земле. Нью-Йорк, США, 1989)

Гілка називається "Свідки",вас тут є вже предостатньо,присутність сторонніх вам тільки заважає,так що переписуйтесь поміж собою у мирі і злагоді.
    Бувайте здорові!

19. Сергій аспірант

Свідки Єгови говорять що є правими, але не вивищують себе з поміж інших, бо розуміють що вони недосконалі люди. Врешті переконнання у власній правоті характерне для усіх релігій, але ви критикуєте лише свідків.
    Чи не читали ви вірша, що весь світ лежить у владі лукавого?
    Як це ви прокоментуэте.

20. Valeo

Valeo Well-Known Member

І що ви тут такого цитуєте. Дійсно, самому Біблію неможливо зрозуміти, а тільки разом з організацією Бога. Біблійний приклад- Дії 8:26-39. Організація - це об'єднання людей. У минулому Бог мав свій народ, і Він давав йому вказівки, тому вони знали, що робити.Такий самий устрій є і сьогодні.
    Мабуть всі себе вважають якоюсь організацією або церквою.

А тепер правильна цитата, і ось як там написано:. "Следовательно, мир сатаны — это организованное человеческое общество, которое существует отдельно от видимой организации Бога. Христиане должны держаться отдельно от этого мира (Иакова 1:27)."
    Ці книжки поки ще є.

Я теж вам бажаю всього доброго.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)