Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Valeo

Valeo Well-Known Member

Я можу вам це пояснити, але в двох словах цього не скажеш так, щоб це було зрозуміло. Я також можу загрузити сюди цей матеріал, але не впевнений, що вам буде зручно його читати в такому форматі з монітора, бо там немало його є.
    Є публікації, які це пояснюють, і при бажанні їх можна прочитати.Якщо будете мати таке бажання, то скажете, я допоможу.

2. Valeo

Valeo Well-Known Member

Дійсно, Свідки помилялися стосовно різних дат, і самі це визнали, про це я теж десь читав в цій темі.І це теж окрема розмова. Зате скільки всього збулось вже і збувається того, що вони говорять!
    До речі,ті неправильні дати відсіяли тих, хто сподівався тільки скорого приходу закінчення цієї системи і не мав справжніх спонук служити Богу.

Скажіть, звідки ви знаєте, наскільки відрізняються теперешні Свідки від колишніх?

На рахунок Гамаліїла- якщо Свідки тут ні до чого, тоді кого стосується цей принцип?

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Є окрема гілка. :pardon:

4. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Є загальноприйнятий термін "християнство" подивіться в будь-якому словнику,світському чи богословському,і побачите,що СЄ.мормони та інші религійні об"єднання,що користуються Біблією в цю категорію не попадають,от саме це я і мав на увазі.
    Тобто "домовленність" з Богом у свідків є,але коли це відбулося і чому таємно від усього світу пояснити непросто?
    А чому ж ви так все ускладнюєте? Ісус промовляв до малоосвічених людей,і вони Його чудово розуміли.В чому ж у такої "обраної" організації проблеми з доступним і небагатослівним поясненням?

А ви не знаєте? ну тоді подивіться літературу СЄ,журнали 20-х 30-х 70-х років і порівняйте із теперішньою концепцією.(література-доступна в неті)

Стосується організації СЄ,яка не існує в первинному стані.Тобто в теперішньому вченні СЄ і половини не лишилося від тих положень,що були на початку минулого століття.Не встояли і 100років,тобто згідно принципу -не від Бога,звиняйте.

• Подобається Подобається x 2
  5. Yur

Yur Well-Known Member

А як ще, власне, можна розуміти ці рядки з Євангелії:

Я й Отець Ми одне! (Івана 10-30)

А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій!
    Промовляє до нього Ісус: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували! (Івана 20:28-29)

От і маємо вірити написанному в Біблії одне до одного, а з цим і прийде розуміння, і тлумачення на ті запитання, котрими задаватиметесь.

• Подобається Подобається x 1
  6. Valeo

Valeo Well-Known Member

Загальноприйнятий це який? Хто це має право визначати, хто є християнин, а хто ні. Хто створював ті словники, світські вони чи богословські? Це все визначили люди, які, до речі, теж можуть помилятися, і звичайно, що помиляються.
    Сьогодні багато чого "загальнопринято",але чи воно принято для Бога?
    Колись вчителі закону, фарисеї також робили те, що по їхнім міркам було принято, але Богу не подобалося це.
    Повинна бути біблійна підстава для визначення того, хто є християнин.І тільки на основі біблії можна це визначити. Це видно по плодам.

Ісус сказав своїм послідовникам: «Ви*— мої друзі, якщо виконуєте все, що я наказую» Івана 15:14.
    Вони вели активний спосіб життя, навчаючи людей правди. Також в Біблії говориться, що саме тоді названо учнів християнами Дії 11:26.
    Це свідчило про їхню віру в*те, що Ісус є Божим Сином і*що він передав людям волю свого небесного Батька. Такі переконання спонукували учнів йти життєвим шляхом, який був непопулярним у*тодішньому світі.
    Дотримуючись учень Христа, його послідовники уникали перелюбу, розпусти, нечистоти, , ідолопоклонства, спіритизму,ворожнечі,гніву, заздрощів, суперечок... пияцтва, гульбищ й подібного» (Галатів 5:19—21; Ефесян 4:17—24). Апостол Павло нагадав християнам з*Коринфа, що декотрі з*них раніше вели такий негідний спосіб життя, але потім змінились. Він написав: «Бог своїм духом вас обмив, освятив і*визнав праведними в*ім’я нашого Господа Ісуса Христа» (1*Коринфян 6:9—11).
    У своїй книжці «На зорі християнства» (англ.) Е.*Барнз розповідає: «З ранніх достовірних джерел ми дізнаємося, що однією з*основних ознак християнського руху була його високоморальність і*законослухняність. Його прихильники намагалися бути сумлінними громадянами і*вірними підданими. Вони остерігалися пасток і*пороків язичництва. У*приватному житті вони*старалися бути добрими сусідами і*надійними друзями. Вони вчилися бути поміркованими, працьовитими та порядними людьми. Серед повсюдної продажності й розбещеності християни, які залишалися вірні своїм принципам, були чесними і*правдивими людьми. У*статевому житті вони керувалися високими нормами: поважали подружній зв’язок і*провадили морально чисте сімейне життя». Ось такими були перші християни.
    Ще однією характерною рисою раннього християнства було ревне проповідування. Христос наказав своїм послідовникам: «Ідіть та робіть учнями людей з*усіх народів» (Матвія 28:19,*20). Професор Сорбоннського університету (Франція) Жан Бернарді написав: «[Християни] йшли всюди і*говорили з*кожним. У*дорозі, в*містах, на площах і*в домах. Незалежно від того, приймали їх чи виганяли. Бідним і*дуже багатим... Вони мандрували суходолом та морем і*йшли до кінців землі».
    Як ви думаєте, хто сьогодні цього всього дотримується?

Біблійні вчення Свідків не змінилися. Але організаційні зміни дійсно відбувалися,згідно з Біблії.
    Бог через пророка Ісаю передрік: «Замість міді впроваджу Я золото, і*замість заліза впроваджу срібло, і*замість дерева*— мідь, а*замість каміння*— залізо, і*дозором твоїм зроблю мир, твоїми*ж начальниками*— справедливість» (Ісаї 60:17).
    Щоб створити добротний виріб, треба замінити матеріал нижчої якості на матеріал вищої якості. Цей приклад ілюструє те, що відбувалось в*організації Свідків Єгови. За весь період, який називається «закінченням цієї системи» або «останніми днями», організаційна структура Свідків постійно вдосконалювалась.
    Наприклад, перестали вибирати демократичним способом старійшин і служителів, такі призначення стали теократичними.І це принесло величезні результати. Я не буду описувати всіх змін, але вони пішли тільки на користь організації. Але якщо схочете, то я надам вам цю інформацію.
    Пояснити просто, але не в двох словах. Не перекручуйте.

Якщо на початку своєї діяльності Свідки робили щось не так, то вони все виправляли, щоб було правильно, і це було тільки на користь. Духовне світло поступово відкривало правильне розуміння.І це теж є біблійна підстава, наприклад, Приповістей 4:18. Якщо вже ви робите такі висновки, користуючись літературою Свідків, роблячі порівняння,то можете там знайти також і пояснення на цю тему.

7. франц-йосип

Та не просто,а неможливо,для незазомбованої людини,а от серед своїх,вже "обработаних"-з легкістю.

Ну от,а як же і коли сталося ,що ваших керівників вже безпосередньо призначає,як ви стверджуєте-Бог? Це як далай-ламу вибирають?

оце-найпопулярніша "відмазка"СЄ-"світло" і "поступово"
    Сперечатися з СЄ з приводи "священної корови",іхньої організації майже безрезультатно,але все ж давайте про ваше "світло".
    Подвійна мораль-принцип запозичений у комуністів дозволяє легко маніпулювати основними засадами ідеології.Комуністи теж на догоду ситуації,що змінювалась-міняли свої ідеологічні гасла,заради одног-збереження власної організації,влади,можливості маніпулювати "паствою".
    Зміни у принципових позиціях СЄ теж можна простежити напр.-заборона пересадки органів.Але по мірі старіння керівництва-організація під дією "духовного світла" вирішила дозволити трансплантацію (про всяк випадок).
    Основне пугало СЄ-"покоління 1914",теж у зв"язку з "зміною обставин" прийшлось переглянути(точно як комуна-не в цілому світі ,так в одній нещасній країні),ще одна "незначна" помилочка 1973? Чи незабагато для "божої організації"?
    Називаючи ООН-самими найстрашнішими словами керівництво "божої організації" пересувається по світу з паспортами тої самої "ненависної потвори".
    Ну і далі-грошенятка, ніяк не можна отих добродіїв назвати справними платниками податків,про то вже писано предостатньо.
    І останнє-паралельно із зміною своїх засадничих положень ще змінюється і Біблія,бо не "зрозумілою мовою"написана і потребує корекції знов таки під дією"світла"
    От таким чином маємо справно функціонуюче акціонерне товариство закритого типу,зцементоване штучною ідеологією,яка є еклектичним набором давніх єресей(аріанство),залізною дисципліною(тоталітарною) і активними методами по маніпуляції свідомості,серйозною юридичною підтримкою щодо законодавства різних країн(теж для можливостей маніпуляцій в правовому полі певної країни)
    ОТ такий "патрєт" виходить.

8. Valeo

Valeo Well-Known Member

Такий "партрєт" виходить тільки в ваших очах. Скільки ви всякого бруду вилили. Ваша мова є образливою, тому що засліплені злістю.Ви не маєте жодного поняття,як функціонує організація,якщо говорите про такі речі (зомбування, несплата податків, маніпуляція свідомості, залізна дисциплина, і т.д.). Ці коментарі читаю не тільки я, а мабуть інші люди теж. Не беріть на себе відповідальності за поширення неправди. Обман - це гріх, так само як наклеп. Свідки Єгови- це чиста організація, яка намагається виконувати все те, що вимагає Біблія. Не більше і не менше.
    Члени організації навчаються керуватися любов'ю у всіх своїх вчинках.Там, де є любов, немає місця чомусь поганому. Ви колись спілкувалися зі Свідками? Вони бажали вам зла? Це що, погано, що вони говорять про біблійну надію для людства? Це погано, що вони навчають біблійних істин, де показується, як потрібно себе вести? А ви чули відзиви інших людей, не учасників форуму, про діяльність Свідків? А ви знаєте, що Свідків по цілому світі є біля 7 млн.? Як ви думаєте, це затуркані, тупі люди, неграмотні, які нічого не розуміють, де вони знаходяться і що роблять?
    Моя вам порада - відкиньте ваше упередження, вашу злість, і подумайте спокійно. Зрештою ніхто вас не заставляє ставати Свідком.
    Апостол Павло в свій час переслідував християн, він був переконаний, що вони роблять зло. Але з гонителя він перетворився на ревного християнського служителя.
    Вибачте за можливо різку мову.

9. франц-йосип

Не переймайтеся,шановний,що читаєте не тільки ви а і інші люди.Буде нагода більш докладно познайомитись із вашою "чистою організацією".Все про що я згадував викладено на цій гілці не одним дописувачем із посиланнями на авторитетні джерела.(звісно авторитетні для всіх,крім свідків),так що не треба мене звинувачуватиу всіх смертних гріхах.
    Жодного спростування не дав ні один ваш захисник,чи представник,ну то й не треба.Та й ви замість відповіді беретесь мене повчати.
    Не вибачайтесь,нічого різкого в ваших словах не помітив,та і не цитуйте мене так розлого,бо ніхто таки довжелезні дописи читати не буде ,за принципом "многабукав, ніасіліл"

Давайте тепер повернемось до питання,чому СЄ, безпідставно називаючи себе християнами та й ще протестантами ніколи не беруть участі у міжконфесійних богословських,чи інших конференціях,форумах етс?
    Відповідь дуже проста-все вчення розраховано на людей необізнаних з елементарними засадами християнства,атеїстами. Тому будь-які суперечки з авторитетними дослідниками Біблії,знавцями івриту,арамейської,грецької мов моментально виявляють всю абсурдність вчення Расела,починаючи від самої назви.

Участь у доброчинних акціях -теж "обраним" не пасує,не будуть же вони своїм коштом допомагати голодуючим африканцям,здійснювати профілактику хвороб в небезпечних регіонах,утримувати освітянські місії(то все марудні справи для всяких католиків,баптистів,евангелістів)

Не приписуйте будь ласка не властиві мені якості,як от злість,навпаки-виключно співчуття людям,що втративши орієнтири в цьому світі, потрапили до такої "чистої" організації.
    Вплив перебування людей в секті СЄ на психіку і моральний стан,теж окрема тема.

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Загальноприйнятного визначення християнства не існує. В Біблії термін християни вжито щодо послідовників Ісуса Христа в книзі Дії. Варто зазначити що для них Ісус був Месією, Господом, Посланцем але не Богом. Догмат про Трійцю був остаточно сформований у 380-роках н.є
    Ким вважати людей які жили до цього часу і про Нікейський символ віри нічого не знали? Свідки Єгови визнають Ісуса Месією та Господом і це не суперечить Біблії. Вони визнають священною книгою Біблію і однакову увагу приділяють як Старому так і Новому заповіту. Ви робите помилку,якшо ставете СЄ і мормонів на один рівень, оскільки священною книгою Мормонів є Книга Мормона.

Свідки Єгови надають допомогу свої співвіруючим та іншим людям, незалежно від конфесіїйної приналежності у країнах які потерпіли від стихійних лих. Часто в публікаціях свідків Єгови зявляються статті присвячені хворобам та методам їх запобігання. В країнах бідних Африки та Азії вмвчаючи з людьми Біблію Свідки одночасно вчать їх читати. Крім того у свідків Єгови існує величезна програма допомоги людям із вадами слуху та зору.

Критика пересадки органів була і зі сторони католицької та православної церков. Можете навести цитати та посилання коли свідки Єгови забороняли трансплантацію органів.

Я зустрічав серед свідків людей які раніше належали до різних конфесій і добре орієнтувались в традиційноиу християнстві, може саме це і штовхало їх на пошуки правди. Те що людина атеїстом не значить що вона неічого не знає про релігію. Врешті чисельність свідків Єгови зростає в країнах які традиційно є релігійними.

Останнє редагування: 16 бер 2009
  11. Сергій аспірант

В більшості країнах офіційно зареєстровані релігійні обєднання не сплачують податків. Ця норма є і в конституції України.
    В деяких країнах Європи з віруючих стягується церковний податок Швеція, Норвегія, Німеччина, натомість у німеччині свідки які мають статус офіційної релігії в Берліні, не користкються своїм правом на стягнення податку з віруючих, як і в інших країнах вони фінансуються добровільними пожертвами. Щодо дотримання законодавства то свідки ніколи не захоплювали землю під будівництво культових споруд і при будівництві дотримувались відповідних норм нашого законодавства.

12. Valeo

Valeo Well-Known Member

Тоді, коли пояснюють, потрібно слухати і оцінювати об'єктивно, а ви засвоїли в собі, що Свідки неправі, а в такому випадку любі аргументи сприймаються вами на штики. Але зрозумійте, що у Свідків немає іншого джерела, на якому вони будують свої вчення, крім Біблії. І повірте, що спростування є,і вони обгрунтовані, потрібно тільки не думати, як засудити, а як знайти істину.

QU

Я вже вам писав, хто має право називатися християнами. Чому ви мовчите про цей факт? Але ще можу добавити:хто для вас є тими авторитетними дослідниками Біблії, богословами? Де вони? Чому вони мовчать про те, що робиться зараз в світі? Якщо вони є справжніми християнами, то де тоді християнські вчинки? Чому вони "не помічають" неморальності, яка є сьогодні вседозволена, пияцтва, чому втручаються в політику, підтримують еволюцію, чому самі вони не показують прикладу для своєї пастви, а займаються різними ганебними речами, я вже не буду зараз писати якими. Я можу продовжувати і продовжувати. Але і цього досить, щоби поставити собі запитання- хіба можуть такі люди, які дозволяють все це, мати повноваження бути авторитетом в такому важливому питанні, як справжнє поклоніння Богу?
    За часів Ісуса фарисеї теж вважалися великими знавцями Закону, але перекрутили вчення, наложували на людей непосильні тягарі. Але Бог відкинув їхнє поклоніння. Говорю ще раз- Біблія - ось справжнє керівництво для людей. В ній немає ніякої таємниці.Все доступно і просто.
    І до чого тут іврит та інші мови? Біблія вже давним-давно перекладена на доступні мови для людей, і всі це визнають, і мають ті переклади. Друга справа - це визнавати вчення Біблії, і згідно цого поступати, але видно що далеко не всім це подобається.

O
    Відносно допомоги навожу тільки одну цитату:
    "Свідки завжди допомагають людям, коли це можливо. Вони намагаються зважати на біблійну вказівку ‘усім робити добро’ (Галатів 6:10). Наприклад, 1994 року після жахливих подій у Руанді Свідки з Європи виявили бажання поїхати до Африки, аби посприяти у наданні допомоги потерпілим. Невдовзі для надання допомоги вже були створені добре організовані табори й польові лікарні. Літаками туди відправили у величезних кількостях продукти харчування, одяг та ковдри. Число біженців, що скористалися з цієї допомоги, більше як у три рази перевищувало кількість Свідків у тій місцевості."

13. Valeo

Valeo Well-Known Member

Які у вас є орієнтири в цьому світі? На що ви рівняєтеся, на що сподіваєтеся? Чим керуєтеся? Скажіть будь-ласка.
    На рахунок психики і так далі - це знову ваша особиста суб'єктивна думка.

14. франц-йосип

Пане вчителю,виберіть собі інший об"єкт для повчання.

продовжувати ви дійсно можете-досхочу,але стиль і принцип-лишається саме той що ім послуговується ваша "чиста"організація.
    Ви слухаєте тільки себе і діалог ведете сам із собою,ви часом не помітили?
    Авторитетні дослідники-це вчені і богослови різних християнських конфесій.Ви пропонуєте ім боротися із пияцтвом,розпустою,та іншими пороками .Тоді за вашею логікою учені-екологі мають не проводити дослідження,а з лопатами очищати пляжі від нафти?
    Це стиль Вартової Вежі-спочатку зробити необгрунтоване припущення,а далі користуватися ним як аксіомою

Ну хоча б для того щоб не робити абсурдних висновків (хоча ваша організація-безпомильна)

подивіться вище по гілці там є висновки незалежної експертизи ,стосовно організаціїСЄ та її деструктивного впливу на психіку.

15. консультант

консультант Дуже важлива персона

Що Ви не кажете. У свідків на 1 цитату з Біблії - 10 коментарів Вартової Башти і через кожні 5-6 речень звучить ім"я Єгова. Якщо щось пишете. то пишіть так як є, а не так, якби хотілось це бачити.
    А свідки хіба живуть на іншій планеті? Чому не намагаються навернути п"яниць на правильний шлях, а відвертаються від них, як чорт від ладану?

16. Сергій аспірант

Я особисто знаю пяниць які ставши свідками кинули цю звичку. Свідки Єгови готові допомагати таким людям інша річ, шо не всі хворі на лкоголізм бажають приймати допомогу

х
    Ось вам зсилка на експертний висновок http://nkozlov.ru/methodics/s126/s130/d2631/
    Як ви поясните що свідкам дають такі різні характеритики?
    Чи выдомо вам який выдсоток психычно хворих серед свідків Єгови?
    Що в їх діяльності може шкодити психічному здоровю?

• Подобається Подобається x 2
  17. консультант

Аналогічно в традиційній церкві. Ви нічим новим не здивували мене.

18. Сергій аспірант

І ненамагався, просто відповів на закид що свідкам байдужі такі люди.
    Щось я не чув закликів з боку церкви обмежити вживання алкоголю під час Різдва чи Пасхи? Хоча у свідків вживання алкоголю не заборонено.
    пияцтво зустрічається вкрай рідко.

19. консультант

А Ви коли там були? Особисто я завжди чую, як священник закликає до святкування свят з радістю в душі, а не з алкоголем в голові.

20. Сергій аспірант

Я ніколи не чув щоб це говорилось в радіопрограмах, які слухають люди які невідвідують церкву. Врешті навіть якщо цей заклик і буде чи багато його послухають?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)