Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Valeo

Valeo Well-Known Member

Скажіть будь ласка, що з того буде мати "кущовий старійшина", коли він ним стане? Хотілося би почути вашу думку.

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Потрапить в 144000 вибраних!

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви так спавді думаєте чи такі дурниці навмисне пишете?

Вибачте що так різко написав, але справді цікаво

4. Valeo

Valeo Well-Known Member

Якщо я правильно вас розумію, то ви думаєте, що Свідки проповідуванням здобувають собі місце серед 144 000 вибраних?

5. Valeo

Valeo Well-Known Member

В свій час Бог дав стародавнім ізраїльтянам закон Якщо господар серед дня вбив злодія, якого спіймав на гарячому, то його мали судити як вбивцю. Тому що, крадіжка була не настільки серйозним злочином, аби за нього карали смертю. Крім того, вдень злодія можна було легко розпізнати і*потім покарати згідно з*законом.
    Але якщо того злодія вбили вночі, господар звільнявся від відповідальності, бо в*темноті не міг бачити, що робить злочинець, а*отже зрозуміти його наміри.
    Господар міг логічно припустити, що його сім’ї загрожує небезпека, та почати її захищати (Вихід 22:1,*2).
    Тому з*Біблії видно, що людина може захищати себе і*свою сім’ю, коли на неї нападають. Звичайно, що людина може оборонятися,якось стримувати того, хто нападає, або навіть завдавати удари йому, щоби його знешкодити, наприклад так, що той втратить свідомість.
    Якщо нападник впаде, і не зможе деякий час зробити нам шкоди, то тоді можна втекти від нього, для чого тоді вбивати.
    Звичайно, що ніхто не хоче, щоб його катували, і не хоче бути вбитим.
    Може бути,що коли людина робить все можливе, щоб захистити себе, обороняючись, серйозно поранить того нападника, або і вб'є його, то таке вбивство не повинно вважатися навмисним, а випадковим. Це є логічним.
    Але людина повинна робити все можливе, щоб не допустити вбивства.
    А якщо і вб'є, то знов же є багато нюансів, при яких обставинах те сталося, все береться до уваги, розслідується.

6. консультант

Хіба потрапити в 144000 вибраних дурниці?
    Мені теж цікаво, чому Вас так обурило питання про 144000 вибраних?
    У всякому разі вони завжди мені про це кажуть, коли приходять мене агітувати. Просто я не розумію звідки вони знають, що там ще залишились вільні вакансії?
    Все залежить від грошей. Якщо є гроші, Єгова поможе.

7. Сергій аспірант

Питання не обуоило а розмішило.
    Свідки Єгови проповідують не тому що хотять потрапити в число вибраних співправителів Христа .
    Більшість з них сподіваються на земне життя, тобто бути членами великого натовпу. Ви напевно не правильно зрозуміли те що вам говорили.

Скольким людям Библия дает надежду на небесную жизнь?

Луки 12:32: «Не бойся, малое стадо, потому что вашему Отцу было угодно дать вам царство».

Откровение 14:1-3: «И взглянул я, и вот, Агнец [Иисус Христос] стоит на горе Сио?н [на небе, см. Евреям 12:22-24] и с ним сто сорок четыре тысячи, у которых имя его и имя Отца его написано на челах. … И поют они как бы новую песню … и никто не мог выучить ту песню, кроме ста сорока четырёх тысяч, купленных от земли».

Состоит ли 144 000 только из иудеев по плоти?

Откровение 7:4-8: «И услышал я число отмеченных печатью - сто сорок четыре тысячи, которые были отмечены печатью из каждого племени сыновей Изра?иля: … Иуды … Руви?ма … Гада … Аси?ра … Неффали?ма … Мана?ссии … Симео?на … Ле?вия …Иссаха?ра … Завуло?на … Иосифа … Вениами?на». Это не могут быть колена Израиля по плоти, потому что никогда не существовало колена Иосифа, колена же Ефрема и Дана здесь не упоминаются, а левиты были отделены для служения в храме, но они не числились как одно из двенадцати колен. См. Числа 1:4-16.

Римлянам 2:28, 29: «Ибо не тот иудей, кто таков снаружи, и не то обре?зание, которое снаружи, на плоти. Но тот иудей, кто таков внутри, и то обре?зание, которое делается на сердце духом, а не записанным сводом законов».

Галатам 3:26-29: «Ибо все вы сыновья Бога через веру в Христа Иисуса. … Нет ни иудея, ни грека, нет ни раба, ни свободного, нет ни мужского пола, ни женского, так как все вы одна личность в единстве с Христом Иисусом. Если же вы принадлежите Христу, то вы поистине семя Авраама, наследники по обещанию».

Является ли число 144 000 только символом?

Ответ на это можно увидеть из того факта, что после упоминания определенного числа 144 000 в Откровении 7:9 идет речь о ‘великом множестве людей, которого никто не мог сосчитать’. Если не воспринимать число 144 000 буквально, то оно было бы, в противоположность к ‘великому множеству’, бессмысленным. Восприятие этого числа в буквальном смысле согласуется со словами Иисуса из Матфея 22:14 в отношении небесного царства: «Много приглашённых, но мало избранных».

Идут ли члены упомянутого в Откровении 7:9, 10 ‘великого множества людей’ тоже на небо?

В Откровении о них не говорится, как о 144 000, что они ‘куплены от земли’, для того чтобы быть с Христом на небесной горе Сион (Откровение 14:1-3).

То, что о них говорится, что они ‘стоят’ «перед престолом и перед Агнцем», не обязательно указывает на какое-то место, но это указывает на одобрение. (Сравни Откровение 6:17; Луки 21:36.) Выражение «перед престолом» (гр.: энопион тоу триноу [enopion tou thrуnou]; буквально: «в виду престола») не предполагает, что они находятся на небе. Их положение находится просто «в виду» Бога, который говорит нам, что видит с небес сынов человеческих (Псалом 10:4; сравни Матфея 25:31-33; Луки 1:74, 75; Деяния 10:33).

Упомянутое в Откровении 19:1, 6 ‘великое множество на небе’ - не то же «великое множество людей» из Откровения 7:9. О тех, кто находится на небе, не говорится, что они «из всех наций» или что своим спасением они обязаны Агнцу; это ангелы. Выражение «великое множество» употребляется в Библии в самой разной связи (Марка 5:24; 6:34; 12:37).

Что будут делать на небе те, кто туда идут?

Откровение 20:6: «Они будут священниками Бога и Христа и будут царствовать с ним тысячу лет». (Также Даниил 7:27.)

1 Коринфянам 6:2: «Или не знаете, что святые будут судить мир?»

Откровение 5:10: «И сделал их царством и священниками Богу нашему, и они будут царствовать над [«на», СП; «над», СоП] землёй». Это же греческое слово и эта же грамматическая конструкция находится в Откровении 11:6. Там перевод СП и СоП гласит «над».

Кто выбирает тех, кто пойдет на небо?

2 Фессалоникийцам 2:13, 14: «Но мы обязаны всегда благодарить Бога за вас, любимые Иеговой братья, потому что Бог избрал вас от начала для спасения через освящение духом и через вашу веру в истину, к чему он и призвал вас через возвещаемую нами благую весть, чтобы вы обрели славу нашего Господа Иисуса Христа».

Римлянам 9:6, 16: «Однако не то, чтобы слово Бога не сбылось. Ибо не все, происходящие от Израиля, на самом деле ‘Израиль’. Стало быть, это зависит не от желающего и не от бегущего, а от Бога милосердного».

8. консультант

То я зрозумів. В нас один свідок вже викупив колгопну контору і готує під житловий будинок для своєї сім"ї в майбутньому житті.
    Мені цікаво на території якої країни той натовп буде дислокуватись?

9. Сергій аспірант

В той час уже не буде краън та людьських урядів.

10. консультант

А яку назву матиме натовп? Чи так і буде натовп натовпом, як своєрідне стадо?

11. Сергій аспірант

Думаю це знажє лише Бог

12. консультант

Цікаво, що про це кажуть свідки?

13. Сергій аспірант

щойно ж написав. не думаю що в той час національна приналежність
    матиме значення

14. консультант

Цікаво на якій мові тоді розмовлятимуть?

15. Сергій аспірант

Ви це питання э дуже важливим?

16. консультант

Не в тому справа. Просто цікаво. Думаю, що тоді вже нарешті СЄ віддихнуть від походів по хатах, бо Землю успадкують одні свідки.

17. Сергій аспірант

Ви помиляєтесь, Землю вспадкують не лише вони. Ви напевно так зосереджені на тому щоб заперечити те що говорять Свідки, шо навіть не намагаєтесь збагнути про що вони проповідують.

18. консультант

Як я можу збагнути, що проповідують свідки, коли вони сами цього не знають. Одні попереджають про кінець світу, інші про кінець фальшивої релігії, треті закликають до прославляння Єгови, четверті запрошують на зібрання після заходу сонця, п"яті
    намагаються щось сказати, але почавши розмову плетуть одне другого не тримається, то кого я маю слухати, щоб щось збагнути?

19. Сергій аспірант

Свідки Єгови говорять про різні теми, і здебільшогоо знають про що говорять. Я аж ніяким чином не збирабюсь агітувати вас, але наступного разу коли до вас прийдуть свідкивислухайте їх і хоча б раз з цікавості відвідайте зібрання,
    До речі як ви прокоментуєте мою відповідь стосовно Филипян 2.10-11

20. консультант

Бувало слухав їх по 5-6 годин, а коли щось запитував, вони дуже часто плутались у відповідях.
    Був одного разу, враження не ахті. Що друге третє речення Єгова та Єгова. Мене вже починало щось комарити від їх наївності, але переборовши свою гординю, витримав до кінця.
    Не пам"ятаю про шо мова?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)