Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Православна церква отримує пільги від держвави. вводиться предмет Православна культура. Обмежується свобода слова і совісті.
    до речі в Росії неможливо зареєструвати УАПЦ КП чи УГКЦ

Думаю питання віри стосуватимуться рано чи пізно кожної людини.

2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

віри - так. і воно мене і моєї сім'ї стосується.
    але чужої - ні.
    a MLM-компанії з продажу раю - і поготів.

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Що ви маєте на увазі?

4. Ука

тільки те, що написала.
    терпіти не можу багаторівневий маркетинг з його техніками. а коли воно ще й замасковане під релігію - то це взагалі гидко.

5. Сергій аспірант

Щодо свідків Єгови то тут мови еможе бути про мережевий маркетинг.
    Свідки Єгови не вимагають обовязкових пожертв - людина дає стільки скільки важає за потрібне або не дає взагалі. Старійшини не отримують платні і здебільшого працюють на світських роботах або мають власну справу.
    Одна справа не погоджуватись з релігійними віруваннями певної конфесії, обговорювати розбіжності інша намагатись дискредитувати релігійну громаду подібними вигвдками.

6. Ука

просто "грошові одиниці" інші. а методики - ті ж самі. якщо це й міняє зміст, то лише в гіршу сторону.
    але я вже колись з пупером на цю тему насперечалася - годі з мене.

7. Сергій аспірант

Розшифруйте будь ласка шо ви маєте наувазі. Важко відповідати вам якщо не вловлюєш ходу ваших думок.

8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Хай собі ходять містами та селами і щоденно зваіщають і навчають у своїх домах між собі подібними, а не нав"язують комусь свою віру. Той, хто хоче, той знайде. а не хоче. його ніхто не зможе заставити.
    Те саме, що перше.
    В тім то й діло, що насильно милим не станеш. То подумайте наскільки потрібно бути наглим без відчуття власної гідності, щоб знову лізти туди, де тебе не хочуть бачити.
    Як що? А хто буде відчитуватись перед братами і сестрами про свій внесок "в божу справу"? Там кожен має свій маршрут, свій район, своє село, чи вулицю в місті. Гуртом не можливо охопити всю територію, от і ділять. Пройшов кілька сіл, "навернув" декілька чоловік, а там може і на кущового страрійшину потягне, бо вміє вішати лапшу на вуха. Якщо перестануть ходити по хатах, то на мою думку, вони просто звар"яться у власному соці, відчувши, що ні вони, ні їх вчення нікому не потрібні. Значна частина з тих, хто ходить по хатах, продовжує перебувати серед свідків, бо має нагоду похизуватись перед людьми, що він ніби-то високодуховна особистість, яка не живе так, як всі, а згідно Божих законів. Все це лише понти та гра на публіку, яка не хочу серйозно сприймати ту комедію.:)
    Беруть приклад з свідків Єгови.
    Шоб таке було принято, не чув. Стосовно молоді теж помиляєтесь. Якраз молодь знову починає ходити до церкви. Головне, щоб свідки мозги ім не компастували, тоді все буде окей.
    А тут і не потрібно спеціально дратувати. Одна їх поява дратує людей, скільки можна мозги компастувати?
    Більшість з них тішать людей не Біблійними знаннями, а своєю "релігійною обізнанністю".:)

Last edited: Mar 6, 2009
  9. Сергій аспірант

Якби такий підхід був у апостолів християнство ніколи не поширилось.
    Учні Ісуса проповідували не між подібними а серед язичників та юдеїв.

QUOTE='Сергій аспірант;474735']Цитата:

Допис від Valeo

Також, і апостолам колись і Свідкам сьогодні ,теж не дуже приємно, коли їх відверто не люблять.

В тім то й діло, що насильно милим не станеш. То подумайте наскільки потрібно бути наглим без відчуття власної гідності, щоб знову лізти туди, де тебе не хочуть бачити.[/QUOTE]
    Ви вважаєте що апостолам бракувало гідності раз їх відкидали але вони продовжували навчати.

[
    В першу чергу Свідки Єгови звертають увагу на Біблію, а потім на інші джерела. До речі ні де в Біблії не сказано, шо послідовників Христа усі мають любити, радще навпаки. Ісус дав прямий наказ проповідувати і навчати. Чи церква його виконувала? Охрещувала так, але чи навчала? Біблія мовою простих людей в середньовічіі стала забороненою книгою чому?, звідки ж люди мали отримувати зннання про Бога?
    В багатьох країнах вірянам церков загальновизнаного християнства не рекомендують, спілкуватись з Свідками лише через те що люди мають надзвичайно слабкі зннання з Біблії. То що ж дратує - проповідь, чи не можливість відповісти?

10. консультант

Не порівнюйте апостолів до свідків. Перші поклонялись Ісусові Христу, якого знали, а свідки Єгові.
    Вони були учнями Ісуса, а свідки учні Рассела та Вартової Башти.
    Вони не намагались навчати тих, хто не бажав їх слухати.
    Свідки - послідовники Рассела, а не Ісуса. Свідків не люблять не через те, що вони є послідовниками Ісуса, а через те, що вони ними не є. Аксіома про те, що будуть ненавидіти послідовників Ісуса свідків не стосується. Це зовсім не та парафія.:)

11. Сергій аспірант

Ісус був представником і посланцем Єгови., тому неслід плутати поклоніння Ісусу та Єгові. Ісус часто говорив що підкоряється богові, і саме Єгова був тим Богом. Рассел був лише засновником. так він часто помилявся, але свідки виправляли помилки. які траплялись, дехто цього не робив і не зробить.
    Свідки Єгови ненамагаються вчити тих хто не хоче їх слухати, слухати чи ні справа кожного особиста.

Хіба свідки Єгови проповідують щось таке про що не говорив Ісус?

12. консультант

"Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім"я, що вище над кожне ім"я, щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос - то Господь, на славу Бога Отця"!
    Сергію, Ви бачите кому потрібно вклонятись згідно Біблії і чиє ім"я вище над кожне ім"я? Чому свідки не виконують того, що записано чорним по білому в Біблії? Чому свідки вклоняються Єгові, а не Ісусу Христу? Раз не виконують те, що пише в Біблії, я маю повне право вважати їх віру фальшивою і ніхто мене не переконає в протилежному.

13. Сергій аспірант

Царський престол Ісусу даний йому Богом. Бог повищив його. отже він більший від Ісуса.
    Зваерніть увагу на 1 Коринтян 5.27-28. та Коринтян 8,5-6

14. консультант

Не відходьте від питання! Кому потрібно вклонятись згідно Біблії, яку свідки так "сильно люблять"?

15. Сергій аспірант

наведені вірші якраз проясняють це питання, оскільки не зрозуміши ким є Ісус ми не зрозумієм кому маєм поклонятись.
    Доречі Ісус вчив свої учнів просити Бога в Його імя. а не звертатись песпосередньо до нього, Ісуса.
    До цієїж теми Обявлення 1,5-6

16. консультант

Про що Вам кажуть ці слова "щоб перед Ісусовим ім"ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних".?
    Потрібно вклонятись перед ним, чи ні? Дайте конкретну відповідь, а не мутіть воду.

17. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

У Вашому дописі знайшов таки що стосується до діла.
    То є суто Вашою точкою зору. Християнські вчителі Церкви зрозуміли, що а ні Старий, ані Новий Завіт не заперечують бути вояком чи митарем чи т. ін. Ви так і не спромоглися чесно відповісти, як бути з поліцією. Адже боронити ближнього від кривдників не є гріхом, а радше чеснотою.

То недобре. Але хтось грішить і починає війну. Так що, решті залишається "мовчання ягнят"? В Корані прямо написано, що ані на війні, ані в побуті мусульманин не може вбити мусульманина, крім як виконючи вирок. Воюють, кривдять!

Це абсолютно вірно, колі впевнений, що все розумієш вірно. Ось Вам таке питаннячко. Що має робити СЄ, прочитавши "То Мій заповіт, що його ви виконувать будете, поміж Мною й поміж вами, і поміж потомством твоїм по тобі: нехай кожен чоловічої статі буде обрізаний у вас.
    І будете ви обрізані на тілі крайньої плоті вашої, і стане це знаком заповіту поміж Мною й поміж вами." (Бут 17:10-11)? :)))

18. Valeo

Valeo Well-Known Member

Чоловіки в ті часи обрізалися на знак того, що вони є під Законом. В книзі Левит 12:2,*3 -" Промовляй до Ізраїлевих синів, говорячи: Коли жінка зачне, і породить дитя чоловічої статі, то буде нечиста сім день; як за днів нечистоти місячного її, буде нечиста вона.
    А восьмого дня буде обрізане тіло крайньої плоті його."

Після введення християнства декотрі вважали, що неєврейські християни також повинні обрізатися. Але апостоли й старійшини в Єрусалимі, проваджені Божим Словом і святим духом, зрозуміли, що цього не потрібно (Дії 15:1,*5, 28,*29).
    Через декілька років Павло сказав: « Бо не той юдей, що є ним назовні, і не то обрізання, що назовні на тілі,але той, що є юдей
    потаємно, духово, і обрізання серця духом, а не за буквою; і йому похвала не від людей, а від Бога». (Римлян 2:28, 29).
    Навіть для корінних євреїв буквальне обрізання уже не мало жодної духовної цінності в очах Бога . Тому повинне бути обрізане серце, а не плоть. У своєму мисленні, бажаннях і спонуках вони повинні, так би мовити, відрізати все, що осуджує Бог і що нечисте в його очах.

19. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ви СЄ? Тоді уточнюю. Часто-густо СЄ посилаються на якесь місце Біблії у видриві від решти Святого письма. Навіть наполягають. Потому я й питаю про Бут 17:10-11. Якщо тут Ви порівнюєте з рештою, то я маю право наголошувати, щоби Ви завжди робили так і приймали мої порівняння з різних місць Біблії.

20. Valeo

Valeo Well-Known Member

Знаєте, якби я посилався на якесь конкретне місце в Святому письмі, і не вважав би того, що про це говориться в цілій Біблії, то тоді я поступав би нечесно, бо хотів би використати це місце для того,щоб переконати когось в своїй правоті. Дійсно, не можна брати за основу наприклад якійсь один вірш, вирваний з контекста і потім трактувати його на свій розсуд.
    Ви спитали про Буття 17. Я відповів, порівнявши цей вірш з іншими місцями Біблії. По-моєму, це логічне пояснення.
    Я не читав ваші попередні коментарі, але звичайно, що ви теж маєте право порівнювати різні місця з Біблії.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)