Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Догмат про трійцю був прийнятий в 3 столітті. Якщо користуватись вашим твердженням то люди які жили до того часу не були християнами. догмат про трійцю неможливо довести на основі святого письма- це продукт злиття християнства та грецької філософії. У творах Юстина, Климента та інших немає згадки про Трійцю- вони були субординаціоналістами.
    Вальденси, соціани, чечькі брати заперечували Трійцю. Антитринітаріями були Сервет та Ньютон. В Англі] досі існують громади унітаріан.
    Я писав чому євреям було дозволено воювати.
    Але християнам це було заборонено існують багато історичних документів що до легалізації християнства Константином, жоден християнин не служив у війську і не займав державних посад.

Свідки Єгови зовсім не відчуватимуть радості якщо хтось загинев Армагеддоні. На малюнку зображена радість людей які пережили Армагедон. Бог один і його норми однакові для усіх людей, тому не дивно що релігійні системи які відійшли від істини будуть знищені

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

До речі, що кажуть про ці слова?

19 Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
    20 навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.
    (Матв.28:19,20)

Не маю зараз часу коментарі шукати, а так - не пригадую.

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Ці слова зовсім не вказують на єдність рівність і вічність осіб Трійці.
    Це вчення цілком відсутне в старому завіті

Стихи Матфея 28:19 и 2 Коринфянам 13:13 примеры этого. Ни один из этих стихов не говорит, что Отец, Сын и Святой Дух равны друг другу, что все они вечны или что все они являются Богами.

Библейская Энциклопедия МакКлинтона и Стронга, Теологическая и Церковная Литература, защищая доктрину о Троице, подтверждает относительно Матфея 28:18-20: «Этот стих, однако, взятый отдельно, убедительно не доказывает, что каждой личности - из трех упомянутых субъектов - присуще равенство или божество». (издание 1981-го года, Том. X, стр. 552) Относительно же других стихов, которые также упоминают три субъекта вместе, Энциклопедия признается, что если рассматривать по отдельности эти субъекты, то этого «не достаточно», чтобы доказать учение о Троице. (Сравните 1 Тимофею 5:21 где Бог, Христос и ангелы упоминаются вместе.)

4. Liliyah Romanova

Я питалася про те, чому Христос згадав усіх трьох. Нащо хрестити в ім'я усіх трьох?

• Подобається Подобається x 2
  5. Сергій аспірант

цікаво на що ви натякаєте

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

то у вас або переклад не той, або книжка не та.:crazy::haha:

та який натяк? підпалили церкву і тішаться, нє?

Останнє редагування модератором: 26 лют 2009
  7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Сергію, чого мовчите, пишіть щось, я вірю в Вас!:)

8. Сергій аспірант

Армагеддон це війна Бога тай ого ангелів, дюди не прийматимутьв цьому участі.
    Свідки Єговине будуть радіти якщо хтось загине в Армагеддоні

Вибачте якшо відповідаю не відразу у мене немає відповідей на всі запитання.
    потрібен час що б подумати

9. Liliyah Romanova

Навмисне взяла Хоменка.

Вiд Матея 28
    18 Ісус же приступив і промовив до них: Дана мені всяка влада на небі й на землі.
    19 Ідіть, отже, і зробіть учнями всі народи: христячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа;
    20 навчаючи їх берегти все, що я вам заповідав. Отож я з вами по всі дні аж до кінця віку.

Ось, до прикладу, із Хоменка. Вставки про Отця, Сина й Духа немає.

1-е Йоана 5
    5 А хто перемагає світ, як не той, хто вірує, що Ісус - Син Божий?
    6 Це той, хто прийшов водою і кров'ю: Ісус Христос. І не водою тільки, а водою і кров'ю. І Дух свідчить, бо Дух то правда;
    7 бо троє свідчать:
    8 Дух, вода і кров, і оті троє - водно.
    9 Коли приймаємо свідоцтво людське, то свідоцтво Боже більше. Таке бо свідоцтво Боже, що він нам свідчить про Сина свого.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

та нічо........ головне мінуси ставте швиденько, там думати не тре.........

11. консультант

Побільше цитат і коментарів. Цей сайт Вам допоможе: http://uk.wikipedia.org/wiki/Свідки_Єгови.

12. Сергій аспірант

І де ж тут ідемова про Трійцю?

13. Liliyah Romanova

Я не питала про дослівне "на небі є Трійця". :)))
    Я спитала, як розуміють ці слова.
    Якщо важливий лише Бог, або лише Бог і Син, то нащо хрестити в ім'я всіх трьох?
    Адже не сказано хрестити в ім'я ще й ангелів.

Щодо догмату, то затвердили на соборі те, що для вірян було самозрозумілим, очевидним.

14. Сергій аспірант

Якщо було самоочевидним навіщо було затверджувати? На жодному соборі не затверджували факт існування Бога наприклад.
    Історія свідчить протилежне епископів примусили визнати цей догмат багато з них намагалось відкликати свої голоси.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А смисл? там голосування закінчилось десь 30 проти 2....а голосували, щоб покінчити з єресю і не вертатися до того питання.

16. Сергій аспірант

Константин не был заинтересован ни в каком особом итоге Никейского собора, а лишь в достижении его участниками соглашения. Как только это произошло, Константин бросил свою власть за результатом.
    «Константин, который рассматривал религиозные вопросы только с политической точки зрения, гарантировал единодушие путем изгнания всех епископов, не подписавших новые положения веры. Таким образом было достигнуто единодушие. До тех пор было неслыханно, чтобы всеобщий Символ веры был установлен властью императора... Ни один епископ не сказал ни слова против чудовищного произвола». 40
    Хейк делит участников Никейского собора на три группы: меньшинство ариан, меньшинство афанасиан и большинство не понимающих конфликта, но желающих мира. 41 Собор, в конце концов, принял Символ веры, который ясно осудил арианство, но мало высказывался в духе положительного тринитарного учения. Ключевая фраза утверждала, что Христос имел ту же сущность (греч.: homoousios), что и Отец, а не только подобную сущность (homoiousios)

Зсилка на книгу колишнього викладача бабтистськоъ семынарії
    http://jhwww.narod.ru/Troiza-0.html

17. Liliyah Romanova

А навіщо було затверджувати все решта?
    Для тих, хто намагався це заперечувати.
    Аби не треба було в писок бити, як Миколай Арія. ;) :)))

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну і?
    Зауважте, Констянтину було все одно!!! Як вирішили - так вирішили. А для чого постановили? Заради збереження єдиної Христової Церкви, у ті часи було теж багато єресей, тлумачень і вони б тягнулися ше довго в середині церкви, а так, вони залишилися поза Церквою.

19. консультант

З цього місця попрошу детальніше. То за що Миколай бив в писок Арія? І чи були вже на той час свідки7

20. Liliyah Romanova

Це ви про яких свідків питаєте? о_О

Щодо Миколая, то так нам священик на проповіді розказував, якраз на Миколая. :)))
    Ой, як же потім бабусі в церкві обурювалися. :))

Ось із сайту Святомиколаївської церкви.
    Ось цитата із житія Святителя Спиридона.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)