Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

Навіщо щось видумувати. Про Нову Землю все сказано в Біблії.
    "21:1 ¶ І бачив я небо нове й нову землю, перше бо небо та перша земля проминули, і моря вже не було.
    21:2 І я, Іван, бачив місто святе, Новий Єрусалим, що сходив із неба від Бога, що був приготований, як невіста, прикрашена для чоловіка свого.
    21:3 І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними.
    Про Єгову там взагалі нічого не пише, то для чого добавляти це ім"я?

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А як бути з іншими цитатами, чи ви переконані лише в істиності цих 3?
    адже наведені цитати не вказуюють на знищення Землі. як планети
    Імя Єгова стоїть в орігіналі на давньоєврейській мові, сьогодні замість цього імені вживають Господь, Вічний і т. д.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

як можна воскреснути, коли після смерті нічого нема: ні тіла, ні душі(за теорією свідків), нема нічого. Хто воскресне?

• Подобається Подобається x 1
  4. Сергій аспірант

Определение: Греческое слово анaстасис, передаваемое словом «воскресение», буквально означает «восстановление», и относится к воскресению из смерти. Общее выражение «воскресение мёртвых [или: из мёртвых]» повторяется в Библии (Матвея 22:31; Деяния 4:2; 1 Коринфянам 15:12). Еврейское слово звучит «техийaт хаммет'им» и означает «возвращение к жизни мёртвых» (Матвея 22:23, НМ с учебными ссылками, сноска). Воскресение включает восстановление жизненного образа каждого, сохраняемого Богом в памяти. Согласно воле Бога, данная личность возвращается к жизни с человеческим или духовным телом; она будет, однако, той же сомой личностью, то есть будет иметь ту же индивидуальность и ту же память, которую он имел во время своей смерти. Мероприятие воскресения является замечательным доказательством незаслуженной доброты Иеговы; оно открывает его мудрость и могущество, и даёт ему возможность осуществить свое первоначальное намерение по отношению к Земле.
    [
    існують і інші конфесії які заперечують безсмертя душі
    в біблії немає слосполучення безсмертна душа, натомість душа що згрішить помре

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

питання: з чого??????????????

6. Сергій аспірант

оскресение включает восстановление жизненного образа каждого, сохраняемого Богом в памяти.

Неемії 13,31 Даниїла 12

7. консультант

Де це пише?

8. Сергій аспірант

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Является ли воскресение воссоединением нематериальной души с физическим телом?

Это было бы, естественно, возможно, только если бы человек имел нематериальную душу, которая могла бы отделяться от физического тела. Библия не учит ничему такому. Это представление позаимствовано из греческой философии.

А де Біблія вчить по-іншому - не сказано.... як завжди... забивання голови філософією. Ух ті джерела.....

10. Сергій аспірант

даю зсилку http://bibleist.ru/faq.php?q=003&p=0054.html

11. консультант

http://bibleist.ru/faq.php?q=003&p=0033.html
    "Следовательно, на небе не существует двух видов тел, а также невозможно прийти на небо с плотским телом".
    "Погляньте на руки Мої,- це ж я Сам! Доторкніться до Мене й дізнайтесь,- бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите маю. І промовивши це, показав Він їм руки та ноги"-Єв. від Луки 24.39-40.
    Так що ця стаття неправильне пояснення по суті питання.

• Подобається Подобається x 2
  12. Сергій аспірант

]
    чому? ви плутаэте воскресіння для неьесного життя з воскресінням для земного. Християни 1 століття мали надію увій ти до 144000

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

:scratch_one-s_head: Гм... й Нового завіту не було.... звідки вони знали?

14. Сергій аспірант

я мав на увазі що аони мали правити разом з Христом,
    книга Обявлення була написана в кінці 1 столітя

15. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Cергію,Біблія не вчить про гуманізмто ви щось плутаєте з термінологією СЄ

От тут вже 100% терміни з Башні "мєропріятіє",бездумний переклад з англійської і вийшло так переконливо,нє ви не заперечуйте у вас із комуняками навіть термінологія ідентична.
    А ще про "нєзаслужєнную доброту"-це теж по вашому.Це така природа Бога,друже,а не "нєзаслужєнная доброта"
    І ще, ви домовтись з модераторами,щоб вам дозволили повністю викладати на форум черговий примірник "Башні"і "Пробудітєсь".щоб всі були в темі.
    А мені ви все ж не відповіли на питання :чим на даний момент є організація СЄ?
    кажуть-то видима організація Бога на землі,а всьо решта ,так шмельц.А ви особисто як вважаєте?

16. Сергій аспірант

А про що вона вчить невже про вічні муки? Завдяки догмату про пекло та чистилище церква залякувала і оббирала людей, навчаючи що мертвим можна допомогти (звісно що за певну плату священнику за заупокіну службу). До речі цей догмат дещо змінили і тепер церка не вчить що вогненні муки є буквальними.
    Щодо гуманізму то я нічого не плутав і мав на увазі термінолгію Свідків Єгови.
    Християнство найбільш гуманна релігія, тільки християни цинічно нехтують головним принципом - принципом любові.

Думаю відповідь ви можете знайти спитавши свідків. я ж повторю що покищо ним не є.
    Так свідки Єгови вчать що вони є видимою організацією Бога, тим не менше вони не перешкоджають іншим сповідувати свою
    релігію.

Свідки Єгови не вірять що будуть єдиними хто воскресне, серед людей які воскреснуть бужуть міліони не християн. Для них це буде шансом пізнати Бога і їх існування залежатиме від їх вибору.
    Щодо незаслуженої доброти то згоден що доброта є невідємною частиною природи Бога, але чи люди завжди заслуговують на неї?
    Незважаючи на це Бог дає їм шанс.

Останнє редагування: 18 лют 2009
  17. Сергій аспірант

покойно 16 или, как выкидыш сокрытый, я не существовал бы, как младенцы, не увидевшие света. 17 Там беззаконные перестают наводить страх, и там отдыхают ис-тощившиеся в силах. 18 Там узники вместе наслаждаются покоем («покоятся», перевод архимандрита Макария) и не слышат криков приставника.

Иов 17: 16 В преисподнюю сойдет она и будет покоиться со мною в прахе.

Псалтирь 6: 6 ибо в смерти нет памятования о Тебе: во гробе кто будет славить Тебя?

Псалтирь 12: 4 Призри, услышь меня, Господи Боже мой! Просвети очи мои, да не усну я сном смертным;

Псалтирь 29: 10 `что пользы в крови моей, когда я сойду в могилу? будет ли прах славить Тебя? будет ли возвещать истину Твою?

Псалтирь 113:25 Ни мертвые восхвалят Господа, ни все нисходящие в мо-гилу;

Псалтирь 145: 2 Буду восхвалять Господа, доколе жив; буду петь Богу моему, доколе есмь. 3 Не надейтесь на князей, на сына человеческого, в котором нет спасения. 4 Выходит дух его, и он возвращается в землю свою: в тот день исчезают [все] помышления его.

Екклесиаст 9: 5 Живые знают, что умрут, а мертвые ничего не знают, и уже нет им воздаяния, потому что и память о них предана забвению, 6 и любовь их и ненависть их и ревность их уже исчезли, и нет им более части во веки ни в чем, что делается под солнцем. 10 Все, что может рука твоя делать, по силам де-лай; потому что в могиле, куда ты пойдешь, нет ни работы, ни размышления, ни знания, ни мудрости.

Исаия 26: 19 Оживут мертвецы Твои, восстанут мертвые тела! Воспряните и торжествуйте, поверженные в прахе: ибо роса Твоя - роса растений, и земля извергнет мертвецов.

Исаия 38: 18 Ибо не преисподняя славит Тебя, не смерть восхваляет Тебя, не нисшедшие в могилу уповают на истину Твою. 19 Живой, только живой прославит Тебя, как я ныне: отец возвестит детям истину Твою.

Иеремия 51: 39 Во время разгорячения их сделаю им пир и упою их, чтобы они повеселились и заснули вечным сном, и не пробуждались, говорит Господь. 57 И напою допьяна князей его и мудрецов его, областеначальников его, и градоправителей его, и воинов его, и заснут сном вечным, и не пробудятся, говорит Царь - Господь Саваоф имя Его.

Даниил 12: 2 И многие из спящих в прахе земли пробудятся, одни для жиз-ни вечной, другие на вечное поругание и посрамление. 13 А ты иди к твоему концу и упокоишься, и восстанешь для получения твоего жребия в конце дней.

От Иоанна 11: 11 Сказав это, говорит им потом: Лазарь, друг наш, уснул; но Я иду разбудить его. 13 Иисус говорил о смерти его, а они думали, что Он говорит о сне обыкновенном. 14 Тогда Иисус сказал им прямо: Лазарь умер;

Деяния 7: 60 И, преклонив колени, воскликнул громким голосом: Господи! не вмени им греха сего. И, сказав сие, почил («уснул», Новая Иерусалимская Библия, англ.).
    http://bibleist.ru/biblio.php?q=006&f=007.html

18. консультант

Хто їм про це сказав?

• Подобається Подобається x 2
  19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не так вже і багато конфесій. Марксисти-ленінці і інші безбожники.
    Оригінально у всіх народів, незважаючи на якому ступені розвитку вони стоять, скрізь є ідея про безсмертя душі.
    Але головне, що про це проповідував Ісус Христос і довів це на прикладі свого життя. Одним із слів, що він характеризував себе, був вираз - я дорога. Тобто прожив певний відрізок життя, був вбитий на хресті...
    Точніше, було вбито його тіло. Душею він не помер, бо як пише ап. Петро проповідував душам інших померлих.
    Його воскресіння означало воз"єднання його душі з приведеним до життя тілом.
    Він говорив, що Бог є Богом Аврама, Ісака і Якова. Богом не померлих а живих. Значить, душі тих людей є живі і зараз.
    Та й Старий заповіт згадує про безсмертя душ. Якщо Ви читаєте ВСЮ Біблію, а не певні місця, то мусите памятати, як король Саул викликав з бабою-медіумом душу Самуїла. Значить, душа його не була мертва.
    Читайте, шановний... Самостійно, без підказок. І в контексті!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та я теж вмію цитати вставляти на форум, але толку, питання зовсім про інше.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)