Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шем такого не чув..............

• Подобається Подобається x 2
  2. Окультист

Окультист Well-Known Member

Як я розумію з Вашого допису, то зцілення може бути і від Сатани, в існування котрого Ви вірите. Добре, прийму Вашу точку зору в цьому дописі, але скажіть тоді для чого Сатані зціляти людину від хвороби? І хто визначить, згідно Вашої логіки, від кого яке зцілення?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ви вважаєте, що він не існує? о_О

Від нього йде не зцілення, а псевдо-зцілення. А вигода очевидна, як на мене, тут і говорити нема про що.

Псевдо-зцілення не показує зв'язку між гріхом та хворобою й не вказує шлях до звільнення від гріха.
    І ще є одна дуже важлива ознака, яка відрізняє екзорцистів від Бога від псевдо-екзорцистів та псевдо-цілителів: псевдо-цілителі будуть говорити так, як Христос у Біблії:
    А Ісус, як побачив, що натовп збігається, то нечистому духові заказав, і сказав йому: Душе німий і глухий, тобі Я наказую: вийди з нього, і більше у нього не входь! (Мар.9:25)

Якщо вони так говорять, то це вже ознака, що зовсім не Божою Силою вони зцілюють чи виганяють духа.

Зрештою, Христос сам про це каже.
    22 Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили?
    23 І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!
    (Матв.7:22,23)

Останнє редагування: 12 лют 2009
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

Лілю,якщо б моя дитина зцілилась БУДЬ-ЯКИМ чином,я все одно був би впевнений,що це від БОГА,І тільки від НЬОГО.
    І ніхто мене не переконає в протилежному
    І,неважно,чи це була б бабка,мольнар,тібетський монах,чи ненецький шаман...
    Зцілення - ВІД БОГА.
    Як і все в світі
    Він є

5. Liliyah Romanova

Навіть, якби це занапастило її душу?
    Без сенсу зцілювати тіло, якщо душа залишиться хвора...
    Христос у першу чергу душу зцілював.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

тіло в неї здорове...
    А Божа сила..то є Божа сила..і,впевнений,що в церкві її не більше.як в будь-якому іншому місці..

Останнє редагування: 12 лют 2009
  7. Окультист

Нехай не в образу Вам буде сказано, але такими принципами керувалися інквізитори, коли відправляли людей на тортури і підпалювали багаття, мовляв можна мучити тіло - душа від цього лише очищується. І знову питаня: а судді хто? Чим занапащається душа? Душа занапащається злими справами, потураннями порокам і вадам, розпустою, яка зла справа у зціленні дитини? Зцілення - це добра справа. Ісуса теж звинувачували в тому, що він виганяє демонів владою їхнього князя. А що до Сатани, то загляніть в тему про нього:)

8. Liliyah Romanova

А є сенс? Я і так знаю, якими є мої переконання й не збираюся їх міняти.
    Про псевдо-зцілення я сказала те, що думаю. І про це вже тут говорилося на темі.
    Кожен має власну совість і за нею чинить. Якщо він вважає псевдо-зцілення правдивим, то це його справа. І так до нього потім вернеться сторицею.

Повторю
    22 Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили?
    23 І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!
    (Матв.7:22,23)

А далі - кожен чинить за голосом власної совісті.

9. Окультист

Правильно, а як наслідок зцілювалося тіло. Усі хвороби мають прични, що лежать на вищих, позаматеріальних рівнях, це ніби бруд, який прилипаючи до шкіри, заважає нормальному її функціонуванню. Ісус відпускав гріхи - і людина зцілювалася тілесно. Деякі люди з надприродніми здібностями можуть очищувати наше тонке, енергетичне тіло, позбавляюючи фізичних страждань. Я не порівнюю їх із Ісусом, просто вони вміють відмивати від духовного бруду.

10. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Таким чином як ми тут визначили,що зцілення від Бога,виходить що це певна група людей,що має від Бога більше повноважень,або перебуває із Богом в стосунках відмінних від стосунків загалу.Як же іх відрізнити?А раптом сантехнік Микола з мого жеку і є от таким наближеним?

11. Romko

Цілком може бути...
    багато отців церкви за сувіцької влади працювали сантехніками,двірниками...
    Судячи,з Вашої заанґажованості то були не отці а двірники...

12. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

нєєєє,зара отці дуже си різнять од сантехніків

13. Romko

бо їздять на крутіших "тачілах"

• Подобається Подобається x 4
  14. Liliyah Romanova

В Україні це досі предмет заздрощів та розкоші?
    А церква до чого? Священики теж можуть бути псевдо-цілителями. В одному українському місті був священик, котрий належав до сатаністів. Утратив віру й перейшов до них. Різне буває. :dntknw:

15. Окультист

Ні, це просто предмет, яким не личить користуватися людям, які посвятили себе служінню Богові та своїм ближнім.

16. Liliyah Romanova

Ну звісно. А іншим християнам личить? Чи лише тим, хто їм служить, не личить?
    імхо, це типово українське "най в сусіда корова здохне".
    Звичайно, якщо є зловживання, то це негативно, але машина сама по собі не повинна нікому різати очі. Це просто засіб пересування.
    Обітниця убогості зобов'язує тих, хто її давав особисто.
    Зрештою, в цьому тяжко сперечатися, бо я на то ніколи не дивилася, як на предмет розкоші, а тут тим більше це таким не є, бо це просто необхідність.

Останнє редагування: 13 лют 2009
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

не смішіть людей і не ставте планку іншим вище, ніж собі.

18. nata-k

nata-k Well-Known Member

Якщо священник за своїми доходами і добробутом належить до середнього класу суспільства - це нормально.
    Ви вкурсі де наш середній клас за рівнем доходів і добробуту? А де священники?
    Як?!

19. Liliyah Romanova

Я про всіх священиків не в курсі. Таких, що в середньому класі знаю мало. :pardon: Є мафія, а є прості священики. Чому прості? Бо не шукали "ходики", аби на круті парафії потрапити. імхо, мафія не така велика, але чорну цятку на білому завжди краще помітно. :)

20. nata-k

nata-k Well-Known Member

Лілю, в Україні нема середнього класу. От у чому прикол.
    Втім, я мало священників знаю. То ж узагальнювати не берусь.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)