Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Ага, вперше чую, що свідки питають про щось себе, а не тих, кого перепиняють!

2. Liliyah Romanova

То свідки проповідують убогість?
    Особливо їх вожді. Така убогість, що позаздриш просто їхній стійкости супроти спокус світу цього!

3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

убогість?..
    це що?..
    роздати все і піти просити у когось?... :)

4. Liliyah Romanova

Це так свідки пояснюють?

5. duncan

я не знаю, як це свідки пояснюють...
    поясни ти — як ти це розумієш... ;)

6. Liliyah Romanova

Людська природа така, що скільки би людина не мала, їй завжди мало.
    Я проти нагромаджування заради себе (навіть коли кажеш, що заради дітей, то все одно в першу чергу маєш на увазі себе). Людині не треба того всього, чим воно обростає. Уяви, що поки Ти на роботі твоя хата згорить і ти втратиш усі речі. Яка буде твоя реакція? Спокій, чи тривога за купою речей? Якщо тривога, то ти прив'язаний до речей дуже сильно, занадто сильно, вони тобою керують, а не ти ними. Зв'язок із Богом дає ту свободу від речей, яка зцілює усе, і душу, і тіло.
    Якщо для людини важливіший наступний рівень у компутерній грі чи футбольний матч, аніж перебування з дитиною, то це багато говорить про людину, про те, наскільки вона узалежнена від світу цього.
    Чому людина так сильно дбає про те, аби прожити довге життя, аби продовжити життя на день-два, але таки продовжити? Чому людина боїться смерті? Чи не тому, що дбає про кількість, а не про якість? Треба дбати за якість свого життя, тоді помирати не страшно. Тоді думаєш з острахом не про свою смерть, а переживаєш за тих, хто лишиться без твоєї допомоги чи підтримки.
    Наскільки нам важко дати людині на вулиці гроші. Ну, добре, не треба давати грошей, можна купити хліба і тій людині дати, вона зрадіє не менше. І коли є відчуття, що нині хочеться дати комусь щось, або якось допомогти, його треба слухатися.
    Одна моя подруга якось віддала на базарі одній старенькій жіночці (та не просила, просто ходила і дивилася на різні продукти сумними очима) останні 10 гривень. Справді останні. Далі їй довелося позичати гроші, аби самій прожити. І через кілька днів вона отримала допомогу від своїх знайомих, а ще через кілька днів отримала замовлення, за яке їй багато заплатили.

7. duncan

і що у цьому поганого?...
    я купив новий комп’ютер, хоч старий ще працював...
    купив заради того, щоб можна було бавитися в нові ігри...
    я хочу великий будинок, хоча мешкаю у великій квартирі...

так, у мене багато речей, які би я втратити не хотів...
    якщо у мене їх не буде — я перестану бути собою...
    раніше я теж давав гроші бабцям (але не циганам, цим — ніколи) доти, доки не побачив, що це просто бізнес...
    99 % — просто з цього живуть...
    бо працювати не хочуть...

8. Forpost

Forpost Стоїк

Ну точно моя теща,Комуніст не по партквитку,а по переконанням....Ми нічого не мали ,нам ніхто нічого не дав і ви сосіть... Яке для себе ,що в рай будинок ,бізнес ,золото забереш з собою, то ж дітям !на хер їх тоді робити ,якщо то не так? може хто не згідний ,то я послухаю з превеликим задоволенням....

• Подобається Подобається x 1
  9. duncan

у березні 2000-го року забрали мене до поліцейського відділку...
    не тільки мене одного, багатьох...
    пан мент сказав: працювати треба (а не бунтувати проти режиму)...
    я спитав: а чого ж ви, пан мент, працювати не пішли?..
    він на мене тільки люто подивився...

я до того, що кожен для себе сам знаходить сенс життя...
    я бачу сенс в роботі і грошах, які я отрмаю за роботу...
    я гроші роздавати не люблю, бо знаю, як інколи важко їх заробити...

свідки ж бачать себе у проповідуванні, кожен з них вважає, що це головне: навернути щонайбільше людей...

10. duncan

+1!
    згідний, хоча не повністю...
    можна впадати з однієї крайності в іншу: або думати суто про себе, або про когось, наприклад: дітей...
    треба жити й отримувати від цього задоволення!..

а діти — це велика радість, яку нічим не заміниш...

11. Liliyah Romanova

Я заробляю гроші також, але не можу жити без давання. Це великий скарб.
    І в мене крутий комп, і прибамбаси до нього, і купа лахів, і багато всього. Чим більше отримуєш, тим більше маєш можливостей давати. Не конче давати саме тим, хто просить. Є люди, які не просять, а потребують. Вони можуть жити у сусідньому будинку.
    Але моя думка, що чоловіки зі своєю, як вони її називають економною, а насправді просто жлобською натурою на діла милосердя не здатні (а якщо, то дуже зрідка, хіба що віруючі інші). Чоловік думає в першу чергу про себе, жінка в першу чергу про особу, але не свою.

12. duncan

- 1

не судіть, і не будете судимі...

13. Liliyah Romanova

Я не суджу, я роблю висновки із баченого й аналізованого. Але маєш рацію, мене понесло.

Не конче весь час під себе гребти.
    Є діти свої, є чужі.
    Купи два подарунки на Миколая і один подаруй не своїй дитині, а якійсь із дитячого будинку.
    Про бабусь хтось інший подбає. Є не лише цигани, бабусі. Є інші люди, яких нам не хочеться помічати.

14. duncan

є друзі, яким я завжди допоможу, є знайомі, яким я допоможу...
    а є незнайомі, яких я не знаю...

15. Liliyah Romanova

Говоримо про те саме різними словами.
    Най буде. :)

16. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Вже я ту воду життя в під'їзді знайшов. Точно така як на фотці, чи то фотка така як натуральний об'єкт... все відносно. Чого християни не вішають в під'їздах оголошення, шо скоро Пасха. Мол, готуйтеся на збори в церкву...;)

17. duncan

а навіщо?...
    всі й так знаю "коли", тільки не знають "чому"...

хоча ні, я поспішив...
    я не знаю...

18. Forpost

Forpost Стоїк

А варто було би,недавно хотів дізнатись ,так самі не знають ,ше підозріло дивляться.А спитайте у свідка,на вулиці,: "Коли спомин?",відповість ,не пошле. А ше запрошення дасть ,під Залом Царства зустріне,посадить на гарне місце,запропонує вивчати біблію у Вас вдома.Прошу навести аналоги.

19. ihorweb

ihorweb Well-Known Member

Угу. Це якби я підійшов до Вас на вулиці і спитав: "А який зараз рік?" І так серйозно стояв дивився би на Вас і чекав відповіді... Це Ви в когось так спитали, коли Пасха буде... Хтось добре про Вас подумав.

А свідки як свідки, з чим до них не підійди, а вони зразу в агітацію ;)

20. duncan

от запитали б ви на вулиці у мене...
    зауважте: завжди готові!..
    піонери!..
    а якщо у вас запитати про щось Біблійне?.. ;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)