Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Свідки проповідуюють і серед мусульман
    але в багатьохісламських країнах за проповідь християнства
    не залежно від конфесії передбачене суворе покарання
    щодо вашого питання ви ж читали відповідь і мені ссилку дали-))

ВТЯГУЄТЬСЯ У ВІЙНИ І ВТРУЧАЄТЬСЯ В ПОЛІТИКУ.
    ПОШИРЮЄ ЛЖЕВЧЕННЯ
    ДИВИТЬСЯ КРІЗЬ ПАЛЬЦІ НА РОЗПУСТУ
    думаю зайве наводити факти по кожній з цих тез але історія свідчить красномовно
    спорохнявіле дерево приносить погані плоди’ (Матвія 7:15—17).
    Сьогоднішнє християнство це суміш біблійного вчення з грецькою філософією древніми поганськими віруваннями
    Прошу мене вибачити але в будьякому академічному підручнику з історії філософії історії християнства чи релігієзнавства
    ви прочитаєте це.
    Нажаль вище сказане в рівній мірі стосується і інших релігій
    Тому так часто обговорювана публікація стосувалась всіх релігій а не лише християнства

якщо ви відкриєте переклад Нового завіту кардинал любачівського то прочитаєте в примітці до цього вірша дещо цікаве.
    Цей вірш був вписаний пізніше і не знаходится в раніїх копіях і в білбшості сучасних перекладів

Останнє редагування модератором: 7 лют 2009
  2. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Зацитуйте будь ласка Ів.20:24-25 перекладу Вартової вежі.

Згідна, але проповідували далеко не всі і все таки вкажіть де право проповідувати мали саме жінки.

Останнє редагування: 7 лют 2009
    • Подобається Подобається x 3
  3. Сергій аспірант

будь ласка обгрунтуйте свою точку зору
    чому не всі і чому це не могли робити жінки

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

І Ви справді думаєте, що відкрили Америку?

5. Сергій аспірант

ні звичайно це відома річ
    але іноді на цей вірш посилаються
    і в перекладі Огієнка немає виправлень щодо цього

6. Coffe13

Цитую за вас:
    Иоанна 20:24 Фома же, один из двенадцати, которого называли Близнец, не был с ними, когда приходил Иисус. 25 И когда другие ученики сказали ему: «Мы видели Господа!» — он ответил: «Пока не увижу на его руках раны от гвоздей и не вложу в эти раны свой палец и пока не вложу свою руку в его бок, ни за что не поверю».
    Скажіть, де на картинці, поданій в біблії руки пробиті цвяхами... Що є правдивим? Чому вірити тексту чи картинці?

Гарна тактика, щоб самому не відповідати...

• Подобається Подобається x 1
  7. Сергій аспірант

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Навіть в цій гілці про це говорилося разів так з кількасот...
    Я про інфу,хто їм шепнув на вухо,що СЄ - істина в останні інстанції.
    На мою думку - шарлатани,що перебріхують все на світі..
    Навіть оту Біблію.якою користуються отці...

• Подобається Подобається x 1
  9. Сергій аспірант

Не розумію чим вам так не подобаються свідки Єгови
    Вам не завадило б бути більш толерантним до інших

Кожна релігія вважає себе істинною

Думаю жоден хто стикався із свідками по роботі чимає має друзів свідків не повірить вам
    адже свідки не практикують зцілення вірою не демонструюють надприродніх чуд
    як це мало і має місце серед інших релігій

ви теж говорите загальні фрази і нічим не обгрунтовуєте свою точку зору
    Крім тог ваші коментарі часто є образливими

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є різні люди і в будь-якій релігії ведуться по-різному, бо там, де є людина - є гріх. Але більше зло є тоді, коли релігія міняє вчення находу міняючи свої ж власні доктрини.
    Наприклад, то поважаємо хрест, то потім робимо абсолютно протилежні речі. Для мене особисто є показником неправдивості релігії є той факт, коли течія робить собі рекламу на сенсації, щоб привернути до себе увагу і дарма, чи та сенсація правдива, чи відверта брехня. Мова йде про неодноразовий кінець світу. І що є важливим у тому, так це пряме суперечення Біблії. Знаємо ЩО сказав Ісус про кінець світу, що ніхто не може знати кінця світу крім Отця. І от знаходиться громада, яка нібито ревниво читає Біблію і вчить інших, заявляє на весь світ: ми знаємо дату кінця світу. Важко придумати більш цинічну і відверту неправду. Виникає логічне запитання? Чому так багато все ж СЄ у світі? Єдина думка, яка приходить на голову - це те, що просто тим людям нормально прокомпастовано мозги, бо іншого варіанту просто не бачу.

11. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

12. Romko

Фанатики - найбільше зло,суспільства.
    А релігійні фанатики - це зло в кубі...
    А подивитися на СЄ...то аж...

Останнє редагування: 8 лют 2009
  13. Coffe13

"Сколькими" - дійсно ніде не написано, але в поданій мною цитаті вказано множину, то як я можу вірити картинці, яку помістили не в підручник, а в саму біблію і яка суперечить написаному в тій же біблії.

А щодо цінності викупної жертви - навіщо ж свідки вже стільки часу так р"яно переконують весь світ, що Ісус був розіп"ятий на палі? І це при тому, що самі на початку свого "вчення - дослідження" визнавали саме хрест?

Все йду я з цієї гілки... Марно сперечатись з тими, хто сам не знає, що відстоює.
    Повернусь, коли буде з ким подискутувати.

П.С. Нікого не хтіла образити чи зчепити, просто мені не цікаво.

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Даруйте, це є наслідком роботи добре оплачуваних адвокатів і аж ніяк не доказом правдивості віри. Підставте у власний пост замість слів "свідки Єгови" щось таке на кшталт "прибічники одностатєвих шлюбів". І, думаю, зрозумієте хибність своєї арґументації.

Припускаю - правду кажете. Але ось такі Ваші думки, що взяті з брошур СЄ:

показують, що Ви як минимум дуже їм симпатизуєте. Справа Ваша, чи варто вважати себе набагато розумнішим ніж інші форумляни. Адже ось це, що Ви наводите як положення, до якого приєднуєтесь:

є грубою помилкою. Навіть на цьому форумі вже не одноразово писалося, як виникло хибне читання "Єгова".

15. Сергій аспірант

Згоден що фанатики є злом для суспілбства
    але де на вашу думку межа між фанатиком і справді віруючою людиною?
    Свідки Єгови виявляють свою віру на ділі, проповідують свої погляди
    готові відстоювати свої погляди за будь яких обставин. Що це віра чи фанатизм?
    В чвси другої світової війни Свідки були однією з небагатьох конфесій які відмовились воювати за Гітлера за що були увязнені. Вони могли звільнитись лише підписавши документ зречення віри. Лише одниці зробили це. Думаю якщо б католики та лютерани проявили б таку ж рішучість нацизм ніколи б не поширився в Європі. Сьогодні в Німеччині та Італії є вулиці названі на честь Свідків Єгови які загинули в таборах за свої переконання.
    На жаль на наших теренах сформувалося зовсім інще уявлення про віруючу людину.

16. Сергій аспірант

Напевно ви маєте наувазі малюнок на сторінці 481 перекладу Нового світу
    це не зображення розпяття Ісуса а репродукція з літографії Юстуса Ліпсіуса який зобразив таке знаряддя тортур. Способи розпяття могли бути дуже різними. Щодо того що на початку свідки визнавали хрест то
    на той час вони називали себе дослідниками Біблії ая вже писав що досліджень без помилок не буває. Крім того з того часу накопичились нові лінгвістичні данні зявились нові археологічні знахідки.
    Щодо того чому свідки наголошують на тому що Ісус був розіпятим на хресті. Протестанти відкинули культ хреста але залишили його своїм символом хоча думаю що вам відомо що він має давнє дохристиянське коріння і в різних культурах позначає приблизно одне і теж -Сонце життя , в Індії це символ копуляції. Перші християни взагалі не поклонялись і не вшановували знаряддя страти Ісуса. До речі в книзі Ездри згадується сбосіб розпяття на палі.
    Щодо не сумісністю з Біблією деяки зображень- а чому б не глянути на ікони де Ісуса зображають з довгим волоссям? в той час його могли мати серед чоловіків назореї ( з назаретянами не плутати!!!!!) та гомосексуалісти. Ісус не належав до жодної категорії.
    Крім того він не був аскетом і відзначався фізичною силою.
    Німб який малюють навколо голів святих можна побачити і у зображеннях язичеських богів.
    Щодо цікавості чи не цікавості дискусій то бачу тут зібоались люди які не проти покритикувати свідків особливо за їх відсутності на форумі

Останнє редагування: 8 лют 2009
  17. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Така собі думка вголос:Навіщо на форумі передруковувати ПРИМІТИВНІ АГІТКИ СЄ???
    Новий адепт-а аргументи ті самі,хіба що на нижчому рівні,вибачайте за непрошене резюме.

18. Сергій аспірант

19. Romko

я просто не бачу сенсу...
    Навіщо?
    Фанати...

20. Сергій аспірант

Я зовсім не наводив це як доказ правдивості віри Свідків Єгови. А писав що їх діяльність сприяла і сприяє розвитку свободи слова в багатьох країнах. Рішення на користь Свідків Єгови створили преценденти якими скористалисьі інші релігійні громади. Зокрема уряд Греції забовязали внести зміни у законодавство що полегшило рееєстрацію та діяльність релігійних меншин. В більшості країн Європи Свідків визнано відомою релігією. Х іншого боку Європа будує світське суспільство і діяльність релігійних організацій може зазнавати в майбутньому утиску. На жаль у нас їх намагаються зобразити як новий нетрадиційний культ який зявився в Україні, як висловився патріарх Філарет у 90 рокиі нібито їх небуло у радянські часи. Насправді на території України свідки зявились на початку 20 століття.
    Цікаво що подібні звинувачення які висувають свідкам раніше висувались бабтистам пятедесятникам адвентистам.
    Щодо оплачуваних адвокатів то більшість адвокатів свідків Єгови є охрещеними свідками і не отримують гонорарів за свою працю.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)