Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Навіть якби хтіла - мені то не вдасться.
    В землю повертається тіло. Про решту - хіба розповім, коли сама помру ;)

• Подобається Подобається x 3
  2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Любая религия - "убийца веры", всю историю церковь - как социальный институт стремилась только к укреплению власти, обогащению и т.д. сколько крови выплеснуто на алтари, сколько преступлений прикрыто Библией ... конечно Библия тут не причем, люди причем ....
    свидетели относительно молодая религия так называемых "Новых откровений", это когда кто-то ... хлоп! Осенило! до этого было не правильно, а вот я понял правильно! нечто подобное случилось с тов. Раселом ставшим родоначальником этой религии .... Разумеется не хочу никого ни в чем убеждать, из личного опыта скажу только, что раздражает:
    - непринятия переливания крови;
    - пренебрежение к праздникам (вообще бред);

а когда лезут - нравится люблю с "идейными" пообщатся ....

Насколько я знаю свидетели считается антиобщественной формой вероисповедания .... но это все только мое личное мение - не навязываю, есть что возразить - пожалуйста ..

• Подобається Подобається x 1
  3. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Не треба брати "в общем", ви ж не кушаєтє всьо нараз. конкретно і факт

4. artobstrel

какие факты именно? пункты "раздражает" - сформировались в результате личного общения с коллегой некогда бывшей в рядах сведетелей ....
    антиобщественность - (подчеркиваю на мой взгляд) - в том что законы внутри организации верховодят над законами общества, но это не совсем моя идея свидетелей "вне закона" по-моему неоднократно объявляли ....

5. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Любая религия - "убийца веры", всю историю церковь - как социальный институт стремилась только к укреплению власти, обогащению и т.д. сколько крови выплеснуто на алтари, сколько преступлений прикрыто Библией Що це?

6. artobstrel

примеры приводить?????????

7. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

не треба всьо ясно

8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Пропоную всім дописувачам на цю тему -визнати свою поразку і почати збирати
    кошти на спорудження пам"ятника Раселу і Сміту-просвітителям темного галицького
    люду,з подальшим встановленням його на Високому Замку

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, можете привести. Бодай один. Чи навіть з історії СЄ може такі знаєте? Я ні...

10. artobstrel

к темному галицкому люду добавляю темнющих тавричан

11. artobstrel

гм.... Святая Инквизиция, крестовые походы, массовая скупка земли в Европе папской церковью, самосожения староверов, влияние на политику государств .... мало?

12. Pedro

А Ви впевнені, що це були християни? Христос казав - по плодах їх взнаєте їх. Якщо їх поведінка суперечить тому що написано в Євангелії - значить вони не християни.
    Це так само як я буду кричати скрізь, що я вірний дзен-будизму а моє життя буде протилежне цьому вченню... Буду я тоді дзен-будистом?

• Подобається Подобається x 2
  13. artobstrel

Вы невнимательны, я писал не о христианстве, а о церкви - как социальном институте .......

14. Pedro

Ну тоді перепрошую. Неправильно зрозумів. З цим згідний, бо на протязі багатьох років так звана церква не мала нічого спільного з християнським вченням. Згадайте кардинала Рішельє...

15. artobstrel

это наверно не только церкви касается, сколько народов "освободили" комунисты, "одемакратили" гамерикосы , увы но у всех грязных дел абсолютно благие намерения и кристально-честная идеология .....

16. Pedro

А я в це не вірю. Вони можуть говорити що в них блаґіє намєрєнія. Дейл Карнеґі казав, що в поступках людини є два мотиви. Один справжній, а другий такий який та людина хоче показати перед іншими.

17. Окультист

Окультист Well-Known Member

Переглянув тему про СЄ і бачу, що деякі люди досить просто піддаються на зомбування і стають прихильниками секти, а як відомо, "в кожній секті добре бути лише в якості її керівника":) Фактом є те, що СЄ використовують НЛП і інші методи психологічного впливу на людину, на її свідомість. На мою думку, кількість прихильників свідків зростає, бо Церква, завдяки деяким своїм служителям, заробила собі в очах людей не досить доброї слави і не бажає реформуватися, а тільки складає списки нових смертних гріхів. Цікавим є те, що колишні прихильники традиційної церкви ідуть до СЄ, а не до, припустимо, буддистів, напевно їм притаманний страх "небесного кулака", який їм прищепили ще в Церкві і вони йдуть до тієї організації, яка не спонукає їх до кардинальної зміни поглядів, а лише відмови від деяких з них. Буду критикувати свідків на основі їхньог ж сайту:), без складних теологічних рефлексій і розмірковувань над постулатами вигаданими у своїй більшості "отцями церкви". Далі йдуть цитати звідси http://www.watchtower.org/k/index.html "У країнах Заходу деякі церкви висвячують на священиків навіть осіб, які є гомосексуалістами і лесбіянками, та наполягають, щоб уряди визнавали одностатеві шлюби. Навіть церкви, які засуджують розпусту, поблажливо ставляться до духовних служителів, котрі чинили статеву наругу над дітьми" - брехня, так, є церкви, де висвячували жінок і осіб із нетрадиційною орієнтацією, але вони Ватиканом вже давно оголошені розкольницькими і відлучені від структури Церкви. Щодо педофілів, то в даному випадку теж спостерігається жорсткий осуд такого явища, особливо з приходом Бенедикта XVI, який очолював до папства Конгрегацію доктрини віри (Найсвятіша інквізиція до 1908 року), його можна розкритикувати по багатьох пунктах, але з цим він дійсно бореться. "Більшість релігій навчає, що душа або дух є невидимою частиною людини і продовжує існувати після смерті фізичного тіла. За допомогою цього вчення провідники багатьох релігій визискують людей, вимагаючи від них грошей на молитви за душі померлих. Проте Біблія вчить інакше. «Душа, що грішить,— вона помре» (Єзекіїля 18:4). «Знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають» (Екклезіяста 9:5). Ісус навчав, що померлі воскреснуть. Чи був би в цьому сенс, якби людина мала безсмертну душу? (Івана 11:11—25). Чи ваша релігія вчить про безсмертя душі?" - повний абсурд - навіщо воскрешати тіла всіх померлих, деякі з них вже давно стали порохом, а скільки їх розшматовано підчас воєн... Безсмертним є дух, матерія смертна, у Біблії, на мою думку, малося на увазі воскресіння у плані звільнення душі від пут матерії, у плані очищення від помилок, зближення з Абсолютом. Воскресіння тіла немає жодного сенсу у духовному плані. "Чи слід уважати неправильним переливання крові? Пам’ятаймо про те‚ що Єгова вимагає‚ аби ми стримувалися від крові. Це означає‚ що ми жодним способом не повинні приймати у свій організм чиєїсь крові або й власної‚ якщо вона якийсь час зберігалася поза тілом (Дії 21:25). Тож правдиві християни не погоджуватимуться на переливання крові. Вони прийматимуть інші види медичної допомоги‚ як‚ наприклад‚ переливання некров’яних препаратів. Вони хочуть жити‚ однак не намагатимуться врятувати своє життя зламанням Божих законів" - йти на добровільну смерть, але не порушити записаного людьми у Біблії ще язичницького постулату про існування душі у крові. Як біолог за освітою, я можу сказати, що жоден кровозамінник в повній мірі крові не зможе замінити. "Дошлюбні статеві зносини‚ перелюб‚ скотолозтво‚ кровозмішення й гомосексуалізм — все це серйозні гріхи проти Бога (Левит 18:6; Римлян 1:26‚ 27; 1 Коринтян 6:9‚ 10). Якщо пара живе разом без одруження‚ то їм слід або роз’їхатися‚ або юридично оформити свій шлюб (Євреїв 13:4)." - у Церкві ще принаймі є таїнство вінчання, а СЄ вдовольняються штампом у паспорті, якщо ви спите з кимось без штампу, то це вже гріх, а як якийсь клерк із РАЦСу поставить штамп, то вже такі стосунки "освячені Богом":) Критику можна продовжувати, але вже це доводить штучність цієї секти. Хочу підкреслити, що я не є прихильником Церкви, але хочу, щоб люди не велися на відверту брехню і примітивізм сект. Церква має ритуали, які при вниканні у них людини (не при формальному відстоюванні служби) мають той же позитивний вплив на свідомість, що і, наприклад, медитація, а СЄ - просто одна із сект.

Останнє редагування: 26 гру 2008
    • Подобається Подобається x 6
  18. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

свідки і мормони -приймайте капітуляцію.Далі-введення в школах єдиного вірного вчення Расела-Сміта. І пам"ятник ,обов"язково пам"ятник цим двом світочам людства(і мікі-маусу)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви привели приклад нікудишній... про себе і тарілку і саме це я хотів підкреслити.

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Чудово, заради коректності цей свій допис повторю в гілці про СЄ - виявилося, є й така. За Вашим бажанням можна продовжити там. Щоправда, Ви про себе кажете, що не вступали до їхних лав, але запеклим прибічником СЄ (принаймні) є! А щодо термину "секти": про нас тому хоча би так говорити не можна (якщо добре подумати), що протестанти, СЄ і т.ін. відсеклись від нас, не навпаки.

Це просто з ніг на голову! Не треба глибоко занурюватись у романські мови, почитайте хоча б історічну передмову до будь-якого вузівського підручника італійської, французької,.. мови!

У такому разі таки знайшов час. Брошура СЄ про Трійцю, що є в мене, російською мовою, тому не беру на себе нахабства сказати, що літера в літеру цитували Ви її, просто наведу номера сторінок. (У лапках - не точні Ваші цитати)
    "В Бібліїї про Тріцю нема" - с.3-7.
    "Ідея Трійці запозичена з поганських віровчень" - с.9-11
    "Бог один, а не три" - навіть підзаголовок зі с.12
    "Бог, которий не состоит из нескольких Богов" - навіть підзаголовок зі с.13
    "Исус (земне Його втілення) є не втіленням Бога (Боголюдиною), а досконала людина" - с.15
    "Ісус знав не все, що знає Бог" - с.19
    "Св.Дух не є особистостю" - с.21

А тепер трохи щодо правдивості Свідків Єгови.
    Наводяться начебто цитати з католицьких авторів, що нібито визнають неправдивість свого вчення. На с.4: «Иезуит Эдмунд Фортман признает в своей книге «Триединый Бог» («The Triune God»): «Ветхий Завет... ни прямо, ни косвенно не говорит о Триедином Боге, который есть и Отец, и Сын, и Святой Дух»
    Але! Ця книга мовою орігинала є в інтернеті! (http://www.contendingforthefaith.com/responses/booklets/modalism.html) Edmund J. Fortman, The Triune God
    Повна назва MODALISM, TRITHEISM, OR THE PURE REVELATION OF THE TRIUNE GOD ACCORDING TO THE BIBLE
    Цитую: "The Trinity of the Godhead is revealed in the Old Testament. It is even implied in Genesis 1:1: “In the beginning God created the heaven and the earth.” In the Hebrew language, the subject “God” is triple in number, whereas the verb “create” is singular in number. This contains the meaning that God is three-in-one. In Exodus 3:6 the Lord said to Moses, “I am the God of thy father, the God of Abraham, the God of Isaac, and the God of Jacob.” This passage reveals that the God of the patriarchs is threefold. With the God of Abraham, the emphasis is on the Father; with the God of Isaac, the emphasis is on the Son; and with the God of Jacob, the emphasis is on the Spirit. [73] Although God is uniquely one, there is still the matter of threefoldness, for He is the Father, Son, and Spirit"
    Мало того що автор знаходить ДЕЩО в Старому Завіті, ще й досліджує тонкощи івриту: "Бог" у формі потрійної множини, а "створив" - в однині.

Щодо запозичення ідеї Трійці в поган. Чомусь наведени приклади, де навіть не за ілеєю, чисто механично боги зображені у трьох (хоча - перепрошу офтоп - без пляшки). А чому би не пригадати Збруцького ідола, там лиця об'єднані за ідеєю! Щоправда - їх там четверо...
    Другие религии. Збручский идол
    http://www.sunhome.ru/religion/11539
    «Невозможно согласиться с тем, что на идоле избражено четыре разных божества, лишь потому, что у идола четыре лица. Единство изображенных образов подчеркнуто тем, что на них надета одна шапка, кроме того имеется описание четырехликого Арконского идола Святовита, сделанное Саксоном-Грамматиком. Существуют и четырехликие Брама и Варуна, идущие из далекого индоевропейского прошлого, откуда пришел и Святовит.»

Останнє редагування: 26 гру 2008
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)