Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

без коментарів тут все ясно

2. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

слава Богу, що ви хоч це зрозуміли!

3. Yur

Yur Well-Known Member

Якіж вони християни, коли не визнають Христа за Бога о_О

Ні, вони Єговісти, липові притому, бо не визнють того ж Єгову, згідно слів Христа.

щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця. Хто не шанує Сина, не шанує Отця, що послав Його. (Івана 5:23)

4. duncan

а які ви християни? о_О
    у вас же не Христос, у вас трійця!
    ви не християни, ви трійошники... :pardon:
    о, ще цікаві інсинуації на вільну тему... :)))
    хто вам сказав, що свідки Єгови не шанують Ісуса Христа? :)))
    свідки Єгови шанують дві особи: Бога Єгову та Сина Людського -- Ісуса Христа.
    уявляєте? ;)
    всі ваші "мудрі" докоро-висновки щодо свідків -- тільки пустий звук... :mocking:

5. Yur

Yur Well-Known Member

УСЕ згідно Євангелії. Почитайте. :)

Не уявляю. Сказано:
    щоб усі шанували і Сина, як шанують Отця. Хто не шанує Сина, не шанує Отця, що послав Його. (Івана 5:23)
    С.Є. не шанують Сина так само як Отця.

Якщо відверто, для мене С.Є. далеко не найбільше зло у християнстві.

6. duncan

читав!..
    про "трійцю" там не слова, ні слова про махи руками коло "церкви", про обкурювання "ладаном", про образки та натільні хрести...
    ой, про образки та хрести є!...
    заповідь: не роби собі подобу з того, що на небі...
    а це як?
    ех, з цим я також не можу погодитися....
    свідки Єгови -- найбільше добро (в тому числі: в християнстві)! ;)

7. Yur

Yur Well-Known Member

Невже про Отця й Сина й Святого Духа не зауважили о_О

ТАК САМО шанувати Сина як і Отця.

На жаль такого "добра", серед тих що зовуть себе християнами аж забагато :sorry:

• Подобається Подобається x 1
  8. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

і полюбляють вони "добро" зелене

«Свидетелей Иеговы» вполне можно рассматривать как коммерческий культ или торгово-финансовую пирамиду с идеологическопсевдорелигиозной надстройкой, существующую ради распространения письменно-печатной продукции издательского дома. Сами сочиняем, сами иллюстрируем, сами публикуем, сами развозим по всему миру неконкурентоспособную продукцию, которую без мощной идеологической поддержки продать невозможно: в обычном киоске ее не купит никто. И соответственно, нужно сделать все для обеспечения раскупаемости, от которой организация получает сотни миллионов долларов чистого дохода.

Именно поэтому в подавляющем большинстве стран Европы «Свидетели Иеговы» вообще никогда не считались религиозной организацией. В начале 1999 г. секта была лишена религиозного статуса во Франции. Французские власти обязали «Свидетелей» выплатить налоги за последние несколько лет, что составляет более 50 млн долларов. До тех пор все имущество секты во Франции арестовано.

9. duncan

ще й як зауважив!
    і Отця, і Сина, і духа....
    тільки де сказано, що це "трійця"? о_О
    як?!! о_О
    от ви дорікнули, що свідки не шанують так само, а так само це як?
    +1! :good:

10. Yur

Yur Well-Known Member

А ви спробуйте порахувати :)

Найвища пошана -- до Бога.
    С.Є. Христа Богом не на називають, тим самим поваги Йому належної не віддають.

11. duncan

ну нафік....
    різноманітних вірувань є стільки, що можна легко чокнутися, особливо, якщо заглиблюватися в їх філософію...
    так рахував же! о_О
    вийшло двоє, та й то: один є Богом-творцем, а другий -- є Сином Божим, тобто дві Особи, які мають певний зв’язок між собою (Батько -- Син), але ніякою трійцею за своєю суттю не є!
    я був на зібранні свідків Єгови кілька тижнів тому, в молитві звучали слова (не дослівно): "дякуємо Тобі, Боже Єгово ... ... через Твого Сина -- Ісуса Христа"...

Ісуса Христа в Біблії названо: Словом, Сином Божим, Сином людським, названо Першим, кого Бог Єгова створив...

і? о_О

12. Yur

Yur Well-Known Member

А ось це ви даремно, робите вид, що не помічаєте третьої Божої Особи. Гріх проти Духа Святого найбільший.

І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)

p.s. є речі, через які переступати не можна, у будь-якому випадку

13. Yur

Yur Well-Known Member

Який дідько вас туди затянув??. :diablo:
    .. родженого, несотвореного, єдиносущого з Отцем

14. duncan

чи не Ісус навчав: люби Бога більше за все на світі, стався до людей так, як хочеш, щоб до тебе ставилися?...
    в Біблії жодним словом ніже нема мови про "трійцю"!
    ніде!

"дух" відповідає на питання "що", і ніколи "хто"...
    дух --> чий --> Божий!...

наприклад ,"дух Божий зійшов" (на когось) -- це хіба означає, що третя частинка Бога вселилася в людину?... :mocking:

порівняйте: дух, духовний, духовність і Бог, божественний -- це ж різні поняття, навіть у мові... ;)
    майте в душі спокій: якщо ви говорите правду, якою б крамольною вона не видавалася -- це не гріх... ;)

15. duncan

а-я-яй....
    і що ви таке написали! о_О

колосян 1:15 "Він є образом невидимого Бога (Єгови; Бога Єгову з людей ніхто не бачив), рождений перед усякого творива.

16. Yur

Yur Well-Known Member

Ви ще й ногами почніть топтати і клавівтуру покусайте :crazy:

і Дух Святий злинув на Нього в тілесному вигляді, як голуб, і голос із неба почувся, що мовив: Ти Син Мій Улюблений, що Я вподобав Тебе! (Луки 3:22)
    Дух Святий в тілесному вигляді, хіба це не ХТО?

Бог Є Дух. У чому вам ввижається різність?

Не вірю я отому смайлику і душевному спокою не вірю. А от словам з Євангелії вірю:
    І як скаже хто слово на Людського Сина, то йому проститься те; а коли скаже проти Духа Святого, не проститься того йому ані в цім віці, ані в майбутнім! (Матвія 12:32)

17. duncan

хіба в тому випадку, якщо хтось зі трійошників зможе якось пояснити "трійцю"... :)))
    нарешті хоч якісь Біблійні дослідження!.. о_О :good:
    я справді вражений!..
    у трактування "духу"... :)
    у Біблії досить чітко простежується, коли фігурує просто Бог: на початку Бог створив небо та землю; потім: дух Божий ширяє над водою....
    про Ісуса Христа не згадується...
    потім Бог говоре "створімо людину", і тільки в Грецьких Писаннях сказано про те, що першим було створено Ісуса, а через Нього і все решта -- це пояснення, чому Бог сказав "створимо", а не "створю"...

ще раз: спочатку Бог --> пустка --> над пусткою ширяє дух (Божий) --> після чого Бог створив Сина --> далі вже все решта створив через Сина.... :)

бачите зв’язок? ;)

що стосується духа, який злинув?... :dntknw:
    тяжко мені прокоментувати цю цитату, але якщо під час хрищення Ісуса це бачили би люди, то чому так мало залишилося з Ним?..
    може тому, що бачив це хіба тільки хтось один -- тобто я це розумію, як чиєсь видіння..

прекрасно!
    чому ж ви тоді перекручуєте сенс духа?
    чому ви робите з нього бога? о_О

18. Lents

Lents Well-Known Member

Я дала на пошук в Біблії, ой говорив! Ось дещо з найденого:
    1Тим.4:1 А Дух ясно говорить, що від віри відступляться дехто в останні часи, ті, хто слухає духів підступних і наук демонів
    Об.22:17 А Дух і невіста говорять: Прийди!
    Єв.10:15 Свідкує ж і Дух Святий нам, як говорить: 16 Оце заповіт, що його по цих днях встановляю Я з ними, говорить Господь, Закони вої Я дам в їхні серця, і в їхніх думках напишу їх.
    2 Сам.23:2 Дух Господній говорить в мені, а слово Його на моїм язику!

• Подобається Подобається x 4
  19. JaguaR

JaguaR щасливий

:good:Ну Ваш доказ потужний..:nea:
    Я розказав те, що було зі мною, і не збираюся цього доводити. Але пупере, поставте питання у свідків на зборах "Чи ІСУС є БОГ, чи лиш СИН БОЖИЙ?" подивитеся, як до Вас поставляться і що скажуть.

Якщо Ви маєте на увазі Біблію, то погано читали, значить.

Пане пупер, а Ви зустрічали літаючих пінгвінів, чи Вам там в Антарктиді такого ще не пропонували?

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ви переплутали християнську віру, назва якої походить від Ісуса Христа, з вірою Свідків Єгови, назва якої походить від бога Єгови і з цього випливає не менше 2000 років, а менше 200 років, тобто на один нуль менше. Те, що хтось там приписує СЄ до християн - це його проблема, в мене іншиі погляди на дане питання. Ніякого відношення до секти вони не мають, просто вірять сами по собі, в того, хто їм подобається.

Last edited: Dec 25, 2008
    • Подобається Подобається x 1
Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)