Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

попередній пурген коментувати не буду...
    особливо прикольно звучить "новітня віра"... :)))
    віра, якій трохи менше 2000 років, але для вас вона новітня....
    ясєн пєнь, ви без трупів не можете...

питання: вам сталін подобається?
    чого питаю, бо він сказав слова "жить стало луччє, жить стало вєсєлєє", в той час, коли мільйони людей помирали!

так і ваші слова про ваше хрестиянство звучать навіть не абсурдно.

2. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

В Україні питання свідків мало хто досліджує так що от запозичено в сусідів.

сектантский Иегова не имеет никакого отношения не только к Богу Отцу христиан, но и к богу иудеев и к богу мусульман. Представление о своем боге у иеговистов грубо-материалистическое. Он ограничен в пространстве, т. е. локализован, не вездесущ и существует во времени (т. е. не неизменен)

Изначально иеговисты верили, что Бог постоянно находится на звезде Альцион созвездия Плеяд: лишь в 1953 г. упоминание об этой звезде как месте жительства Бога исчезло из их публикаций.Альцион – центральная, знаменитая звезда в созвездии Плеяд… Альцион, кроме того, насколько это исследовано наукой, оказывается «полуночным троном», который является центром целой системы притяжения и с которого Всемогущий управляет своей Вселенноq[2] Russel Charles Taze. Studies in the Scriptures (7 vols.). Brooklyn, N. Y., 1917. Vol. 3. P. 327.
    Иегове предшествовало не только время, но и пространство: «Прежде чем Он начал создавать Свои творения, Иегова был совершенно один в космическом пространстве»[3] «Ты можешь вечно жить в раю на земле. С. 44 Це така свідківська книжечка».. Более того, из иеговистского описания он предстает верховным эгоистом: «В то же время Он не мог ощущать одиночества, так как Он совершенен Сам в Себе и не в ком не нуждается»» Ты можешь вечно жить в раю на земле.». Примитивные теории сектантов, представляющих себе своего Бога самодовольным и самоудовлетворенным эгоистом, нагляднейшим образом иллюстрируют «от противного» то, что слова апостола «Бог есть любовь» (1 Ин 4:8) – тринитарная формула

І так далі.... ,а от про Альцион -це круто,це писав сам "вєлікій" Ч.Рассел.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

у них швидко міняється думка, що до одного чи другого питання....а я так не звик.

4. duncan

"швидко" -- це як?...
    раз на кілька тисяч років? ;)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

та ж існування якигось 200 неповних, які там тисячі?

6. duncan

о_О ви про християнську церкву так кажете?..
    Біблії теж "неповних 200"?.. о_О

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Пупере,ти твердо впевнений,що свідки знають хоч щось?
    Я ні...:nea:

• Подобається Подобається x 2
  8. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Нащо бурю у склянці?.. Якщо докулупатись, то докази існування трійці абсолютно ідентичні доказам її відсутності, чи я не права?:scratch_one-s_head:

Останнє редагування: 24 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

я про СЄ, а ви?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Докази Трійці є, а доказів, що Її нема - відсутні!

• Подобається Подобається x 1
  11. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Неіснування

12. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Я мала на увазі, що і ту і іншу позицію протилежні сторони доводять на основі біблії.

• Подобається Подобається x 3
  13. JaguaR

JaguaR щасливий

Ходять такі бабці, пупере, з журнальчиками "Вартова башта" і буклетами "ХТО ТАКИЙ ЄГОВА" по дорогах, переважно парами. Полюють на молодих хлопців (жартую: ). Інколи трапляються молоді пари, чи старші (в цьому реченні під парами мається на увазі жіночо-чоловічу), але порівняно рідко. Так от, ідеш собі тротуарчиком, несеш собі, припустимо, дорожню сумку з кариматом, спальником і таким іншим; і тут тобі назустріч усміхнені, хто б Ви думали?- ні, припустимо не бабці, нехай цього разу усміхнені чоловік з жінкою середніх літ.
    - Добрий день!
    - (а день то не зовсім добрий, - табір закінчився.. : ( ) Слава ІСУСУ ХРИСТУ!
    - Ну добре, раз так хочете, то слава навіки!
    каже жінка; а це вже починає ставати цікаво, бо свідки переважно мовчать на таке привітання, навіть знайомі - зрідка "добрий день" скажуть. І з великого чуда навіть не дуже звертаєш увагу на те, що пан каже до пані:
    -Та йдем вже...
    Але пані настирлива
    -Ви знаєте, що зараз у світі робиться? Скільки катастроф!..- і пішло-поїхало.
    Після кількахвилинної проповіді
    -Та знаю..
    -А знаєте, до чого все йде?
    -Та чо’ не знаю, знаю.
    -Знаєте, що буде кінець світу?
    -Звичайно.
    і тут пані явно попала в такий стан, який є чимось посереднім між шоком і арсеном :)
    -То добре, що знаєте, а чого ви..
    -Ні-ні, тепер давайте я вас запитаю: Ви визнаєте, що ІСУС є БОГОМ?
    і тут стоптайм
    -ІСУС є СИНОМ БОЖИМ.(чисто, як Ви, пупере: питаєш про одне, а відповідають про інше...) А де в Біблії написано, що ВІН БОГ?
    тепер я знаю на якій сторінці і де в Старому і Новому Завітах це написано. Якби я ще й тоді знав.. Може би на одну людину менше відірвали від небесного громадянства....

Пупере, хочете, будемо піднімати гілку про ТРІЙЦЮ?

А тепер мені все ясно, чого свідки так туманно відповідають на питання "Чи ІСУС є БОГОМ?" -тому, що тоді їм довелося б визнавати, що є ДВІ БОЖІ ОСОБИ (СВЯТОГО ДУХА- як ТРЕТЮ тут не будемо наразі згадувати) а в них, мовлюв, БОГ один, тому не може, мовляв, бути, щоб ІСУС БОГОМ був. І , бачите, рішили, що таку побрехеньку треба якось прикривати..

14. duncan

джагуар, нащо піднімати?
    гілка давно є -- підтверджень нема.... :)))

пс. анекдоти я також вмію складати про попів: алкоголіків, злодіїв, педофілів...
    воно вам тре?

джагуар -- побрехеньки це те, ви написали в якості анекдоту...
    оскільки:
    - ви це придумали
    - доказів того, що насправді говорять свідки з вашого боку немає
    - трійці не існує де факто, я наводив достатньо прикладів того, що Ісус говорив сам, Бог Єгова говорив сам, Ісус говорив з Богом Єговою тощо....

ніде не зустрічав, щоб дух говорив, чи щось робив (окрім ширяння над пустим)... :)))
    а ви балакаючого духа зустрічали, чи в семінарії вам це ще не переповідали?

15. duncan

так свідки Єгови -- єдині справжні християни, без філософії, без мудрствування, без смертельних злочинів перед Богом та людьми!

чи ви знайшли десь таких християн, про яких я не знаю? о_О

16. франц-йосип

Так ніби не весна,не осінь а таке "загострення" і головне циклічність...
    а от тут дещо про СЄ
    http://stolica.narod.ru/pseudo/jw/117.htm

17. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Ще раз про "істинних"
    Рух заснував Чарльз Тейз Рассел (1852-1916). Ще підлітком він зрікся своїх пресвітеріанських коренів і приєднався до більш ліберально налаштованої конгрегаціоналістської церкви (яку згодом теж покинув).

У 1879 р. він заснував журнал «Вартова Башта Сіону і вісник присутності Христа», а пізніше, у 1884 р., – свою групу з назвою «Товариство брошур Вартової Башти Сіону». Почавши із заперечення християнського вчення про пекло, він відкинув майже всі інші вчення християнства та замінив їх численними небезпечними вченнями, які сам і вигадав.

В нього не було ніякої богословської освіти, але він запозичив і використав різні вчення, які користувалися на той час широкою популярністю. Так, наприклад, рух адвентистів вплинув на відмову Рассела від віри в пекло, розпалив в ньому цікавість до передрікань кінця світу. Рассел успадкував віру в те, що 1874 року Христос незримо повернувся у світ, а 1914 року цей світ буде зруйнований.

Рассел неодноразово притягувався до судової відповідальності з різних причин: розлучення з дружиною, через скандальну історію з “чарівною” пшеницею, на якій Рассел заробив великі гроші, запевняючи своїх послідовників, що вона принесе небачені плоди, але вона не виправдала сподівань та ін. На одному з процесів Рассел був викритий у неправдивому свідченні, бо заявив і поклявся, що досконало знає біблійні мови. Йому принесли тексти грецькою і єврейською мовами: він не зміг прочитати жодної букви і змушений був визнати, що сказав неправду під присягою.

Як Рассел так і інші керівники організації на власний розсуд тлумачили Біблію, вводячи в оману людей. Для полегшення своєї справи вони друкували Біблію із зміненим відповідно до їх потреб текстом.

18. франц-йосип

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав? СЄ?

А де ті християни були до 18ХХ року?

20. duncan

я сказав!
    переважно вбиті (трійошниками)...

Статус теми:
Закрита.