Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

:))) :))):haha:

• Подобається Подобається x 1
  2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"Багато букафф", та все не до теми (нагадую - домовлялись без "ведра слів", га?)

Доведеться повторити найголовніше. Латина була поширеною розмовною мовою, коли на неї переклали Біблію.

Додам. Її, тобто латину, знали по всій Римській імперії. Аналогично тому, як російську знали у СРСР й досі знають на теренах б-СРСР і трохи навколо ;)

3. аксакал

Ось знайшов "Учение православной церкви о Пресвятой Троице, автор: Священник Олег Давыденков "
    http://www.pravmir.ru/article_552.html
    "Указание на троичность Бога в Новом Завете - это прежде всего Крещение Господа Иисуса Христа в Иордане от Иоанна, которое получило в Церковном Предании наименование Богоявления. Это событие явилось первым явным Откровением человечеству о Троичности Божества.

Далее, заповедь о крещении, которую дает Господь Своим ученикам по Воскресении (Мф. 28, 19): "Идите и научите все народы, крестя их во имя Отца и Сына и Святого Духа". Здесь слово "имя" стоит в единственном числе, хотя относится оно не только к Отцу, но и к Отцу, и Сыну, и Святому Духу вместе. Святитель Амвросий Медиоланский следующим образом комментирует этот стих: "Сказал Господь "во имя", а не "во имена", потому что один Бог, не многие имена, потому что не два Бога и не три Бога".

2 Кор. 13, 13: "Благодать Господа нашего Иисуса Христа, и любовь Бога Отца, и общение Святого Духа со всеми вами". Этим выражением апостол Павел подчеркивает личностность Сына и Духа, которые подают дарования наравне с Отцом.

1, Ин. 5, 7: "Три свидетельствуют на небе: Отец, Слово и Святый Дух; и Сии три суть едино". Это место из послания апостола и евангелиста Иоанна является спорным, поскольку в древнегреческих рукописях этот стих отсутствует.

Пролог Евангелия от Иоанна (Ин. 1, 1): "Вначале было Слово, и Слово было у Бога, и Слово было Бог". Под Богом здесь понимается Отец, а Словом именуется Сын, т. е. Сын был вечно с Отцом и вечно был Богом."

Або можна подивитись фильм, не гірший за буклети СЄ:
    http://video.yandex.ru/users/min-net05/view/1231/

4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

домовлялися, і де ж ваші докази? :)))
    а, як в анекдоті: "виграв той, хто перший скаже"?...
    "люблю" я ці "прєданія"....
    хто як захотів, так і прєдал.... :)))
    і Отця, і Сина, і духа....
    чітко ж розмежовується....
    і де згадка про "триликого"? о_О
    знову цитату навели, навіть прокоментували, а висновок не зробили: попам за будь-яку ціну тре було довести триликість, от вони і дописали, бо читавши Біблію, розуміли, що ні про якого триликого ніде в Біблії не йдеться.. ;)

а можна ліпше Біблію почитати, а попівську філософію слухати, і сказано в Біблії... :)))

відкриваємо Біблію, колосян 1:15 і читаємо!... :)))
    у цьому вірші чітко, однозначно пояснюється, хто такий Ісус Христос.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

виходячи з вашої теорії, проповідують во Ім"я Бога і не тільки, так?

6. аксакал

Так ми дискутуємо чи граємось? Я навів конкретну історічну інформацію, що за бажанням можна знайти і в книгах, і в інтернеті, а з Вашого боку - ЩО?

А на мій погляд, передання від апостолів заслуговують на увагу. Хоча б тому, що сама Біблія (і Старий, і Новий Завіт) була спочатку усним переданням, і лише згодом це передання записали.

"Ось сосна, ось ще одна... Та їх багато... Тату, а де ж ліс?"

А це я навмисно не викинув. Щоби видно було, як ставляться до предмету обговорення чесні освічені люди.

На добраніч!

7. duncan

ви граєтеся, бо пишете інформацію невідомо звідки, і чомусь очікуєте на коментар з мого боку...
    тут вже були такі "добродії", які писали бздури, а потім дивувалися, чому я їх не коментую...
    де ваші докази, що латиною користувалися всюди?
    а нема!
    проте можна струснути повітря домислами....
    то ваш погляд, з істиною він немає нічого спільного...
    ваша КП-релігія то й робить, що долучає до Біблії...
    як не про "троє одно", то "апокрифи", чи "труди" "отців"... :)))
    в тому то й ваша біда, що намагаєтеся перекрутити так, як комусь в даний момент вигідно!
    де в Біблії дух назвали богом?
    ніде!
    всюди він "божий", тобто чийсь -- Бога Єгови.
    добре, ви назвали самі себе освіченим, хоча ця репліка вже багато разів звучала і пояснення, що вона попами дописана -- також було.

8. аксакал

Бздури?? Це тому що не з брошур СЄ?? И чого Ви так наївно впевнені, що лише там свята істина? Ось наведу Вам трохи з інтернету (книг посилати не буду, і цього sapienti sat). Корисно прочитати не лише цитоване, а все по тих лінках!

http://ru.wikipedia.org/wiki/Лат
    "Появление латыни как языка относят к середине II тыс. до н. э. В начале I тыс. до н. э. на латинском языке говорило население небольшой области Лаций... В качестве отдельного периода в истории латинского языка выделяется т. н. поздняя латынь, хронологическими границами которой являются III-VI века... переход к новым романским языкам."

http://www.languages-study.com/latina.html
    "Письменная латынь продолжала долгое время использоваться... Латинский входит в число наиболее изучаемых языков в академической среде. По сей день латынь изучается школьниками Германии и ряда других стран Европы"

http://www.krotov.info/lib_sec/11_k/kas/atkin.htm
    "только в 1912 г. королевское правительство Италии официально узаконило переход итальянской высшей школы на итальянский язык, т. е. отмену преподавания наук по-латыни"

http://www.trilinguis.ru/linguistic/latina/index.htm
    "Древнейшие письменные памятники архаической латыни датируются примерно VI в. до н. э. ...
    Латынь использовали в своих сочинениях голландский философ Б.Спиноза (1632- 1677), английский ученый И. Ньютон (1643- 1727), Р. Декарт, М.В. Ломоносов и многие другие. Без знания латинского языка получить образование было невозможно."

http://www.reisen.ru/Switzerland/Graubuenden/info/Graubuenden_info_140.html
    "Дело в том, что в Швейцарии есть еще и четвертый язык – ретороманский... в Граубюндене шутят, что если бы один из легионеров Цезаря чудом ожил и попросил бы в киоске пачку сигарет или поинтересовался счетом последнего футбольного матча, его бы поняли."

9. duncan

:))) хто про шо, а ви про свідків Єгови....
    ото вам очі коле!...
    я ж ні разу не цитував брошури свідків, а ви попівські -- так! :)))
    це так, між іншим, цитата з вашого джерела:
    про латвійський "лат" я не дуже зрозумів, і до чого тут попівський сайт -- також...

і в череговий раз "маєте очі, та не бачите"!
    латиною розмовляло маленька кількість людей, і приклад одного кантону в швейцарії -- доказ цьому!.. :)))
    ну для вас це неважливо; думати -- означає мати власну думку, а переповісти те, що вже чув багато разів -- це не думати, це сліпо переповісти! :)))

10. JaguaR

JaguaR щасливий

А мені щось не ясно, як то ми викрутили думку так, що почали очорняти християнську Церкву в темі про свідків.

• Подобається Подобається x 2
  11. duncan

християнську чи хрестиянську?

пан ягуар (чи джагуар?), давно вас не було! :hi:
    як справи, як духовна семінарія?.. :)

12. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

А тут за час вашої відсутності п.Пупер приватизував пару гілок і заробляє собі бали "служєнієм" для Бруклінців
    (в цьому тексті багато невидимих смайликів)

13. аксакал

А ми тут СЄ якраз і обговорюємо, згідно з назвою гілки.

??? латвійський "лат" ??? Бога в животі майтє, не ліпіть горбатого.:crazy:
    Написано: зміна латини як засобу щоденного спілкування на сучасні романські мови через диференціацію народної(!) латини тривала кілька століть, не вірю, що пан зрозуміти такого простого не взмозі.

Один катон - це сьогодні!!! Тобто трохи й досі є!!! Мільони розмовляючих з ІІ тис. до н.е. по VI ст. н.е. і навіть пізніше (спад був поступовий) - це 4000-1500 р. тому!!!

А намагання образити опонента в надії викликати на недаекватну реакцію - так принаймні fulltime servers від свідків Єгови, що ходять по домах, не роблять. До речі, вчора мені дві гарні жіночки подарували свою брошуру про Трійцю. Ось якщо знайду час, порівняю Ваши дописи з її змістом і викладу, де й що Ви цитували.

14. JaguaR

JaguaR щасливий

Пане пупер, Ви, окрім дитячого передразнювання, ще чомусь навчились? По-моєму, там виразна буква "и"; а коли "и" здається буквою "е", то вже треба циліндричні окуляри. Ви вже одного разу про те писали; чи моя відповідь з першого разу вам не зрозуміла? То я Вам повторю по буквах: "Х Р И С Т И Я Н С Ь К У".

Дякую, справи йдуть добре.

А як Українська Дослідницька Станція в Антарктиді?

А тепер давайте поставимо крапку на свідках

Павла до євреїв 1

1 Багато разів і багатьма способами в давнину промовляв був Бог до отців через пророків,
    2 а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина, що Його настановив за Наслідника всього, що Ним і віки Він створив.
    3 Він був сяєвом слави та образом істоти Його, тримав усе словом сили Своєї, учинив Собою очищення наших гріхів, і засів на правиці величности на висоті.
    4 Він остільки був ліпший понад Анголів, оскільки славніше за них успадкував Ім'я.
    5 Кому бо коли з Анголів Він промовив: Ти Мій Син, Я сьогодні Тебе породив! І знову: Я буду Йому за Отця, а Він Мені буде за Сина!
    6 І коли знов Він уводить на світ Перворідного, то говорить: І нехай Йому вклоняться всі Анголи Божі.
    7 А про Анголів Він говорить: Ти чиниш духів Анголами Своїми, а палючий огонь Своїми слугами.
    8 А про Сина: Престол Твій, о Боже, навік віку; берло Твого царювання берло праведности.
    9 Ти полюбив праведність, а беззаконня зненавидів; через це намастив Тебе, Боже, Твій Бог оливою радости більше, ніж друзів Твоїх.
    10 І: Ти, Господи, землю колись заклав, а небо то чин Твоїх рук.
    11 Загинуть вони, а Ти будеш стояти, всі вони, як той одяг, постаріють.
    12 Як одежу, їх зміниш, і минуться вони, а Ти завжди Той Самий, і роки Твої не закінчаться!
    13 Кому з Анголів Він промовив коли: Сядь праворуч Мене, доки не покладу Я Твоїх ворогів підніжком ногам Твоїм!
    14 Чи не всі вони духи служебні, що їх посилають на службу для тих, хто має спасіння вспадкувати?

Треба бути повністю, вибачте, сліпим, щоб не побачити, що БОГ ОТЕЦЬ, чи ЯГВЕ, як називають ЙОГО свідки, називає СВОГО СИНА БОГОМ.
    І ще сміти називати себе ЙОГО свідками!
    Говорити: "ми правдиві і більш ніхто"- вища міра брехні. Щей називати себе дослідниками Біблії. Та ж свідки - явно бісові діти, які перекручують чи не основну правду про БОГА - правду про ЙОГО ТРИЄДИНІСТЬ
    Тікайте звідти, хто до них належить, поки ще час
    .

Останнє редагування: 17 гру 2008
    • Подобається Подобається x 2
  15. baks

baks Member

дуже смішно і дотепно сам придумав???

давно мене тут не було але 213 сторінок ні про що---це факт. багато часу всі витратили і сил і на мою думку не варто так робити. як видно усі тут присутні мають свої переконання і не збираються поступатись нічим--це похвально.
    ап.Павло радив тогочасним християнам уникати марних суперечок Тита3 9 Вистерігайсь нерозумних змагань, і родоводів, і спорів, і суперечок про Закон, бо вони некорисні й марні.
    радив би всім не сперечатись а краще виконувати те про що говоримо і в що так свято згідно слів кожного віримо. Бо визначальним як ми всі напевно розумієм є не слова ,а вчинки Івана 13:35 35 По тому пізнають усі, що ви учні Мої, як будете мати любов між собою.
    Читаймо біблію і просімо Бога і він кожному дасть розуміння і винагородить тих хто його шукає.

Останнє редагування: 18 гру 2008
  16. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

17. baks

baks Member

З Росії багато що щаслуговує "уваги" а особливо стосовно інформації.:haha:

вже якщо читати то можна звернути увагу на це:http://uk.wikipedia.org/wiki/Сектантство

і ще це цікаво:http://uk.wikipedia.org/wiki/Єгова

Останнє редагування: 19 гру 2008
  18. Мішаня

Мішаня Well-Known Member

Християни - це люди, які стараються наслідувати Христа і вірують що Він прийшов для спасіння людських душ. Християнські Святі - то люди, які своїм життям наслідували Господа нашого Ісуса Христа і сподобилися Царства Небесного (не земного), показавши як це робити і йти по дорозі до Бога.По дорозі твердій,істинній, якій вже понад 2000років. І нам нема смислу шукати щось нове-бо є ВІРА що це ПРАВДА і ІСТИНА. Дуже шкода тих людей, що йдуть у секти будь-які, але на то і дана СВОБОДА, вибирай людино, дивися по плодах куди тебе приведуть ці нові дороги.

19. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

20. Можно сказать, что сектанты. Церковь не признаёт, что они истинные христиане.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)