Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

:))) хто про що, а пан мих про "правильне розуміння завдань партії"....
    тобто про "правильне розуміння Біблії"...

а ви її читайте уважно!
    і все без придуманих трійоць-двійоць стане зрозумілим!..

вашу трійцю придумали для того, щоб з цілком зрозумілої, правильної, простої Божої істини зробити складну філософську релігію!..

а Богу не тре, щоб сто попів збожеволіли, намагаючись зрозуміти Його волю, Бог якраз хоче, щоб ми чітко розуміли, що Він хоче, для того, щоб ми могли виконувати Його волю!..

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

для чого? зміст?

• Подобається Подобається x 1
  3. duncan

:wacko: я зара напишу, а ви почнете казати, що це все видумки.....

а для чого Біблію переклали на латину?..
    а для чого цирковні пєснопєнія робили латиною і старослов’янською?..
    а чого забороняли Біблію?...

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

е, Пупере... Латина - є латина. Латина була дуже розвинута мова. Чому медицина тільки на латині? По тій же причині.

про латину сказав.
    а старословянсбкою, бо така була тоді, а якою ви б хотіли, наприклад?

напевно через те, щоб не було різнотолкувань і протиріч.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, може ви визначтеся, чи читають, чи ні. А то в вас в одному пості читають всі, а в другому вже добре, що НЕ читають.
    Це перше. А друге. Як можна ТАК спрощувати? Ті, хто Біблію не читає, про догми має ще менше поняття, вони просто СВІТОМ живуть і лише Богові жертви приносять у вигляді Літургій та пожертв на Церкву. Їх взагалі ніякі догми не цікавлять, бо вони їх НЕ ЗНАЮТЬ.

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо я можу вдіяти? Ви ж не читаєте те, що я пишу, а вигадуєте, де я написав "добре, що не читають"???

7. duncan

а це що таке:
    ага, саме так!...
    щоб нікому в голову не прийшло засумніватися у "правильності обраного шляху"...
    як тільки люди отримали можливість вільно досліджувати Біблію -- і виникли різноманітні "секти", а за суттю -- громади, які шукали істину, бо "общєпрінятая" не влаштовувала своєю парадоксальністю...

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Може, спробуємо без "ведра слів" з обох боків?
    Я лише підкреслів, що не помилився вказуючи джерело, на що саме я хотів був звернути Вашу увагу. Так до чого тут "відра" та "мужі"?

Тобто згода: дві особи. :) (Принаймні. ;) )

Тобто і тут згода: єдність теж маємо. :)

А тому я згадав був про Іслам, що - якщо правильно Вас зрозумів - Ви особисто не визнаєте, що Ісус Христос є Бог. (У лапках, щоби не викликати офтоп: свідки, з якими я маю стосунки, визнають. На інших свідків прошу далі не відволікатись.) Почитаймо Св.Письмо. "За вісім же день знов удома були Його учні, а з ними й Хома. І, як замкнені двері були, прийшов Ісус, і став посередині та й проказав: Мир вам! Потім каже Хомі: Простягни свого пальця сюди, та на руки Мої подивись. Простягни й свою руку, і вклади до боку Мого. І не будь ти невіруючий, але віруючий! А Хома відповів і сказав Йому: Господь мій і Бог мій! Промовляє до нього Ісус: Тому ввірував ти, що побачив Мене? Блаженні, що не бачили й увірували!" (Ів 20:26-29) Правильне розуміння Письма потрібує розуміти не лише що беспосередньо сказано. Дуже важливо, що Ісус не заперечив Хомі, навіть схвалив його. Тому ми, християни, віруємо, що Ісус є правдивою людиною і правдивим Богом. Інакше ми не можемо називати себе християнами.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Пане, принципово не можу погодитись. У Середньовіччі Католицька Церква не мала на увазі забороняти читати Біблію як таку. Тоді ще не було книгодрукування, а неорганизовані переписувачи робили багато помилок, і саме це викликало занепокоєння. Це - причина. Інша справа, як це почали вирішувати, а особливо - виконувати. :sad: Помилково - це дуже м'яко сказано.
    P.S. До речі, за часів напівпідпільного існування РКЦ на наших теренах багато віруючих католиків переписували з польських молитовників, хто польською, хто перекладав як міг. Героїзм тих бабусь поважати треба, але - помилок там неміряно!

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хороша цитата, про неї вже йшлося, але прочитавши ще раз помітив ще одну деталь: якщо ми говоримо про віру, то йдеться саме про Бога і саме Ісус каже, про віру саме в Бога і саме про Себе йде справа.

Доречно сказати, що Ісус жодного разу не заперечив, коли Йому вкланялися, а у Святому Письмі таких місць маса, якщо б Він просто був Боголюбивим чоловіком, він би ту же заперечував всяке поклоніння, проте, Ісус нічого не каже.

і і де я там написав, що "добре"?

УЗАГАЛЬНЕННЯ

А як же на рахунок до 1900 року?, коли взагалі-то мало хто читав... віруючих не було?

Last edited by a moderator: Dec 12, 2008
  11. duncan

і що -- це говоре про те, що Ісус Христос є третьою, другою чи першою частинкою триликого?... :)))
    ага...
    спочатку переклали на незрозумілу мову, а потім заборонили друкувати, бо були помилки в перекладі... :mocking:
    цікава гіпотеза.... :)

ви скромно пропустили той факт, що в середні віки, щоб друкувати щось -- потрібен був неабиякий дозвіл (в тому числі "церкви").... ;)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це говорить, що Син Божий є Богом. Єдиними Богом. Отець, Син і Святий Дух - це є те, що ми називаємо "Бог". Ісус - то є матеріалізація Божого Слова, тому Його називають Богочоловік, але не 50% на 50% а в повній мірі, як Бог і як Чоловік. Так говорять усі християни.

13. duncan

так говорять сектанти.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

сектанти, які існують на 18 століть довше, ніж "правдиві".

15. duncan

ви настільки заплуталися у своїй філософії, що навіть прості (натуральні) числа плутаєте...

Натура́льні чи́сла — числа, що виникають природним чином при лічбі. Це числа: 1, 2, 3, 4, ...

які 18 сторіч?

ваша релігія була штучно сформована язичницьким князем костянтином на нікейському соборі -- 325 рік після народження Ісуса Христа!

16. Максим

Максим Well-Known Member

Не хочу втручатися в вашу суперечку, але прості і натуральні числа - це різні речі, тобто кожне просте число - натуральне, але не всяке натуральне - просте.

Прості числа - це такі натуральні числа, які без остачі діляться тільки на два числа - на 1 і на себе (2,3,5,7,11,13 і т.д.).

17. duncan

не хотіли втручатися, то чого втрутилися?... о_О:scratch_one-s_head:

пан мих мене зрозумів.... :)))

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви не вкурсі, що покланятися можна лише Богу?

я зрозумів Максима, а вас..... уви....

якщо б не єпископи, Констянтин би нічого не створив.... був язичником, але вкінці покаявся.... та й взагалі нічого він не створював... просто затвердив те, що існувало від апостолів.... пора трохи вивчити то питання....

Last edited by a moderator: Dec 13, 2008
  19. консультант

консультант Дуже важлива персона

Хто є хто знає Один Бог, тому можливо не варто без особливих підстав приписувати когось до певної секти, а тим більше називати сектантами. Секта - це поняття сформоване людським розумом і не без певної вигідної мети того, хто це поняття створив, виділяючи свою зверхність над іншими.

20. duncan

а ви?
    не в курсі, що поклонятися треба Богу, а не Сину, "заступникам", образам, хрестам?
    придумувати собі нові правила?
    нові, бо "чистилище" попи самі собі придумали і мільйони обманутих ними людей єдиноголосно, не перевіривши, (бо перевірки попи ніколи не схвалювали) "увірували"..
    і що ви зрозуміли? о_О
    мої слова прості, натуральні :)mocking:): вам до двадцяти порахувати тяжко...
    ну то візьміться і вивчіть, щоб не писати бздури...
    "існувало від апостолів"...
    то може ще й розкажете, хто написав Грецькі Писання і коли?
    (я зачекаю, бо розумію, що в попа спитати можна тільки в неділю)
    ух-ти-и-и-и!..
    пан мих одразу "щиро" поставив плюсик панові...

"забувши", що розпочав цілу тему (!) словами:

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)