Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"Чем кумушек считать трудиться, не лучше ль на себя оборотиться?" Адже чомусь докладний допис Максима з історічними фактами прокоментували в стилі Азарова.

Виглядає насправді так, що Ви намагаєтесь "покласти на лопатки" уявлену Вами деяку "КП-релігію". Чи існує така взагалі? І взагалі це не є кращим способом, навіть за умов уявної "перемоги": сіре на тлі чорного може виглядати світлішим, але білим не стає.

Написано чітко, але щоби зрозуміти правильно Святе Письмо настільки, щоби правильно вчити ще когось, треба опанувати хоча б ази богословських наук (герменевтику, гомілетику тощо), та й ще джентльменського набору мов оригиналів, у тому числі - грецьке койне. А щоби бути з Богом особисто, достатньо бути як дитина, що довірливо тримається за простягнуту їй батьківську руку.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я її вже поклав, довівши, що в біблії немає слів про видуману попами трійцю...

щоб не вислуховувати фантазії на тему трійці, дайте відповідь на надзвичайно просте питання: якщо приходило до авраама три мужа, яких ви намагаєтеся представити як три особи Бога :)))) ), то чому люди питали в Ісуса як виглядає Бог?...

в часи Ісуса юдеї дуже ретельно вичали Тору, це не зара, коли попа послухав у церкві і вже думаєш, що щось правдиве дізнався.

(цитату наводити не тре?)

3. Iolup

Iolup Well-Known Member

Не можна умаляти можливостей Бога.

Значит ви дуже погано дивитисє в кнігу.

Шось я не читов шо ви там довели і не хочу в то вірити. Ви довели хіба собі самому, але не людьом.

Попів не слухайте, слухайте тілько свідків, вони все знают сами без жодної науки. Нашо їм вчитисє Божого Слова в духовній семинарії якшо вони ссами є свідками Божого Слова.

Останнє редагування: 8 гру 2008
    • Подобається Подобається x 1
  4. аксакал

"Коли ж він те подумав, ось з'явивсь йому Ангол Господній у сні, промовляючи: Йосипе, сину Давидів, не бійся прийняти Марію, дружину свою, бо зачате в ній то від Духа Святого." (Мт 1.20)

"Передав Мені все Мій Отець. І Сина не знає ніхто, крім Отця, і Отця не знає ніхто, окрім Сина, та кому Син захоче відкрити." (Мт 11.27)

Отець, Син і Дух Святий зустрічаються багато разів, тому шануємо Бога Єдиного що з'являється у ціх трьох особах. А про одноразові прояви (Терновий Кущ, Стовп Вогняний тощо) зважаємо, хоча не рахуємо, інакше пальців не вистачить :)

Плюс один бал!

Останнє редагування модератором: 10 гру 2008
  5. duncan

янгол господній.
    син -> отець, отець -> син, трійцею навіть не пахне!.. :)))
    мінус, але на примітивні дописи я не реагую...

ви так і не прокоментували моє запитання щодо:

6. аксакал

Ангола побачили, а Духа Святого - ні? Специфика Вашого способу вивчення Святого Письма (одна з перших самоназв свідків der Bibelforscher)?

Може пан для початку зголоситься на двох?

Я - і "так і не"? Тобто після неодноразових спроб? Ню-ню... Та врешті я сьогодні добрий. Можливо, пан має на увазі Ів.14.8? Так там якраз низка запитань апостолів до Ісуса, що показує, як вони зле розуміли Його до того як Святий Дух зійшов на них у день п'ятдесятниці. О! Якраз ще одне згадування про Бога в особі Святого Духа! Forschen Sie die Bibel letzen Endes!

7. duncan

місяцями я просто сміявся з дописів трійошників....
    наївні дописи, помилкові дописи, банальне незнання предмету...

ось у цій темі вирішив задавати чіткі питання, бажаючи почути логічні відповіді...

але не виходе у вас логічно відповідати....
    викручуєтеся, заплутуєте самі себе, підміняєте поняття...
    чудовий приклад, між іншим, про трьох мужів, де було чітко видно, що авраам розмовляв і з Богом і з ними, але пан робін повторив сказане і висновок свій написав, що це були три обличчя Бога....... :haha:

"на десерт" хотілося би додати, що Ісус Христос неодноразово підкреслював, що Він всього-на-всього син Божий, що Він є підвладний Богові, що молитися тре до Бога, а не до Нього, що Ісус Христос є творивом Бога, тому аж ніяк не може бути частиною триєдиного божка....

наприклад (переклад огієнка):
    івана 14:28 чули ви, що Я вам говорив <...> Я йду до Отця, -- бо більший за Мене Отець

1 коринтян 11:3 <...> всякому чоловікові голова -- Христос, а жінці голова -- чоловік, голова ж Христові -- Бог

колосян 1:15 Він є образ невидимого Бога, рождений перед усякого творива...

остання цитата, між іншим, відповідь на івана 14:9 (а не 14:8), де, до речі, ні слова Ісус Христос не сказав, що Він з Богом є одним цілим!

івана 14:9 <...> хто бачив Мене, той бачив Отця...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

"......а не до Нього"..... Пупере, ви ж не трійошник, ніби, покажіть місце у Біблії, де Ісус каже, щоб до Нього не молилися.

образ кого?
    -Бога....

прокоментуйте цей вислів.

9. аксакал

По-перше, саме Ів 14:8, а не 14:9, бо я нагадав, що Филип запитував. По-друге, з Ваших же слів треба таки погодитись, що маємо принаймні дві особи. По-третє, "Я й Отець Ми одне!" (Ів 10:30), будете заперечувати? Принаймні двуєдинство таки маємо. По-четверте, заперечування божественості Ісуса - догмат (так би мовити) Ісламу, від жодного свідка (чи то прибічника СЄ) я такого ще не чув.

10. duncan

1. :))) знову починаються фантазії та "відро слів"....

давайте тепер спробуємо осягнути ваші слова.... :)

я запитав, чому в Ісуса люди питалися як виглядає Бог (висновок простий: до народження Ісуса Христа Бога ніхто не бачив), але ви "нагадали, що филип запитував"... :)

самі собі нагадали, щоб не забути, що справді ніхто Бога не бачив?..
    підсумуємо: тобто " історія про трьох мужів" -- це історія про трьох мужів, а не про трійцю....

2. з чим погодитися? :)))

з тим, що є дві окремі Особи?...

так я ж вам про це постійно і кажу, що є Бог -- ім’я Йому Єгова (Саваоф, Яхве тощо), і є Син Божий, Найперше Його Творіння -- Ісус Христос!

3. безумовно, що між Богом і Сином Бога є безпосередній зв’язок -- оскільки всьо було створене через Ісуса Христа...

може для вас є дивним, що син це є відображення батька, але для мене ні, саме тому Ісус Христос і сказав цю фразу, яку ви розцінюєте "доказом" існування "трійці": "хто бачив Мене, той бачив Бога, Я -- в Батькові, Батько -- в мені"... :)

Ісус є відображенням Бога, всі чудові риси Бога -- в Ісусі, але це не є доказом того, що Ісус "частинка трійці":

івана 7:16 наука не Моя, а Того, хто послав Мене

бачите?..
    Ісус прямо сказав, що Його послав Батько!..
    не триєдиний Бог явив людям одну зі своїх частин, а Бог послав свого Сина...

4. :haha: при чому тут іслам?...
    іслам каже, що Ісус -- пророк, Біблія каже, що Ісус -- Син Бога і Перше Твориво Бога...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, ви хочете довести, що якщо батько - Іванов, то його син - Сідоров. От що дивує.

12. duncan

без коментарів. :))

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, "відро" слів виходить саме у вас. Ви стверджуєте щось і приводите цитату, яка якраз доводить зворотнє.

14. duncan

а за суттю наведених мною цитат можете щось відповісти?..
    хоч якось прокоментувати?..
    ні?
    ну тоді вам лишається пустозвонством та "викриванням" займатися.. :)))

трійці не існує!
    тому що:
    1. Ісус -- Твориво Бога;
    2. Ісус неодноразово підкреслював підлеглість Богові;
    3. наголошував на тому, що Бог відправив Ісуса (для здійснення пророцтва);

ставлю крапку на цьому. :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

1. про це нічого в Біблії не сказано, але справа навіть не в тому. Справа в тому, що якщо Син і походить від Отця, то це зовсім не означає, що Він не є Бог. Відомо, що Син Божий був від самого початку і відомо, що Він про Себе говорить точно так само, як Отець про Себе у Старому Завіті: "Я є Той, Хто Є" .
    2. Ісус показував підлеглість. Ісус, як Син Людський, в тілі, що прийшов на землю. Разом з тим Він ніколи не стверджував, що Він не Бог.
    3. Згоден.

16. duncan

1. колосян 1:15 (переклад нового світу) Він -- образ невидимого Бога, первісток (перший) зі всього Його творіння.

чітко і зрозуміло названо Ісуса Першим Творивом Бога.

2. :) правильно, Він стверджував, що є Сином Божим, Першим Творивом, через Ісуса Христа Бог Єгова і створив усе...

колосян 1:16 (переклад нового світу) за допомогою Його (Ісуса Христа) створено все решта на небі та на землі.

4. наступне: як божок може бути триєдиним, якщо один посилає іншого?

івана 7:16 (переклад нового світу) <...> Те, що Я вчу, не Моє, а Того, хто послав Мене
    ;)

пс. то ставимо крапку, чи ні? ;)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

у вас переклад якийсь непонятний.... тре перевірити. не покладаюся на невідомі джерела, а особливо на новоспечені.

як би був один, то не зміг би, а так три, значить можливо.

18. duncan

:))) я спеціально навів два, але щоб хоч щось сказати -- ви це написали....
    кумедно! :)))
    ви мої дописи читаєте, чи просто пишете, щоб щось писати?
    :)) :))) :haha:
    якби був -- то не був, а бувши -- не побував... :)))

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

та прочитав, а хто то "новий світ"? цвинтар?

ну.... я такого не писав... то ви самі придумали....

Останнє редагування модератором: 11 гру 2008
  20. duncan

аяяй!
    всю америку цвинтарем обізвати!...
    хоча, в цьому випадку, ви, мабуть, не помилилися, бо, якщо подумати, уся земля наша є цвинтарем...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)