Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ну то відкрийте Біблію і почитайте...

що стосується культу грошей -- то це ваша особиста справа -- ганятися за ними, але я не знаю жодної людини, кого гроші зробили щасливими.

• Подобається Подобається x 1
  2. Iolup

Iolup Well-Known Member

Шо не маю, то не маю... Але як шось не добре сталосє з Соломоном, то чому кажут шо в Біблії про нього багато доброго пишут? То шо тоже сектанти пльотки роблєт?

3. duncan

прокоментую тоді, коли розшифрую ваші слова...

Біблія онлайн

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А на самому початку була взагалі лише одна заповідь. Але людина і того не змогла виконати. І була... гм... покарана.

• Подобається Подобається x 3
  5. duncan

на даний час можна вважати єдиними заповідями дві:
    - люби Бога
    - стався до людей так, як хочеш, щоб ставилися до тебе

6. Liliyah Romanova

Ого! Де сказано, що Бог - Бог багатих? Брехня це все, що якщо Бог дає багатство, то ви Йому милі й вгодили. Чи Бог каже - просіть у мене про багатства і я вам буду давати, аж вам вухами лізти буде? Чи каже, що "клопочешся про багато та мало потрібно"? Та ще "будьте як птахи небесні". Хіба ні?
    Багатством Бог людину може випробовувати, але не нагороджувати.
    На даний час так. Я говорила про найпершу. ;)
    Хоча і 10 Мойсеєвих ніхто не відміняв. :)

7. Yur

Yur Well-Known Member

Пане Пупере, ви такий начитаний. Про приклад прощення блудного сина знаєте.
    А що ви скажете про цей приклад:

Бо Господь, кого любить, того Він карає, і б'є кожного сина, якого приймає! (Євреїв 12:6)

8. duncan

а як ви думаєте?..

9. Yur

Yur Well-Known Member

Пане Пупере, якщо запитання пов'язане з цитатою (Євреїв 12:6), це не означає, що на нього треба відповідати по-жидівськи :)

• Подобається Подобається x 2
  10. Iolup

Iolup Well-Known Member

Не можу сказати точно, але постійно, коли мені треба грошей, Бог мені помагає і гроші ніби сами проходєт до мене і шо цікаво не більше, і не менше. а якраз стілько, скілько мені треба. Тому все дякую Богови. шо помагає мені і сатана тут ні при чім.
    Ви подивітсє на наших священників. То шо виходит шо їм всім Бог не помагає. Якшо їм не помагає, то кому Він помагає взагалі? Хочеш мати світло, тепло, газ, їду, лікарства, добру роботу, вивчити дітей і багато іншого. всюда треба грошей, то шо люди мают йти до сатани і просити. чи просити Бога, шо б поміг заробити ті гроші?
    Всім треба грошей, а чомусь не цінєт допомоги від Бога. Думаю шо тілько ледарам і неудачникам невезе з грошима і свою неудачу списуют на сатану, кидаючи тінь на священників та єнчих людей, які з Божов допомогов дают собі раду в життю. Пахати треба в поті лицє і Бог зувидівши ваші труди вам поможе, а не сатана...

Останнє редагування: 2 гру 2008
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha::))):)))

12. Liliyah Romanova

І що як подивлюся?
    Я вам зацитувала проповідь одного дуже файного священика. Він був дуже проти того, щоби вважати, що Бог такий добрий і дає на гроші. То є нонсенс. Бог випробовує багатством, але казати, що дає гроші... Якось не грає.
    Просити Бога треба того, що потрібно до спасіння. А не: дай мені грошей, дай мені машину, дай хату...
    Я ось це маю на увазі:
    Хто срібло кохає, той не насититься сріблом, хто ж кохає багатство з прибутком, це марнота також! (Екл.5:9)
    Багатство твої й твої скарби на здобич віддам, і не за ціну, але за гріхи твої всі, у всіх границях твоїх. (Єр.15:13)

До чого тут неудачі? Чи бути християнином, значить жити без нужд і нестатків? Чи це значить бути успішним?
    Чи успішним був Христос?
    Ну, і вже зовсім стандартний приклад про багача:
    20 Бог же до нього прорік: Нерозумний, ночі цієї ось душу твою зажадають від тебе, і кому позостанеться те, що ти був наготовив?...
    21 Так буває і з тим, хто збирає для себе, та не багатіє в Бога.
    (Лук.12:20,21)

• Подобається Подобається x 2
  13. Iolup

Iolup Well-Known Member

Бути християнином значит бути до всього готовим і прийняти то за волю Божу.
    Успішнішого від Христа я не знаю нікого. Тілько справа в тім шо Йому не треба було платити за світло, воду, газ, телефон, давати освіту своїм дітям і тому подібне. Нам далеко до Нього. Тому варто жити реальним життьом, пам"ятаючи про Бога і дякуючи Йому за всьо.

Останнє редагування: 2 гру 2008
  14. Liliyah Romanova

Справді? У нього був власний бізнес? Може, маєтки були?
    А може він не помер ганебною смертю? Чому його учні розбіглися, а Петро божився, що не знає його? Бо не було успішнішого за Христа? Ви подивіться очима того часу, а не теперішнього, коли його апостоли поширили християнство.
    І чому ми кажемо, що Ісус принизився, вочеловічившись???

• Подобається Подобається x 4
  15. Robin

Robin Well-Known Member

Вітаю Пупере. Трохи мене не було дома, не міг відразу відповісти.

Не тре так часто розчаровуватись, то здоров'ю шкодить. Так екскулапи кажуть :)))
    У Біблії фіги не бачу, я ж не свідок :)))

Пупере, я вже давненько в попів нічого не питаю.
    Хто за бабло доривається до парафії, той ніц доброго не повість. Божого духа не має.

Це для затравки, аби Пупер мав про що казати.
    Направді ж я очікував відповідь Пупера на слова Авраама: «Піднімаю руку мою до Господа, Бога Всевишнього, Владики неба і землі...»
    Авраам звертався до трьох богів, чи до одного?
    Та Пупер вже за своєю усталеною традицією зіскочив з відповіді.
    То хто є трійошником, хто не знає шо повісти :)))
    Оце і є повний абзац...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Робіне, але ж зізнайтеся, ви не читали нову Біблію від Вартової Башти? Там не було трьох мужів, а один, або взагалі такого не було, або добавлено на Нікейському соборі....

17. Iolup

Iolup Well-Known Member

В Нього було всьо то шо ви перерахували і є тепер. Всьо шо є на Земли, навіть бізнесмени разом з іх бізнесом нележут Йому. Він може знищити то всьо за один день і потім всьо то за один день відновити. Його Всемогутності нема меж, не варто про то забувати. То шо Він умалив себе, то зовсім не означає шо Він втратив свою Всемогутність... Так було пророковано пророками і така була воля Отця.

18. Robin

Robin Well-Known Member

Зізнаюся чесно: я не читав Біблію від Вартової Башти. Мені достатньо автентичної.
    Хто хоче користати з інших біблій - вільному воля...

19. Liliyah Romanova

Прочитайте собі слова Христа до Петра у Матв.16:22,23
    Більше вам не маю, що сказати.

20. duncan

:wacko1::haha: пан робін, ну хоч свої власні слова прочитайте вголос і подумайте над ними.....
    авраам звертається до Бога, а не до трьох мужів в їх псевдоякості псевдобожків....

:wacko1::wacko1::wacko1:

справді "смотрю в кнігу, віжу фігу"... :))):haha::))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)