Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Robin

Robin Well-Known Member

Отож бо Пупере, варто прислухатись до мудрої поради і не тулити хібарку СЄ до будівлі Христової Церкви.

Любвіобільний пастор, однако... І не правий канкретна :)))

А за сумісництвом шахрай!? :)))

А до того ж неук... Мдя :sorry:

Чим не шлях для наслудування, Пупере?

Класичний безславний кінець усіх богоборців. Воньмім

Отже, Пупере, я виконав обіцянку погортати Старий Завіт і знайшов ось такі вказівки на триєдність нашого Творця. Хоча, зізнаюся, погортав не увесь Завіт, часу не вистачає.

Буття 1:
    1. На початку утворив Бог небо i землю.
    2. А земля була невидна i пустельна, i морок на поверхні безодні; i Дух Божий ширяв над водою.
    26. I сказав Бог: «Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою; i нехай володарює вона над рибою морською i над птахами небесними, i над скотиною, i над усією землею, i над усілякою гадиною, що повзає по землі».

Буття 11:
    6. І сказав Господь: «Ось, один народ, і одна у всіх мова, і ось що почали вони чинити, і не відмовляться вони від того, що задумали вчинити.
    7. Зійдімо ж, і змішаймо там мову їхню так, щоб один не розумів мови іншого».

Буття 18:
    1. І постав перед ним Господь у діброві Мамре, коли він сидів при вході до шатра, в пору спеки полудневої.
    2. Він підніс очі свої, глянув, і ось, три мужі стояли навпроти нього. Забачивши, він побіг їм назустріч від шатра, і вклонився до землі.
    3. І сказав: «Господе! Я благаю тебе: Якщо я маю милість перед очима Твоїми, не пройди повз служника Твого».

Псалом 109:
    1. Сказав Бог до Господа мого

Імена Бога у Старому Завіті:
    Ел – Бог
    Ягве – Господь
    Адонай – Владика

Похідні від Ел:
    Ел Еліон – Бог Всевишній
    Ел Шандай – Бог Всемогутній
    Ел Олам – Бог Вічний
    Ел Гіббор – Бог Кріпкий

Похідні від Ягве:
    Ягве Ел – Господь Бог
    Ягве Елогім – Господь Божий
    Ягве Адонай – Господь Владика
    Ягве Цеваоф – Господь Саваоф

Імені Єгова (Ієгова) у Біблії не знайшов. Кажуть мудрі люде, же то свідки собі щосьвигадали, вроїли у голову і носяться по світу зі своїми фантазіями...

Якщо цього не достатньо, то пропоную ще один фрагмент Біблії.

Буття 14: 18-20, 22
    І Мелхиседек, цар Салимський, виніс хліб і вино. Він був священик Бога Всевишнього. І благословив його, кажучи: «Благословенний Авраам від Бога Всевишнього, Владики неба і землі; і благословен Бог Всевишній, Який віддав ворогів твоїх у руки твої».
    Але Авраам сказав цареві Содомському: «Піднімаю руку мою до Господа, Бога Всевишнього, Владики неба і землі...»

І Мелхиседек, цар Салимський, виніс хліб і вино. Він був священик Ел Еліон. І благословив Його, кажучи: «Благословенний Авраам від Ел Еліон, Адонай неба і землі; і благословен Ел Еліон, Який віддав ворогів твоїх у руки твої».
    Але Авраам сказав цареві Содомському: «Піднімаю руку мою до Ягве, Ел Еліон, Адонай неба і землі...»

Християнські відповідники імен:
    Ел – Бог-Отець
    Ягве – Бог-Син
    Адонай – Бог Святий Дух

Євангелія від Марка 15: 34 (Пс. 22: 2)
    О годині ж дев’ятій Ісус скрикнув голосом гучним і вимовив:
    «Ел ої, Ел ої, лама савахт ані?», що в перекладі значить:
    «Боже мій, Боже мій, чому залишив мене?»

Отож, Puper sapiens, блюдо подане. Залишається тільки осмислити.
    І де ви взяли Єгову, прошу докладно повісти.

• Подобається Подобається x 1
  2. Robin

Robin Well-Known Member

Щойно прочитав учорашній допис від Пупера
    От і маєш. А я так ся старав, хотів напоумити...

3. Robin

Robin Well-Known Member

Увесь світ шанує св. Миколая, а ось Пенелопі не догодив.
    Цікаво, чим провинився? Щось у подарунки не доклав? :)))

4. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Санта Клаус не є святим Миколою

Я про реальну Людину кажу.

Ця Людина вбивала своїх опонентів - тих, хто підтримував євангелія від Інших апостолів Їсуса (в Новий Завіт війшло всього 4 євангелія - Петра (самий догматичний фанатик, на мій погляд, до речі), Павла, Матвія та Луки) Оці чотири Вселенським собором було визнано канонічними, а інші були знищени

От Микола був серед тих, хто знищував

Історію пишуть преможці. Ось ми й бачимо Ісуса на його восресіння тільки через очі 4 з 12 апостолів.

Дійсно вважаю Петра фанатиком. Вірю, що він дійсно міг померти раді ідеї, підпалити Рим зі своїми однодумцями ( а тоді перші християни вірили, шо друге пришестя буде незабаром - через декілька років - чи десятиліть) - щоб прийняти тяжку смірть за для віри. Тому що тільки так можна було завоювати серця великої кількості послідовників. Так і сталося:)

5. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Про Миколая і Санта Клауса,як і про Міколая, Міклаша, Йолупукі, Сейнт Ніколауса, Сантаклоса, Фадер Крісмаса, Пер Ноель, Сінтер Клааса можна прочитати хоча б от тут
    А взагаліто хто собі як, а я рада, що можу потішити "чарівним подарунком" дитину, що можу розказати їй легенду, чи казочку, чи історію (як бажаєте) про те як варто робити добро... І, якщо чесно, вперше в житті лиш минулого року повірила в Миколая. І байдуже як до того відносяться свідки чи ще якісь релігійні течії.

Останнє редагування: 27 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  6. OrangeSpring

Це традиція не має нічого спільного з Миколою. Це ще з дохристиянських часів. Щоб населення сприймало нову віру старим святам додали християнскьких елементів:)

7. Coffe13

Я ж написала,що мені
    Мені важливо,що я вкладаю в це поняття,в це свято і що цим я можу показати своїй дитині.

• Подобається Подобається x 4
  8. OrangeSpring

Але ж ми обоворювали тут святого Миколу, його реальну особистість, а не різдвяну традицію:pardon:

9. Robin

Robin Well-Known Member

Святий Миколай нікого не вбивав. Було, щоправда, переповідають люди, що зацідив Арію в бузю. Так то були просто розборки між пацанами, не більше. І псевдо-євангелій ніхто не знищив, вони собі й досі циркулюють і будоражать уми неутверджених.

А серед тих, хто допомагав убогим, його не було?

Тааак... Навіть Пупер до такого не договорився :)))
    Історію бажано почитати, хто Рим палив

10. Coffe13

Я думала ми тут обговорюєм тему СВІДКІВ...:dntknw:

11. Robin

Robin Well-Known Member

Так Пупер же хворіє, біднятко. Кого ж обговорювати?
    Хай би видужував швидше, бракує його безшабашного куражу.

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

А Пупер не свідок...
    Він...е-е-е...сочуствующий...

13. Robin

Robin Well-Known Member

:haha: :haha: :haha:

Як для сочувствующогося, шось він аж надто ся розпинає

• Подобається Подобається x 2
  14. Coffe13

Нє то він ще не розпинався... він лиш "плюшками балувався"(с)

На то він і Пупер...

Останнє редагування: 27 лис 2008
    • Подобається Подобається x 3
  15. Robin

Robin Well-Known Member

Треба тут створити гілку ім. Пупера, а то він свої "плюшки" розкидає по всіх темах, годі вгнатися за ним.

16. Coffe13

Ага, і памятником увєковєчіть... Може хватить вже поза очі,нє?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зараз Пупер говоритиме, що у 1914 році був кінець світу, просто ви непомітили.

18. OrangeSpring

та вони ж схиблені :) що їч обговирювати

Вони дуже поспішають до раю

По ним, чим ближче Кінець світу, тим Краще

Вони понахопались чогось с с раннього християнства - та зробили це догмою

А Перші християни як раз і вірили , що друге пришестя буде незабаром

а я тут не про псевдоєвангелія кажу, які ходять десь. Наврядчі справжні могли вціліти.
    Апостолів було 12, а обрал Вселенський собор тільки чотири євангелія, які були вигідні прийнятій доктрині.

Не може бути, що б не було інших

Тих, кто був проти офіційної точки зору, прияйнятій на вселенському соборі звичайним ГОЛОСУВАННЯМ - тих поступово знищили

Це є історичний факт, а не казочки

це не має значення, знищувати апонентів це тяжкий гріх, а допомога убогим може тільки трохи пом'якшити його вчинки, але не зробить його святим

Те, що він допоміг встановити доктрину і величенну владу церкві, яка потім вбивала, страчувала, катувала багато людей, не ліпше ніж гестапо або НКВС, -.....

допомоги убогим замало, щоб зробити його святим, як на мене

19. OrangeSpring

Там офіційна точку зору :)))

Християнство перемогло, церква захопила владу над усім на сторічча. Вам не треба нагадувати якими страшними були для Європи ці сторічча під владою Церкви.

Історію пише сторона яка перемогла. Ніколи 100 відсоткової правди не напишуть. тим більш не пише це будь яка сторона яка мала майже необмежену владу:)

А Петро. Петро ... це він зрадив Ісуса.....навіть більше ніж Іуда, на мій погляд...

Я маю на увазі саме Церкву як інститут влади - не як віру чи навіть релігію

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага і Ісус помилився, призначивши його головою церкви.... вєрной дарогой ідьоте, товаріщі.....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)