Свідки

Discussion in 'Релігії народів світу' started by Мих, Dec 27, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Staff Member

так ви ж і не осягнете!...
    доки будете вірити в трійцю.. :)))
    ото попи придумали!...
    сторіччями люди не можуть роздуплитися... :haha:
    о!..
    я так сподівався, що ви може почнете якийсь конструктивний діалог, а ви знову свої порожні фрази... :)))
    і де ж я казав, що Біблія -- словоблуддя?...
    я ж казав суто про ваші пустопорожні фрази!..
    частково маєте рацію...
    тому вам і тре придумувати собі хрести, малюнки на дошках, статуї -- щоб бодай мінімально осягнути абсурдність вашого триликого божества....

для тих людей, які хочуть зрозуміти те, що написано в Біблії -- не тре видумувати філософію чи поєднувати її, не тре "катехизиси" і "тлумачники", порівнювати Біблію зі словами "отців"... :)))
    "ой, помилочка в Біблії, отець говорив інакше, давайте допишемо, що троє -- це одне"... :)))

2. duncan

ой, цю фразу пропустив.... :)))

анекдот -- це те, що вам попи розповідають про "традиції", коли вони намагаються до Біблійної істини приліпити язичницькі свята і видумують що в голову влізе....

анекдоти -- у вас розповідають! :)))

сподіваюся, що завтра, коли послухаєте попа, не будете переказувати казочки, а справді читатимете Біблію!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ж тоді Ісус каже, що хто Мене бачив - Отця бачив, а ми, люди, того не можемо сказати про себе????

Віра - вона згори.... не кожному дано.

Ну ж кажу, Ви не читаєте Біблію, а говорите те, що вам сказав наглядач. У Біблії є місця, де Ісус говорить про Святого Духа.

Last edited by a moderator: Nov 22, 2008
    • Подобається Подобається x 1
  4. duncan

ви не можете -- то й не говоріть, а я повторю слова Бога, що я (як персонально, так і всі інші) створені за образом і подобою Бога!..

ви, пан мих, уважно Біблію читали-сьте?
    тому так багато атеїстів, які засумнівалися у вашій релігії?
    :))) маю дві Біблії -- одна в перекладі огієнка, друга -- переклад нового світу...
    дві для того, щоб мати можливість перевіряти та порівнювати...

пс. так що про духа говоре Христос?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

утекли від питання? ну й втікайте.....

ну так.... багато покликаних, але мало вибраних.

Ідіть і навчайте во Імя Отця і Сина і Святого Духа.....

з памяті....

6. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Але зато є у :
    Більше ніц не суперечить в тих перекладах?

7. duncan

<offtop>
    пан мих, ви можете свої думки не так розсіяно викладати, щоб мені щоразу не доводилося їх об’єднувати?
    </offtop>
    пан мих, відривайте Біблію (наприклад, огієнка) і на сторінці дев’ятій прочитайте: "і сказав Бог: “створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою”"...
    тобто (пояснюю вже "на хлопський розум"): створив Бог людину такою самою як і Він є...
    і що ж це у вас за релігія така, що доступна вона не всім...
    чи ваш бог піклується (дбає, любить, створив) не про всіх, а тільки про обраних вами ж самими?
    підкреслюю: вами самими, бо "відлучення від церкви" у вас автоматично означає відлучення від вашого бога!..
    чи ні?
    ну коли зможете нормально процитувати -- тоді і процитуєте...

"з пам’яті" ваші попи дуже полюбляють...

мені подобаєтсья Біблія огієнка...
    між іншим, саме в ній я знайшов відповідь на питання про цвях...

Last edited by a moderator: Nov 28, 2008
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хе-хе.... а увас інакше?
    у нас кажуть, що спасіння може бути і поза церквою, а вас - ні.....
    вся правда в тому, що напевно у нас різні боги.

не думаю.... скоріше вам подобається тільки ті місця, які вам зручні.

Далеко не відходіть.... прошу:

Матвія 28
    18 А Ісус підійшов і промовив до них та й сказав: Дана Мені всяка влада на небі й на землі.
    19 Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,
    20 навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.

В чиє Імя наказав Ісус навчати?

9. duncan

<offtop>
    ви що -- за кількістю дописів ганяєтеся?.. :)))
    вирішили: якщо не знаннями, то кількістю на мене тиснути?... :haha:
    </offtop>
    це точно так, що різні...
    мій -- Біблійний Єгова, ваш -- язичницький триликий...

прочитайте: анафема...
    ваша релігія "відлучає від Бога", проклинає!

хіба Ісус Христос вчив когось проклинати, чи відлучати від Бога?.. о_О
    це ще одне підтвердження, що справжні християни -- свідки Єгови!
    моє серце і мої думки читає Бог, тому "не думайте" про когось іншого.. :)))
    ви ж написали: і Отця, і Сина, і духа... ;)

чи сенс написаного від вас утікає?.. ;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

нема такого, навіть у язичнецтві.

відлучає і ваша, а проклинає.... де?

ну і чого свідки неугодних відлучають?

чого ж двох останніх відкидаєте?

Last edited by a moderator: Nov 23, 2008
  11. duncan

<offtop>
    хочете стати "постраждалим за ідейні переконання"?.....:)))
    </offtop>
    о_О добре знаєте язичництво?....
    о_О і двуликих нема?...
    свідки відлучають від збору поганих овець, так би мовити: рецидивістів....
    людей, які не хочуть позбуватися своєї гріховності, але завжди готові покликати назад, якщо людина міняється....
    свідки Єгови ніколи нікого не проклинають і не закликають плюватися на цю людину!
    хто відкидає?!! о_О
    є один Бог Єгова, є син людський і є дух Божий...
    але знову ж ніде нема, що це одна особа в трьох лицях... ;)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

вапроґос до Мавки... вона у нас профі....

Ну так.... у вас - овець відкидають, а у нас людей... тренуєтесь у краснословії? :haha:

троє?
    а чому гріх проти Сина Божого - проститься, а проти Духа - ні?

Last edited by a moderator: Nov 23, 2008
  13. duncan

о, починаєте дурня клеїти... :mocking:
    щойно стверджували, що нема такого:
    ви це просто так пишете, щоб щось писати?... :)))
    це вам тре тренуватися, бо щось погано виходе...

у свідків все зрозуміло: не доходе до людини -- відлучити від збору, як інфекцію, якщо люди схаменулася -- повертають до збору назад...
    у вашій релігії -- гроші все вирішують; убивця, ґвалтівник, злодій -- головне "гроші на церкву"...
    ваша релігія так застрягла в релігійній філософії, що навіть у найпростішій математиці плутаєтеся....

є Бог Єгова, є твориво Бога -- Ісус Христос...
    хто третій?... :haha:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага... замість Бога суд вчинили....

15. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Пупере,ви із вашим "зрозумілим" богом до християн не пхайтеся.Бо СЄ не християни,навіть ваше могутнє джерело знань В..педія,не включає СЄ в християнство,вже погодьтеся на таку оригінальність.

16. Объясните мне конкретно: свидетели - это христиане или нет? Насколько я знаю, они не признают святого Николая.

• Подобається Подобається x 3
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

+10000!!!!

Рибка, ви підняли мені настрій.

Дійсно, Миколай до них не приходить, а тому вони обділені трохи, злосні....

• Подобається Подобається x 6
  18. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Клас...:mocking::mocking::mocking: Молодець...
    Якщо в двох словах - свідки говорять, жи вони християни, християни традиційники,кажуть що нє... та й протестанти теж...
    Гугліть і розбирайтесь :pardon:
    Може щось цікаве знайдете і поділитесь:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 2
  19. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Cвидетели народ , конечно, странный, мягко говоря:) (у них день рождения свой собственный и то не праздник)

Но я, например, о Николае очень невысокого мнения

20. Максим

Максим Well-Known Member

Дозволю собі втрутитися в теологічний дискус шановних дописувачів. Оскільки основна тема даної гілки - про секти, - хочу більше уваги приділити не так теоріям, на яких ті чи інші секти закладають свої твердження, але історичним фактам щодо виникнення тих чи інших сект. Наводячи історію тої чи іншої секти, я навмисне не згадуватиму деталей щодо твердження чи вчення, відмінностей від вчення Церкви тощо, щоби пізніша дискусія не вироджувалася в суперечку щодо тлумачення Святого Письма.

Отже, почну з послідовників Чарльза Рассела. Розпочиналось усе так: власник галантерейних магазинів у Пітсбурзі Чарльз Рассел (1852-1916), без богословської освіти, почав самовільно тлумачити Біблію. Після проведення "ретельних біблейських обчислень", він опублікував у власному журналі "Сіонська Сторожова вежа" невідоме нікому до нього "одкровення". Суть його в тому, що у 1914 році почнеться Армагеддон, тобто кінець світу. Загинуть усі люди, крім 144000 обраних, котрі, звичайно ж, будуть членами "Спільноти Сторожової вежі", заснованої Расселом у 1884 році. Оголосивши себе "пастором", він видав 6-томну працю "Дослідження Святого Письма", сповнену протиріч та самовільних тлумачень, що не залишає ніякого сумніву у повній релігійній безграмотності автора.

У 1913 році дружина Рассела подала на нього в суд, звинувачуючи у розбещеному житті і подружній зраді, і виграла процес. Трохи згодом Рассела знову судили, цього разу за шахрайство та використання фінансів секти. На суді "пастор" осоромив себе, коли поклявся, що прекрасно володіє грецькою мовою, а був не здатен назвати навіть літери грецького алфавіту.

Минув 1914 рік, а обіцяний кінець світу так і не настав, тому багато його послідовників покинули секту. "Пастор" Рассел не розгубився і "переніс" Армагеддон на 1915 рік, котрий також спокійно минув. А в 1916 помер сам "пророк", що своїм безглуздим вченням спрямував тисячі людей у пітьму.

Наступним головою секти став Джозеф Рутерфорд, котрий перш за все встановив нову дату Армагеддона на 1918 рік. Коли минула ця дата, здійснивши "ряд простих обчислень", Рутерфорд призначає день "гибелі людської цивілізації" на 1925 рік. Впевненість у кінці світу саме цього року була настільки сильною, що багато фермерів весною 1925 навіть не сіяли на полях. Після чергового провалу дата Армагеддону довго не називалась, доки не "перескочила" на 1942 рік. Послідовники секти в очікуванні "раю на землі" збудували прекрасний маєток в Сан-Дієго, який назвали "Бет-Сарім", що єврейською означає "дім князів", у якому голова секти благополучно проживав до своєї кончини у 1942 році.

Можна навести ще кілька дат про настання кінця світу зі "Сторожової вежі" - 1946, 1955, 1965 і, нарешті, 1980. Як бачимо, ці пророцтва були помилковими. Ось і виходить, що найзапеклішим ворогом "Свідків Єгови" є їхня власна література.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)