Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

конкретніше, цитати де?
    свідки досліджують Біблію, трійошники -- філософію, "традиції", "звичаї"...
    це дві великі різниці...
    це ви про кого? :)))

2. Robin

Robin Well-Known Member

Зара вже темно, скоро спати пора, де буду шукати. А в неділю погортаю Біблію, якшо треба

Та про Пупера, звісно. Тут інших таких самовідданих захисників Єгови не вижу :)

3. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Та ні то в пана Пупера така "развлєкашка" раз на місяць закинути щось таке,щоб не як в людей,для розігріву а то тема сходить на пси.

Шановний а мої цитати вам не сподобались?А ви ще мене так гарно рекламували майже місяць,я думав то така мені подяка за труди.Перечитайте ще раз на темі "Свідки"

4. Robin

Robin Well-Known Member

А, то він у нас як томада :)))
    Зараз по Інтеру йде класна передача про секти. Цікаво, може Пупер ся дивит

5. duncan

ну хоч в неділю погортайте...
    вони просто керуються "правилом неметання бісеру"...

6. Robin

Robin Well-Known Member

Хотів у неділю щось таке грунтовне підшукати. Та схоже на те, що Франц-Йосип правий: Пуперу істина не потрібна, Пуперу потрібно підтримувати балак. Най буде так.

І сказав Бог: Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усією землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі.

І охрестившись, Ісус зараз вийшов з води. І ось небо розкрилось, і Йоан побачив Духа Божого, що спускався, як голуб, і сходив на Нього.
    І ось голос почувся із неба: Це – Син Мій Улюблений, що Його Я вподобав!

Дійові особи:
    1. Ісус - (a)
    2. Йоан - (d)
    3. Дух Божий - (b)
    4. Голос з неба - (c)

Проста задачка для Пупера
    (a + b + c) - d = ?

Останнє редагування: 21 лис 2008
  7. duncan

якщо "нашим", то чому адам -- один, а не в трьох обличчях? :)))
    для робіна: 1 = 1, чи 3 = 1?
    цей ваш бог якийсь дивний... :scratch_one-s_head:
    в трьох лицях, розмовляє сам з собою, більше того -- третя "частинка" "триєдиного" (типу: дух) літає сама по собі?..

таке питання: якщо Ісус Христос прийшов виконати пророцтво (цитату наводити не тре?), то чому кілька тисяч років юдеї молилися до одного Бога (різні імена Його: Яхве, Єгова, Саваоф...), а коли минуло триста років після народження Ісуса Христа, попи вирішили, що бог їх триєдиний? о_О

як це так? о_О

кілька тисяч років "був" один Бог, а тут раптом стало їх троє?..
    може прокоментуєте це питання, наприклад, наведете цитату зі Старого Заповіту, де там згадується про триєдиного бога?...

і ще питання: ви свого бога батьком ніколи не називали?..
    наприклад: "бог-отець -- наш батько"...

8. франц-йосип

Їх не стало троє,це той самий Бог Авраама,Моісея,який став доступний язичникам(до Іісуса про правдивого Бога знали тільки юдеі)
    Пупере,в Старому Заповіті,як і в Новому ніде не йдеться про триєдиного Бога,ніде Біблія так не говорить і не просіть цитат їх дійсно нема
    Просто поцікавтесь про відмінності християнства і юдаїзму.
    А що до слова "батько" то в український мові воно не є тотожне слову "отець",це різні поняття.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Примітивно......
    Якщо ваща дитина похожа на вас і на жінку, то 1+1=1?????

спочатку ви знали, що є числа натуральні, потім, що є раціональні, потім, що є ірраціональні..... але все це є числа, як тоді, так і зараз.

Останнє редагування модератором: 22 лис 2008
    • Подобається Подобається x 2
  10. duncan

звичайно, зара ми, пан мих, як завше розведете філософію... :)))
    лілька мене все питає, чого я так регочу на релігійних гілках...
    та просте пояснення: коли задаю питання -- трійошники починають викручуватися і філософствувати... :)))

відкриваємо Біблію, і читаємо перші рядки (будь-який переклад, перекрутити ці рядки неможливо)...
    цитую переклад огієнка (вашого попа):
    "на початку Бог створив небо та землю. а земля була пуста та порожня, і темрява була над безоднею, і дух Божий ширяв над поверхнею води"

скільки "лиць" у Бога?
    одне!
    немає майже ніц, тільки небо і земля, дух Божий ширяє (панує) над поверхнею.

прокоментуєте?
    яким чином ваш бог раптом потроївся?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Запитайте будь-якого традиційного християнина, скільки є Богів і він вам скаже - один. А скільки лиць? Так у вашій наведеній фразі про те зовсім не йдеться, а от фразу про створимо людину за образом і подобою Нашою ви ж не зможете прокоментувати.... не вистарчить понять згідно вашої теорії.

Бог не є однина і не є множина. Він є все і однина і множина... включає в себе всі поняття, які нам навіть не зрозумілі....

Останнє редагування: 22 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  12. duncan

царі називали себе "ми" -- вони також були в трьох лицях? :)))
    коли ви до когось звертаєтеся "ви", ви хочете підкреслити, що людина має три обличчя? :)))
    Бог -- це одна особа! :)
    хочеться вам довести протилежне -- то спробуйте!.. :)
    на що ви там посилалися, що нібито є "в трьох лицях"?...
    дух ширяв над водою?.. :)
    дух був Божий, від Бога він сходить -- це і означає, що Бог ним керує, керує своє дією....

ви ж самі не усвідомлюєте, що означає "в трьох лицях"!..
    намагаєтеся якось це логічно пояснити, та не виходе! :haha:
    то троє посланців прийшли до авраама, ви їх вважаєте трьома богами, що розмножилися, то фразу наводите, яку ваші попи дописали "всі троє -- одно"... :haha:

це ж як тре було сумніватися в своїх докринах, що читаючи Біблію, усвідомити, що нема жодної згадки в цій Книзі про "триєдиного", щоб взяти і дописати фразу!

13. Cherubina

Cherubina Vulpecula rufa

Не сказано ж "сотворімо Адама...", а "сотворімо людину..." А чому у кожної людини своє обличчя? :))

14. франц-йосип

направду неможливо перекрутити,тут слово Бог (ЕЛОХІМ,або ЕЛОІМ) саме використовується в множині перевірте.

15. франц-йосип

16. Оля

Оля Старожилка форуму

Пупере, а що скажете на оцей вірш з першого соборного послання Івана? ;)

„А хто світ перемагає, як не той, хто вірує, що Ісус то Син Божий? То Той, що прийшов був водою та кров’ю, Ісус Христос. І не тільки водою, а водою та кров’ю. І Дух свідчить, бо Дух то правда. Бо троє свідкують на небі: Отець, Слово й Святий Дух, і ці Троє Одно. І троє свідкують на землі: дух, і вода, і кров, і троє в одно” (Івана 5:5-8).

Останнє редагування: 22 лис 2008
  17. duncan

не хотілося б вас розчаровувати, але цю фразу дописали...
    (великим шрифтом не виділяю)

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Ще от пошукала і знайшла Вам на доказ, що Бог то Один, але в трьох лицях. То з Івана 14:8-18.

8 Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
    9 Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
    10 Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті.
    11 Повірте Мені, що Я в Отці, а Отець у Мені! Коли ж ні, то повірте за вчинки самі.
    12 Поправді, поправді кажу вам: Хто вірує в Мене, той учинить діла, які чиню Я, і ще більші від них він учинить, бо Я йду до Отця.
    13 І коли що просити ви будете в Імення Моє, те вчиню, щоб у Сині прославивсь Отець.
    14 Коли будете в Мене просити чого в Моє Ймення, то вчиню.
    15 Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте!
    16 І вблагаю Отця Я, і Втішителя іншого дасть вам, щоб із вами повік перебував,
    17 Духа правди, що Його світ прийняти не може, бо не бачить Його та не знає Його. Його знаєте ви, бо при вас перебуває, і в вас буде Він.
    18 Я не кину вас сиротами, Я прибуду до вас!

А ще з Івана 10:30.

30 Я й Отець Ми одне!
    То Сам Ісус сказав. Чи Ви і в це не вірите? ;)

19. Robin

Robin Well-Known Member

Адам один тому, що сотворений на образ і подобу Божу, а Бог – один..
    Водночас Адам також триєдиний, як і Бог, адже людина – це фізичне тіло, душа (віддзеркалення Бога) і дух (самоусвідомлення).
    Якщо Пупер скаже, що це не так, наведу інший приклад.
    Інтернет, в якому спілкуємось, – це наче мікрокосмос: хто скаже, де він починається і де завершується. У Неті є сутність (душа), ім’я якій – Пупер.
    Я ніколи не бачив цієї сутності, однак знаю, що вона є, бо до мене звертається. Коли дивлюся на допис Пупера, бачу прояви цієї сутності – розум (само ж не написалося), волю (відстоювання своєї позиції) та емоції, якими супроводжується аргументація (смайлики).
    Отже, розум Пупера + воля Пупера + емоції Пупера = один (триєдиний) Пупер (3 = 1), що народжений у тілі на образ і подобу Божу – з душею і духом (живою душею), і перебуває на грані між світом тварин і світом духів.

А ще краще пояснив Мих:
    Отець - Джерело, Ісус - Слово, а Дух Святий – Дія, то і є Єдиний Бог.
    Щоб Бог не робив, завжди використовується механізм: Джерело каже Слово, настає Дія.
    Ні додати, ні відняти...
    Хоча, маю передчуття, триєдиний Пупер таки щось відніме, нє? :)

20. Оля

Оля Старожилка форуму

У Вашій Біблії такого нема?о_Оо_Оо_Оо_О

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)