Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

а православні хіба з неапостольської церкви? Хіба не були 1000 років в одній церкві?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

:lol::biggrin::lol::biggrin::preved:
    Мавко, а шо таке правдивий митраїзм?

3. mavka

mavka Well-Known Member

:) достатньо Миху, коли Ви писатимете з великої букви й без граматичної помилки. не вимагаю від Вас багато. :)

вважаю справедливим поправити шановного Педро, оскільки вжито слова "історичним" та "незаперечним". :pardon:
    краще для дописувача було написати "не знаю, як було, але вірю, бо церква так вчить " (чому вчить, - не знаю, але все-одно вірю)

в інакшому випадку завжди будуть дописувачі, які вказуватимуть на історично підтверджені факти. від них ніколи нікуди не подітись.

екзекуції в Древньому Римі проводили по-різному - чіпляли до палі, до Т-подібної конструкції, до X-подібної.
    хреста, якого уявляють християни, ніколи не було (на жаль, - якщо так можна висловитись. але може в розраді буде те, що нема історичних доказів існування Христа).
    Біблійних Христос тягнув на Голгофу не хрест а patibulum (палю) - горизонтальну частинку (оскільки вертикальні стовпи залишалися від попередніх екзекуцій до наступних на довгий час) - тягнув тільки в тому випадку, коли мало бути Т-подібне з"єднання.
    як от на малюнку :

інакше людина була б розп"ята на простому хресті - crux simplex - що українською означає "на палі" , "на стовпі". (як от на лінку : Crux Simplex

мабуть, оце слово crux і вводить людей в оману.

більше тут сказати нічого.
    :give_rose:
    (це останній мій пост на цій гілці)

Останнє редагування: 24 жов 2008
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

о_Оо_О Мавко, слово "митраїзм" пишеться з маленької букви, то у Вас помилка.:give_rose::crazy:

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мавка, я ось не розумію, що Ви стараєтесь мені доказати? Форму і розміри хреста? Скажу Вам по секрету - вони мене ніколи і не цікавили. Це можете доказувати модницям в Мілані чи Парижі. Чи Михові...:mocking:
    Говорячи про історичні факти я мав на увазі, що в Римі хрест (незалежно від форми) був знаряддям вбивства. І по-друге, таким знаряддям був вбитий Ісус Христос. Ви це заперечуєте?

6. mavka

mavka Well-Known Member

:) я вже сказала, що додати тут нічого.
    але Ви палко бажаєте щось мені довести - інакше б Ви не писали.
    повторю:
    хрест - рівносторонній - був і є символом Сонця. в різних цивілізаціях та віруваннях.
    далі.
    Біблійна особа Ісус був розп"ятий не на хресті (дві палички навхрест).
    вверху я пояснила, чому.
    на Україні Т-подібне перехрестя не називають хрестом й стовп теж має свою назву.

далі.
    Католицька енциклопедія пише, що часто людей розпинали просто на деревах.

The Catholic Encyclopaedia (under "Archaeology of the Cross and Crucifix") mentions that a primitive form of crucifixion on trees had long been in use, and that such a tree was also known as a cross​

чому християни на шиї носять не дерева, не палі, не букву " Т " , а видозмінений символ Сонця (який беззаперечно прийшов з культу Митри як і церковний спів, доречі) й називають це знаряддям вбивства - аналізуйте самі ( якщо Вам хочеться) :)

а Ви таки шарпаєтесь привести історичні факти ?
    Приведіть ! :good: :lol:

не сумніваюсь, що Ви знаєте, що історичних чи археологічних фактів існування Христа нема.
    Ваші будуть першими.

П.С. більше не писатиму тут. :sorry:

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ви хочете справді знайти історичні факти? Шукайте. Ви, наскільки я зрозумів живете в США і надіюсь хоч трошки володієте англійською.
    Є безліч книг, написаних визначними істориками, включаючи з Оксфорду і Кембриджу, є маса періодики. Хочете дослідити - не полінуйтесь, шукайте.
    А хочете вірити в сонце, місяць, даждьбога чи стрибога - це Ваше право.
    Тільки б я звернувся до старогрецьких богів - страшно люблю древньогрецьку і взагалі древню історію.
    Але в такому разі на християнські гілки Вам дійсно нема чого заходити.
    Десь кілька років тому було ж кілька гілок про язичеські релігії.
    Де вони поділись - не второпаю...

8. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Ага і я так колись собі подумала... бо всеодно все зводиться до ондого "ти не правий,... ну бо просто ти не правий" - тепер і читати нема що... :sad::sad::sad:

9. франц-йосип

франц-йосип Well-Known Member

Мавко,якщо бути послідовним,чи послідовною-то треба навести "історичні"і археологічні" факти існування Творця.
    Єдине в чому можна із вами погодитись- це те що дійсно "археологічних фактів"існування Христа немає.А ви би як хотіли знайти мавзолей?то вже з інших вірувань.(приклад знаєте?)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

повірте, Мавко, не тому, що це був символ Сонця.

11. франц-йосип

Да, з Митрою-серйозні проблеми.Мавко а ви знаєте що не всі християни носять хрест на шиї?Чули про таких?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

нє....................

13. франц-йосип

вікіпікіпедійа- протестантизм,реформація.

14. Robin

Robin Well-Known Member

Не повірить.

А як тоді з плащаницею (саваном)? Маю на увазі зображення монет, які поклали на очі Ісуса.

15. франц-йосип

Не знаю....А що вже є остаточне рішення стосовно плащаниці?Папа Іван ПавлоІІ,здається сказав що то не справа віри а справа науки.

• Подобається Подобається x 2
  16. Robin

Robin Well-Known Member

Правильно сказав. Однак віра може бути підсилена фактами.
    А зображення на плащаниці двох монет з періоду розпяття Ісуса є для мене додатковим підтвердженням перебування Спасителя у Палестині та проповідуванні Євангелії.

17. франц-йосип

Знаєте за совітів мені "науково"і"фактами" доводили,що Бога нема.Я думаю що нема потреби і в "науковому"доведенні Його існування.

18. Yur

Yur Well-Known Member

Блаженні, що не бачили й увірували! (Івана 20:29)

Підтвердження шукаймо у власному серці.

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

може ліпше в Біблії?...

20. Yur

Yur Well-Known Member

Біблія не хімія, осягається серцем.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)