Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Відповідь: Свідки

повторю Вашими словами - важко до розуміння
    мо, варто ще раз спробувати?
    знаєте, от саме це я і чую щонеділі на проповідях... а ще з прикладами з життя, з історії і т.д. Інколи навіть з оповіданнями-притчами. Це не проповіді?
    То чому Вас тоді не влаштовує використання священиками оповідань-притч на проповідях?

гммм, Ви спитали, чим прославилася громада, окрім збирання грошей. Я тоді точно так само з такої ж позиції оюбізнаності з життям громади спитьаю, а чим Ваша прославилася, окрім приставання до людей на вулицях?

• Подобається Подобається x 1
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тоді нагадайте ще раз, як можна пояснити те, що язичницький символ раптом стали шанувати ваші прибічники?..
    ні, дякую..
    коли знаходиш правду, повертатися до тверджень "мій прадід був католиком (православним) і я буду" не хочеться....
    Ісус придумував притчі...
    в притчах не було філософії...
    класно сказано!.. [​IMG]
    виявляється, що Ісус приставав на вулицях....
    може за це його розп'яли?..

пан мих натякав на собаку, яку він хотів на свідків вивести, а в першому пості було про заборону міськрадою....
    як це мені нагадує той знаменитий збір, коли засудили Ісуса Христа, якому ви зараз кажете, що поклоняєтеся....

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

звичайне співпадіння
    я навіть й не знав про це....

4. duncan

це така ваша відповідь?..
    що ви не знали, чому взяли хрест через 300 років?..
    і що це співпадіння?

5. Ука

Пупере, Ви з'їхали з запитання. То ж чим прославилася Ваша громада останнім часом, окрім приставання до людей на вулицях? Тільки не посилайтеся на Ісуса. Де є в Бібліїї, що Він перепиняв людей? Я там читаю здебільшого на кшталт того, що "зібралося там багато люду, і Він говорив до них".
    То ж чим прославилася Ваша громада?

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про хрест, Пупере, я вам багато написав і СЄ колись про хрест позитивно писали і от ви запитуєте: хто придумав хрест? і відповідаєте: люди. А хто придумав стовп? Не люди? А придумав реформатор СЄ. До цього моменту питання хрест/стовп не стояло, ніхто не піддавав сумніву, всі просто знали і все. Тепер що до перекладу грецької хрест/стовп. По грецьки словосполучення "червоний хрест" теж є слово "хрест", таке саме, як використовується в першоджерелі Святого Письма, але ніхто не вживає "червоний стовп". Всі знають і малюють саме червоний хрест.
    Тепер, ви питаєте і аголошуєте: чому через 300 років, а я запитаю вас, а чому через 1900 років? Але то так... питанна на питання. Так звідки ви взяли, що через 300 років? До того говорили по-іншому? говорили про стовп? Дайте докази!
    Я думаю, що твердження СЄ про те, що Ісуса було розіпято на стовпі - це просто піар, сенсація. Є таке поняття: робимо піар на сенсації. Ніщо інше, як здобуття популярності. Прикладом того є ще той факт неодноразового призначення дати кінця світу. Для чого це робилося? Щоб шокувати людей, щоб подати сенсацію і щоб люди про це говорили. Особисто мені це нагадує естрадних зірок, які заради популярності роблять що завгодно(наприклад нещодавне одруження Пугачової і Галкіна).

Такий от аналіз, Пупере, а ви кажете 300 років.....

7. duncan

ги....
    це не "з'їжджання", релігійна громада займається популяризацією вчення, в даному випадку Біблійного....
    підкреслю: виключно Біблійного вчення...
    а де факти, що свідки "пристають"?...
    хоча би один-єдиний?...
    "хочете дізнатися?", "ні", "до побачення"...
    це ви називаєте "приставанням"?.... [​IMG][​IMG][​IMG]
    щодо "багато люду", то сходіть на конгрес....
    Ісус проповідував завжди, кожним вчинком, говорив до тих, хто хотів слухати...
    сподіваюся, що ви побачите те, що написано, чи вам повторити двічі?...
    пс. я там, бо прадід був там -- не аргумент...

до речі, ваша громада прославаилася не тільки цим...
    благодійністю займається багато хто...
    мене цікавить проповідування...
    у чому воно у вас виражається?...
    ви в своєму репертуарі....
    зверніть увагу: я ж не навожу цитати з "вартової башти", а ви наводите цитати невідомо звідки, але вони просякнті таким "приємним" греко-католицьким духом.... [​IMG][​IMG][​IMG]
    прочитайте ще раз вікіпедію.....
    уважно прочитайте і скажіть мені, чому і яким боком до неї ви приклеїли рассела?... [​IMG][​IMG][​IMG]
    пс. пугачова і галкін одружилися?... про глобальне потепління вам в з амвону розповідають?... чи тільки "світські новини"?.. [​IMG][​IMG][​IMG]

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хрест на палю замінив не Рассел, а Рутерфорд.... читайте історію СЄ.

9. Ука

а в чому воно має виражатися? у проповідуванні, звісно
    в церкві з амвону
    при підготовці молодих до шлюбу
    при підготовціхресних батьків
    на молодіжних зустрічах і прощах
    при підготовці дітей до Першої Сповіді - і для дітей, і для батьків

в притчах була мораль, як і в проповідях священиків.
    А що Ви розумієте під філософією?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

не вчення, а самих себе.
    назначивши кінець світу, вони популяризували себе, всі знали, що свідки призначили дату, Бо кінець світу і так буде, а от про свідків заговорили.
    Така популяризація є відомий піар - піар на скандалі, сенсації, щоб про них заговорили. Галкін з Пугачовою популяризували не вінчання, а самих себе - це, надіюсь зрозуміло? Такою популяризацією займаються СЄ, створивши на різного роду сенсаціях свій імідж. Колись була така програма, теж популярна, а називалася: Очєвідноє нєвероятноє, от їх би в ту програму пасувало долучити.
    Взяти хоча б книгу Код да Вінчі. Теж популярність на сенсації, типу в Ісуса були брати...., знайшли гріб... і т.д. А люди писки порозкривали і аж дух захопило... цікаво, нє? можна нову релігію створити, нє?

11. duncan

1. як давно це було в останнє?..[​IMG]
    2. що гірше: проповідувати і розповідати про те, про що написано в Біблії (ознаки, за якими колись визначали "кінець цього світу") чи виправдовувати злочини проти людства?....
    2.1. співпраця з нацистами;
    2.2. співпраця з комуністами (сталіністами);
    2.3. заклики і "освячення" вбивств, катувань, різноманітних експериментів над людьми;
    Біблія -- сама по собі великий піар (як ви висловилися), звичайно, якщо її розмішати з філософією і задурманити людям голови незрозумілими нікому, навіть теоретикам, вченнями, то така релігія перестає бути цікавою і зрозумілою....
    тоді доводиться таку релігію популяризувати хитрощами, обманом і війною...
    я волію "шокуватися" Біблійним одкровенням...

12. Ука

там дату вказано?

13. duncan

хрест -- придумали люди, стовп -- був завжди, читайте просто історію...
    в ссср це все робила держава і успішно, то в чому ваша заслуга?..
    якраз оце: "тайни", "євхаристії" і так далі....
    вчення, яке є в БІблії -- логічне і зрозуміле, на відміну від вашого: замішане на напівмістиці, язичницьких віруваннях, голій вірі невідомо у що, культ предметів (фетишизм) тощо....

Додано через 36 секунд
    там вказано ознаки...
    пс. ви не відповіли: що гірше?..

14. Ука

що Ви вкладаєте в цей термін?

15. duncan

добре, "що гірше" ви проігнорували....
    відповідь на "філософію" я вже написав, бачу, що щоразу тре двічі:

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

плутаєте дві важливі речі.

є питання віри, питання догм. Вони повинні бути незмінні у всі часи. А є людський фактор. У чому я особисто бачу фальш? Я бачу фальш даного напрямку навіть не в тому, Рассел мав багато жінок, це, як то кажуть, людське і йому особисто за це відповідати, але коли питання стосується догм віри, питання правд віри, то вже інше питання. Не можна казати, що хрест - є посередником між Богом і людьми, а потім все це перевернути на 180 градусів. Як же бути з тими людьми, що в це повірили і з тим вмерли? Хто за це відповість? Хто відповість за те, що хрест відкинуто?
    У Новому Заповіті Ісус каже: Ніхто не знає кінця світу, лише Отець. А що роблять СЄ? Вони пару раз назначають дату кінця світу!!!! Як то вяжеться з Святим Письмом? Базпоняття!!! Ну поясніть, Пупере, проконсультуйтеся у СЄ, я просто без закидів хотів би знати цей момент!
    Ісус каже, що знає один Отець дату кінця свідки, а СЄ кажуть, що вони не гірші Отця!!!!!!! Як таке може бути?

17. Ука

держава в СССР проповідувала Біблію? :eek:
    Я, наприклад, хімії не розумію, але не роблю з того висновок, що хімія це містика, і в ній відсутня логіка
    так і запишемо - дати придумували СЄ
    це я вже зрозуміла - боремося за цікавість і зрозумілість. Що не ясно - опустимо або проігноруємо. Тайну Вечерю, наприклад. Чи слова Томи "Господь мій і Бог мій".
    що гірше? перекручувати Біблію і проповідувати це перекручування чи робити помилки, котрі потім визнавати і за них каятися? Притчу про митаря і фарисея пригадуєте?

18. duncan

держава брала на себе відповідальність виховувати...
    чи ви цього не знали?...
    ваша "тайна шлюбу" ніяка не тайна, тому що і без вашої релігії, яку ви називаєте християнством, шлюб існував споконвіку...
    я, наприклад, хімію розумію, бо вчитель в школі розповідав "як воно працює", а не казав: треба вірити....
    так і запишіть...
    відмітьте також, що дати співпали зі світовими подіями...
    якщо ви зрозуміли, що зі звичайний речей роблять містичні -- то чому ви досі в католиках?..
    перекручування Біблії?...
    про фарисея ви дуже влучно сказали, якщо врахувати, що саме ваша громада (ваші "святі" папи, кардинали, та й решта попів) забороняла вивчати Біблію, і що саме протестантський рух дозволив людям Біблію читати...
    вам було вигідно дурити людей, бо задурені люди -- слухняні....

Додано через 1 хвилину
    а хто сказав, що вони незмінні?..
    тим паче, чому ви зара говорите, що це так?...
    ваша релігія мінялася протягом сторіч...
    чи ви цього не знали?...
    а, знали, тільки в оману вводите!...
    ну-ну...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваша відповідь - 2 бали.
    Ні слова про кінець світу..... нема що сказати... Але то і правильно і передбачувано....

Що значить мінялася релігія?
    Але не мінялися догми і правди віри!!! От що головне!!! Ми ж не в обряди віримо, а у Бога і віримо правдиво. Намає значення, чи ви підете святити Пасху, чи розстелите дідух, чи співатимете коломийки з веснянками - то ваша справа, АЛЕ Хрест був, є і буде, Трійця була, є і буде. Не виключено, що завтра у нашу церкву прийде поганий священик, все це можливо.... але є головне - правдива віра, без змін, століттями, випрбована часом (брехня довго не живе - перевірено). Раз Бог сказав - воно не може помінятися на 180 градусів, ніяк, бо світ минеться, а Його Слова не минуться.....

20. Ука

хто б сперечався? але ми про проповідування говорили.
    так і записуємо.
    цитату, наведену Михом, тримаємо при цьому в пам'яті і робимо висновки.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)