Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

оцінять.... отримаю на горіхи від Лілі....:D

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

шо-шо?..
    оце хто казав (це тільки попередня сторінка):
    тепер видно, хто!
    всюди, де ім'я Бога -- Єгова, поміняли на "бог"...
    собака закопався там, де почали переробляти слова Ісуса, слова Єгови на ті, які вам подобаються більше, на ті, які були зрозумілі язичникам, на ті, які були схожі на язичницькі ритуали, які відправлялися перед примусовим хрестінням...
    агов, юдеї зараз і юдеї тоді -- не одне і те саме...
    також зверни увагу на юдаїзм і синагогальний юдаїзм...
    питання на питання:
    у нас кажуть Ісус, і у нас переконані, що має бути не Джізас (англ), Ієсус (рос), Єзус (поль)?....

3. sem41

sem41 Well-Known Member

Свідки Єгові як і інші релігійні організації ведуть боротьбу за свій "електорат". І хто б мені що не говорив релігія то є самий натуральний бізнес. Якби це було не так, то по меншій мірі всі християнські церкви об*єдналися б в одну,але такого ніколи не станеться по одній простій причині, після об*єднання всі грошові потоки будуть проходити через одну організацію,а відчути себе "більш правильним" контролюючи при цьому фінанси бажаючих є багато.Свідки Єгові в цьому плані не виключення, і оті всі рівноправні брати-сестри не більш ніж мішура.Вони так само мають структуровану організацію зі всіма випливаючими з цього висновками.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ну, то яка проблема? Ім"я Бога відоме, але ним не зловживають. Тільки називають інакше, ніж свідки. Нащодень вживають щось типу тих же "ельогім, ельогай".

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Докази?

Донедавна СЄ користувались Огієнка, а тепер знову вирішили зміни внести, чи як?

Додано через 15 хвилин
    Я стараюсь....

6. duncan

це піпєц........
    де море?!!!! [​IMG][​IMG][​IMG]

без коментарів....

Додано через 2 хвилини
    цікаво, як можна поєднати в одну громаду релігійні організації?..
    це не торгівля, якою ви намагаєтеся показати релігію...
    так, дуже часто це торгівля, наприклад, різними іконками, хрестиками, молитовниками....
    у часи ссср глухі часто продавали різні фотографії з фотографій з ікон....
    це був бізнес....

але не свідки Єгови...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, толі єчто будєт...
    громада там динамічна, прийде нова кров внесе ще щось своє...
    так що тримайтеся, а емоціїї трохи залишіть на потім, бо не вистарче.

8. duncan

тільки може звучати трохи інакше, а не заміняти ім'я....
    ти ліля?...
    романова?...
    якщо ятебе почнуть називати "маша петрова" казати, "та, хто на ЛФ модератор", чи "та, хто в канаді живе", чи ще щось -- то хіба це буде правильно?..
    ні, бо "тих, хто в канаді живе" може бути багато....
    точно так само, як і богів різних є багато, а поміняли ім'я Бога Єгови на "бог" з абсолютно зрозумілих причин.....
    і ти сама чудово знаєш чому...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дискусія зі Свідками Єгови важка й неможлива, оскільки їх вуха й серця герметична закриті перед будь-якою логічною й богословською аргументацією. Ось як про це сказав В. Шнель, колишній Свідок Єгови: Jx мозок позбавлений логічного мислення". Р. Соляк у книзі „Пророки з Брукліна" (с. 37) твердить, що через постійне „прочищення
    Через тривале „студіювання" „Вартової башти" і коментарів, писаних і видаваних анонімними авторами Товариства „Бортової Башти", не тільки мислення, а й уся психіка окремих Свідків підлягає такій зміні, що за ту вигадану „правду" вони навіть готові віддати власне життя.
    У листі Христини з околиці Гожова Великополь-ського читаємо: „Волію втратити руку або ногу, аніж віру в запевнення Єгови, об'явлене через „Вартову Башту", чи обіцяний рай. Якщо потраплю в рай, рука чи нога мені відросте. Якщо втрачу віру в „Вартову Башту", згину в Армаґедоні і не побачу раю". Ось така духовна пожива пливе брудним каналом з Брукліна, отруює душі багатьох шляхетних людей і закриває їм очі на джерело Правди.

Додано через 1 хвилину
    Погоджуючись з Ґеорґом Нєвєжолом стосовно Свідків Єгови, можна доповнити, що Свідки Єгови -це антиекуменічна, антинаукова, антисуспільна й антидержавна організація, яка своєю діяльністю прагне знищити всіх і все, що не охоплене Товариством „Вартова Башта". Це вовки в овечих шкурах (пор. Мт. 7, 15; Ді. 20, 29), які вважають себе людьми нової релігії й віри та різко виступають проти християнства. Свідки Єгови - це представники завуальованого войовничого атеїзму. Маючи великі фінансові можливості, ведуть боротьбу за допомогою специфічних методів. Вони становлять велику небезпеку для цілих народів, суспільних груп, родин і окремих особистостей.

Додано через 3 хвилини
    Коли виникли Свідки Єгови?

Свідки Єгови проповідують, що їх засновником є сам Єгова і виникли вони дуже давно, а оскільки не можуть точно визначити час виникнення, то поєднують різні історичні епохи: часи Авеля, Патріархів, Пророків, Ісуса Христа, Апостолів і перших християн.
    Рассел не соромився свого розпусного життя і, посилаючись на 1 Цар. 11, 1, прагнув зрівнятися із Соломоном. Своє розлучення з дружиною також оправдував Словом Божим (Еф. 5, 22). Вважав, що захворювання її обличчя - це кара Божа за непослух чоловікові. На судовому процесі Марія Фран-циска Аклей, між іншим, свідчила, що Рассел щодо неї був деспотом, грубіяном, нестриманим, безсовісним. Після розлучення, датованого 4 травня 1906 року, Рассел залишив колишню дружину без засобів для існування, хоч його капітал становив майже півмільйона доларів.
    Було багато спроб позбавити Рассела життя. Станлей у своєму листі написав: ,3 розповідей батьків знаю, що на Рассела було кільканадцять замахів. У нього багато разів стріляли в Брукліні та в інших місцевостях..., але він залишався живий... Чимало разів пробували його отруїти. Змовлялися проти нього в самому гнізді, тобто в Бруклінському Товаристві „Вартова Башта", де було багато „братів", які чекали смерті Рассела, щоб посісти його місце".

Додано через 5 хвилин
    Після смерті Рассела володарювати над дослідниками Святого Письма (бо таку назву „овечкам" дав сам Рассел за три роки до смерті) почав Йозеф Руттерфорд, який своїм диктаторством довів до поділу дослідників на 11 груп. На конвенції в Огайо 20 липня 1931 року своїх прибічників він назвав „Свідками Єгови*. Цю назву Руттерфорд запозичив з книги Ісаї (Іс. 43, 10-12), у якій розповідається, як Бог через пророка звертався до народу Старого Завіту: „Ви мої свідки".
    Будучи при владі, Руттерфорд не визнавав спро-тиву, був дуже суворий зі своїми „овечками", відійшов від принципів свого попередника, його способів урядування і методів поширення теократичної науки, за якою політична влада в країні належить духовенству. Він увів звичай ходіння від дому до дому, від дверей до дверей, щоб ширити облудне вчення. Ця практика несумісна зі Словом Божим, бо Ісус сказав: „Зоставайтесь у тім домі... Не переходіть із хати до хати" (Лк. 10, 7).
    Руттерфорд поділив Свідків Єгови на два класи. До першого, так званого класу небесного чи класу правлячого, зарахував 144 000 Свідків, які, в його розумінні, мають допомагати Єгові урядувати... Щоб не виникало сумнівів, кому випаде щастя піти до неба, звелів скласти список "щасливців". З цим списком спочатку ознайомився сам Руттерфорд, а потім його подали учасникам конгресу, який проходив у Вашінгтоні 31 травня - 2 червня 1935 року.
    Армагедон анступить тоді, коли останній з "рештки" перейде до неба. До другого класу Руттерфорд зачислював тих, які з 1935 року вступатимуть в організацію "Вартова Башта". Це будуть так завані "інші вівці" (Йо. 10, 16). Здійснивши поділ Свідків на два класи, Руттердорф часто повторював: "Мільйони людей, які живуть у цей час, вже ніколи не помруть", - але сам помер 8 січня 1942 року, як помирають всі на світі, а також Свідки обох класів.

10. duncan

від вас?...
    та ні...
    нічого нового не буде...
    буде просте заперечення, більше ніц....
    я вам навів цитату з вікіпедіє про слово "алілуя", ви починаєте говорити про огієнка та його переклад....
    коментарі зайві, тут все зрозуміле....

я навів про хрест, який було впроваджено через 300 років після смерті Ісуса Христа, ви змінили словами, що ніби-то катували на хресті....
    ось вам ще одна цитата, почитайте:
    хрест:
    я навів приклад збору, який існував за часів Ісуса Христа, а ви що відповіли?....
    Біблію раджу почитати, там написано як проповідував Ісус та апостоли...
    раджу також звернути увагу на слово проповідував, це саме те, чим ви постійно дорікаєте свідкам Єгови...
    а ваша громада проповідує?
    ні?...
    дивно...

свідки Єгови існували в ссср де-факто, так, переважно в концтаборах, саме в той час, коли ваші попи успішно співпрацювали с владою...
    (на забудьте відписати, що церкви закривали; закривали, але не всі)

моя думка "викривлена", але вона моя, а не нав'язана попами...

Додано через 1 хвилину
    читайте мої дописи вище....
    по ним видно, хто "важкий та неможливий"..... [​IMG][​IMG][​IMG]

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ну от, зняли мені карму за те, що я припустила, що ВИ політеїст, і знову пишете, що богів багато...
    мо, назвете? бо мене вчили, що Бог один.

Додано через 8 хвилин
    в моїй церкві - всі.

Додано через 9 хвилин
    просто дехто має вуха і не чує...

12. Liliyah Romanova

"ельогім та ельогай" - це що? Заміна імені?

13. Ука

про Огієнка і преклад було сказано в іншому контексті. знову інсинуації
    і що? а що має одне до іншого?
    перепиняв людей на вулицях? чи заходив у домівки, куди Його не кликали? ще й з планом обходу. я такого не бачила

• Подобається Подобається x 2
  14. Liliyah Romanova

Та з історії. Що значить єпископ, а що значить пресвітер? І чому священик однією рукою благословить, а єпископ двома??

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хорошу тему, Пупере, ви підняли - про Хрест.
    Наведу цитату :
    "Хрест Христовий є середником у плані Божого спасіння, який обнадіює своїм промінням усіх людей".
    Як вам та фраза? Не подобається? Скажу, але не падайте з крісла, ок?
    Так казав СЄ Франклін Рутерфорд - "великий" реформатор. Як вам поворот? А тому, Пупере, я вам кажу: "Толі єсчьо будєт".
    А у Брукліні (США) на подвір"ї головного офісу Вартової Башти був розміщений великий хрест. А чи знаєте Ви, що раніше дуже навіть залюбки СЄ носили хрестики на шиї? Ні? Вам того не сказали? Вас обманули? Чи обманули тих СЄ, які носили хрестики?
    Пупере, прошу, не кидайте тої теми про хрест... дуже вже вона цікава і неоднозначна.
    Ваш хід.

Додано через 9 хвилин
    Організація Вартової Башти займається на 90% лише агітацією і популяризацією себе і більше фактично нічим.

Додано через 35 хвилин
    та хай вона(думка) буде від кого завгодно, лиш би була правдивою, а не брехнею.

16. duncan

якщо вас вчили, що Бог один, то чому зара вірите в трійцю?.. [​IMG]
    богом може бути, наприклад, влада, гроші, церемонії, духи і так далі....
    що з цього списку ви вважаєте богом?..
    нічого?...[​IMG][​IMG][​IMG]
    де море?!!!....
    хрест -- стародавній язичницький символ...
    читаємо за тим самим лінком:
    а, ну якщо різні напівправдиві\напівбіблійні оповідання, які розповідають з амвону -- проповідь, тоді питань щодо цього немає....
    ти про кабалу?....
    чи може давай про зороастризм та індуїзм поговоримо, що вони кажуть про ім'я Бога?... [​IMG]
    по-моєму, ліля, ти трошки плутаєш юдаїзм і синагогальний юдаїзм....
    читайте хоча би вікіпедію, а не те, що вам попи говорять...
    поправка: вони займаються популяризацією Біблії, намагаються донести її вчення до людей....
    ваша громада крім збирання грошей "на церкву" чим ще прославилася в останній час?...
    +1.

17. Ука

Повторюю, я вірю в Бога єдиного у святій Трійці. Але то справді важко до розуміння. Ви правильно сказали.
    нарешті, Ви відповіли на моє питання, про те, які на Вашу думку, існують боги. На Вашу думку, бо на мою - ті всі речі єсаме тим, чим і називаються, але не богами, бо Бог - один.
    І що Ви цим намагаєтеся довести?
    1. цікаво, коли Ви востаннє слухали проповідь з амвону?
    2. дайте визначення проповіді в біблійному розумінні - з відсиланням до першоджерела, звісно.
    3. А хіба Христос не оповідання розповідав людям на проповідях?

н-дя достовірне джерело...
    як Ви там казали, інсинуації? Ви в церкві коли були? Ви бачили діяльність тієї громади, котру лаєте? Не матюкливого дядька, котрий називає себе католиком, а громади? Її живих учасників? Ви бачили молодь з християнських церковних спільнот, котрі опікуються будинками перестарілих? Ви бачили монахів, котрі працюють в тюрмах і лікарнях? Сестричок, що працюють з неповносправними дітьми? Ні, вони не ходять вулицями, не пристають до людей, вони проповідують своїм чином. То їхнє покликання від Бога - і вони його виконують.

• Подобається Подобається x 2
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

І то все? Пупере, направду, Ви мене здивували. Я тут писав, старався, а ви просто запропонували почитати вікіпедію. Що таке вікіпедія? Святе Письмо? Ні! Навіть не брошурка ""Вартова вежа".

Я не немагаюся вам втиснути традиційне християнство, а просто хотів би, щоб ви просто логічно подумали. Серед свідків є різні люди, так само, як у кожній громаді. А тому попи непопи, ше там хтось - то немає жодного значення. Є віра і правди віри, які є постійно, а люди міняються. І коли сьогодні говорять, що нехрест, а паля, а вчора той же хрест возвишали, то треба задуматись серйозно, бо завтра ше шось придумають і тому не буде кінця, а життя одне....

Додано через 24 хвилини
    А люди не вміють читати? Не грамотні?

Та хоча б Літургія щонеділі....

• Подобається Подобається x 1
  19. duncan

ви вірите в 1\3 бога?..
    всьо правильно....
    це тільки моя думка, про те, що в Біблії про це написано -- для вас не важливо.... [​IMG]
    доводити?...
    тут нічого доводити нікому не тре, хрест -- язичницький символ, ви його цілуєте, хреститеся, хрести всюди ліпите (про ікони я просто мовчу), то це означає тільки одне: напівязичницька релігія.
    1. слухав давно...
    2. посилання на Біблію і сенс, який вкладено в Біблії, а не фантазії попа...
    3. так.
    н-дя, маєте протилежну думку -- опишіть її у вікіпедії...
    ой, вибачте, я й забув, для вас "авторитет" -- це піп, який голосить з амвону...
    похвально, щоправда мова в гілці стосується релігії...
    маю зауважити, що все ви гарно проігнорували... [​IMG]
    пані ука хоч знайшла справді позитивні аспекти вашої громади...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

про хрест я дав вам чітку відповідь і ви проігнорували також.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)