Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Як вберегти себе (і сусідів) від сектанта

я так думаю.... бо як інакше?
    ну а про що співати? чим то зле?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та як не ходить? Ходять. Але тут якщо християни, то правдиві християни і хамити вони нікому не будуть, ані не будуть вигадувати якісь нісенітниці (типу про пса чи щось інше, воно то дотепно, але сказати таке людям, які до вас із благими намірами прийшли). Тутешні християни чемно подякують і скажуть, що вони вже вибрали свою релігію і нею задоволені. Хіба професори із вивчення Біблії можуть почати лекцію читати. Але їм можна, вони Біблію в мовах оригіналу читають.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

там і нема коми, бо якщо її поставити, то слова "сьогодні" там зовсім й не треба...

4. Liliyah Romanova

У нас так і вважається, що ім"я Бога Ягве, як і написано в посиланні. Хоча, так скромно додано Єгова. Аби нікого не образити. Все правильно. :)
    А взагалі що поганого у співанні? Хіба не сказано прославляти Господа?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну уявіть ситуацію, до вас прийшли і кажуть, так мов і так, ми від Пупера, а ви кажете: дякую, я вже вибрала собі релігію, а вони: ну добре, поклич, дівчинко, когось старшого.... а шо тоді ви? А у вас у хаті старшого, ніж Джульбас нікого нема, що тоді? (Брехати не можна)

• Подобається Подобається x 1
  6. Liliyah Romanova

Ще не бачила псів, які би жили 26 років і більше.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

наглядачі:D

Пупере, якщо я кажу "слава Богу", то я вже прославляю і мені не тре питати когось. Чи у вас там строго? Тре питати?:dance:

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

пан мих, "слава богу" -- це не прославляти ім'я Боже....
    ім'я Боже -- Єгова, і я вам це довів, навіть на прикладі слова "алілуя"...
    "слава богу" -- це може бути що завгодно, оскільки різноманітних богів є купа-купезна...

9. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ого, то Ви ще й політеїст? У мене Бог єдиний. Інших немає. Всі інші - в уяві тих людей, котрі з тих чи інших причин не пізнали правди. Мені б не прийшло в голову прославляти уявних богів. І Він це знає. Тому, коли я кажу "слава Богу!", то я прославляю саме Бога. Єдиного.

• Подобається Подобається x 3
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це прославляти Бога.
    Що до якого, то от цікаво... Ви вагаєтесь? Я - ні.

Повторюсь ще раз:

Ісус жодного разу не називав Імені Бога, але це заваджало вести Йому святе життя. Отже маємо приклад.
    Ви краще скажіть, де сказано у Біблії, що треба обовязково називати Його Імя? Не знайдете, бо то вигадка ваших наглядачів і не більше.

11. Ука

Належу до парафії св.Йосафата - величезна парафія і за кількістю людей, і за територією. Не тільки не ходять, а ще й застерігають в церкві перед Різдвом - ми нікого не посилаємо ні з колядою, ні зі зборами. Якщо вважаєте за потрібне - скарбнички є в церкві. То ж я зі спокійною совістю таким збирачам не відкриваю дверей. Свідки ж раніше ходили, потім перестали, приблизно з того часу, як у мене нянею почала працювати свідок - очевидно, стало ясно, що я безнадійна. А от на вулиці таки долягають. Лінкольна, то таке місце, де їх дуууже багато (здається, збираються десь у тих краях). Ідеш в неділю до церкви чи з церкви, то рідко коли хтось не вчепиться. А ще цього року нова фішка з'явилася, не знаю, чи то від свідків, чи вже самодіяльність. На Миколайчука часом внизу, а часом біля Топольної сидить бабуся з фанерним стендом, на котрому розложена Вартова башта різного періоду. Чи вона її продає, чи роздає, чи просто так сидить - не знаю. Вона мене не чіпала, я її :)

12. Liliyah Romanova

А чому перед ним ниць впали у Гетсиманському саду?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чому?

14. Liliyah Romanova

Давайте ви не будете питанням на питання, а таки відповісте.

• Подобається Подобається x 2
  15. duncan

ні, я якраз вірю і поклоняюся до єдиного -- Єгову...
    а коли ви кажете "слава богу", то це може бути слава кого-завгодно....
    тому що: ви навіть молитеся не до Бога-творця, а до Ісуса Христа -- месії, якого Бог послав на землю, щоб здійснилося пророцтво, а також до різних придуманих заступників!
    сам Ісус казав, що він не прийшов щось міняти, а лише виконати волю...
    якщо виконати волю, то це означає, що ви всупереч його словам створили нову релігію...
    що?
    це хто тут сумнівається?....
    спочатку ви казали, що ім'я Бога не Єгова, потім почали балакати про те, що не варто Його звати на марно, але що таке це "на марно" ви так і не змогли дати визначення, після чого я вам довів, що Його ім'я ви щоразу називаєте, і називаєте, і називаєте.....

після чого пані ука і ви знову говорети, що не тре ім'я це називати, бо бачте, ви не знайшли в Новому Заповіті, що Ісус Бога називав на ім'я....

я так розумію: що би тут не казалося, що би я не писав, і які би публічні докази не наводив: "а нема такого, це все вигадки"?..

правильно, пан мих і пані ука?...
    ліля, ти задаєш риторичні питання....
    на них немає у пана миха відповідей...

в принципі, взагалі відповідей немає...

як в анекдоті про море...
    "ось море", "де?", "ось!", де?!", "ось, під ногами!!!", "де?!!"...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, та не бачу я від Вас жодних доказів. Нема. Я навпаки хочу побачити докази, а їх нема....

Додано через 3 хвилини
    Пупере, а Ісус і Отець не одно? Може знайти докази? Як кажете?
    А Ви чули, хто бачив Ісуса, той бачив Отця?

17. Ука

де?
    чистої води інсинуація

і я не бачу. але бачу приписування чужих слів чи вчинків, а потім їх заперечення/осудження.
    гммм, десь я з таким вже стикалася...

Додано через 6 хвилин
    ні, коли я кажу "слава Богу", то це слава Богу. Якби кого-завгодно, то я би так і казала. Один Він, Єдиний, невже це не очевидно?
    Знаєте, коли я в розмові говорю про свого чоловіка, то мені не конче називати його ім'я. Бо він у мене один. А от мусульманським чоловікам, у яких по кілька жінок, очевидно, потрібно називати їх імена, аби уникнути путанини.

То яких Ви ще богів знаєте, Пупере, просвітіть? Я бачу СЄ дійсно несуть якусь зовсім іншу правду...

18. duncan

звичайно, що нема...
    вам Ісус Христос скаже, що "я прийшов для того, щоб виконати волю Єгови", ви скажете, що не бачите... [​IMG]
    "алілуя" означає хвала Єгові?..
    так, хвала Єгові, але для вас це не доказ...
    розумію.
    хрест придумали люди?..
    так, придумали люди, але для вас це не доказ...
    і це я розумію..
    церква Божа була: "єпископ -- збір", але вам тре було переробити її за військовим зразком, це для вас не доказ...
    і це я розумію...
    громада ваша вкрай політизована, пхається у політику і владу, але ви і це заперечуєте...
    і це я розумію...
    традиції ваші напівязичницькі, це ви не заперечуєте, це ви просто ігноруєте...
    і це я чудово розумію...

все гуд, пан мих, все гуд....
    продовжуйте в тому ж дусі, сподіваюся, що таку відданість оцінять...
    тобто ім'я Бога Єгови називати тре, чи інсинуація в тому, що не тре, або тре тоді, коли ніхто не чує?...
    чи чому?
    то перечитайте ще раз, і перечитайте, а не вичитайте те, що вам вигідно...
    у своїй громаді?...
    це нормально...
    поміняли багато чого в Біблії, замінили ім'я евфемізмом, так ніби "це неважливо"....
    ну-ну...
    ні не очевидно...
    бо ваша філософія намагається з єдиного зробити тяжку для сприймання трійцю, двійцю чи четвірцю, чи ще там щось....

19. Ука

а чому лише крайнощі? можна називати, можна - ні. залежить від бажання.

читаю:
    питаю: де я таке казала? Ви приписали мені ці слова.
    Та й Мих цього не казав. Він лише стверджував, що це не обов'язково.
    То ХТО тут інсинуаціями займається?
    справді? де саме? назвіть конкретні місця, я таки дістану свого братчика-класика, най давньогрецькі тексти почитає.
    так он де собака порилася! А Ви воліли б вичерпати море в ямку? аби все ясно і просто? То так і кажіть, що те, чого не розумієте, бути не може, та й на тім дискусія прикриється.

20. Liliyah Romanova

Агов, жиди вимовляли ім"я Бога раз на рік, хоч воно й було написане, його не насмілювалися вимовляти, а вживали евфемізми. І то лише один довірений зі служителів міг те ім"я вимовити раз на рік. А тепер раптом можна на кожному кроці повторювати? Це чому раптом?
    Чому у жидів оті всі "ельогім, ельогай"???
    І ще раз. У вас кажуть Єгова. У нас переконані, що ваше прочитання неправильне. І що то є Ягве.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)