Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Про душу....почнем з того що вона є :
    1Фесс.5:23 Сам же Бог миру
    нехай освятить вас цілковито, і
    нехай уся ваша істота - дух і душа, і
    тіло - буде збережена без плями на
    прихід Господа нашого Ісуса
    Христа.
    Що вона собою уявляє?..На мій погляд - це сукупність наших почуттів,бо написано "Любитимеш Господа ,Бога твого,всім серцем твоїм,і всією душею твоєю..." Душа не матеріальна і померти в нашому земному розумінні цього слова не може...
    А ви як думаєте?

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нема питань, хоча який зміст викидати притчу - не розумію. Перше, що треба сказати про душу, це те, що вона є жива і вона існує після смерті, це незаперечний факт, підтверджений багатьма людьми, а також про це сказано у Святому Письмі. Згадаймо хоча б наступний факт, коли Ісус, будучи прибитий до хреста, казав розбійнику, що вже сьогодні він буде у раю. Отже є рай і там може потрапити безсмертна душа.

• Подобається Подобається x 2
  3. JaguaR

JaguaR щасливий

І диктувалася СВЯТИМ ДУХОМ.

Категорично не погоджуюсь. Так, я знаю, що ми можемо не розуміти Біблії в силу певних обставин, уявляти рай іншим, ніж він є, бо наша уява обмежена. Але тим, що Ви написали, кажете, що раю не було до нас, що перших людей не вигнано з раю і т.д.
    І взагалі, ми не знаємо, яка була земля до потопу, тому я б не сказав...

4. baks

baks Member

виходить що Ісус також був у цей день в раю??? певно не був бо ще не один день являвся учням, аж потім вознісся..

дуже цікаво де і коли у біблії описаний такий саосіб поклоніння. завжди як у старому так і в новому завіті любі зображення, стутії, пам*ятники, стовпи---поклоніння перед ними, було ідолопоклонством і каралося смертю. і де тоді образ Бога Творця??? а то иарія, Ісус, різні святі є--а до того хто все створив не моляться люди виходить? бо нема забраження.
    Ісаї 44розділ з 10 вірша описано про що?? про ідоли з дерева, заліза...
    Ну і десять заповідей чітко говорить не робити подоби, нікому і нічому і не служити їм.
    Що тоді по вашому ІДОЛ? згідно Біблії.

Ну потрібно це підтвердити з Біблії, а не просто так...

Ціуаво чи є душа у вашому розумінні і у тварин??? Бо Екл 3розділ "бо доля для людських синів і доля звірини однакова доля для них: як оці помирають, так само вмирають і ті, і для всіх один подих, і нема над твариною вищости людям, марнота бо все!...
    Все до місця одного йде: все постало із пороху, і вернеться все знов до пороху...
    Хто те знає, чи дух людських синів підіймається вгору, і чи спускається вділ до землі дух скотини?№

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

наївно... дуже наївно. Що таке час, прошу пана, в плані іншого життя, іншого виміру? Невже ви думаєте, що для Ісуса, чи для будь-якої душі треба час? Невже ви думаєте, що душа, як і тіло пересувається з швидкістю 5 км/год?

Додано через 3 хвилини
    а який описаний? Чи для вас головне рухи, символи, фарба? /Мене то інколи так трохи смішить, особливо і подібно до того: а Ісус не казав святкувати....

Додано через 9 хвилин
    Я Вас розумію - затори, нельотна погода, погана видимість.... буває.:cowboy:

6. Coffe13

Дух (іншими словами життя яке вдихиє Господь) є у всіх живих істот.
    А от душа є лиш у людей,бо лиш вони створені на Божу подобу.
    То ви тут зацитували про духа чи душу?...

Додано через 43 хвилини
    Далі той же Когелет пише:"і порох повернеться у землю,звідки взявся,а дух відійде до Бога,що його він дав."

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

+1.

8. JaguaR

JaguaR щасливий

Якщо ІСУС сказав, що сьогодні, то я думаю, що так і було.

А на ковчезі були два херувими, про що у книзі Вихід 25:18, то що, зразу поклоніння ідолам? Нічого подібного!
    І БОГА ОТЦЯ теж зображають на іконах.
    І молимось не завжди перед іконами.
    А якщо священики молилися і приносили жертви у Святая Святих, де був ковчег з херувимами, то що,- вони поклонялися ідолам?

Згідно Біблії ідол - матеріальний предмет, якому поклоняються. А християнська ікона не ідол, бо не їй християни поклоняються, подібно, як не золотим херувимам поклонялися старозавітні священики.

В Біблії написано, що душа тварин у їхній крові, але не написано, що їхня душа безсмертна. Душа, дослівно,- життя. У людини вона безсмертна, у тварини - смертна.

Тут явно йдеться про тіло.

• Подобається Подобається x 4
  9. baks

baks Member

Найперше шановні (стосується всіх) хто відписав на моє попереднє повідомлення. Де цитати і докази з Біблії, про душу зокрема що вона безмертна? ну і про пекло не забудьте

далі ніхто так і не відповів як Ісус був 40 днів на землі і міг сказати що злочинець буде з ним сьогодні (адже це питання потребує досдлідів з огляду хо чаб на той факт що у єврейській мові не було розділових знаків, тому є інші переклади де ці розділові знаки зовсім міняьт суть сказаного і ще головне у згодити вчення про душу з іншими віршами біблії. наприклад У езекеїля сказано Душа що грішить вона помре і нічого більше)--ясно пофілософствовали то факт. Давайте докази

JaguaR писав про ікони Бога Отця--скиньте фотку , або ссилку хоч на одну

дуже класне міркування, але я думаю ніхто з людей не має права сам собі визначати релігійні свята адже вони стосуються поклоніння. візьміть для прикладу Різдво. де дата народження Хреста? нема, а святкують коли хочуть---почитайте історія різдва .нарпиклад :Встановлення дати святкування 25 грудня імовірно було пов'язане із Римським святом Непереможного Сонця (Dies Natalis Solis Invicti), що було введено імператором Авреліаном у 274 році і пов'язане з переходом Сонця через точку зимового сонцестояння і, відповідно, збільшення тривалості дня. На цей символічний зв'язок пізніше вказували отці Церкви, зокрема Св. Іван Золотоустий: «Люди називають святий день Народження Господнього днем нового сонця…» і св. Авґустин: «Ми святкуємо день 25 грудня не задля народження сонця, а задля народження Того, хто те сонце сотворив»http://uk.wikipedia.org/wiki/РХ. як видно і з інших джерел подібно до цього багато свят у християнстві мають язичницьке походження. ну і звичайно постає питання як таке самоуправство сприймає Бог ну і сам Ісус?? З ваших міркувань виходить що раз Ісус не говорив про наркотики то їх можна приймати?

що за дух?? який він? чи він представляє собою особу яка жила? тоді як узгодити з цим такі слова : Екл 9:5,6 Бо знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немає вже їм, бо забута і пам'ять про них,
    і їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже, і нема вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється!..."

да тут тільки сарказм!!!! :clapping:

це слова ...давайте докази. у біблії маса різних віршів про ідоли де говориться не робити і не вклонятись їм, також є імена різних богів яким поклонялись і навіть ми не знаємо суті цього поклоніння (не описано)
    а тоді питання, для чого цілувати, ставати на коліна до цих не ідолів... як роблять у християнських церквах. для чого цілують хрест?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

аякже інакше? А хіба не смішно духовне міряти тілесним? Хіба Ісус не міг бути тут і там і ще десь в один день?

Додано через 11 хвилин
    а чим поклоніння Богу, святкування Господніх справ є зле?

Додано через 14 хвилин
    справа не в даті. а хто заборонить нам радіти, читай святкувати прихід Ісуса? Чим то є зле? Не сказано святкувати, але не сказано не святкувати.

Додано через 16 хвилин
    а як Господь ставиться до Його прослави?

11. JaguaR

JaguaR щасливий

Wydawnictwo Fundacji św.Włodzimierza
    Іноді над іконами п’ятого ряду уміщують ікони патріархів й
    образ Бога Отця або Христові страсті. Іконостас завершує Розп’яття – символ спасіння, ...
    www.nestor.cracow.pl/Wydawnictwo/cerkwa/4_ikonostas.htm - 68k - Кеш - Подібні сторінки

"Однак навіть у Сикстинській каплиці, Мікеланджело Буонаротті зобразив, не сумніваючись, у чудових переконливих фресках і створення світу, і Бога-Отця."

У Феодосіївському монастирі оновлюються ікони » Українська ...
    Серед писаних ікон почали оновлюватися ікони: святих небесних сил, Бога Отця, Розп’яття, святого Апостола Іоана Богослова, святителя Миколая, ...
    www.cerkva.info/2007/06/25/monastyr.html - 32k - Кеш - Подібні сторінки

А от сама ікона:
    Бог Отець. Олія на дереві, роботи Губерта ван Ейка, бл. 1426-1432 рр. Собор Святого Баво, Гент, Бельгія

Відповідь біблійного товариства сприянню екуменічному та міжрелігійному діалогу "Еффата":
    Свідки Єгови вчать, що людська душа перестає існувати після смерті. Вони основують своє вчення на таких цитатах зі святого Письма: Єзек.18:4, Еккл.9:10, Пс.6:6, 146:4, Івана 11:11-14. Ще вони вчать, що Адам не мав душі, але сам як людина був душею - Бут.2:7. Однак Свідки Єгови не помічають таких цитат: Чом побиваєшся й тривожишся душе моя в мені? Пс.43:5 - де псалмопівець звертається до своєї душі, яка живе всередині людини, і є здатна відчувати, тривожитись ... Апостол Павло зазначає, що душа живе в нас неначе в наметі-хатині, яким є тіло, і здатна існувати і поза тілом: Знаємо, що коли наша земна хатина тіла зруйнується, то маємо будівлю від Бога, оселю нерукотворну, вічну на небі. Сміливість же маємо і добру волю для того, щоб бажати краще вийти з тіла та піти до Господа. ІІ Кор.5:1,8. Апостол Іван в Одкровенні описує душі праведних мучеників, які вже померли, і просять від Бога справедливості для тих, які ще живуть на землі [тобто ще до Другого і славного приходу Христа]: Я побачив під престолом душі вбитих за Боже слово і за свідчення, яке вони мали. І вони закричали гучним голосом, кажучи: Доки, святий і праведний владико, не судиш і не мстиш за нашу кров тим, що живуть на землі? Одкр.6:9-10. У євангелиста Луки є дуже гарний вираз щодо безсмертя душі: Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть Мт.І0:28, тут говориться про катів, які убивали і мордували християн, однак не могли завдати шкоди Їхнім душам, оскільки вони навіть під страхом мук і смерті не зреклися Христа. Однак ця ж цитата продовжується наступними словами: бійтеся скоріше того, хто може і душу, й тіло погубити в геєнні. І на основі цього уривку Свідки стверджують, що грішники просто помруть і вже більше не будуть існувати. Хоча насправді тут є пересторога [бо якщо грішники, злочинці, просто помруть, і нічого не буде поза смертю, то чого Їм боятися?], щоб не бути зведеним князем цього світу, тобто дияволом, і не мати участи разом з ним у гієнні: І диявол, що зводив їх, був кинутий у вогняне й сірчане озеро, де і звір, і фальшивий пророк. І мучені будуть вони день і ніч на віки вічні. Одкр.20:10. А от щодо фальшивих

пророків, то саме засновник секти Свідки Єгови Чарльз Рассел провіщав кінець світу на 1914 рік. Однак кінець так і не настав. Частина вірних секти відійшла у розчаруванні. Частина, що залишилась почала говорити про невидимий прихід Христа у 1914 - і у це до сьогодні вірять свідки, хоча сам Христос, ще при своєму Вознесінні на небо, запевнив своє постійне перебування: ... і ось Я з вами в усі дні до закінчення віку. {Амінь]. Мт.28:20. До того ж Свідки Єгови часто маніпулюють текстами Біблії, якщо якийсь вираз, чи слово, заперечують вченню Вартової Башти. Наприклад у Лк.23:43 Ісус промовляє до розбійника на хресті: Щиру правду кажу тобі, сьогодні зі мною будеш у раю. Розбійник був убитий того ж дня, та як і запевняв Христос душа його того ж дня пішла до раю. Оскільки це суперечить навчанню свідків про смерть душі разом з тілом, вони просто викинули слово сьогодні зі свого так званого перекладу Святого Письма Нового Світу [українського перекладу, в російському просто поміняли розділові знаки, хоча такий переклад є граматично не правильний: Истинно говорю тебе сегодня: mы будешь со мной в Раю; та й здоровій логіці таке судження не піддається - невже завтра Христос міг поміняти свою думку?!].

І про пекло не забули, та й ще додати можна: Об’явлення 20:14-15
    Смерть же та адбули вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, - озеро огняне. А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне...

Десь у Павла є така теза (приблизно) "нехай ніхто не забороняє вам робити свята"
    Знайду -- зацитую.

Друга половина і є відповіддю: нема вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється!...

:D:D:D:D:D:D:D:D:D
    А які Вам треба докази?

А чого люди фотографії цілують? (Та ще й плачуть інколи...)
    Мені вже набридло на це питання відповідати. Хоч бери і у підпис став.

12. Coffe13

Чи представляє собою особу?...То спочатку давайте поміркуємо душа чи дух представляє особу у вашому розумінні цього слова?...

Так і узгодити,десь тут ви бачите протиріччя?Я не бачу:"і нема вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється!..." А якщо померлого просто "не існує",то як же Ісус...між смертю і воскресінням?

І ще скажіть будь ласка де в моїх словах сарказм?

13. SatYr

SatYr Well-Known Member

Якщо не написано, це не означає зразу протилежне.

14. SatYr

SatYr Well-Known Member

Знайшов цитату із біблії :
    (Буття 1)
    Хоча вам це звісно не правило, собор починаючи від 500 років після можливого існування Ісуса не визначив чітку думку щодо цього питання, як вас розумію.

А хтілось би побачити цитату про безсмертну душу в крові ?

15. Coffe13

Не знаю чи то то що ви хочте почути,але...

Матф.17:3 І ось з'явилися їм
    Мойсей та Ілля і з ним розмовляли

Мар.9:4 Й Ілля з'явився їм з
    Мойсеєм, і говорили з Ісусом

Лук.9:30 І ось два мужі з ним
    розмовляли: були то Мойсей та
    Ілля

Невже Ісус міг би з ними спілкуватись,акби в них не будо душі (життя)?...

16. SatYr

SatYr Well-Known Member

Перепрошую пані Coffe13 питання зара є таким, виділяю що мене цікавить :

17. Coffe13

Я щось не дуже розумію...для мене душа - то поняття розділиме з кров"ю...Ми мабуть говоримо про синоніми,бо душею називали і душу(як сукупність почуттів) і особу, і життя....Про яке поняття говорите ви?

18. SatYr

SatYr Well-Known Member

Будь ласка, прочитайте допис http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=332808&postcount=3472, а саме, Цитату JaguaR'а. Чи вам подобається зі мнов сперечатись і дискутувати ? ;)

19. Coffe13

Я не сперечаюсь...просто не розумію вашу позицію...

Не можливо дослідити питання вишукуючи одну єдину цитату....тре розглядати всю Біблію вцілому...І хоч (зізнаюся) ще не дочитала Біблію,залишилось ще трошки,але...стосовно того що душа в крові:
    Лев.17:14 Бо душа кожного тіла кров його, у душі його вона.

далі дивимось на порівняння людей і тварин:
    Екклезіаста(Проповідника)3:19 Бо доля людей і доля тварин - одна в них доля: як помирають ці, так помирають і ті, і один дух у всіх них; людина нічим не ліпша від скотини, бо усе - марнота. 20 Усе прямує до одного місця; все з пороху постало і все повертається у порох. 21 Хто зна, чи людський дух знімається угору, а дух звірячий сходить наниз додолу?

...то написано на початку книги,а тепер прочитайте до чого Екклезіаст дійшов в кінці своїх роздумів:
    Екклезіаста(Проповідника)12:7 і порох повернеться у землю, звідки взявся, а дух відійде до Бога, що його він дав.

А раз "до Бога" то вона жива.... Матв.22:32 , Мар.12:27 ,Лук.20:38 Бог же не є Богом мертвих, а живих, бо всі в Нього живуть.

І ще одне стосовно безсмертя душі: Бог є живий,чи не так?...Вічний ,Безсмертний?...
    Лев.26:11 І поставлю місце перебування Свого серед вас, і душа Моя не обридить вами.
    Якби душа була смертною,то яким би був Бог?....

Але ще раз напишу:словом "душа" позначаються різні поняття....

20. SatYr

SatYr Well-Known Member

В огненій гієні із Сатаною разом чи як ?

Я прихильник старовних язичницьких вірувань слов'янських народів, народів скандинавії, та деяких інших. Так от відкрию вам секрет, що там описують вічну душу котра потрапляє під час життя за деяких обставин чи уже після смерті у різні духовні місьця. Тому вести дускус щодо існування та вічності душі я не збираюсь. А от із світками я б поговорив на ту тему, я вже пупер'у на то вказував.

В мене ще було питання статусу християнського Бога ? Тобто він є триєдиний, і одна із складових це Святий Дух. Отже Бог це душа, Дух, Привид, духовний термін для нього ? І чи він(духовний термін) надто відрізняється від терміну Святий Дух ?

==============================================================

І що з того ? Як то богослови трактують ? Тобто в тварини не така душа і вона помре ? Бо я з прочитаного маю двоякий висновок :
    a) чітко не написано, а це зразу і чітко не ознчає протилежного(тварина без душі)
    б) тварини і люди еквівалентні мають вічну душу
    (Зауважу, що чим новіша білбія тим менше в ній інфи і тим коротша вона стає, ось цей Огієнко, пам'ятаю в старих читав певні речі - про жінок Каєна і Авеля, що багатьох цікавить, про жінку з ребра Адама, цього нічого немає в нових редакціях, цікаво з чого б це).

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)