Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Прийшла до голови думка... Скільки не читав Біблію, а не разу не зустрів заклику бути саме "свідками Єгови".
    А ось що зустрів то наступний заклик:

Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас і Моїми (Христовими) СВІДКАМИ ви будете в Єрусалимі, і в усій Іудеї і Самарії, то аж до останнього краю землі.
    Дії Св. Апостолів 1:8

• Подобається Подобається x 5
  2. baks

baks Member

Ісус ніколи не звеличував себе і неодноразово стверджував що він несе не свою звістку, що від себе він нічого не говорить, і сам від себе нічого не робить--він постійно згадував про свого Отця і показував цим що Він (тобто Бог) є вищим і важливішим навіть за нього.
    Біблія називає самого Ісуса Свідком Об 1:5 "та від Ісуса Христа, а Він Свідок вірний, Первенець з мертвих і Владика земних царів. Йому, що нас полюбив і кров'ю Своєю обмив нас від наших гріхів," Одже Ісус не міг свідчити сам про себе, а свідчив про Бога.

Стосовно алкоголю і центрів де займаються такими людьми:
    напевно кожен погодиться що якщо людина не захоче кинути, то ніхто їй не допоможе---чудес нема і кодуй не кодуй він всеодно п*є. навіть смертельні хвороби не стримують таких людей.
    Свідки не виганяють таких осіб, а обмежують в спілкуванні , що дозволяє особі і надалі ходити на зібрання і т.д. Виключають тільки нерозкаяних, тобто для прикладу тих хто каже що хловживати це нормально і то такі особи можуть хадити на зібрання, як і будь хто.
    Особа яка зловживає не може служити Богові я думаю з цим ніхто не буде сперечатись. та питання якщо алкоголік помре і не виправиться що його чекає???

і ще одне до Олена ua
    цікаві цитати наводите з тлумаченнями( Святитель Феофан Затворник і ін) хто вони? яку релігію сповідують? це має значення.. бо кожен гне під себе і тлумачення і значення.
    подивіться для прикладу католицький катехизм і порівняйте 10 заповідей записаних там з тим що є у Біблії --дуже цікаво і показово..

Десять Божих Заповідей (катехизм)http://www.letychivsviatynia.km.ua/m_01.htm
    Я – Господь Бог твій, що вивів Тебе з землі Єгипетської, з дому неволі.
    1. Нехай не буде в тебе інших богів, окрім мене.
    2. Не взивай намарно імені Господа Бога твого

Вихід 20:3 "Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.
    Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене"
    І стосовно Вавилону великого виходить що збулось пророцтво про його знищення?? тоді ж як бути з Обв*явленням--виходить це пророче видіння сповнилось???

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваші цитати служать для того, щоб підтвердити вашу думку. Але ж у Новому Завіть є не менше цитат, які підтверджують, що Ісус є Бог.
    Іншими словами, є дві "версії": Ісус - Бог? Ісус - не Бог. У СП є твердження і першої версії і другої. Як бути? Треба знайти таку відповідь, яка б задовільняла першій і другій версії. Отже відповідь є. Богочоловік. Отже, коли ми говоримо - Богочоловік, лише тоді, читаючи НЗ ми не бачимо суперчностей.

Додано через 1 хвилину
    Знову наполовина правда. У центрах виліковуються. Невже Ви вірите, що жодного не вилікували?

• Подобається Подобається x 2
  4. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Заучивание книги под редакцией "Нового Мира", называемой Библией, может быть примером для школьников, которые зубрят стихотворение перед уроком.
    Величайшей ошибкой является зазубривание и изучение "Библии" у СИ и разбрасывание фраз из нее на наиболее впечатлительных людей.

Господа!!! Мы забываем, что "Библия" СИ, есть ни что иное как Перевод с английского на русский и украинский языки. Большинство естественно знают, что данный перевод отличается от синадиального перевода.
    Мне кажется странным заучивание на английском языке и трактование происходящего, настоящего и будущего.

Бибиля это не инструкция по сборке шкафов или компьютеров, где необходимо соблюдать последовательность и точность изложения.
    Бибилия по своей сути является нашим учебником в современной жизни:
    Суть ее в том, что если ты хочешь быть хорошим человеком, будь им, не твори зла, делай добро, люби ближних, заботься о родителях и т.д.
    Перевод то нужен, для того, чтобы и русский и украинец и американец с поляком поняли, что вот это нужно делать.
    Свидетели просто напросто извратили святое писание, претендуют на какую то непогрешимость. Вот именно так написано в Библии и никак иначе!!! Мол есть Иегова и все, больше никак!!!
    О какой правильности идет речь, если все эти объяснения и откровения написаны в XIX веке на английском языке???
    Была бы воля Господа, было бы нужно, чтобы таинство было в словах, в тексте, то никаких бы переводов не было, Люди бы учили арамейский язык и изучали бы Бибилию в оригинале.

Один из примеров!!! Библия одна из самых переведенных книг мира. В том числе переведена на чукотский язык. Так вот в чукотской Библии нет понятия "Агнец божий", просто напросто потому, что в чукотском языке нет такого слова как ягненок, поэтому было заменено эта фраза на "Олененок божий". Что же теперь заявлять, что чукотская Бибиля неправильна??? Так и со многими языками мира. Не важно что написано, главное сохранить основную идею!!! Будь правильным, не твори зло, а твори добро, люби Господа и не забывай про него!

• Подобається Подобається x 3
  5. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

+1

• Подобається Подобається x 1
  6. baks

baks Member

Переливання з пустого в порожнє це звичайно дуже добре, а ще краще, говорити про чукотку. але суть від цього не заховається. Ісус або син Бога ,або Бог--не в заченні самого слова, бо і сатана названий богом цього світу, а в значені того хто дав життя всьому, тобто Творця.

звичайно заучувати біблію не так погано, але важливо робити, те що там сказано , а не писати (Свидетели просто напросто извратили святое писание, претендуют на какую то непогрешимость. Вот именно так написано в Библии и никак иначе!!! Мол есть Иегова и все, больше никак!!! ) бо це відмазки від того чого не хочеться робити, я думаю окрім імені Бога ще є багато чого з чим незгодні такі люди--бо дуже вигідно самому собі вирішувати що робити і як, і якщо часом наробиш гріха то пішов (десять, двадцять молитву відкалатав) і все далі роби як хочеш--та такого звичаю у Біблії навіть на китайській мові не має.

Ну і ще якщо Бог є то хіба ви не читали Свідкую я кожному, хто чує слова пророцтва цієї книги: Коли хто до цього додасть що, то накладе на нього Бог кари, що написані в книзі оцій.
    19 А коли хто що відійме від слів книги пророцтва цього, то відійме Бог частку його від дерева життя, і від міста святого, що написане в книзі оцій.
    Об 22:18,19

ще цитата: (что данный перевод отличается от синадиального перевода.) те що я цитуваввзято з біблії Огієнка яку можна купити будь-де, переклад Нового Світу не використовувався.
    і Ще шановна Пересвет що на рахунок 10 заповідей? хто викинув слова із пісні.Огієнко,Хоменко,Куліш, чи може свідки????

7. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Баксе,а ви вважаєте переклад Огієнка хорошим?правильним?

Додано через 2 хвилини
    Давайте поговорим на конкретну тему,пропоную вибрати вам.

8. Пересвет

ну во-первых, если уж правильно, то Я ШАНОВНЫЙ.

10 заповедей являются единсвтенной вставкой слов Господа. В отличие от остальной Библии, которая писалась людьми, именно эти 10 заповедей Господь передал Моисею.
    Да и вряд ли можно как то не так перевести доступные и понятные слова:
    ....
    Не убей.
    Не прелюбодействуй
    Не кради
    Не возжелай...

Мне не совсвем понятно почему мне впаривают, то что истинное имя Господа Иегова. Иегова одно из прозношений его имени. Сам он его никогда не говорил, да и ни один человек не знает его.
    Меня не понятнопочему с такой уверенностью СИ говорят о рае на Земле, при этом опять же ссылаясь на Библию, как на географический Атлас.

9. JaguaR

JaguaR щасливий

Щодо тих слів, які я виділив у Вашому дописі, от пригадалася притча про блудного сина, там поведінка старшого дещо схожа...
    Додано через 52 хвилини
    А знаєте, тепер багато поганих к.а.тайських підробок з написами відомих фірм...

Бачите, все це написано з малої букви. Не про БОГА.

--------------------------------------------------------
    І, певно, хтось зробив собі подвійне громадянство, але це так, риторично...

Додано через 1 годину 10 хвилин
    Доречі, Ви знаєте, що Огієнко і Хоменко були священиками традиційників?

Додано через 1 годину 13 хвилин
    , Ваш аватар виявився дуже оманливим :D

Додано через 1 годину 15 хвилин
    це було до Вас, Пересвет...

10. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Катихизм -це короткий збірник правд христ. віри, розрахований на початківців. Християни ж користуються Біблією, в якій, що показово, слово Господь не замінений на слово Трійця.

baks людина нова, можна зробити скидку.

11. baks

baks Member

за стать пробачте, не звернув увагу
    я хотів звернути увагу що чітко чомусь не передали суть слів стосовно ідолів, адже важко буде пояснювати всім, що образи на стінах не ідоли!!!

http://www.ucu.edu.ua/ukr/current/chronicles/article;1269/
    почитайте ось тези:
    "Наш Патріарх Любомир у вступі до Катехизму Католицької Церкви українською мовою слушно зауважив: “Наука Христова є одна і та сама для всіх. Віра Христова також та сама для всіх католиків, незалежно від того, якого обряду вони є і до якої Помісної Церкви належать. Натомість богословське розуміння Богом об’явлених правд може бути іншим у різних культурах, як бувають різними літургійні обряди. Маючи перед собою вже основний текст, із часом і наша Церква дасть своїм вірним богословські пояснення на основі власної традиції”.

Катехизм представляє цілісну Христову науку, і за допомогою цієї книги кожен християнин може навчитися, в кого і як вірити, як молитися і як жити. Ми – українці, християни східного візантійського обряду, тому наш Катехизм має відобразити ту святоволодимирівську духовну спадщину, яка виховує та ідентифікує нас як християн східного обряду. Катехизм повинен містити глибокий за змістом матеріал, поданий у доступній формі; це видання має стати “депозитом віри”, що доручено Церкві самим Господом Ісусом нашим Спасителем. --по моєму тут говориться що біблія непотрібна.

Зовсім не зрозумів про що ви????

можемо поговорити на ці теми якщо є в кого бажання---про ім*я Бога і про рай на землі (по Біблії в любому перекладі)

почати напевно варто з бесмертної душі (яка має йти в рай). напишіть шановні що ви знаєте про душу і її шлях у потойбічне життя (з Біблії звичайно) --притчу про смерть багатого можна не використовувати

12. JaguaR

JaguaR щасливий

А нащо пояснювати? Ми не до образів молимось, а перед образами до БОГА -- говорю це вже не вперше тут на форумі. І нам не треба це пояснювати, хто християнин, то знає, КОМУ молиться, а іншим що до його молитви? Головне, що знає БОГ.

А по-моєму, тут такого не говориться, натомість говориться, що катехизм представляє цілісну ХРИСТОВУ науку, а не замінює Біблію.

Та? І чого ж це притчу про багатого не використовувати? Може вона фальшива? Мені сподобалася Ваша пропозиція про обговорення, але я збираюся використовувати всю Біблію.

13. Пересвет

Что есть душа?
    Ну вопервых, душа нематериальна, ее невозможно пощупать, потрогать и т.п.
    Скорее это энергия, воплощение тебя, некий код, содержащий информацию о тебе, твои поступки, деяния, грехи, суждения, знания и т.п.
    И держит она ответ только перед Богом. Твое тело тленно, спустя какое то время оно превратиться в прах, душа вечна, так как это энергия. А энергия как известно не возникает из ничего и не уходит в никуда, она просто переходит их одного состояния в другое.

Рай - естественно место вне земли, Рай это что то другое, по ту сторону понимания человечества. Да и трудно понять человеку, живущего в 3-х мерном пространстве.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

А Пєресвєт... трохи продвінутий, нє?

15. JaguaR

JaguaR щасливий

Я думаю, Ви хотіли сказати 1) ІСУС - БОГ, 2) ІСУС - людина.
    А не "Ісус - не Бог", бо підтвердження цьому (останньому) немає у Біблії.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

саме так... дякую.

17. JaguaR

JaguaR щасливий

Енергія- це річ.. Яка? Що таке енергія? Я думаю, що енергія матеріальна (навіть магнітне поле - це матерія). А звідки Ви знаєте, що енергія не виникає і не зникає? Фізики колись говорили, що немає швидкості більшої за світлову, а тепер кажуть, що є. Я думаю, що душа - це щось нове, не матерія, не енергія, а щось, що я не можу описати, бо воно не схоже ні з чим матеріальним. (далі буде...)(але заново:))

Поправочка: в п’ятивимірному. З рештою погоджуюся, включно з тим, що рай буде не на цій Землі.

18. Пересвет

Еще два измерения это время и скорость как Я понимаю?? Тогда соглашусь с этим.
    Рай и не был на Земле.

19. JaguaR

JaguaR щасливий

Час- так, а швидкість там не відношу. Мав на увазі добро- п’ятий вимір.
    Щодо того, де був рай; в Біблії написано (Буття 2:8-14).

20. Пересвет

Ягуар!
    Повторяюсь, Библия не является источником с императивными нормами, то есть "не предполагают возможность отклонения от установленных требований". Мол как написано, так и было...
    Библия это сбор исторических тестов, написанных людьми и сформированные людьми.
    Ветхий завет (книга Бытие), где указано место Рая писался человеком. Писался иудеем.
    Как иудею передать место на Земле, сравнимое с Раем??? Ведь ни он, кто писал, ни мы кто читал Библию после него не представляли и не представляем, что для нас является Рай. Мы прекрасно себе отдаем отчет, что это будет после нашей жизни, но где и как это будет, бы не знаем.
    Дабы дать человеку надежду, дать веру во спасение, человек писал самое прекрасное, что он мог видеть (могли видеть иудеи). Это междуречье Тигра и Ефрата. То место куда попали в рабство евреи, но это место было во сто крат краше нежели знойная пустыня вокруг Иерусалима. Не случайно и город был назван "Вавилон" - "Врата Бога".
    В этом причина существования Рая на земле в Библии.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)