Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

скажіть: виконувати Його волю -- хіба це потребує філософських досліджень?..

2. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Як на мене -ні,але може для когось саме ця розмова стане кардинальною,щоб щось змінити в тім житті... може я щось ще не розумію?...

3. duncan

ВИ чудово все розумієте!... [​IMG]
    але ви є радше вийнятком аніж правилом (серед традиційників).....
    якби всі традиційники мали ваш розум, то не виникло б цієї гілки взагалі...

4. Coffe13

:shy: :shy: :shy:

5. JaguaR

JaguaR щасливий

Пупере, один раз сказати буде достатньо.
    I дякую; з Вашого пiдкреслювання слова "органiзацiя" я переконуюся, що в християнському часописi "Пiзнай Правду" пишуть правду.
    (Я плачу 25 коп. за мегабайт, то Ви думаєте, що менi шкода грошей? Немає можливостi в силу обставин провести лiнiю)

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

не читав.....
    пробував читати інші -- нуде десь приблизно починаючи з другої сторінки....
    я вже мовчу про якість видання....
    іншим разом....
    але ось те, що кажуть свідки.....

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Додам Вам ще один християнсько-люблячий допис на рахунок СЄ, який мені сподобався.

Свідки Єгови – Свідки Лукавого!

Свідки Єгови – це люди, які з-поміж нас вийшли, але не є з нами (пор. 1 Йо. 2, 19). Ця організація була зареєстрована в Америці як торгова фірма під назвою Товариство „Вартова Башта" („Watch Tower Society").

Ґеорґ Нєвєжол з Дуйсбурґа, який протягом сорока п'яти років був Свідком Єгови й активно діяв у Польщі та Німеччині, переконався: „Свідки Єгови – це антибіблійна, антихристиянська й антилюдська організація, розрахована на одурманення й використання наївних і богобоязливих людей.

Раймонд Франц, колишній член і кандидат у президенти цієї організації (після свого рідного дядька Вільяма Франца), у книзі „Crisis of conscience" - „Криза сумління", виданій у 1983 році в Америці, розповідає про огидні закулісні таємниці Бруклінського центру і про його механізми. Метою цієї розповіді є бажання застерегти всіх людей, які через свою богобоязливість і легковірність „потрапляють у пащу страхітливого „молоха" - організації „Вартова Башта". У книзі Раймонда Франца мова йде про те, що "Свідки Єгови" – це організація, яка практикує духовний терор, нетолерантно обмежує свободу думки, виступає диктатором, зловживає владою, здійснює фінансові махінації. Керівники організації – нечесні люди, які мають тільки власні зацікавлення і не дбають про добро загалу. Бруклінські пророки і спасителі спекулюють Біблією, Ісусом, людською наївністю, легко збиваючи на цьому капітал, який становить мільярди доларів".

У своїх дуже примітивних і коротких молитвах Свідки Єгови не звертаються безпосередньо до Ісуса Христа і не славлять Його, як, наприклад, молився св. Стефан, коли його каменували (Дії 7, 59-60).

Свідки Єгови проповідують, що їх засновником є сам Єгова і виникли вони дуже давно, а оскільки не можуть точно визначити час виникнення, то поєднують різні історичні епохи: часи Авеля, Патріархів, Пророків, Ісуса Христа, Апостолів і перших християн.

Рассел не соромився свого розпусного життя і, посилаючись на 1 Цар. 11, 1, прагнув зрівнятися із Соломоном. Своє розлучення з дружиною також оправдував Словом Божим (Еф. 5, 22). Вважав, що захворювання її обличчя - це кара Божа за непослух чоловікові. На судовому процесі Марія Франциска Аклей, між іншим, свідчила, що Рассел щодо неї був деспотом, грубіяном, нестриманим, безсовісним. Після розлучення, датованого 4 травня 1906 року, Рассел залишив колишню дружину без засобів для існування, хоч його капітал становив майже півмільйона доларів.

Було багато спроб позбавити Рассела життя. Чимало разів пробували його отруїти. Змовлялися проти нього в самому гнізді, тобто в Бруклінському Товаристві "Вартова Башта", де було багато "братів", які чекали смерті Рассела, щоб посісти його місце".

Руттерфорд поділив Свідків Єгови на два класи. До першого, так званого класу небесного чи класу правлячого, зарахував 144 000 Свідків, які, в його розумінні, мають допомагати Єгові урядувати... Щоб не виникало сумнівів, кому випаде щастя піти до неба, звелів скласти список "щасливців". З цим списком спочатку ознайомився сам Руттерфорд, а потім його подали учасникам конгресу, який проходив у Вашингтоні 31 травня - 2 червня 1935 року.

З усіма правдами віри, об'явленими у Святому Письмі, Свідки Єгови розправилися зі справжньою сатанинською спритністю. Вони відкинули правду про Святу Трійцю, за яку гинули перші християни, твердячи, що оскільки у Святому Письмі нема слова "Трійця", то Вона не існує. Вважають, що Ісус Христос не Бог, а істота, досконала людина або Архангел Михаїл. Святе Письмо доказує, що Ісус є істинним Богом і істинною Людиною. Дуже багато текстів у Святому Письмі підтверджують Божество Ісуса, прикладом хай послужать нижченазвані: Йо. 1, 1-3; 18; 1 Йо. 5, 20; Рм. 9, 1-5; Євр. 1, 5н; Флп. 2, 1-Ю.

Для Свідків Єгови Святий Дух – це не третя Божа Особа, а тільки звичайна енергія, сила, вітер, тобто "діюча сила Єгови", якою Він послуговується. Тому "Дух Святий" вони завжди пишуть з малої літери.

Святе Письмо доводить, що Святий Дух – це Особа, Йому властиві риси думаючої і діючої згідно з його статусом істоти. Отже: Дух Святий вчить і нагадує (Йо. 14, 26), перебуває зі своїм народом (Йо. 14, 17), живе (1 Кор. 3,16), свідчить про Ісуса (Йо. 15, 26), відкриває людям очі і переконує „світ у грісі, у справедливості і в засуді" (Йо. 16, 8), чує, говорить, повідомляє, наводить на правду (Йо. 16, 13), надихає. Він є мовою пророків (2 Пт. 1, 21), говорить через Святе Письмо, промовляє до Филипа (Ді. 8, 29), закликає служити (Ді. 13, 2), обдаровує різних людей зі своєї волі (1 Кор. 12, 8-11), є нашим заступником (Рим. 8, 26), дуже розумний, бо досліджує все, „навіть глибини Божі" (1 Кор. 2, 10-11), милує (Рим. 15, ЗО), добрий (Неєм. 9, 20). Чи енергія може любити, говорити, слухати, роздавати дари кому хоче і скільки хоче? Чи вона вчить, нагадує, свідчить, живе? Це властивості особи, а не предмета.

Святе Письмо вчить трактувати Святого Духа як Особу Божу і, в зв'язку з цим, забороняє Його засмучувати (Еф. 1, ЗО), зневажати (Євр. 10, 29), чинити Йому спротив (Ді. 7, 5), богохулити (Мт. 12, 31), неславити (Ді. 5, 3). Чи можна обмовити, засмутити, зневажити енергію? Якби Святий Дух був тільки енергією, а не Особою Божою, тоді людина могла б нею керувати, як керує електричною чи атомною енергією. А Духа Святого треба любити, бути Йому послушними і не ображати Його.

Дух Святий має імена, як кожна особа. Біблія дає Йому багато імен, подібно як Богу Отцю і Синові Божому. Сам Ісус сказав: „...в ім'я... Святого Духа" (Мт. 28, 19). Дух Святий є Духом Мудрості, Розуму, Поради, Знання, Побожності, Страху Божого (Іс. 11, 2), Молитви (Зах. 12, 10), Правди (Йо. 14, 17), Віри (2 Кор. 4, 13), Любові (2 Тим. 1, 7), Вічності (Євр. 9, 14), Благодаті (Євр. 10, 29), Хвали (1 Пт. 4, 14) і т. ін. Наведені приклади підтверджують особу Святого Духа, який є істинним Богом, третьою Особою Божою, рівною з Отцем і Сином Божим.

Свідки Єгови найбільше сперечаються про ім'я Боже, доводять, що ім'я Бога - тільки Єгова, і лякають, що хто не буде вимовляти цього імені й не буде визнавати його - згине, подібно як згинув фараон, який сказав: „Не знаю Єгови" (Вих. 5, 21). Бог своє ім'я об'явив Мойсееві у вогненному кущі: „Я той, хто є" (Вих. З, 14). Слово «Jahwe» є пізнішим скороченням цього імені жидівським народом. Не вимовляли вони «я той, хто є», мабуть, боячись або через складність вислову. Крім скорочення ЙГВЕ - Ягве, жиди використовували цілий ряд інших імен на означення Бога, зокрема Елохім, Боре - Творець, Ел Рой - Бог Знання, Рахум - Бог Милосердний, Шад-дай - Бог Неба, Елоге - Колям - Бог вічний, Саваот - Бог Заступник, Адонай (гр. kyrios) - Пан.... Перелічені приклади свідчать, що було багато імен, за допомогою яких ізраїльський народ звертався до Бога. Жодним ім'ям не можна висловити, ким і яким є Бог. Знаємо, що Він є найвищою і найдосконалішою істотою, яку не можна описати жодною людською чи ангельською мовою. Жоден людський розум Його не зрозуміє і не охопить. Він існує сам по собі, цебто є причиною самого себе і всього, що існує поза Ним. Він є джерелом будь-якого існування, тому називаємо Його Творцем неба і землі. Назва Єгова виникла з помилково прочитаного скорочення ЙГВЕ в позажидівському середовищі. Ця помилка сталася кілька століть після Христа і тому не є найдавнішою вимовою цього слова, що підтверджують самі Свідки. Навіть найвищий адміністративний орган Свідків Єгови „Невільник вірний і розумний" в Брукліні визнає цю помилку, але все ж поширює її. Це, щонайменше, несерйозне конвульсійне хапання за ім'я Єгови чи Ягве, тим більше, що у Біблії зустрічаються й інші Божі імена. Поширення помилкової версії свідчить про відсутність розуму і логічного мислення. Коли Ісус говорив про свого Отця, Він називав Його Авва -Отець, а не Єгова, і нам казав молитися "Отче наш'", а не "Єгово" (Мт. 6, 9; Лк. 11, 2). Ісус ніколи не поєднував слова Єгова зі словом Отець, наприклад: "Отче Єгово". Звертався звичайно – "Отче", подібно як дитина звертається до свого батька словами "татусю", "тату"; не називаючи його імені.

Свідки Єгови заперечують й інші об'явлені правди. Вони, наприклад, доказують, що людська душа не є безсмертна, що нема потойбічного життя, пекла, чистилища; що небо призначене не для всіх праведних, а тільки для заслужених 144-ох тисяч Свідків Єгови; що Ісус помер не на хресті, а на палі, хоч апостоли славили розіп'ятого Ісуса, а не посадженого на палю (пор. 1 Кор. 1, 17-24; 2, 2). Свідки твердять, що Христос воскрес не тілом, а духом, що Його тіло Єгова знищив. А у Святому Письмі, зокрема у Євангелії св. Луки (Лк. 24, 36-43), переконливо представлене воскресіння Ісуса в тілі. Ісус доводив наляканим апостолам, що Він не дух. "Гляньте на мої руки та на мої ноги: це ж я сам. Доторкніться до мене та збагніть, що дух тіла й костей не має, як бачите, що я їх маю" (Лк. 24, 39).

У зв'язку з неправильно витлумаченим текстом Свідки Єгови профанують ікони, хрести й інші посвячені предмети. У книзі Вихід (25, 18-22) знаходимо, що Бог звелів Мойсееві вирізьбити херувимів, тобто ангелів, і прикрасити ними Ковчег, який був найбільшою святинею ізраїльського народу. Чи Бог міг заперечити свої слова, які сказав перед тим? А коли жиди вибудували святиню для Бога Єгови, цар Соломон звелів прикрасити ЇЇ у "святому" і "всесвятому" фігурками і різьбленими подобами херувимів (пор. 1 Цар. 6, 23), подібно як це було зроблено в наметі за часів Мойсея.

Робіть висновки, Пупер... Навіщо Вам ця торгова фірма...? !:)

8. JaguaR

JaguaR щасливий

I що ж то Ви, Пупере, такб неякiсне прочитали?

Додано через 35 хвилин
    Консультант, Ви попрацювали, гiдно 100 балiв :) Правда, тепер пан Пупер змушений шукати вiдмаз.. , ой, даруйте, знову та клавiатура; мав на увазi шукати вiдповiдь :)
    Пане Консультант, у Вас чудовий пiдпис!

9. duncan

сповідь ще одного придурка, якого вигнали зі свідків?.... [​IMG]
    не підкажете, скільки його книжечка коштує і хто був замовником?... [​IMG]
    ну, вашу "християнську любов до ближнього" уже всі могли оцінити, завдячуючи цій гілці....
    навіть таким-от лайном-псевдоспогадами вам не вдасться поправити свою репутацію... [​IMG]

пан JaguaR, питання: ви ще в школі вчитеся?....
    номер школи мені нецікавий, цікавий клас....

чому питаюся!...
    причина проста: скільки правди, історичних фактів, фотоматеріалів, звітів, досліджень про ваші традиційницькі церкви не наводилося, в тому числі, в офіційних джерелах -- для вас це все дурниці....
    а варто якомусь бізнесмену написати "викриваючу" (а по суті, брехливу і висмоктану з пальця) книжечку (на чиє замовлення всі знають), ви починаєте радісно підстрибувати та тішитися (про це свідчить той факт, як незграбно ви часом слова набираєте)... [​IMG]

нормальній психічноздоровій людині і в голову не прийде коментувати такі бздури.... [​IMG]

але ви, якщо маєте бажання -- можете прокоментувати, це ваше право....

10. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Після 45 років перебування в СЄ людина (за вашими словами) стала придурком.
    Питання: Хто винен?
    Якби людина 45 років спілкувалася з Богом, чи б Бог не благословляв цю людину?
    Для нас це не дурниці як і не дурниці Божі обітниці, яким ви неохоче вірите.

Дійсно, у темні середні був недостаток віри. Але саме в ті віки жило багато святих, які встояли в вірі і добрих справах, бо Христос обіцяв бути з християнами до кінця віку і Він є!!!.

11. duncan

1. не факт, що він там був!.
    2. "в свідках" довгі роки перебували гебісти і нічого...
    3. юда скільки був з Ісусом?
    обітниці?...
    божі?...
    чи обітниці цезарю, який своєю "милістю" допускає ще якісь обітниці не йому?!!!
    найпростіший приклад: чоловіки (а вже і жінки) до війська йдуть з вашої "святої церкви"?.
    все.
    шо?!!!!!!
    недостаток віри?!..
    та сліпої віри в середні віки було предостатньо!....
    саме для цього Біблії і знищувала ваша церква, щоб люди лишалися темними!..

12. Пересвет

Пересвет Well-Known Member

Свiдкi такi файнi як от квiткi...:)

Что то меня пробрало на поэзию. В течение последних двух дней волею судеб, мне было суждено пообщаться с милыми людьми на тему, что есть Армаггедон и читаете ли вы Библию.
    Огромный жизненный опыт подсказал мне, что передо мной во всей своей красе были представители сектанской неопротестанской религии под названием "Свидетели Иеговы".
    Количество членов данной организации насчитывает порядка 8 млн. человек во всем мире.
    В ходе дискуссии на тему "житее мое" и "что есть Иегова", мною были заданы вопросы, на протяжении долгого времени меня волновавшие:

1) Почему Иегова??? ОН, что так представился им???

2) Почему в Новой завете Я не нахожу ни одного упоминания об этом имени (Иегова)

3) Самый главный вопрос для меня как хрестианина (превед католечки) отрицание креста как символа хрестианства.
    Основное объяснение этого, смерть Христа была на бревне, а не на кресте. Откуда это взяли вообще, что Господь наш Иисус Христос окончил свои дни на столбе?

4) Мы тут с Пупером начали спор "где есть рай". Он утверэждает, что на Земле (тети тоже так говорят), а Я уверен, что рай не на Земле, да что там уверен, точно знаю, что не на Земле.

В связи с вышеизложенным, прошу Пупера, покаяться в грехоподобном падении в служении Иеговистам. Покаяться в своей симпатии к еритекам, в качестве наказания назначить Пуперу прочтение трех псалтырей в одном из храмов Греко-католической церкви одновременно провозглая хвалу Епископу Рима, Викарию Христа, Преемнику князя апостолов, Верховному первосвященнику Вселенской Церкви, Примасу Италии, Архиепископу и митрополиту Римской провинции, Суверену государства-города Ватикан, Рабу рабов Божьих Бенедикту XVI.

Пупер!!! Пробудись :ninja:

• Подобається Подобається x 3
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

патаму, что ви чітаєтє не тот пєрєвод....

Додано через 46 секунд
    ето пєрєклад с грецкого язіка.

Додано через 1 хвилину
    :cowboy:

14. Пересвет

Хвылыночку, хвылыночку!!

Я хочу услишать объяснения от пана Пупера, на данном ресурсе именно он представляет их инетерсы.

• Подобається Подобається x 2
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми з Пупером стільки дискутували, що він знає відповіді на всі мої запитання, а я на його.

16. mavka

mavka Well-Known Member

:) розвеселили своїм постом. проте, -
    Хвылыночку, хвылыночку!!

спочатку, Пересвєт, було б добре, коли б Ви визначилися, зто Ви християнин, чи хрестиянин. Христос, чи Хрестос. адже давно відомо яку принципову різницю робить ця одна буква. невже Ви цього не знаєте. й тоді питання про хрест відпаде назавжди - погугліть, коли не знали :
    ХРЕСТОС, ХРИСТОС

соррі, що я втрутилася - перерва маленька, каву допиваю.

17. Пересвет

Кстати, Мих. Раз вы здесь. У меня к вам тоже есть пара вопросов.

Меня как человека православного не может не волновать отношение к "униатству".
    Не считаете ли вы, что униатство как и иеговизм является сектантским движением в современном мире.
    Уния являлась нисильственной. Православное население заставляли и принуждали к принятию, этьой, с моей точки зрения, позорной унии.

С точки зрения религии и то и другое не является четким следствием хрестианства?

Ваше мнение?

18. duncan

етапять!....... [​IMG][​IMG][​IMG]
    ти таки не прислухався до моєї поради і не прочитав бодай 20 останніх листів...... [​IMG]
    дарма, кажу тобі, дарма......

а це в іншу гілку!.
    оффтоп!

• Подобається Подобається x 2
  19. Coffe13

Весела сьогодні гілка :radist: я вже думала сюди не заглядати... ні я звідси не піду,тут цікаво...
    Сорі ,що не зовсім в тему...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо уніатство вважати сектанством, то всю католицьку церкву прийшлося б так назвати, бо грекокатолицька церква - є католицька.

Додано через 2 хвилини
    Пересвєт розійшовся.... ота фраза - Пупер пробудись підняла мені настрій.

Додано через 1 годину 53 хвилини
    Ех, Мавко-Мавко.... ніби-то одне від другого походить, нє?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)