Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Свідки

І хто ж Ваш Творець?

Сумніваюся. Хіба обоє потрапимо в пекло.

Точно? Я й не знала, що кожна нація має свого творця. У мого ім"я Той, що був, що є і що буде вічно. Якими іменами ви Його не називайте в різних мовах. :)

2. mavka

mavka Well-Known Member

+17
    я , здається, відгадую Вашу вдачу..:) Ви, певно, - мою.. :) так виглядає, що ми й за цього життя кілька разів побували в пеклі..... чи прилаштовували комусь... зрештою, яка різниця, - але погрілись трохи... :)

(про мову, - а псалми співають й прославляють у Вашій церкві який народ ? відкриваю перший ліпший псалом й пальцем тицькаю №120 :"От, не задрімає і не засне той, що оберігає Ізраїля." )

• Подобається Подобається x 1
  3. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє. Не побувала. І нікому не влаштовувала. :) Хіба може у нас з Вами різне уявлення пекла. ;)

Мавко, Ви - антисемітка? ;) Що Вам так пече ім"я Ізраіля? Ну мав Бог улюблений народ. Ну і що з того? Я до Нього не маю за це претензій. У Вас одна дитина і Ви його любите. А в мене четверо. І я їх теж всіх люблю. Але одного - найбільше. Хто мені в тому суддя? :)

А щодо "жидівського Бога", то нема такого. Бог - для всіх і Бог, і Творець і Суддя буде. Бо ми - всі Його Твориво. Хочете - вірте, хочете - нє! Ваша справа!То Вам не буде оправданням....

• Подобається Подобається x 3
  4. mavka

mavka Well-Known Member

Це мало б так бути. Тоді релігія називалась би Світова, - храм такий біля Чікаго є. чи церква всіх Богів. Тоді Його ім"я Крішна, і Заратустра, й Будда, й Аллах. Це називається неопаганізм й ця течая надзвичайно швидко розвиваєься в Штатах. Навіть не могла подумати, що Ви до неї належите!..

але в одному пості у Вас дві думки, що суперечать одна одній....
    має улюбленого сина, й один для всіх... оприділіться ситуаційно.. це було б краще для плідної дискусії...
    :)
    чи то Ви не знали, що в Біблії написано - в царство Боже потраплять з печатками тільки потомки 12 колін Ізраїлевих в кількості 144 тис. душ.
    .
    про українські коліна там ні слова... я ж кажу - ми з Вами будемо на висілках........ :radist:

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дуже правильно це чути саме від Вас, Мавко. І саме тому, що це йде з Ваших уст, не можу заперечити.

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє, Мавко, я належу до п"ятидесятницької церкви. Ви це знаєте. Тільки не розумію, чому іронізуєте. ;)

Ще раз. Маю 4-ро дітей. Я для всіх них мама. І люблю всіх. А одного найбільше. Що ще незрозуміло? В чому "оприділіться ситуаційно.. "?

Ну Ви і намішали!

Матвія 19:

28 А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам, що коли, при відновленні світу, Син Людський засяде на престолі слави Своєї, тоді сядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих.

Об’явлення св. Івана Богослова. 7 голова.

4 І почув я число попечатаних: сто сорок чотири тисячі попечатаних від усіх племен Ізраїлевих синів:
    5 з племени Юдиного дванадцять тисяч попечатаних, з племени Рувимового дванадцять тисяч, з племени ?адового дванадцять тисяч,
    6 з племени Асирового дванадцять тисяч, з племени Нефталимового дванадцять тисяч, з племени Манасіїного дванадцять тисяч,
    7 з племени Симеонового дванадцять тисяч, з племени Левіїного дванадцять тисяч, з племени Іссахарового дванадцять тисяч,
    8 з племени Завулонового дванадцять тисяч, з племени Йосипового дванадцять тисяч, з племени Веніяминового дванадцять тисяч попечатаних.
    9 Потому я глянув, і ось натовп великий, що його зрахувати не може ніхто, з усякого люду, і племен, і народів, і язиків, стояв перед престолом і перед Агнцем, зодягнені в білу одежу, а в їхніх руках було пальмове віття.
    10 І взивали вони гучним голосом, кажучи: Спасіння нашому Богові, що сидить на престолі, і Агнцеві!
    11 А всі Анголи стояли навколо престолу та старців і чотирьох тих тварин. І вони на обличчя попадали перед престолом, і вклонилися Богові,
    12 кажучи: Амінь! Благословення, і слава, і мудрість, і хвала, і честь, і сила, і міць нашому Богу на вічні віки! Амінь!
    13 І відповів один із старців, і до мене сказав: Оці, що зодягнені в білу одежу, хто вони й звідкіля поприходили?

То що, незрозуміло ще , що тих 144 тисячі - то будуть саме спасені з Ізраїля? Але ніяк не Свідки, як вони то хочуть доказати, перекручуючи Біблію. А Церква Христова - то ті, хто їх судитиме. Тобто - ми. От так то, Мавко! Досліджуйте більше!

Додано через 4 хвилини

Там не буде українських колін. Там будуть ті, що прийняли Христа і Його жертву. Хочете і далі Його називати жидівським Богом?

• Подобається Подобається x 5
  7. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Не знаю, що ви собі довели, то ваша справа.
    1 Ів.3:1 "Подивіться, яку любов дав нам Отець, щоб ми були дітьми Божими, і ними ми є."
    Якщо ви не син, то чого звете Бога Отцем?
    Моя віра і є християнська і ваша оцінка не має на неї впливу.
    Можете і далі бити ногою по колючці. ;)
    Я хрещена у ПЦ, а конкретно у церкві Юра.
    Ісус Христос заповідав проповідувати Євангелію і Церква це робить. Проповідує словом і письмом, в творчості, музиці, поезії, в церковних святах і іконописі, архітектурі і убранстві церкви...і т.д.
    Ось такий широкий набір.
    йой, ви мене завстидали :o
    Хто хотів, той мене зрозумів, а для вас поясню, що хоч я і жінка, але все ж дитина Божа.
    Ось уривок з "Церковних історій":
    Шел семнадцатый год царствования императора Антонина Вера, когда в некоторых областях вспыхнуло страшное гонение на нас.
    При допросе присутствовал некий Александр, фригиец родом, врач. Он много лет жил в Галлии и почти всем был известен своей любовью к Богу и смелостью своей речи; не был он обделен и апостольским даром. Стоя у трибуны, он знаками поощрял исповедников; стоявшим кругом казалось, что он в родовых схватках, (50) и чернь, раздраженная тем, что недавние отступники стали исповедниками, стала вопить, что это дело Александра. Легат подозвал его и стал допрашивать, кто он, и, обозлившись на его ответ: "Христианин", осудил на съедение зверям. На следующий день он вышел на арену вместе с Атталом, и легат, в угоду черни, и Аттала отдал зверям. (51) В амфитеатре они испытали на себе все орудия, придуманные для пыток, и выдержали великое состязание; наконец, их закололи. Александр не издал ни слова, ни звука: сердце его было с Богом. (52) Аттал, когда его посадили на железное раскаленное кресло и от его тела пошел запах жареного, сказал, обращаясь к толпе, по-латыни: "Это вот и есть поедание людей - то, что вы делаете, а мы не едим людей и вообще не делаем ничего дурного". Когда его спросили об имени Бога, он ответил: "Бог не имеет имени, подобно человеку".

• Подобається Подобається x 2
  8. SatYr

SatYr Well-Known Member

Та ні просто мав дискус щодо чіткості термінів. Але мене не то цікавить.
    Власне, а можна цитати про синів з біблії ? (це з тої позиції, що ви краще за мене маєте знати біблію) .

9. mavka

mavka Well-Known Member

або Ви вірите в Бога для всіх ( і китайців, і мусульман) або в Бога для вибраного народу, до якого самі не належите, а є нижчим сортом.
    Про це багаторазово та однозначно сказано в Біблії.
    Бо вона писалася протягом 1500 років іудеями для іудеїв.

Цитати , подані Вами, трактовані Вами невірно.
    Ви не подали початок цитати - звернення Петра.
    Петро каже, що апостоли все покидали й пішли за Ісусом слідом. Й питає, що їм за це буде (корисливий який..)
    Про п"ятидесятників там ні слова. Ні про католиків. Але сказано, що тільки той, хто щось покине (дім, братів-сестер, батька-матір!!!! чи діти!! чи землі ) в ім"я Ісуса, той багатокротно одержить і матиме вічне життя... Так, Митра мав 12 апостолів. Скільки учнів мав Ісус - невідомо. Але в даному випадку мається на увазі саме 12 чоловік і саме 12 колін Ізраїлевих. (пояснювати тонкощі саме цього пасажу не буду)

ще однозначніше в Біблії сказно про 144 тисячі пропечатаних іудеїв з 12 колін , які записані в книзі життя у Агнця, котрі увійдуть в Царство Господнє. Вас з нами там нема. І не треба перекручувати, як свідомо (але нечесно) це робить традиційна церква.

Додано через 17 хвилин
    Про жертву взагалі треба було б відкрити окрему гілку. Бог сам себе собі в жертву приніс....
    А Єгова-Ягве сам себе називає виключно єврейським Богом, Ісус був же правовірним євреєм теж і згідно Біблії, сказав, що прийшов не руйнувати Закон.

Знову ж додам, Біблія писана дуже розумними людьми для своїх. Там багато цікавого закодовано, адже Моїсей був вищого класу єгипетським жрецем й посвяченим Озіріса. (звичайно Ви знаєте це як і те, що нема ніяких доказів, що Моїсей справді існував, ймовірно, був хтось, хто став прототипом. Але жреці !добре знали, про що писали і для чого)

Досліджуйте.

й мені завжди імпонує ваша експресивність висловлена найчервонішими буквами найбільшого кегля... (Ви Скорпіон, здається, за знаком зодіаку...:) )

Мир та любов
    М.
    :)

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Мавко, намірилася Вам ще щось доказувати, але в останню хвилину передумала. Подумала, що воно ніц не дасть. Бо зрозуміла, що

Вас точно, що зі мною там не буде. :) Хіба що якесь чудо станеться.
    Щасливо залишатися! :)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шкоді мені Вас, Мавко. Дуже шкода.

12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

планую цього року.... [​IMG]
    і ніхто за руки не шарпав, "страшним шепотом" не бубонів...
    я певен, що вони вам навіть посміхалися і чемно привіталися.... [​IMG]

і в цьому ви праві...
    цілком можливо, що у вас сильні переконання...
    але переважна більшість, які вважають, що мають сильні переконнання, як правило, мають основу "бо мене так виховали", "бо батькі мої ходили в церкву", "бо я знайомий зі всящеником -- це золота людина"....
    у вас теж так?.. [​IMG]

Додано через 16 хвилин
    хлопець -- молодець!..
    як ви гарно схарактеризували психологію вашої релігії: стадо!...
    сьогодні -- шевченко, 15 років тому -- дєдушка лєнін...
    шкода, що пан степанич цю гілку не читає.... [​IMG]
    це у вас після сповіді і "святої євхаристії" так на агресію прорвало, на людиноненависництво?...
    коли ви у церкві були востаннє?!..

Додано через 20 хвилин
    олю -- ви американка, чи українка?...
    якщо українка, то чого використовуєте американське тавро?....

Додано через 30 хвилин
    о_О
    взагалі-то я називаю Бога Єговою....
    це для вас різниці мабуть не має...
    знаю-знаю, вам найголовніше, що піп скаже в церкві.... [​IMG]
    ну, ви в курсі, що це тепер греко-католицька....
    хрестили за москалів?..
    партія дозволила?....
    ну-ну.... [​IMG]
    у фільмі "догма" був гарний сюжет: "каталіцизм -- ета крута!".... [​IMG]
    чорним по білому було написано "не робіть подобу", і ваші "отці" зробили з точністю до навпаки, сказано "не убий" і ваші отці одноголосно закликали вбивати, сказано "ідіть і проповідуйте" і ваші нинішні керівники кажуть, що це робити не потрібно, сказано "Бог пробачає сто разів", а у вас він якийсь "караючий".....
    справді, ви -- "християни".... [​IMG]

Додано через 32 хвилини
    а мене не "шкода"....
    мавка -- молодець!
    мавка робить свій вибір свідомо, а не тому, що "так прийнято"....

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

бо маю друзів, які допомогли з роботою...;)

Додано через 2 хвилини
    Пупере, та яка різниця? яка різниця прийнято/неприйнято? яка різниця сам прийшов/хтось допоміг?
    Головне результат!
    А що до Мавки... звідки ви взяли, що її батьки не тої самої віри, що вона?

Додано через 5 хвилин
    А Ви не задумувалися, чому Ісус жодного разу не говорить це Імя?

Додано через 5 хвилин
    а ви прихились до думки тещі, нє?

14. duncan

так ви в традиційників з корисних міркувань?!
    не можу повірити! [​IMG]
    бо різниця між традиційниками та нетрадицыйниками в тому, що нетрадиційники точно знають, чому вони в тій чи іншій громаді ("я сам зробив вибір"), а традиційники "бо так мене навчили"....

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

то ж про вас, нє?

Додано через 1 хвилину
    отут ви правду написали.

Бог, правда, по-іншому каже...

16. duncan

пальцем в небо?... [​IMG]
    останнім часом ви, пан мих, намагаєтеся аргументувати....
    знову повертаєтеся до минулорічного стилю?....
    не знаю, що там ваш бог каже, а мій Бог дав мені Біблію для того, щоб я її читав і знав Його волю, а не слухав студентів "богословських" семінарій...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

тоді слухайте бабульок, що спацерують по вулиці по-двоє... оті навчать... у них і освіта відповідна... вони й арамейською і древньогрецькою і староєврейською і латиною ... не те, що семінаристи, по 7 років у семінарії... нє?

Додано через 1 хвилину
    якби то Біблію.... а не журнальчик "Вартова Башта"....

18. duncan

як говорить статистика: свідками Єгови є переважно молодь (до 30), тобто люди, які думають позитивно та іронічно; ну а що стосується "бабульок" -- 95% парафіяни вашої релігії... [​IMG]
    ви подивіться, хто ходе до вашої церкви уважніше....
    ні, журнальчег я беру у свідків Єгови, а Біблію мені дав Бог....

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

є й такі, але вони не дають навязливих уроків...

Додано через 1 хвилину
    Біблію дає Бог кожному, не лише Вам, а у журнальчику пояснення як її треба розуміти. Де ж тут своя думка?

20. duncan

... бо самі ходять до церкви, "бо так прийнято".
    а запитаєш про щось -- відповіді не отримаєш, прозвучать слова, щось типу як пані олена_иа говоре: "бо ця церква правильна, а решта неправильні" (а чому правильна -- бо батюшка так сказав)...
    ви їх в руках хоч тримали?.....
    чи батюшка сказав "не можна" ви так і переповідаєте?... [​IMG]

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)