Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

все зрозуміло,от ми сьогодні на ніч помолимось один за одного кому як до душі:)

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а кажете, що оригінальною мовою читали.... [​IMG]

3. Coffe13

Грецька-то ж не оригінал ст завіту,ви чо?

Додано через 2 хвилини
    І до речі в новому завіті це Імя взагалі не вживалось.

Додано через 5 хвилин
    Все,хочу спати.Приємно було з вами поспілкуватись,до зустрічі.На добраніч.Хай вас Бог береже.:)

4. duncan

хіба?.... [​IMG]
    Септуагінта -- грецький переклад... і?.. [​IMG]
    щось я не розумію.....
    що ви читали?....
    добраніч!.. [​IMG]
    аналогічне й вам побажання!....

5. mavka

mavka Well-Known Member

:) як знати де що було й що означає, без знання оригінальної мови ?????????? ось в чому уся суть, початок та закінчення. я читаю Тору англійською на єврейських сайтах, де є можливість побачити що написано мовою оригіналу й що все це означає - кожен рядок. яка за ним стоїть історія. який символ використаний. Адже Старий завіт повен по вінця символами.

можна тупо перекласти рядок на грецьку, потім з неї українською 0 не передавши думки абсолютно зовсім.

от в чому справа. от фішка в чому. й наші християни українські просто читають не розуміючи багато чого.

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

на скільки пригадую єврейською мовою Старого Завіту вже майже нема...

7. mavka

mavka Well-Known Member

Ви веселий чоловік, Миху..............
    в магазинах нема, чи що ?

• Подобається Подобається x 3
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

ше й як веселий!!!
    оригіналів.

9. duncan

пардон, а "єврейська мова" -- це що за звір такий.....
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    мавочко, я плачу.....................................

• Подобається Подобається x 1
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

В магазинах євреї є, а єврейської мови нема.

11. mavka

mavka Well-Known Member

багато людей вчать мову самотужки. конвертуються. моя клієнтка -китаянка ходила на науку до раббі рік, училася, щоб бути готовою вийти заміж за єврейського професора й народити йому правильних згідно віри дітей.... християнство - це вам не просто Паску святити - правильно Пупер каже. й свято Кучок святкувати й що там ще ? ходити, проповідувати.
    на жаль, все одно печатку не дадуть.. знаєте, про що я ?

підкажу....
    об"явлення Св. івана Богослова 7:4, 5, 6, 7, 8...

все-одно будете в задніх рядах....

• Подобається Подобається x 2
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ше є "хто був останній - стане першим, а хто перший - останнім".

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Імені Бога взагалі не можна вживати, тоум виникло дуже багато замінних слів, типу Ельогім, Ельогай... Ім'я Бога міг вимовляти лише вибраний священослужитель один раз у рік.
    А з [​IMG] теж не все однозначно. Ті, хто знає мову оригіналу та вивчали джерела (і культуру також), вважають прочитання Єгова неправильним, без розуміння, чому саме ті голосні там з'явилися.
    Так що позиції дві.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Jehovah
    http://en.wikipedia.org/wiki/Yahweh

14. mavka

mavka Well-Known Member

для самозаспокоєння - не шкодить повторювати.
    але у нас тут з Вами діалог типу "летіли крокодили, один на Захід, а другий - зелений".
    а в мому прикладі ще одне нагадування - є віра, а є релігія, яка чітко вказує, в інтересах кого й пощо вона створюється.

Там про племена Ізраїлеві. :naci: Ви до котрого відноситеся ?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

На горі Хорив Господь обявив своє імя, Він сказав "Егег ашер Егег" - Я - Той, Хто Є. (Вих.3:15-16). Ізраїльтяни записували це Ім"я - IHWH.
    Ближче до народження Ісуса, євреї перестали вимовляти Імя Господа, а повсякденною мовою стала арамейська, грецька та латина. Імя Бога вимовляв лише священник і то у Святая Святих храму, а народ називав Господа Адонай.
    У Біблії і самі ізраїльтяни є багато назм Імені господа:
    Ель, Ельогім, Боре,Ель Рой, Рахум, Шемаййа,Ельоге Колам, Савваот,Адонай, Мелек,Шафет,Гоель,Шаддай,Кадош, Рофе, Авва.
    Як вимовляли ізраїльтяни тетраграму на початку - важко сказати, але відомо, що перші християни називали Яхве.Цей звичай перейняли від євреїв, які жили у Палестині, а також від самарян. Юдеї ніколи не вимовляли слова Єгова, ніколи! Тож звідки воно взялося/? Напевно чергова вигадка, як про стовп, замість хреста.

Додано через 3 хвилини
    а нам нама чого й хвилюватися, бо то не ми придумали - так сказано у СП.

• Подобається Подобається x 2
  16. Coffe13

Ст.завіт я читаю(бо ще не дочитала) українською і російською,а де ввагаюся в трактуванні - дивлюсь грецький підрядник(але всетаки це ж не мова оригіналу,і тому повторяю,що не вникаю у правильне вимовляння Імені Божого,бо не впевнена чи взагалі хтось знає як правильно).Оригіналом для більшої частини тексту ст завіту є гібрім,потім використовують арамейську мову,і лише дещо написано грецькою(і то далекою від сучасною,а так званим койне).
    Н завіт дійшов до нас лише мовою койне(грецька),тому коли свідки вставляють десь у н завіті Боже Імя то я аж дуже сумніваюсь у доцільності цього. Я новий завіт читала українською трипереклади,російською,староукраїнською(видання майже таке по віку як організація свідків-то ще моєї прапрабабусі),грецький підрядник,а деякі місця щей англійською.

17. duncan

а ти часом з синагогальним юдаїзмом не плутаєш?.. [​IMG]

гран пардон, панночко....
    кілька сторінок назад ви казали, що не погоджуєтеся з твердженнями свідків Єгови, тому що вони не співпадають з оригінальним писанням...
    насправді виявилося, що "оригінальні писання" -- це ті самі переклади (традиційною релігійною громадою)?... [​IMG]

18. Coffe13

Я читала і переклад свідків (тільки н з) бо свого часу всерйоз гадала що вони таки праві,довго з ними спілкувалась.Не памятаю чому почала сумніватись...Потім відкинула всі коментарі,статті,догмати,спілкування з самими свідками і почала просто читати біблію в різних доступних мені варіантах.Багато чого викликало в мене питання,але найбільше мене заставила задуматись оця розбіжність з картинкою розіпяття і те, що Хома хотів побачити знаки від цвяхів на руках.Лише потім я вирішила що буду "традиційною" християнкою,а тепер після втрати синочка нею і залишусь до смерті,щоб мати надію з ним колись зустрітись ...

• Подобається Подобається x 5
  19. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

ні, пупере :)
    таки в біблії є такі слова :)
    Ішне питання - "що б ті слова могли значити" :)

Додано через 2 хвилини
    Марк Твен, "Подорож капітана Стромфілда до раю".
    Надія - це добре, але життя триває :) навіть після найтемнішої/найдовшої ночі завжди настає світанок :)

20. Coffe13

Дякую за слова підтримки...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)