Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Відповідь: Свідки

Свідки ви власне християни чи ні?

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

давайте так....
    я задам питання, а ви дасте відповіді, після чого можете наводити різні цитати і перемішувати їх місцями....

чому Бог терпів всі вибрики юдеїв?..

чому про "третю особу" -- "святого духа" до Ісуса Христа нічого не говорили, як про "особу"?...
    (будемо чесними, "особою" духа зробила традиційна релігійна громада; але це відступ з мого боку)

чому Ісуса Христа розп’яли юдеї?..

хто такий "месія" в Старому Заповіті?...

чому хрест став символом традиційної релігійної громади тільки після кілька сот років після воскресіння?...

ну, це для початку. [​IMG]

3. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Можна я трошки спробую відповісти?
    Перше-тому що бог милостивий і довготерпеливий.
    Друге-тому що сам Ісус говорив Ів 13.17 про Духа Істини.
    Третє-такий був задум Божий,пам"ятаєте:так бо Бог полюбив світ...?
    Месія -це Спаситель.Він один і той же в обох завітах.
    Хрест є символом лише християнства.В старому заповіті з особливістю ставились до жертовників,так і хрест є жертівником на якому принесено в жертву Христа.

• Подобається Подобається x 4
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому стовп став символом розпяття Христа після 1900 років? Ну це для початку....

• Подобається Подобається x 3
  5. Coffe13

Бо так придумав один чоловік,а інші повторюють,це при тому що сам він теж всерйоз поклонявся хресту.В них на початку навіть печатки і герб організації були з хрестом...

• Подобається Подобається x 3
  6. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Пупере, а чого ж Ви так уникаєте коментувати цитати з Біблії? Ви ж досліджуєте Біблію, кому ж як не Вам коментувати?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви неуважно читали СЗ.

Додано через 1 хвилину
    технічно цю роботу виконували римські воїни, нє?

8. duncan

підсумуємо: ніхто прямо не відповів, а переважно фарисействували (що й тре було довести)... [​IMG]

1. тому що, мало здійснитися пророцтво, а не те, що ви написали.
    2. відповіді від вас немає, нагадаю, я запитав: чому про "третю особу" -- "святого духа" до Ісуса Христа нічого не говорили, як про "особу"?...
    3. знову немає прямої відповіді, правильна відповідь: щоб спокутувати гріхи людей...
    4. Спаситель... правильно, але де у Старому Завіті написано, що Спаситель -- Бог чи Син Божий? правильна відповідь: ніде....
    5. знову немає прямої відповіді, нагадаю (може вдасться відповісти цього разу): чому хрест став символом традиційної релігійної громади тільки після кілька сот років після воскресіння?...

пс. бачу, що пані регулярно відвідує церковні проповіді.... [​IMG]
    а чому ви не хочете відповідати на прямі питання?..

• Подобається Подобається x 1
  9. Kaff

Kaff Well-Known Member

У мене картинки не відкрилися, тому не знаю в чому річ

Додано через 2 хвилини
    Прошу на сайт не ходити, бо сайт, за висловом пупера, лайно

10. duncan

так і є.....
    такі сайти плодяться церковниками цілими пачками.....

мабуть заробляють на рекламі....
    перехід полінкам і таке інше....

11. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Ще разок

Свідки, Пупере, так ви ХРИСТИЯНИ чи ні?

12. duncan

відповідочка: а який сенс ви владаєте у поняття "ХРИСТИЯНИ"?...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

питання ж фарисейські, розмивчасті, неконкретні, особливо 1 і 3.

14. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Що за відповідь.
    Просте питання Ви християни чи ні?

Тобто ви перше християни а потім Свідки Єгови чи ви перше Свідки Єгови а потім християни, чи ви може взагалі іудеї? Є ж така релігія іудаїзм (юдаїзм)? Чи може Ви мусульмани? А ні ті ані інші не заперечують того що Ісус був але так само як і ви не визнають його за Бога. Хто ви, Пупере?

--------------------------------------
    Тут http://www.watchtower.org/ такі цікаві речі пишуть, наприклад:
    Так може ви всетаки свідки Ісуса?

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

кожне питання - провокативне хоча б тому, що "односкладно" на нього відповісти неможливо :)
    А "потриндіти" - тут у бідь-якому разі кожен залишиться при своїй думці6 і вважатиме себе правим :)
    пупере - ото тобі коротко по темі - "вирізав блоком" і не "причесував"
    А взагалі церковне богослужіння (відправи) та церковний укла - власне "зовнішня" сторона, видима сторона тієї складової релігії, що називається "служіння" - зазнало багато змін, і зазнаватиме їх в майбутньому. Релігія і філософія - є невіддільні поняття (іноді), і власне "служіння" в релігії виступає чимось на зразок "образотворчого мистецтва". З приходом нових філософських ідей, з появою нових тлумачень, а також - з врахуванням національних особливостей - служіння з роками змінюється.
    :) не на всі питання можна відповісти "так" чи "ні" - правда, пупере?
    Як ти думаєш, якщо "свідки" дійсно "правІ" (тобто їх уявлення - найвірніші) - то чому ж людство 18 століть перед тим помилялося?

16. duncan

ти ще скажи, що ти для мене вирізав... [​IMG]
    ти ж програміст: знаєш, що можна; головне: правильно питання сформулювати, не використовувати софістику....
    "ви вже перестали бити свого сусіда, так чи ні"?.. [​IMG] -- непраильно...
    "ви били раніше свого сусіда; плануєте це робити зараз?" -- правильно....
    мабуть, ти прочитав останню сторінку.... [​IMG]
    суть в тому, що протягом усіх цих сторіч люди шукали істину, знаходили, починали про неї говорити, після чого традиційники їх саджали до в’язниць, на палю, на вогонь...

• Подобається Подобається x 2
  17. Coffe13

Іхоч це не є добре,але до церкви я ходжу крайнє рідко.А біблію вивчаю сама.

Додано через 1 хвилину
    Цікаво у вас виходить:моя відповідь без цитат-це форисейство,а ваші коментарі ні?

1.Вих.34: 6 І пройшов Господь перед ним, промовляючи: «Господь, Господь! Бог милосердний і ласкавий, нескорий на гнів, многомилостивий, і вірний, 7 що зберігає ласку для тисяч, прощає беззаконня, злочини й гріхи, що не залишає нічого без кари, що карає провину батьківську на дітях і внуках до третього й четвертого покоління.» А пророцтво щодо Ісуса вже здійснилось,одначе Господь і далі терпить не лише юдеїв,але і нас?..

2.Ів14: 16 І проситиму я Отця, і дасть він вам іншого Утішителя, щоб з вами був повіки, 17 Духа істини, якого світ не може сприйняти, бо не бачить його і не знає. Ви ж його знаєте; бо перебуває він з вами, і буде в вас. Перепрошую за опечатку в попередньому повідомленні.Скажу чесно до кінця ще не дочитала ст.завіт,але думаю Ісус ,на відміну від нас не помиляється?..Крім того Бут1: 1 На початку сотворив Бог небо й землю. 2 Земля ж була пуста й порожня та й темрява була над безоднею, а Дух Божий ширяв над водами.

3.Ів.3: 16 Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним. 17 Бо не послав Бог у світ Сина світ засудити, лише ним - світ спасти. ви мабуть не знали продовження вислову,бо на цій відповіді наші думки співпадають.

4.Пс.18(17): 47 Нехай живе Господь, благословенна нехай буде моя Скеля. І вознесен нехай буде Бог, мій Спаситель;
    Пс.25(24): 5 Напути мене по твоїй правді й навчи мене, бо ти Бог, мій Спаситель, тебе очікую ввесь день я.
    Пс.27(26):9 Не ховай обличчя твого від мене, не відпихай слуги твого в гніві Ти моя поміч, не відкидай мене і не залишай мене, Спасителю, мій Боже! То хто кажете Спаситель?

5.Біблія теж була написана не зразу,до неї у вас теж притензії?
    Давайте подивимось що писалося вже в 1 і 2 століттях:
    Иустин Мученик (ум. ок. 165 г.)(доречі його праці мені цитували свідки,тому вважаю,що вони посилаються на того кому довіряють?): "Разговор с Трифоном иудеем" гл. 40, 90, 91. В этом апологетическом произведении подробно рассказывается о форме креста, на котором был распят Христос, так и о его многочисленных ветхозаветных прообразах:
    1. "[Пасхальный] агнец, которого велено было изжарить всего, был символом страдания крестного, которым имел пострадать Христос. Ибо, когда жарят ягненка, то его располагают на подобие фигуры креста: один вертел проходит чрез него прямо от нижних оконечностей к голове, а другой поперек плечных лопаток, на котором держатся передние ноги ягненка."
    2. Комментируя Исх. 17:8-13 Иустин говорит: "Когда народ... воевал с Амаликом и сын Навина, названный Иисусом, управлял сражением, то сам Моисей молился Богу, распростерши руки свои на обе стороны; Ор же и Аарон поддерживали их весь день, чтобы они не опустились от его утомления. Ибо если он что-нибудь опускал из этого знамения, представлявшего крест, то... народ был побеждаем".
    Игнатий Антиохийский (Богоносец) в своем Письме к траллийцам (около 110 г. по Р. Х.) в XI главе пишет: "[Еретики] не насаждение Отца. Если бы они были это, то являлись бы ветвями креста, и плод их был бы нетленен".
    Т. н. "Послание Варнавы" (конец I — начало II вв.): "Крест в образе буквы тау (Т) ".
    А якщо вас турбує питання хрест чи стовп,то поясніть,як картинка вартової вежі,де Христові руки прибиті 1 цвяхом може відноситись до цього:
    Ів20:25 Тож повідали йому інші учні: «Ми Господа бачили.» Та він відрік: «Якщо не побачу на його руках знаків від цвяхів і не вкладу свого пальця у місце, де були цвяхи, а й руки моєї не вкладу в бік його, - не повірю!» Слово то в множині?Я більше вірю Біблії.
    А от ніс Ісус справді стовп(палю) тільки поперечний,а вертикальний стояв вкопаний (стаціонорний).Можу довети це навіть простою фізикою.

Фарисействуємо далі?

18. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

припущення "мабуть" - абсолютно вірне :)
    "шукали істину та знаходили" - це щось з означення терміну "єресь" :)
    і "саджали до в’язниць, на палю" - то не минуло - то завжди нагорода для "інакомислячих" чи "вільнодумців". Можу запропонувати варіант - "побивали камінням".

дійсно....
    приклад правильного формулювання запитання - коли пиво ставиш?

Додано через 47 секунд
    і тут ти правий - чудово ж розумієш, що не тобі призначалося :)

Додано через 4 хвилини
    пупер - hint: зара в наявності є три цвьоки. А мало б бути 4-ри :)
    hint too:

19. Coffe13

Я читала статтю по археології(зараз не згадаю де саме)про розкопки1968року в Єрусалимі,залишки датовані 70роками н.е. Даю цитату-опис :Скелет розпятого мужчини,в сидячому положенні,розпростерті руки прибиті до поперечини(patibulum),ноги перебиті...

• Подобається Подобається x 4
  20. duncan

ваші цитати, особливо про духа, який ширяє -- підтверджують мої слова про "церкву"... [​IMG]
    цікава річ: вся католицька громада посилається на дві (!!!) цитати з Біблії: ти петро -- скеля, дух ширяв над водою.... [​IMG]
    ну, це "ліричний відступ".....

питання: чому Бог терпів всі вибрики юдеїв?..
    ваша відповідь: бо Він милосердний, (але це йому не заважало всіх на смерть карати, якщо юдеї відступали від "договору")..
    до речі, зверніть, будь-ласка, увагу на попередній вірш, там досить чітко названо Його ім’я...

питання: чому про "третю особу" -- "святого духа" до Ісуса Христа нічого не говорили, як про "особу"?...
    ваша відповідь: ... (вашої відповіді немає)...

питання: чому Ісуса Христа розп’яли юдеї?..
    ваша відповідь: (ви підтвердили мої слова), врятувати світ...

питання: хто такий "месія" в Старому Заповіті?...
    ваша відповідь: "мій Спаситель"...
    хіба написано "Бог"?... чи може написано "син Божий"? "месія" -- це і є "спаситель"!

питання: чому хрест став символом традиційної релігійної громади тільки після кілька сот років після воскресіння?...
    ваша відповідь: (спочатку ви намагаєтеся мене звинувачити невідомо в чому, чого я ніколи не говорив[​IMG]) "Біблія теж була написана не зразу,до неї у вас теж притензії?"
    (відповіді немає)
    далі намагаєтеся приліпити невідомих нікому "свідків" (в риториці, якщо не помиляюся, це називається "посилання до невідомого"[​IMG]): "його праці мені цитували свідки"....
    далі ви майже сказали ПРАВДУ, але знову її змінили.....
    хрест "тау" ви бачили коли-небудь?... [​IMG]
    Ісуса Христа розп’яли НА СТОВПІ, зверху була табличка з надписом, тому цей стовп згодом почали вважати хрестом...
    у вас це справді непогано виходить!.. [​IMG]
    на трієчку....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)