Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

бо екологія порушена...
    до чого тут християнство?..

2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дякую.

3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Якщо батьки відповідають за виховання дітей, то вони і відповідальні і за їх вибір, це друге випливає з першого.Зараз мені здається, що батьки давали мені більше свободи, ніж я даю своїм дітям і це не було дуже добре для мого духовного життя , бо мій вибір чомусь майхе завжди був вибором блудного сина з євангельської притчі.Якоїсь ворожнечі до інших націй(в сім”ї ми розмовляли українською, в миру – російською) і релігій в нашій сім”ї і нашому оточенні не було, вперше з цим стикнувся на Західній Україні, в Ровенській області, де не раз чув гострі перепалки з росіянами (вони на Західній Укрвїні теж нетерпимі до українців), неприязнь до „штундів”, хоча, на мій погляд, це чудові, завжди готові прийти на допомогу люди. Вони пропагували свою віру просто своїм прикладом, тверезим життям, працьовитістю, толерантністю, від них я одержав першу біблію, яку прочитав. А свідки – це протилежність „штундів”, це фанатизм, повне несприйняття інших релігій, викидання з домівок ікон,що є блюзнірством для православних членів родини, вороже ставлення до членів сім”ї, які не сприймають їхню віру.

4. duncan

покладіть руку на серце і скажіть мені: може бути віра "трошки правильною" чи "трошки неправильною"?..

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чому? Може бути віра у напівправду, а напівправда - це брехня.

• Подобається Подобається x 1
  6. duncan

власне...
    віра може бути або правильна або неправильна...
    тепер подумаємо, якщо якась віра 1 схожа на іншу (віру 2) але відрізняється якимись пунктиками... віра 2 відрізняється від віри 3 — ще якимись пунктиками, а 3 від 4 ще більше....

але всі вони між собою схожі і не викликаються спротиву...
    наприклад, католицизм і православ’я — великої різниці немає...
    католик може стати православним, православний п’ятидесятником чи баптистом (штундою)...
    але чи можуть бути усі ці віри одночасно правильними?...
    ні!

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

О, я вам скажу, в кого є істина.
    Мусульмани вважають, що кожна людина на світі (підкреслюю КОЖНА!) народжується мусульманином, а вже тоді стає або християнином, або буддистом і т.д. ...

8. duncan

ага... :)
    робить обрізання, голить голову...
    :D :D :D

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А як бути з тими, хто народився до мусульманства?;) :cool:

10. duncan

юдей...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я й не підозрував, що Іван - мусульманин.:D :D :D

12. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

На мій погляд. католицизм і православ”я не є різними вірами, це єдина Христова Церква і єдина правильна віра, а поділ є тільки зовнішнім і несуттєвим. Всі інші віри вважаю неправильними, єретичними або нехристиянськими. Можна мати добрі відносини з представниками інших вір, але не поділяти їхні погляди.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

В тому є правда

14. duncan

на мій погляд, що православ’я, що католицизм, що баптизм і решта "измів" — це всі віри, які пристосовані були до конкретних людей, або груп людей... тому Боже слово було видозмінене, а це неправильно!..

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Цікаво почути таку думку, адже між цими двома церквами немає сопричастя. І "православне древо" явно не гласкає Католицьку Церкву по голові.

16. duncan

можна я вискажу свою думку? ;)
    немає різниці, католицька — більше пристосована до людей, православна — менше...
    навіть оце хрещення рукою співпадає на одне і те саме плече звучить одне і те слово...

різниця між церквами мені нагадує боротьбу дво дрідних шляхтичів з одного роду, один фарбує щит червоним кольором, другий — синім, щоб відрізнятися, та обоє вже не пригадують якого кольору був щит у прадіда...
    лише по переказам: "ПУРПУРОВИЙ"... :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Православне дерево придумане РПЦ, яке служить державі. Тому тут без коментарів. УГКЦ ж визнає хрещення православним священником, як і вінчання. Католицька церква Православя відносить до Тіла Господнього. :)

18. duncan

різниця між католицизмом і православ’ям полягає в історії становлення цих патріархатів і історії розвитку...

принцип побудови:
    православ’я — кожен патріархат є автономним (вселенський патріарх — номінальна особа й не більше); цим православ’я схоже на баптизм, який виник з католицизму...
    католицизм — глава усієї церкви римський папа...

від самого початку в католицизмі цей пункт (главенства папи) викликав незадоволеня... згадати лише англіканську церкву, лютеранство, кальвінізм, баптизм тощо...

у православії патріарх "підпорядковувався" главі держави, а в католицизмі — навпаки, папа, якщо йому щось не сподобалося — міг "відлучити від церкви" (цікаво, яким чином? у Бога спитає? :))

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Раніше, до 1054 року різниці ж не було. Все було єдине.

20. duncan

вперше таке чую...
    розділ церкви відбувся від того часу, коли було створено патріархати...
    чвари тривали сторіччями...
    а 1054 рік — це вже офіційна дати АНАФЕМИ...
    тобто обидва патріархи вважаються досі відлученими від церкви..
    щось не пригадую, щоб це було відмінено офіційно...
    чи було?..

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)