Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Питання - відповіді на релігійну тему.

моя разбєжалася...
    моя тюбєтєйка новая адєла....

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я радий за Вас !:)

3. duncan

а який я радий, що ви радієте!... [​IMG]

4. duncan

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

тут добродії-дотепники говорили, що в Біблії ніц не сказано про расела і про "свідків".....
    доведено, що про свідків якраз гарно сказано.....
    расел -- звичайна людина і не зрозуміло, чому католики так з ним носяться..... [​IMG]

у мене питання зустрічне: а а де в Біблії про католицьку церкву сказано?....
    "ти, петре, скеля... і на цій скелі Я збудую церкву Свою"....
    ну, не бачу я тут слово "католицьку".....
    "православну" також не бачу.....

5. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Відповідь: Чи є Папа Римський намісником Бога ?

Пупере не переносьте з гілки "Свідки" "того" що там було. Вона була зачинена не безпідставно.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, класне запитання.
    Пупере, а давайте просто логічно розглянемо церквИ, які можуть бути тими, що сказано у СП. І Ви побачите, що крім католицької, православної нема кого вибрати.

7. юстас

юстас Well-Known Member

В Брюховичах есть ихний центр.Мне года 3 назад удалось даже коротко взглянуть, что там "за забором". Везде чувствуется европейский стандарт - чистенько, аккуратненько.Ставок даже есть.По моей просьбе мне показали всё хозяйство и провели небольшой экскурс по территории. Кстати,за тот час пока я там находился,не встретил ниодной живой души! Краем уха услышал,что на тот момент к ним приехали "старшие"СЕ из Москвы,с инспекцией... Видел в одном окне компьютер:) ,уверен, есть и Интернет. Только не для тех,кто с книжечками по квартирам ходят... В общем всё как в обычном миру.

• Подобається Подобається x 1
  8. Kaff

Kaff Well-Known Member

слово "католицький" - означає "вселенський"
    слово "православний" - "той, що правильно славить"
    У Літургії католиків стверджується, що вони правильно славлять, що, зрештою, для вірян є аксіомою
    У Літургії православних стверджується, що віра є "кафолическою" , тобто, католицькою, іншими словами вселенською.
    Хоча, у сучасному обігу є й інші слова, яких немає у Біблії :) :) :)

9. duncan

давайте.... [​IMG]
    почнемо з ідолопоклонства.....
    де в Біблії сказано, що тре робити хрестики і носити на тілі?...
    де сказано, що трехреститися руками?...
    де сказано, коли народився Ісус Христос?....
    де сказано, що церква має бути "вселенською"?.....
    де сказано, що церква має бути "правильнішою" за "вселенську"?..
    де сказано, що має бути "папа", "патріарх", "митрополит"?...
    де сказано, що потрібні "євхаристія", "причастя", "війни за віру", "прокляття незгодних" (анафема)?....

Додано через 1 хвилину
    ключове слово "стверджується"..... [​IMG]
    тобто громада стверджує, опираючись на своє бачення?....

10. Kaff

Kaff Well-Known Member

Зрозуміло, що так!
    Зрештою, а що ж таке Літургія - продукт людської творчості.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

то все фігня. І от чому. Аналогічні питання я можу задати будь-якій релігійній громаді, в тому числі і СЄ і ваша відповідь не буде сильно відрізнятися від моєї. Тобто, ці питання і відповіді не є критерієм правильності віри, абсолютно.

Додано через 1 хвилину
    а має опиратися на бачення чиє? СЄ?

• Подобається Подобається x 6
  12. Zonder_ofecir

А ви думаєте він дасть відповідь? Він скаже що він не СЄ і все, або свої правила знову напише. Не нервуйтеся через дрібнички. Пупер добре знає що папа не є намісником Бога на землі!

Додано через 3 хвилини
    А як зрозуміти те що СЄ виганяють тих своїх вірних які впали в гріх? Виходить так що вони не можуть цьому зарадити і тому йде чистка рядів?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

політика проста, як двері: почав вживати - вигнали і далі ми білі і пухнасті і навіть пальчиком можемо показувати, мов які ті традиційники грішники, а в нас все чисто, пяниць нема.

14. Zonder_ofecir

Якось це не по християнськи. А куди ж тим бідолахам притулитись?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

чистота рядів понад усе.

16. консультант

В кращому випадку навернуться як блудні сини до християнської церкви і церква буде готовою їх прийняти на відміну від СЄ, в гіршому випадку, розчарувавшись у всьому, робитимуть будь-що, тільки не те, що треба...
    Взагалі СЄ нагадують мені санітарів, які підбирають хворих людей. Підібравши хворого і побачивши, що лікування буде довготривалим і успішність його під знаком питання, викидають знову на вулицю, щоб не підірвати престиж лікарні :sad: .

Додано через 15 хвилин
    Вчора мав нагоду розмовляти з місцевим кущовим наставником Свідків Єгови. На питання, чи спілкуються СЄ через інтернет, він відповів, що так але тільки між своїми, а проводити будь-які дискусії з представниками інших релігій відносно СЄ, їм заборонено. Це пов"язано з тим, що дуже багато людей видають себе за СЄ і при дискусіях компроментують їхню організацію. Тому на жаль нічого мудрого про них довідатись ми не зможемо, хіба щось між іншим будуть говорити прихильники, які знають не більше від нас...

17. duncan

то чого ви святкуєте тоді язичницькі свята?.....
    та ще й регулярно....
    тепер виявилося, що для вас фігня?....
    що?..
    ці свята?....
    чи те, що в Біблії про ваші свята ні гу-гу?....
    на слова Бога Єгови.... [​IMG]

18. консультант

Скільки раз читав Біблю, ні разу не бачив, щоб було написано, що казав Бог Єгова, лише Мойсей 2 рази згадував про Єгову, як про Господа - мужа війни та про Єгову, як прапор його і то тільки в старому Завіті у Виході. Те, що Єгова - Бог, ніхто ніде не пише, хіба Рассел та його послідовники...

Додано через 3 хвилини
    Про свята якраз пише, зате про кільканадцятиразовий кінець світу точно не пише !:radist: :radist: :D

Додано через 5 хвилин
    Так, як СЄ знають про дату кінця світу, так само знають і про ім"я Бога:D .

Додано через 16 хвилин
    Мені стає зрозуміло, чому СЄ заперечують те, що Ісуса Христа розіп"яли на хресті. По їх версії, це був просто стовп. Справа в тому, що Ісус Христос на хресті поборов смерть і хрест - це символ перемоги над смертю та захист від темних сил. Темним силам не вигідно, щоб людина хрестилась, от і вони всілякими методами відвертають людину від цього, подаючи згубні ідеї та теорії. В моєму розумінні людина, яка не вміє або не хоче хреститись - це голий їжак без голок, якого може з"їсти будь-хто, це своєрідний смертник, який самонавіює собі, що він непереможний!

• Подобається Подобається x 2
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а про Вартову Башту гу-гу? Де Бог каже про Вартову Башту, буквоблюстітєлі? Скажіть, для чого Вам Вартова Башта, коли в Біблії про неї ніц не пише і Бог про неї не каже?

Додано через 1 хвилину
    Золоті слова.

• Подобається Подобається x 2
  20. консультант

Одне, що мені найбільше шкода, це те, що християни створили різні конфесії поділяючи їх за обрядом. В єдності наша сила. а не в розбраті. Чому не можна назвати просто християнська церква, не ділячи ан православну, греко-, чи римо-католицьку і т.д.. Християнська мораль одна, а церковне правління різне. Кожен боїться втратити свій імідж, свою паству, можливо і парафію. Якось не мудро виглядає все це, хоч здавалось би люди за цим стоять духовно високі та теоретично грамотні. Все це нагадує мені вибори - чим більше політичних партій від якоїсь групи людей є в списку, тим більша ймовірність, що вони займуть керівні посади в правлінні. Особисто на мене обряди не впливають, я можу молитись в будь-якій церкві, мені лише встидно за тих, які не подають ідею до об"днання, а навпаки наполягають виключно на істинності своєї церкви.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)