Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

я не визнаю, що "основні засади “християнства”" відповідають засадам, які описані в Біблії....

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а там, де Ви є (умовно) Вам не кажуть і Ви Біблію тлумачите так, як хочете....:cowboy: :)

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Про це я говорив в іншій гілці,але повторюся..
    Бог - настільки величне явище,що Йому все одно,ЯК Його славлять мізерні мікроби християни,мізерні мікроби мусульмани і,незрівняно мізерніші від них свідки.
    Йдеться про інше - про перекривлення свідками того,у що люди вірили і вірять протягом тисячоліть.

4. duncan

ну та, звичайно....
    Україна стала єдиною державною не близько 10 років тому...
    справді, нема про що говорити....

Додано через 2 хвилини
    а це хто так вирішив?.. [​IMG]
    може Бог Єгова?!! [​IMG]
    ага, а до того, як Ісус Христос звістив правду, вірили люди протягом тисячоліть у бога сонця -- митру, малювали його символ -- сонце....
    справіді, майже ніц не змінилося з того часу у вашій громаді.... [​IMG]

5. mavka

mavka Well-Known Member

це про кого мова ? :rolleyes: бо коли перечитувати часом оці всі тутешні "Квартодеціманські Диспути" іудейо-християн саме така думка й виникає.
    Людині мабуть й варто щось розповідати тоді, коли її переконання шкодять майбутньому общини, племені чи роду.
    Хоч моя особиста думка така, що той, хто шукає, той знаходить сам - мусить цікавитися історією, шукати достовірні джерела інформації, робити самостійні висновки.
    Неминуче виникне думка, що було б з нашими пращурами, коли б позашлюбний син єврейки Малки (Малуші) з Любич , батько якої був рабином, - Володимир - не охрестив Русь гвалтовно мечем, бо вирізав тисячі людей, а хід історії пішов би природнім шляхом.

:cowboy:

• Подобається Подобається x 2
  6. duncan

+1!..
    історія була би протилежна тій, яку ми знаємо....
    "християнство" було нав’язане русинам саме для того, щоб тримати їх у покорі...
    візантія зробила все можливе, щоб північна могутня держава стала на коліна....
    чи військовим шляхом, чи релігійним, і вона (візантія) цього досягла...

що ж це за "християнство", яке потрібно було нав’язувати силою?...
    згадаймо лише, ЯК відбулося хрещення русі!...

• Подобається Подобається x 3
  7. mavka

mavka Well-Known Member

"...Путята крестил мечем, а Добрыня огнем." Иоакимовская летопись. Древний текст в кн. Татищев В.Н. История Российская, 1т. М., 1963. Перевод Б. Кресеня.

"...и связали волхвов всех, и бросили в огонь, и тут они все сгорели. ."
    Никоновская летопись. ПСРЛ, т. 10., М., 1965; поет. Спб., 1862. Перевод Б. Кресеня.

але, ... чи варто це починати!.... історичних матеріалів про боротьбу за встановлення "найправдивішої релігії на землі" є немало.. а диспути тут тільки продовжаться...

8. duncan

ух-ти!...
    не часто зустрінеш дівчину, яка орієнтується в історії!...
    мої вам вітання!.. [​IMG]

таких прикладів можна навести дуже багато...
    з історії п’ятого класу відомо, що ольга, яка (так говорять історики п’ятого класу) була "християнкою", живцем спалила мешканців іскоростеня за те, що вони не хотіли бути в ярмі.....
    і спалила з особливою "християнською" любов’ю: в бані...

9. mavka

mavka Well-Known Member

:) не стану свідчити на гілці про свідків, що я "дівчина, яка орієнтується в історії"... на тому рівні, на якому треба... а за ромашки - дякую.

але, чи Ви знаєте приблизне число людей, яких було знищено в той час?

10. duncan

не зможу відповісти на це питання, оскільки точних даних, скільки взагалі мешкало немаю.... [​IMG]

11. mavka

mavka Well-Known Member

Микола Лєвашов пише про велике число... Ночь Сварога
    (але оскільки в мене теж Ніч :no: , то продовжимо розмову вдень, гаразд?)

12. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,напевно Бог Саваоф.
    А,може Яхве?

13. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Про емоції, то це тому що зараз свідки проповідують набагато спокійніше, без надриву, без прямого висловлення своєї ненависті до Церкви, ніж це було, наприклад, років 10 тому, слів: „ тому то ваша керівництво ваших громад просто тупо хоче грошей і влади...” від них не почуєте, це вони залишають на потім; негативну думку про Церкву висловлюють ніби „між іншим”, спочатку висловлюють кілька тверджень, що не суперечать навчанню Церкви, потім – критичний випад, потім – знову кілька тверджень, що не потребують заперечень, емоційно прихильних до слухача, потім – знову випад, ця проповідь у виконанні хороших проповідників – майже мистецтво. Закінчення проповіді – ласкаве запрошення для вивчення Біблії під керівництвом „керівної і спрямовуючої сили”, тобто організації. Раніше проповідь була іншою, агресивнішою, фанатичнішою, простішою – ознайомлення з доктриною, історією організації – а на завершення прямі сугестивні твердження ( наприклад, типу, „свідки ще стануть на порозі вашої оселі”). Я неоноразово був суб”єктом цієї проповіді, тому висловлюю свої враження.
    А щодо неймовірно очевидних речей, то, на мій погляд, свідки теж далеко відійшли від християнських зборів перших століть, це ж не було просто вивчення "Сторожової Вежі", як це практикується зараз, ламання хіба було щоденною практикою перших християн, не знаю, як у свідків з рукоположенням...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Які мотиви вибору церкви (Бога/богів)?

1. класні дівчата ходять туди(Пупер).
    2. дуже стара релігія... чим старша - тим правильніша.
    3.цікавий колектив, взаємодопомога, є з ким поговорити, клуб за інтересом.
    4. всупереч традиційникам, хай знають, нє? а то взагалі зажралися...
    5. зручність, нема особливих обовязків...
    6. традиція у культурному плані... чим більше українська - тим правільніша....
    7...

який критерій?

15. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Вибачайте що я не дав ради перечитати весь цей спір, може вже десь писалося...

Скажіть, буть ласка, яке ставлення свідків Єгови до таких понять як нація, національні традиції, національна культура. Чи не заважають вам (тим хто свідки) ваші переконання бути, наприклад, українцями?

• Подобається Подобається x 3
  16. Forpost

Forpost Стоїк

ходити у вишиванці чи істи сало

17. SatYr

SatYr Well-Known Member

Вони ставляться так само як і церква, навіть більш вороже. Тут пупер за них вже висловлювася. Наприклад щодо вишиванки, деяких традицій.
    Крім того потрібно розуміти, що ви маєте на увазі під словом "нація", його трактування. Але відчуваю, що ви ніц не знайдете. Хіба про одну богообрану націю.

18. duncan

прокоментую тільки ці слова, бо попереднє -- справді -- тільки ваші емоції і відхід від теми....
    ("як свідки проповідують", "навіювання", "ненависть до вашої церкви" і тд)....
    ТАКЕ коментувати не маю бажання....
    і "снова здрастє".... [​IMG]
    я розумію, що хочеться знайти хоч щось, за що можна вчепитися....
    вивчення "вартової башти" (не "сторожової вежі")?..
    а ви це читали?...
    а може ви були присутні на цих вивченнях?..
    хоча би РАЗ?..
    оскільки не були, звідти і ваше пустослів’я.....
    критерій простий: ПРАВИЛЬНО прославляти Бога Єгову, робити те, що Він наказав...
    скільки разів згадується ім’я Бога Єгова і скільки Саваоф, а також скільки всі решта?...
    пан ромко, так хто вирішив, що Бог Єгова:
    пан торро відповів....
    ви хочете носити вишиванку?...
    будь-ласка...
    але свідок ніколи не буде бити писок тільки за те, що розмовляють не його мовою...
    вас це цікавило?.. [​IMG]

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

запитайте, Хто то робить неправильно.

20. duncan

а ви самі знаєте:
    той, хто змінює те, що написано в Біблії так, щоб було зручно...
    "додає"-"віднімає" гріхи...
    продає відкуплення від гріхів....

і так далі, перечисляти не буду... [​IMG]

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)