Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

[​IMG][​IMG] [​IMG] шапкозакидання продовжується.....
    вчора вас було четверо, нині вже шестеро.....

дякую пану сатиру за те, що він почитав справжнє джерело і не намагається заплутати фарисейськими, видертими з контексту фразами....
    тим паче, не користується невідомими лінками з інтернету...
    +1...
    пані гуцулянко, ви не дивуйтеся....
    типова підміна понять, джерел і реплік з Біблії, виривання з контексту -- це я бачу "як аргументи проти свідків" протягом близько ста сторінок... [​IMG]

пс. поясніть мені нарешті: хто такий рассел, і чому я маю знати хто це?...
    не здивуюся, якщо ви знову проігноруєте це питання.... [​IMG]

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якраз,невідомо звідки взявшись,свідки починають тлумачити СП.
    На відміну від священників,які хоч вчились,більшість отих"свідків" крім кількох цитат навіть не читали Біблії.

• Подобається Подобається x 5
  3. duncan

пан ромко, я вас поважаю за вашу позицію щодо іншого питання....
    але навіщо зараз писати завідомо неправдиву інформацію?... [​IMG]
    ви маєте хоч зелене поняття, скільки часу витрачають свідки на дослідження Біблії?..
    судячи з вашого допису: ні.

пс. звідки порівняння?

4. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

читаю:
    Це цитата з правдивої довідки, посилання на яку дала Гуцулянка.

Отже, Рассел - засновник релігійної течії Свідків Єгови. Можливо, Ви і не маєте знати, хто то такий, але начебто логічно було б знати про своїх засновників та історію своєї організації. Як ні, то вибачайте

Додано через 3 хвилини
    Пупере, про підміну понять я вже від вас чую дуже багато. покажіть мені її в цьому конкретному випадку. Я навела посилання на сайт про Расселе, взятий на тій самій сторінці, котру подала Гуцулянка, як правдиву історію Свідків. Не з коментарів, котрі Вам, природньо, не сподобалися, а саме зі статті. Які поняття я підмінила?

• Подобається Подобається x 2
  5. duncan

дякую... [​IMG]
    саме це і вимагалося...
    замість "заснував" я би ліпше вжив словов "відновив", але це не надто важливо...

просто я намагаюся вам (традиційникам) пояснити, що рассел -- це звичайна людина, яка змогла у непрості часи таки донести до людей правдиву інформацію....
    ніхто йому не буде ставити пам’ятники, чи називати його іменем вулиці...
    я поважаю його як видатну людину, але не більше....
    так само, як і багатьох інших видатних людей...[​IMG]

і саме через це ваші докори\дотепи\сарказм щодо рассела є банальністю, бо оскільки вам потрібно обожнювати якусь людину чи людей, ви це намагаєтеся нав’язати і свідкам....
    а цього немає і не буде... [​IMG]

6. консультант

консультант Дуже важлива персона

Поки що так виходить, інакше отара без пастуха просто неконтрольоване стадо баранів.

7. Ука

Пупере, помойому підміною понять займаєтеся Ви. Ніхто нікого не обожнює і не намагається нікому нав'язувати. Я всього лиш навела посилання, де описана історія цього заснування-відновлення (посилання зправильного сайту, нагадую!). без жадних коментарів. То Ви чомусь на то боляче зреагували:
    Але менше з тим, з темою Рассела наче розібралися.

То може тепер Ви ще й так само спокійно і зрозуміло розтлумачите, що ж це за кінці світу оголошували СЄ, і чому їх не сталося?

• Подобається Подобається x 1
  8. SatYr

SatYr Well-Known Member

На головному сайті пише, що зараз перехідний стан(тобто все прямує до кінця світу). І війнам і занепаду треба радіти бо скоро царство християнського бога прийде.

9. Ука

так у тім то і справа, що це вже писали, і навіть дати точні призначали. Але не сталося. От мені і цікаво, як це все пояснюють самі СЄ.

А взагалі цікаво це все. За свої неповні дві сотні років існування організація встигла "проскочити" весь шлях з заснуванням, бізнесовим підкоренням, розколами тощо. Ось іще цікаво: http://pastor-russell.ru/PR_SJ.html

Одним словом, починалося все, як звичайна протестантська течія, але як завжди, поруч кожного харизматичного лідера знаходиться мудрий "жид" (я не маю наувазі національність), котрий його вміло використає і поверне собі на користь, зігравши на авторитеті цього лідера. Хай навіть після смерті. І починається все теж до неможливого банально - зі скасування колегіяльності рішень і виборчого права...

• Подобається Подобається x 3
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

підмінюєте поняття?

11. Ука

нє, я ж писала, все не так просто.
    Схоже, Рассел просто зробив ще одну протестантську течію, вчення його дуже сильно різнилося від СЄ. Вартова Вежа, то була суто бізнесова структура, покликана забезпечувати господарські потреби спільноти. Після його смерті, вумний дядько Рутерфорд просік, що така організація може бути вельми корисною. Він оголосив себе спадкоємцем Рассела всупереч його заповіту, перетворив ВВ з бізнесової структури в релігійну, підпорядкувавши тим самим їй раніше незалежні зібрання адептів. Поміняно структуру організації, скасовано вибори старійшин громад (їх почали призначати), відкинено ряд постулатів Рассела. А назва СЄ з'явилася лише в 31-му році. Отака от історія...

Геніальний дядько, нє?

12. Romko

В мене довоюрідна сестра пішла до них
    І сусіди по сходовій клітці,яких я знаю з маленьких...
    Звичайно,я з ними спілкуюсь,як і спілкувався,ставлення моє не змінилось,але...що мене може навчити пацанюра,який крім "Колобка" ніц не освоїв?
    То не сміх,я знаю про що говорю...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а намагається вчити?

14. Romko

Намагається.І перебування в свідків пішло йому на користь.
    Я поважаю їх,як людей,але не сприймаю їхнього звихненого ставлення до багатьох речей.
    Особливо зневагу до могил близьких.

15. консультант

консультант Дуже важлива персона

А для чого їм відвідувати та доглядати могили своїх близьких ? Їх близькі через пару днів вже в Царстві Божому біля Єгови, про це кожен СЄ знає. Їх повідомляють про це наставники. Як кажуть в народі:" Дурень думкою багатіє...!"

16. Romko

Дуже мені сподобалось,як сказав о.Ігор Цар
    о.Ігор ЦАР
    ЩО ВІДПОВІСТИ СЕКТАНТАМ...

17. duncan

ваша сестра теж "ніц не освоїла"?.. [​IMG]

одним словом, починалась як звичайна громада людей, яким набридла брехня, що лунала тоді і лунає досі...
    вони взяли Біблію і почитали, не слухаючи всю ФІЛОСОФІЮ і СОФІСТИКУ, яка лунає з амвону, і усвідомили ПРАВДУ... [​IMG]

раз ви вже порошинку в моєму оці шукаєте, то дайте відповідь: яким чином ваша релігія розповсюджувалася світом?...
    увага!..
    коли ви це усвідомите -- це й буде відповідь на УСІ ВАШІ ЗАПИТАННЯ...[​IMG]
    зверніть увагу: саме СВІДКИ проповідують, звіщають Божі слова, і саме так, як це написано в Біблії... [​IMG]
    і може тому саме це вас так ДРАТУЄ, що не звичним шляхом: мечем і вогнем, а саме християнським чином.... [​IMG]

18. Ука

Не можу сказати, що таке переведення стрілок коректне, особливо якщо взяти що одна організація існує століття, а друга 2 тисячоліття, та порівняємо. Але ті самі періоди, щоб не було підміни понять (ми ж не знаємо, що би було, якби СЄ існували в середньовіччі - це вже буде філософія і софістика).
    Яким чином католицизм розповсюджувався світом в 20 столітті? Через місії, якщо не помиляюся.

Одночасно з Расселом, і раніше, і пізніше виник не один протестантський рух, не одна
    , які читали Біблію і трактували по своєму. Зараз маємо купу протестантських церков. Тільки ніхто з них не пристає на вулицях до людей, і нікого з них не вважають за тоталітарну секту. Включно з тими ж послідовниками Рассела...

19. duncan

[​IMG] чому раптом некоректне?...
    це відповідь на ваші закиди, що "свідки на вулиці чіпляються"...
    і не 2 тисячоліття, а близько 1700 років....
    і ваша організація створювалася як державницька; собор, на якому було вирішено, що має бути "такий символ віри" і "такі правила проповідей" було проведено в першу чергу для того, щоб розмежувати, де "правильна державна релігія", а де "єресь"...
    чи ви цього не знали?...
    знову неправда....
    наприклад, ті самі "мормони"...

та й чим ви пишаєтеся?..
    чи не в Біблії написано: "йдіть і проповідуйте"?....
    і прошу вас спочатку з’ясувати, що таке тоталітарна церква, якщо оперуєте такими термінами...
    свідків за "тоталітарну" церкву вважають в росії, в Україні так не називають....
    в росії так називають, тому що одна з небагатьох релігійних громад, яка не лізе до політики і не співає осанни російській владі....
    я він ніяк не розповсюджується, його обирають люди, бо ця релігія зручна....

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хіба то зле?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)