Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Пупер, де таке написано? Почитайте УВАЖНО (Обявлення, Розділ 7) хто ці 144 тис., з якого вони народу і яка їх функція. Щодо пекла то я схильний більш вірити словам Христа ніж Свідкам.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а як ви думаєте?.. [​IMG]
    може юдеї?....
    тоді покажіть мені хоч одного юдея ,який точно скаже якого він коліна...
    не можете?...
    дивно, ви ж саме це стверджуєте.... [​IMG]
    "комплімент на комплімент": я більше схильний вірити словам Біблії, аніж вашій інтерпретації.... [​IMG]

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Особисто для мене СЄ - це певний тип людей, яким не вдалось реалізувати себе в житті, внаслідок чого вони об"єднюються в пошуках ніби то справедливості але не знають, як її знайти. В кінці-кінців кидають виклик суспільству, створюючи нову релігію, несумісну з традиційною, чим самоутверджуюються в своїх очах і хвалять одне одного. Це своєрідний метод самопозбавлення комплексів. Я не осуджую їх, а співчуваю їм... Це наші заблудші брати і сестри во Христі !

• Подобається Подобається x 5
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

насправді то Ви самі придумали. Так ніхто не каже. Але боротися з тим, що сам придумав легше, ніж з тим, що є насправді.

Додано через 2 хвилини
    "бо троє свідкують на небі - Отець, Син і Дух". Шукайте і знайдете. І чому гріх проти Святого Духа не проститься?

Додано через 17 хвилин
    незнання імені не говорить про відсутність його, нє?

Додано через 20 хвилин
    а чому назви їх різні, не цікавилися? чи то немає значення?

Додано через 31 хвилину
    Ісус ще й молиться до Отця, а знаєте чому? Тому що, будучи в тілі, Він був не тільки Сином Божим, а й Сином людським, тобто богочоловіком і вчив нас усіх покори і любові перед Отцем. Але з другої сторони, ви знаєте, що ніщо не сталося, що сталося без Нього, тобто Бога-Слова, в тому числі і творення землі і всесвіту.

• Подобається Подобається x 4
  5. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ще раз уважно перечитала Івана:

Івана 14:26
    А Утішитель, Святий Дух, якого Отець в ім'я моє зішле, той навчить вас...
    15:26
    Як прийде Утішитель, якого зішлю вам від Отця, Дух істини, який від Отця походить, то він і свідчитиме за мене.

То хто кого зішле?
    Але то все вправи на логіку. А є без логіки, прямим текстом

Івана 20
    28.І відказав Тома, мовивши до нього: "Господь мій, і Бог мій!" 29. І каже йому Ісус: "Побачив мене, то й віруєш. Щасливі ті, які, не бачивши, увірували!"

• Подобається Подобається x 3
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

правильно, бо Син Божий став чоловіком, понизив себе, а тому не дивно, що Він молився до Отця, і недивно, що в даному контексті розмова йде як між двома особами. Ісус, будучи на землі, мав подвійну природу - людську і Божу.

Додано через 5 хвилин
    У СЄ та фраза переінакшена, наскільки я чув....

• Подобається Подобається x 2
  7. Forpost

Forpost Стоїк

galychanka
    14 оставьте их: они - слепые вожди слепых; а если слепой ведет слепого, то оба упадут в яму.
    (Матф.15:14)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто ж це прозрів у 18-му столітті?... щось раніше тих зрячих не було....

9. Ука

чути мало, ще бачити треба.
    До речі, що за видання НЗ "Гедеонові брати"? В мої часи активно по універу студікам роздавали. В мене лежить два примірники, то там це місце без змін.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ще нічого не означає, СЄ донедавна користувалися перекладами Огієнка, інших визнаних перекладачів, а зараз зробили свій, де все вже відшліфовано під свою ідеологію. Як тут не згадати декількаразове призначення кінця світу з переносами у часі.... все міняється, все рухається...

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Враховучи, що на форумі є СЄ, хотілось би знати звідки СЄ через кілька днів після смерті когось із СЄ, знають чи він потрапив у Царство Боже, чи ні... ? Це я чув не раз від них але відповіді на питання, звідки така інформація, нічого конкретного не почув, лише те що в них є брати і сестри, які віщують про це. Прошу сказати хто вони і звідки вони це знають...?

• Подобається Подобається x 1
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Лапаю себе на думці, що СЄ про нас знають значно більше, оскільки у них є люди, які були у традиційній церкві, проте про себе вони мало розповідають і от як ваша інформація є для нас шокуючою, а чого ми ше не знаємо?

13. Zonder_ofecir

Zonder_ofecir Well-Known Member

Можливо це тому що в їхньому вченні обмежена кількість тих що буде врятовано( якісь тисячі) і вони не хочуть щоб більше людей дізналось як в них добре!!! Чим більше людей - тим менше шансів!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хочете сказати конкуренція на місце?

15. duncan

вам потрібен золотий тілець?...
    судячи з плюсів, які вам поставили, так мислить багато хто з вашої громади...
    лжа.
    знову ви пишете неправду, пан мих....
    "аднака тенденция"....
    були регулярно, тільки їх знищувала ваша громада....
    в тому числі, за допомогою "святої інквізиції", за допомогою напіввійськових орденів, таких як "єзуїти"...
    і чи не є слово "єзуїт" тепер синонімом "брехливої, підлої, підступної людини"?...
    почитайте тлумачний словник.
    ой, не може бути!.. [​IMG]
    ви з паном михом ходили в одну церковну недільну школу?.... [​IMG]
    знову підміна понять!....
    "потрапив у царство Боже"...
    яке царство?...
    може в рай?..
    чи ви задали таке питання, щоб отримати відповідь типу: "так, потрапив" -- ким вони себе мають, богами, чи що? "ні" -- так отож, їхня віра неправильна!..

фарисейство, панство.... [​IMG]

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

є багато релігій, які мають степінь утаємничиності і посвята в знання строго визначена, наприклад у масонів, у правдивій релігії цього нема...

Додано через 4 хвилини
    Пупере, ну нєзя же так, СЄ виникли у другій половині 19 століття, а якщо ми говоримо про інквізицію, то це середні віки - то перше, а друге, інквізиція боролася з відьмами і чарівниками, невже ви тих осіб ототожнєюте з СЄ?

Додано через 7 хвилин
    ну то поясніть, може ми вам повіримо? во ізбєжаніі крівотолка.

17. SatYr

SatYr Well-Known Member

Ви б правильно писали ім'я вашого бога, взагалі то є тетраграматон, тобто слово із 4 літер, якщо я не помиляюсь ІХВХ, це вже згодом жидівська мова змінилась, додавши літери а, і саме ім'я трансформувалось у Іяхве.

Додано через 3 хвилини
    Правильно пан. Мих пише, чому ж то правильно говорять тіко зараз, та й то тіко свідки. А до того що, вакуум існував. Навіть ті самі СЄ користуються дуже багатьма надбаннями попередніх теологів(наприклад середньовіччя), якби не попередні роки то б тої віри моголо б і не бути.

18. duncan

ви говорите про свідків, як про єдину організацію, яка виникла позаминулого сторіччя, і стверджуєте, що до свідків нічого схожого не було...
    так?..
    так...
    а насправді, ще до виникнення (а я би сказав: ВІДНОВЛЕННЯ) громади свідків Єгови, час-від-часу з’являлися люди, які намагалися розповісти людям те, що написано в Біблії....
    цих людей знищували фізично...
    і знищувала -- ваша католицька церква....

нагадаю тільки, що "велич" вашої громади закінчилася тоді, коли настала ера просвітництва, коли люди змогли самі читати те, що написано в Біблії, а не просто слухати, що їм розповідають з амвона...

ви зі мною не згідні?

Додано через 3 хвилини
    пс.
    щодо цих людей.....
    їх називали "єретиками".....
    тільки тому, що вони ставили під сумнів слова церковних проповідників, а ставили під сумнів тому, що вміли читати....
    може не було нищення Біблій?...
    може не тому керівники вашої організації дозволяли друкувати Біблію виключно латиною -- мертвою мовою, бо латину не знали навіть священики?...

не було такого?.. [​IMG]

щодо "відьом".....
    ви в це вірите?...
    що це були "відьми"?.....
    а може просто вродливі дівчата?....

19. SatYr

SatYr Well-Known Member

Схожі були. Мартін Лютер дуже відома особа. У Англії взагалі була створена своя церква.
    Зараз купа тих організацій і кожна стверджує про свою правдивість і корекність свого трактування, напротивагу іншим.

Дуже гарне кіно на ту тему.
    Оригінальна назва: Goya's Ghosts
    Жанр: Історична драма
    Режисер: Milos Forman
    У ролях: Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgеrd, Randy Quaid, Blanca Portillo, Michael Lonsdale, Josй Luis Gуmez, Mabel Rivera
    Країна-виробник: США/Іспанія (Antena 3 Televisiуn)
    Рейтинг IMDB : 7.1/10 (2,082 голоси)

Події, які почались в Іспанії у 1792 р., показані очима великого художника Франсіско Гойї (Скасгорд). У центр оповіді – долі музи Гойї, дочки заможного купця Іннес (Портман), яка потрапляє у лапи інквізиції, та високопоставленого служителя інквізиції отця Лоренцо (Бардем), який очолив чергове “полювання на відьом”...

20. Ука

Вирішила подивитися, що пише Вікіпедія на цю тему, і на сторінці коментарів знайшла вельми цікаву історичну розвідку. Рекомендую.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)