Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Ваш приклад, це ще не показник. У традиційній церкві є різні люди, бо церква - то є лікарня людських душ. А Ви багато бачили здорових людей у лікарні? До кого Ви йдете, до прємних людей, чи до Бога? Я не критикую Вас зовсім. Просто думаю, що люди часто у своєму виборі покладаються не ключові моменти, а неважлимі речі. У мене сусідка пішла у свідки і їй "добре", бо жила вона бідно, а зараз видно, має матеріальні блага, видно має допомогу, приємне спілкування і це їй підходить., а ДУША? Де душа тут?
    Небезпечно, коли людина заспокоїла свою душу не правдивим заспокоювачем.

• Подобається Подобається x 1
  2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

усім людям потрібна допомого, переважно — моральна...
    матеріальні блага з’являються після того, коли ти у себе починаєш вірити...
    більше того, коли не ставиш за самоціль їх заробляти — як у свідків — тоді матеріальні блага і з’являються...

3. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Ви дійсно в це вірите, а хіба матеріальний достаток є ознакою справжньої віри, а як же блаженні вбогі, плачучі, сумні, вигнані за правду?
    Та й не проповідують свідки віру в себе.

4. duncan

якщо ви не в курсі, то єдина релігія у світі пропагує багацтво: зороастризм...
    "віру в себе"? — це що означає?..
    якщо людина вірить в те, що його віра правильна — хіба це не дає впевненості у собі?..
    давайте не будемо фарисеями: скільки разів вам спало на думку, що щось у православ’ї "не так"?..
    не один і не два...
    не подобається жадоба до грошей віруючиш, не подобається їх нещирість (подивіться в очі тим, хто приходить до церкви у свято — через одного написаний ОБОВ’яЗОК)...

а матеріальний достаток (прочитайте ще раз попередній допис) не є самоціллю у свідків, тим паче, що цей достаток з’являється через те, що вони багато працюють не задля збагачення, а задля того, щоб мати гроші на нормальне життя і щоб гроші мати для своєї церкви...
    один одному допомагають...
    от просто так...

а у вас? якщо хтось проситься на роботу, ви впершу чергу подумаєте, чи це не зашкодить вам, а потім — про інше...

5. Калиниченко

Звичайно, і в православії багато чого не так, і я далеко не ангел, але тут є щось таке, що притягує, я не можу це виразити іншими словами , як :”Свете тихий святыя славы Отца Небеснаго, Святаго, блаженнаго», це як діамант, як Сильмарил,як світло свічки в темряві, як тихе, але владне Слово Христа серед мовчання, тут Істина, тут те, що зігріває, це вечірній відпочинок після денної праці, тому для мене альтернативи православ”ю немає. До првослав”я я прийшов не так легко, спочатку – охрещений безбожник, потім – індійські філософії, окультизм, new age, тривалі розмови зі свідками Єгови, але вкінці-кінців – та віра, в якій я охрещений.А щодо того, що я бачу в очах прихожан, я далеко не впевнений,що в кожного другого - це тільки обов"язок, і тільки, я б так не сказав...

6. duncan

вірити треба не серцем, а розумом...
    я не можу сприймати віру "на віру", даруйте за тавтологію...

а ікони, церкви, хоровий спів — це все для приваблювання "користувачів віри"...
    я про це вже писав, не люблю повторювати одне і те саме...

7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Пупере, цілковито з Тобою не згодна!
    Віра має опиратися на трьох стовпах: серце, розум і воля. І вони мають бути рівносильні.

8. Liliyah Romanova

Щодо обряду. Як цілком свідома християнка, можу Тобі сказати, що обряд потрібен. Важко пояснити його вагу, але з усім моїм протестанством (у мене немає, наприклад, набожности до Богородиці (проте я дуже поважаю її як просту і сильну жінку), ані до святих, яких я вважаю лише прикладом праведности) я би ніяк не змогла бути в іншій церкві. Саме східній обряд (а Православна Церква тут все має відпрацьоване як годинник) дає мені багато сили до життя у світі. Так, читання Біблії, зв'язок з Богом дає багато, але богослужіння - це свого роду трамплін, з якого потрапляєш просто у Божі руки.

Я не належу і до Православної Церкви, бо мій "внутрішній фемінізм" сильно опирається проти деяких моментів, що там є, але я часто слухаю саме православні співи, дивлюся саме православні відправи. Особливо люблю запис Літургії Преждеосвячених Дарів. І подивляю Павла Флоренського та Антонія Блюма (Сурозького).

Можу сказати, що Ти частково маєш рацію, що обряд має приваблювати. Говорять, що це розраховано на дітей, аби вони з маленького звикали до церкви саме через органи чуття.
    Я вже колись подавала текст "Історія мого навернення" (зараз його не можу знайти). Я ходила до церкви з батьками, вважала, що Бог живе лише в церкві і в моєму житті його немає. Потім я пережила навернення і усвідомила, що Бог є всюди в моєму житті і до церкви я почала ходити навіть частіше. Якщо віра жива, тоді обряд теж живий, він має свій сенс, він стає "хлібом насущним" у духовному житті.

9. duncan

неправильно...
    "любов зла, а козли цим користають"...
    цим пояснюється велика кількість різноманітних церков та церковушок: комусь до душі одне, комусь інше...
    віра має бути ВИКЛЮЧНО на розумі, коли людина точно і безапеляційно усвідомлює у що вона вірить і чому!..

10. duncan

"— пийте, куме, без церемоній!..
    — чого без церемоній? а що з церемоніями вже не можна?"...

обряд ПРИДУМАЛИ люди...
    чим вони користали?... своїми смаками...

критикують свідків, що вони помилилися 70 років у тому, коли буде армагедон....
    правильно... як можна помилитися, коли один мудрий дядько у часи, коли сучасна "традиційна" церква ще не була навіть сформована вирішив, що має бути так, а не інакше...
    потім інший дядько, язичник, який в християнського Бога взагалі не вірив, та й помер язичником, зробив християнство державною релігією, вирішив, що має бути такий догмат...
    і нічого...
    сказано — вірити, значить вірь і не питай, бо получиш по дупі!..

11. Liliyah Romanova

Христос, служив і проповідував у синаґозі. Звреталися до нього "ребе", себто учителю.
    Він традиції не заперечував, а ми хто такі?

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ліля, всі традиції іудейства базувались на пятикнижжі Мойсея. Памятаєте, коли Христос очистив прокаженого він йому відразу сказав - йди і покажись священнику.
    Тепер поясніть мені, на чому базуються православні традиції? Стояти дві години і слухати літургію, якої звичайно ніхто не слухає, в тому числі і священник, який автоматично каже той речитатив. Візьміть до уваги, що то читається в РПЦ і грецькій церквах на незнайомих мовах.
    Я йду до церкви молитися і слухати співи на мові яку розумію і хочу послухати проповідь живого Христового вчення.
    Ці всі православні ритуали означають якесь звертання до Бога. Але подумайте... Ми до Бога звертаємося Отче наш, визнаючи що ми його діти.
    І ось собі уявіть що дитина просить свого земного батька аналогічно православним ритуалам. Що б батько зробив? Неважко догадатися...
    Тому я дуже добре розумію Пупера.

13. Калиниченко

Ритуали існують і в Католицькій, і в протестантських церквах, і навіть у свідків Єгови, не треба нам розповідати, що ритуали є тільки в правослв”ї. Щодо двохгодинного стояння на Божественній літургії, то свідки Єгови на виконання своїх релігійних обов”язків тратять тижнево більше 2-х годин ( 2 рази в тиждень відвідування зали царств, щоденне вивчення „Стовожової Вежі”, певна обов”язкова кількість годин проповідування).Сім”ї. що постраждали від цієї секти, скаржаться на те, що ті хто поступив у свідки, приділяють майже весь свій вільний час виконанню своїх релігійних обов”язків, занедбують виховання дітей, догляд за перестарілими батьками, стають байдужими до подружнього життя, сім”ї в основному розпадаються. В нашій країні, в Україні в католицьких храмах св Літургія правиться в основному польською мовою, яка більшості людей мало зрозуміла, Греко-католицькі храми, де церковні служби ведуться українською мовою, розміщені майже повністю в 3-4 західноукраїнських областях. Церковнослов”янська мова не є нам незрозумілою, по крайній мірі щоденні молитви і Божественна Літургія нам зрозумілі. Хто відвідує храм 2-3 рази в рік, звичайно, вона незрозуміла. А якщо в селі немає іншої церкви, а тільки УПЦ? Що ви, передові європейці, нам, відсталим українцям-східнякам порадите? Знову призабуті вже три сорти? А ви з діаспори який сорт, вищий?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є ті, котрі не можуть без обряду традицій, є ті, котрі не переносять традицій і обрядів. Одні критикують других, а другі перших. Я ж думаю, що не це головне. Не розумію, чим погано, ставлячи ялинку, прославляти Бога і таким чином радіти? Це все одно, що критикувати людину за неправильний сміх, адже кожен радіє як хоче, як може, головне, що радість ця від серця. І в католицькій церкві, на сході службу співають, а на заході не співають, зате використовують орган, в Африці не виключено, використовують барабани. Я не розумію ЯК це може когось муляти?

15. Liliyah Romanova

У мене немає проблем із розумінням того, що співається чи читається в церкві, бо все є українською. Православні співи слухаю трохи з інших причин. Традиція має свою глибину та особливість.
    А щодо юдеїв. Питання одне: а скільки часу в них тривало служіння?

16. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

"Вера - это осуществление ожидаемого и уверенность в невидимом".

17. Liliyah Romanova

Для людей на заході України розуміти польську не так вже й важко. Зрештою, польську можна навчитися легко розуміти саме через слухання тої мови щотижня. З часом вслухаєтеся і почнете розуміти несподівано для себе.
    Щодо старослов"янської, то це вже важче. Там не вслухаєшся. Вона просто незрозуміла і все. І можу вам сказати, що мої батьки не розуміють і половини. Я кілька років у церкві молилася лише старослов"янською, вчила її в університеті, а все одно важко.

18. Forpost

Forpost Стоїк

Совершенно верно!
    Евр.11:1 Вера же есть осуществление ожидаемого и уверенность в невидимом.

19. Forpost

Forpost Стоїк

Ви десь писали,що ходили по різним церквам,щось там шукали ,були також у Свідків.Але видно вони видно перейшли Вам дорогу.Добре якби щось засвоїли з тих походів,то не несли би туть безперервної ахінеї,не тільки про Свідків ,але і про Бога.Поклоняйтесь своїм богам і лишіть в спокої Свідків

20. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

О! А я швидко не міг знайти, по-пам"яті знаю, що є таке визначення у Біблії, а зразу знайти не міг.:sad:
    Але я до того, що при чому тут розум?:confused: Віра - поняття ірраціональне. "Вірую тому що вірую" (кОму де завгодно можна ставити).Вона або є, або її немає. Віра не потребує доказів.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)