Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Відповідь: Свідки

Досить близько і не один раз.Кажу ж - близькі знайомі, колишні друзі. "Свідки" змінили цих людей дуже сильно.

2. Forpost

Forpost Стоїк

А Ви лишились такою як були

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

кажуть, що й вийти з тієї організації - ціла детективна історія.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Щиро кажучи, у цьому нічого поганого немає. Хто, як не люди з твоєї спільноти, а тим більше християнської мають підбадьорити тебе.
    Я вже так звикла, що тут люди один одному на вулиці посміхаються, що не знаю, як знову повернуся до похмурого Львова, де так часто на мою посмішку відповідали ще більше непривітним поглядом (ну, крім чоловіків, мабуть).
    Хоча спершу був певний шок, від тої штучності, як мені здавалося. Але це не штучність. Це і є те, як моя мама мені завжди казала: "7 днів не їж - весело дивися".

Мені одне шкода. От читаю тут гілки на релігії і сумно мені, що нема толерантності й поваги до вибору іншої людини. Нащо сперечатися чия віра чи церква правильніша, коли людина вже й так вибір зробила і нічого змінювати не буде? Свідки привітні люди. Християни традиційної також. У кожного свій шлях до Бога. І кожного Бог любить.

5. Romko

Romko Дуже важлива персона

Шреку,а Ви свідок,чи співчуваючий?

6. Liliyah Romanova

Миху, а вам би легко було свою церкву покинути?

7. Forpost

Forpost Стоїк

Прагну ним стати

Додано через 2 хвилини
    відмовтесь від Бога і Ви поза організацією

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не зрозуміли моїх слів.
    Якщо б я захотів, то може б кинув. Я ж говорю, коли захотів, а "братИ" не дають цього зробити...

Додано через 3 хвилини
    а навпаки, відмовившись від організації?

9. Liliyah Romanova

Перед очима постають історії знайомих, на кого родичі та сусіди тиснули, аби ходили до церкви. Людська річ.

Я би не змогла покинути свою церкву. Навіть якби хотіла. Настільки зв"язана зі спільнотою. Спільнота дає дуже багато. Люди у спільноті є прикладом одні для одних.

10. Forpost

Forpost Стоїк

Ви завжди з Богом

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

навіть такий примус інколи приносить плоди, а тому заслуговує уваги.

Діти злі, коли їх примушуть і вважають, що то неправильно, та коли ці діти стають дорослими, то кажуть: нас мало примушували, треба було жорстокіше....

І я би не зміг. Але для мене спільнота не відіграє важливу, або вирішальну роль. Мене мало хвилює які люди ходять зі мною до церкви - добрі, чи ні. Мене навіть по великому рахунку не хвилює сам священник - добрий він, чи не дуже. Я прийшов, щоб взяти своє.

12. Liliyah Romanova

Чим такий метод поганий тоді для свідків, якщо добрий для християн?

Додано через 56 секунд
    Та я не про дітей. Чи ті, кому далеко за 20 все ще діти? ;) А бувають діти і в 50. Але я про методи.

Додано через 1 хвилину
    Оце і сумно. Якби Христос так дивився, то би апостолів не було. І багато би чого не було.
    Церква - не магазин і не товар.

Як же розвивати свою віру без членів спільноти? Як ставати кращим? Не ставати застояною водою, а бути живим джерелом для світу? Це дає спільнота. Навіть маленька, але дає багато.
    Колись мали свою молодіжну спільноту при церкві Михаїла. О.Тарас Гринчишин (колись Паучок) був духовним провідником для нас. Ніколи не забуду, яка була у тому всьому глибина, яке життя. Колись отець сказав мені, що там ми навчилися бути "оазами". Для них байдуже, скільки людей приходить пити воду, вони уміють давати - і це найважливіше. І для "оази" байдуже, якщо її з"їсть пустеля (тобто коли людина помре). Вона вже про це не знатиме, але усе своє життя вона прожила живою, знаючи до того ж, що не одна така.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми на різних мовах говоримо.
    Я маю на увазі, коли свідок хоче покинути організацію ВБ. Йому це не просто дасться, навіть якщо йому буде поза 50 років.

14. Romko

Коли я писав за о. Василя Ковпака,я мав на увазі саме це.Церква - це спільнота людей і не можна зневажати їхню думку.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

та діти-діти...

методи є різні. хіба мало таких, які ходять до церкви по звичці? Але ту звичку я б ніколи не критикував, бо вкінці-кінців навіть вона може привести до прозріння. Ходить людина до церкви, ходить, нічого не підозрює, але проходить час і вона прозріває. якщо б не було тої звички, хто зна чи та людина прозріла б. це також один з шляхів до спасіння - в кожного він свій....

Додано через 3 хвилини
    Гм... Згадалося: "Мої дороги - не ваші дороги...". Ми і Бог. Хіба людина може так само думати, як Бог? Та й завдання людини на землі та Ісуса є різні.

Додано через 18 хвилин
    І я не маю нічого проти спільноти, але спільнота не є вирішальним аргументом, важелем у моєму виборі. Спільнота грає виховну роль, а мої стосунки з Богом є індивідульними.

16. Liliyah Romanova

Бачите, думка спільноти може дуже розбігатися із думкою всієї церкви. Це єдина проблема. А так, у спільноті немає проблем, якщо вона є прикладовою спільнотою.
    Але я різні речі чула. Може, то були лише чутки. І як вже писала, люди були досить агресивні. Це було неприємно.

Додано через 3 хвилини
    Миху, а може, то якісь історії з давніх років?
    Чула таке про сатанинські секти, то там люди навіть змінювали імена, а часом і зовнішність, аби утекти від переслідувань секти.
    Тут про свідків узагалі нічого такого не чула. Та й важко повірити, аби у сучасному світі далі щось таке було. Може, то лише на пострадянському просторі?

Додано через 7 хвилин
    Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене. (Iван.14:6)

;)
    Цілковито погоджуюся. Я говорю про той момент, коли спільнота, як така, у церкві не існує. Це сумно.

На мій вибір і навернення спільнота не вплинула. Її просто не було. Зате у мій духовний розвиток, пізнання Біблії, катехизацію спільнота внесла неоціненну частку. То була взаємна катехизація, обмін досвідом, знанням.

17. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

я не кажу що я розумний, і не стверджую, що ви нерозумна...
    "фальшувати Біблію" — це як?...
    якщо ви це написали, то дайте пояснення...
    а пояснення немає, бо це просто слова...
    берете свою Біблію, якщо у вас вона є, берете Біблію у першого-ліпшого і свідка і порівнюєте....
    знаєте, що буде відрізнятися?...
    дві речі: на Біблії свідка не буде язичницького символа (хреста) і Біблія свідка буде засмальцована, від частого відкривання та читання...

Додано через 1 хвилину
    як змінили?..
    вони перестали курити, напиватися та матюкатися?!... [​IMG]

18. Romko

О-па![​IMG]
    То про що з вами(свідками)взагалі говорити?
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Християнство

19. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Шреку, що все таки означає слово "їздьовка"? Ще раз кажу чесно, не знаю... ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)