Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

звісно... [​IMG]
    хто винен?..
    невістка....

це були переодягнені свідки, щоб ви могли тут про це написати....

куме, ви ще забули традиційним нагадати про "євхаристію", "перше", "друге", "двадцяте" причастя, сповідь і такі інші процедури, за які попи гроші збирають.... [​IMG]

2. Оля

Оля Старожилка форуму

То, певно, були мормони.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ну,чесне слово,шкода дивитись,як з вигляду нормальні люди,з нездоровим блиском в очах чіпляються до перехожих з дикими запитаннями,на зразок:"Ачи вірите,що скоро настане час,коли лев і ягня будуть мирно їсти травку?"і т.п.[​IMG]Або бабуся з екзальтованим поглядом,котра на відмову вислухати її "перли" шипить вслід "Сатана!"[​IMG]

4. duncan

це вас у церкві навчають зі сміхом ставитися до пророцтв і до нечистого?...
    я з ТАКИМИ речами не жартую...

5. Romko

Та не до пророцтв і нечистого,а до тих,хто таке на вулиці виплітає.Священник вчився,а,багато свідків,яких я знаю, донедавна двох слів докупи не могли зліпити.А тепер ліплять(з "Вартової вежі").
    Це,звичайно їм +,але,ну не чіпайтесь до людей!
    Моліться,збирайтеся в свїй церкві(чи як там?),але не нав"язуйте свого бачення,та ще й таким примітивним способом.
    П.С.до речі,я звернув увагу,що піддаються наїх вмовляння люди,психологічно нестійкі,без внутрішнього стержня...

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Ромку, не судіть так. Мій дід жодної семінарії не закінчував, ні біблійного коледжу. А яким пастором був 50 років!!!! Всі в селі до нині пам"ятають. Не те, що теперішні, лайсенсовані....;)

7. Romko

Ромку, не судіть так. Мій дід жодної семінарії не закінчував, ні біблійного коледжу. А яким пастором був 50 років!!!! Всі в селі до нині пам"ятають. Не те, що теперішні, лайсенсовані....

І,що,він ходив по вулицях і переконував людей,що Бога звати не так і не інакше, а Єгова?
    Я говорю про тих,кого знаю особисто.

8. duncan

до порівняння:
    попи вчаться 6 років.... [​IMG]
    і це звичайна духовна семінарія чи університет....
    свідки вчать і завчають Біблію все своє життя аже до смерті...
    попи ОКРІМ Біблії вчать різні церемонії, які вимагає їх церква, і які можуть мінятися...
    свідки досліджують Біблію....
    попи докладають усіх зусиль, щоб довести всім і вся, що їх віра "правильна"...
    свідки досліджують Біблію і проповідують того, що там прочитають...
    попи кажуть, що проповідувати не треба (про це тут постійно традиційниками говориться), хоча Біблія чітко говорить: йдіть і рознесіть правду....
    може тому, що якщо всі почнуть проповідувати, то вони залишаться без роботи?...

свідки просто проповідують, витрачаючи стільки часу, скільки вважають за потрібне....
    для них це не обов’язок, чи робота, як у попів....

ецетера, ецетера... [​IMG]

9. Romko

А Ви свідок?

10. duncan

ні.... [​IMG]

11. Оля

Оля Старожилка форуму

Нє, не ходив. Мав в селі коло Бродів церкву. Але не Свідків.

Пупер тільки симпатизуючий. ;)

• Подобається Подобається x 1
  12. duncan

думаю: тяжко не помітити.... [​IMG]

13. Romko

У кожного свої переконання ісвоє бачення дійсності.
    Я,хоч і відношу себе до греко-католиків,не завжди сприймаю церковні канони(почитайте мої дописи)
    Але,хоча б тому,що мої батьки,діди,прадіди ходили в ту церкву ходили в церкву,я ніколи не відречуся від того.

14. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Пупере, поясніть слово "досліджувати" у словосполученні "досліджують Біблію". У мене з'явилася підозра, що вся собака в ньому зарита...
    Я ж наче ту саму Біблію читаю, але саме те, що я там читаю мені ніколи не дасть стати свідком... мабуть, ми по-різному читаємо?

15. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

я тобі наведу порівняння.
    Ти все життя можеш досліджувати тексти чужих програм, стараючись стати програмістом...
    але - закінчити університет, отримати "академічну базову освіту", переглянути (безперечно) якісь першоджерела - і з тебе непоганий програміст може вийти...
    ---
    на відміну від того, хто все життя буде досліджувати чиїсь тексти....
    ---
    ритуали церкви (служіння) формувалося десь з 7-го сторіччя. Причому постійно змінювалося та доповнювалося.
    Свідки - виникли настільки недавно, і проіснували такий малий термін часу, що в них навіть історії зміни їх релігійних поглядів ("засудження єресей") немає...

• Подобається Подобається x 3
  16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

засуджень - немає. а от зміни - є і за такий короткий період. Мих кількома десятками сторінок раніше приводив посилання. але тоді вчепилися, за номери сторінок в бібліографії. а коли з'ясувалося, що все правильно, то з теми акуратнно з'їхали

17. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

В одному з номерів "Вартової башти" прочитала :" людський мозок набагато складніший, ніж найсучасніший комп"ютер" . Для кого це написано?! Хіба людина, що створила комп"ютер, може створити щось розумніше за себе? Чи ми повні ідіоти, що цього не розуміємо і нам треба таке пояснювати?

18. Romko

А почитайте хоч один номер "Вартової вежі".Такою примітивною мовою написано,аж верне.Розраховано певно на розумововідсталих.
    А,зато обкладинки файні.Во,де гроші крутяться!Згадайте,скільки коштує дитяча книжечка такого формату.

• Подобається Подобається x 5
  19. консультант

консультант Дуже важлива персона

"Свідки Ієгови" - псевдохрестиянська тоталітарна секта, створена у 1881 році у Пітсбурзі Чарлзом Т. Расселом (Ch. T. Russel). Докладніше про неї можна дізнатися тут:
    http://apologia.narod.ru/cult/iegova/lj_history/ lj_1.htm,
    http://www.apologiya.orthodoxy.ru/si/history2.htm або тут:
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Свидетели_Иеговы . Офіціальна зареєстрована назва цієї організаціи - "Библейське й Трактатне Товариство Вартової Башти Нью-Йорка" (Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc.).

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

квакер, нехристиянин....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)