Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Не бачу потреби викладати якісь підтвердження наведених фактів. Листи й бандеролі з "евейками" викидав не розкриваючи.

ЩО про мене думають свідки - знаю з 1989 року. І не вважаю це ударом по своїй репутації. :)

Там можемо дійти до того, що під кожний допис вимагатимемо підтвердження.
    "А, ти добре граєш у футбол? Доведи! Відеофайл в студію і скан паспортного фото!
    А, у тебе Шевроле Тахо? Скан техпасорта в студію!"

2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Тому що хрест є символом викуплення. Саме через хрест Ісус Христос перейняв на себе наші гріхи і спасає наші душі
    А я не знаю принципів побудови язичницьких храмів і язичницького одягу. А оскільки некомпетентна в цьому питанні, то, даруйте, і не відповідатиму.
    Дата символічна, і Ви це добре знаєте
    Тому що це була політика, котра не має жодного відношення до віри.

На решту питань, якщо будуть, відповім ввечері - робота зове

• Подобається Подобається x 1
  3. Danilo

Danilo Well-Known Member

Мені, чесно кажучи, важко сперечатися з такими обізнаними, але хочу лише повісти про одне спостереження. Перебуваючи у Львові, а це була субота, гарний сонячний день, бачив десятки подружніх пар біля греко-католицьких соборів. Заходив до Святого Юра, Бернардинського кляштору та Ельжбети. Всюди бачив світлі, щасливі, радісні обличчя, звичайно дуже різні люди і заможні, і бідні. Чому ж вони по Вашому бидло, раби? Так взагалі все можливо перекрутити з ніг на голову.
    Навпаки спостерігав на протязі двох тижнів похмурі обличчя свідків і де б Ви думали, - у Карпатах, у лісі, за 500 метрів від асфальтованої траси, біля джерела з збагаченою цинком водою. В мене дружина лікується(діабет у початковій стадії). Там завше є хворі люди, невпевнені, розгублені у депресії - це так от "чесно і порядно" діють свідки? Я звісно у перший день їх шугонув, більше до нас не присікувалися.:) Але до інших постійно і нав'язливо.

• Подобається Подобається x 3
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чесно кажучи стало нецікаво переливати воду з горнятка - в глечик і навпаки.
    Я думаю, та шо там думаю - знаю, що віра ніколи не базується на знаннях. Як казав один герой відомого фільму: "я дєрюсь, потому что я дєрюсь". Я вірю тому, що я вірю. І якщо би сам Бог зявився і сказав: "Ви робите неправильно", то народ би просто не повірив своїм очам. Напевно тому, що люди не вміють слухати слова , потрібна дія Духа, щоб в людині щось перемінилося. Можна Біблію напамять вивчити і залишитися атеїстом. А тому висновок один: віра - то є Дар Божий. Якщо людина хоче знайти правильну віру, то їй не треба використовувати свої "неповторні" знайння, чи "здоровий глузд", а просити в Бога Дар віри. А хто має цей Дар, просити Бога, щоб його не втратити, не загубити.

5. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

тому що
    тому що “клас священства”, якому потрібна була влада, вирішив сумістити усім зрозумілі (читай: язичницькі) символи з новою вірою....
    саме тому так багато напівязичницьких свят у широкорозповсюдженому християнстві, і тому в кожній країні вони різні (окрім “великих”)...
    а не треба “знати”....
    варто лише подивитися на грецькі храми, навіть в книжці по історії...
    звичайно....
    бо згідно зі стародавніми язичницькими вірування у нового бога мав бути час народження....
    тому й досі чубляться, одні кажуть — толі, протилежні — тоді....
    не має?...
    дивно....
    різали один одного САМЕ ЗА ТЕ, що “вірив” “не так”....
    нагадати часи хмельницького, коли визначенням “свій - чужий” була саме віра?...
    гарного робочого дня.....

6. як щодо анафеми, яка не є скасована? (знаю:% старе питання, але відповіді чіткої ще не було)....
    7. антипапа... хто це такий?...
    питання вже майже РИТОРИЧНЕ....

--------------------------------------------------
    це були не свідки, це були (хто ви? православний?) католики....
    завітавши одного разу до києва, я поїхав на екскурсію....
    на подолі жіночий монастир, з “цілющим” джерелом....
    ой, як вони зиркали....
    з-під лоба....
    але Бог їм суддя...

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Шановний, не плутайте Божий дар з яєчнею. Так я православний. Прихильно відношусь до УГКЦ та римокатоликів, а також до муслимів, та буддистів, певною мірою.:) І ще я відрізняю католиків та свідків. Чи може у Львовськіх лісах є католики з брошурами "Сторожєвая башня". :D
    "волкі позорниє" (С) з кінострічкі.

• Подобається Подобається x 2
  7. duncan

в карпатах?...
    російською мовою?...
    самі вірите у те, що в карпатському лісі ходять свідки Єгови з російськомовними брошурами та проповідують?...
    кому?...
    оленям?...

8. Danilo

Danilo Well-Known Member

Бикам!:)
    Знав що Ви причепитеся до ціх слів.:no: Звісно брошури були українською і назва теж. Це я просто пожартував, тому напевно що кожен Божий день, ідучи на роботу, бачу у метрополітені цьоток з такими самісенько брошурками, саме російською мовою. Намуліло очі.:)

• Подобається Подобається x 3
  9. duncan

розумію... :rolleyes:
    ви пожартували....

10. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пожартував, лише у сенсі ціх двох слів, все решта, можу дати руку на відсіч, чиста правда.

11. duncan

:rolleyes: розумію....
    тільки ці два слова....

пс. у вас карма маленька.... [​IMG]

інструкція для підвищення карми:[​IMG]

1. у гілці “свідки” написати щось нехороше про свідків Єгови....
    2. спокійно спостерігати, як зростає карма....

доповнення:

1. якщо не знаєш що написати — копі (попередній пост, де багато карми) паст під своїм ім’ям....
    2. якщо карма повільно зростає — повторити....

12. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Ви ж казали, що ви не свідок, а говорите просто слово в слово як вони.
    Не питаюсь про "джерело ваших знань", бо і так зрозуміло.
    Ви б краще почитали Св. Письмо і навчились мати свою власну думку, а не повторювати чиюсь глупоту. Бо в Св. Письмі чітко написано:
    Фил.3:18-20 «Багато бо хто, що про них я вам часто казав, а тепер говорю навіть плачучи, поводяться як вороги хреста Христового. Їхній кінець – то загибіль.....Вони думають тільки про земне! Життя ж наше на небі...»
    1 Кор.1:18 «Бож слово про хреста тим, що гинуть, - то глупота, а для нас, що спасаємось, - Сила Божа!»
    А ще можна пригадати слова Ісуса про те, щоб кожен взяв свій хрест і йшов за Ним.
    І де це ви викопали таке встародавнє язичницьке вірування, яке б мало відношення до народження Ісуса Христа. Хіба що ви маєте на увазі Ст. Заповіт, в якому є пророцтва про Його народження.
    А загалом крім інсинуацій і підтасовок від вас неможливо чогось дочекатись...:moskali:
    І жодної визвольної боротьби не було...
    ясно....самі сказали, самі й повірили:no:
    Байку про зиркання спідлоба ви вже писали.:rolleyes:Повторюєтесь...

13. Danilo

Danilo Well-Known Member

Пупере, мене у останню чергу хвилює карма на цьому форумі, повірте.
    Якщо Вас хвилює, ну тоді додватиму Вам, тим більше що мені це не дорого коштуватиме.:)

Додано через 5 хвилин
    Так.
    А хто Ви? Кажете що знайомі свідки, а самі ні? І тоді якщо це так, коли розраховуєте остаточно вже опреділитися з вірою? Вибачте з сектою, як Ви кажете, а може Ви атеїст?

14. duncan

без коментарів...
    переклад у вас чий?..
    ось що написано на вашому офіційному сайті...
    пригадую вибори до парламенту кілька років тому....
    про “чорний піар” горлали переважно самі “піарщики”....
    еристикою займайтеся в іншому місці....
    у початковому християнстві, яке ви любите часто згадувати, буцімто від нього ваша віра, не було майже нічого з того, до чого ви зараз причетні....
    ні “митр”, ні “дияконів, піддяків, протопопів, єпископів та АРХИєпископів, не було церемоній, не було “окроплення”...
    а “визвольна від кого”?....
    може ви ще хочете сказати, що повстання хмельницького почалося через те, що він раптом захотів зробити Україну незалежною, а не через жінку?...
    це не байка....
    на відміну від “доказів бориса” — це легко, ДУЖЕ ЛЕГКО перевірити....
    поїдьте на поділ, зайдіть до монастиря, водички “святої” поп’єте... [​IMG]

дякую, не треба....
    я не свідок....
    вірю в Бога, про що багато мною тут написано....
    вірю в Бога, а не в церемонії... [​IMG]

15. Олена_ua

[
    Ще одна підтасовка під "правду свідків"! Як завжди...:moskali:

Традиція - це елемент віри, а не сама віра.
    Віра є незмінною...
    Знаю, що вам це важко усвідомити, бо ви звикли до змін віри з приходом нового президента. :)
    Розумію...:sad:
    Це вам свідки таке на вушко нашептали і тут уже нічого зробити не можна.:sad: :sad: :sad:
    Тут і перевіряти нічого.
    Чого б це монашки мали на когось дивитись з-під лоба.:8:
    Хіба ви їх на це спровокували своєю неадекватною поведінкою.

16. duncan

ок....
    мало?...
    лапайте:
    http://absentis.front.ru/qt/stolb.htm
    нагадаю тільки, що у свідків є один-єдиний сайт на весь інтернет: вачтауер.орг.... [​IMG]
    незмінною відколи?....
    не від Ісуса Христа — це точно....
    може вам дату назвати, чи ви самі у своїх нашіптувачів дізнаєтеся... [​IMG]
    пряму відповідь можна почути, чи ви її просто не знаєте?
    і скоріше за все, так воно і є.... [​IMG]
    до речі, а до чого тутка свідки?... зараз ми говоримо не про Біблію, а про українську історію, яку гріх не знати.....
    ви знаєте, чи підете питатися?... [​IMG]
    справді....
    навіщо перевіряти....
    язиком працювати — не мішки совати....

17. Олена_ua

Полюбуйтесь на свої знання
    без коментарів;)
    Ви посилаєте мене перевірити чи монашки зиркають з-під лоба???
    З вами все гаразд?
    Давайте припинемо цю божевільну розмову, бо я знову почала за вас хвилюватися...:no:

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Пупере,
    Хочеш визначень, то собі почитай релігієзнавство. Якби я хотіла на таке час тратити, я би закінчувала інший факультет, по-перше, працювала би на іншій роботі, по-друге, не мала би чоловіка в богословії, по-третє. І от якраз третій фактор дозволяє мені не влізати в богословські теми, бо завжди можна скерувати, кому це цікаво і потрібно, до мого чоловіка на розмову :)
    У нашій церкві насправді мало розказують. Тому й видали книжки про свідків, що люди священиків діставали. Тепер священики з такими питаннями скеровують до книгарні і мають більше часу на корисніші речі.
    Щиро тобі співчуваю. То все.
    Ну а сенс робити інакше? То його вибір. Я його поважаю.
    Крім того, свідки мені не заважають. А от наших деяких "щирих католиків", котрі плюють слиною не лише на свідків, а й на протестантів, воліла би ніколи не бачити.
    Підтверджені 100% внутрішнім переконанням. ;)

Додано через 43 хвилини
    Були. Не все з переліченого, але було.

19. duncan

а тепер (хоч раз) візьміть до рук книжечку, яка називається “історія України” і прочитайте з чого почалося повстання...
    безумовно, я ж вас не на кульпар відправляю....
    всього-на-всього в монастир і не на завжди...
    не варто....
    ви краще піклуйтеся про свою “безсмертну душу”....

----------------------------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------

беру книжку, по якій колись писав курсову роботу:
    “черепанова с.о., українська культура: історія і сучасність. — л.: світ, 1994”...
    читаю:
    “які є церкви в Україні? <...> слово "церква" має не одне значення. <...> цим словом називають <...> релігійний напрям...”
    далі:
    “окремо треба назвати свідків Бога Єгови. вони не визнають божої сутності <...> ” тощо...

хтось хоче щось додати, можливо: виправити?...
    ні?...
    чи може?..
    все поза церквою?.. [​IMG]
    маю знаходити “докази” уки, щоб виправдатися ніби-то у відсутності доказів?... [​IMG]
    поіменно, пліз.

20. Олена_ua

Приборкавши козацько-селянські повстання, польська шляхта посилила свій гніт і свавілля над українським народом. Жертвою цієї політики став і сам Богдан Хмельницький. 1646 року чигиринський підстароста Чаплинський силоміць захопив у Хмельницького його хутір Суботів і побив на смерть десятилітнього сина. Даремно Хмельницький шукав захисту й справедливості в суді, навіть у самого короля. Владислав IV нібито відповів Богданові: «Ви воїни й носите шаблю, то хто вам забороняє захистити себе?» Скривджений Хмельницький хотів прислухатися до поради короля й зі зброєю в руках захистити свої права, а водночас і знедолену свою Батьківщину, тобто підняти народ на збройне повстання. Коли ж про це довідався коронний гетьман Потоцький і намагався ув'язнити Богдана, то останній, видуривши в черкаського полковника Івана Барабаша королівську грамоту про збільшення козацького війська й право будувати чайки для морських походів проти турків, у грудні 1647 року втік на" Запорожжя. На козацькій раді, коли Хмельницький оголосив свої плани підняти народ на збройну боротьбу, запорожці підтримали його й почалася підготовка національно-визвольної війни. Селяни масами прибували на Січ, а сам гетьман поїхав до кримського хана шукати собі союзника.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)