Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Про слово Єгова.
    І про те, чому їхній переклад Біблії робили не надто компетентні люди.

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

цікаво, а звідки така інформація?
    некомпетентні люди...
    це хто? огієнко, можливо?

3. Liliyah Romanova

Свідки мають свій переклад. Я вже про це раніше писала. Але лінки не зберігаю, тому зараз не писатиму, бо шукати лінь.

4. duncan

які лінки?...
    ліліє, мені вони подарували біблію, так на ній ще хрест виднівся...
    і видана була у білорусі кимось там...

5. Liliyah Romanova

Ну то вам, видно, пощастило. :) Або як завжди, українська модифікація організації відрізняється від первісного задуму засновників.
    Лінки я раніше подавала, де було про історію організації, їх засновника, про лжепророцтва і про переклад Біблії наново, здійснений не фахівцями мов, а просто через перекручення та перетягування текстів на свій лад, аби пасувало до їхнього вчення.
    Тільки не просіть мене то зараз шукати, а то я плакати почну за тим всім, що кануло в небуття разом з попередніми форумами...

6. duncan

якщо ми почали говорити про перевидання біблії — давайте поговоримо про "книгу мормона" і про те, що йозеф сміт таки збирався переписувати біблію... не встиг...

мо’й збиралися свідки щось міняти, тільки мені про це нічого не відомо — у нас вони керуються звичайними бібліями, які є в кожній хаті...

7. Forpost

Forpost Стоїк

А мені подарували"Священное писание" в перекладі російського архімандрита Макарія ,видану в Росії.Скільки живу, ні одна традиційна церква мені нічого не подарувала.А Ісус Христос їх навчав :
    Матф.10:8 больных исцеляйте, прокаженных очищайте, мертвых воскрешайте, бесов изгоняйте; даром получили, даром давайте...
    Та де там!!!!!!!!!!!!!!
    Ще трипився зі мною випадок в маршрутці.Сидить молода жіночка ,тримає в руках ще не відкривану біблію форматом ,як три томи вибраних творів дідуся Леніна.Розговорились,спиталась чи я знаю, ім"я Єгова,чи вірю що він є Бог.Потім виходить і дарує мені цей фоліант зі словами,:"Беріть і зміцнюйте свою віру" Більше ніколи я її не бачив,але маю надію ,що в Новому Світі обов"язково зустрінемось.

8. duncan

+1
    власне! ставлення свідків до віри зовсім інакше, ніж в інших...
    немає "показухи": знати капелюха привселюдна, перехреститися, а потім облаяти когось...

9. duncan

і думаю, що саме це найбільше дратує іншої віри людей:
    вони щиро вірять у те, що проповідують...
    їх віра не є "тому що всі решта теж вірять", і не тому, що "мама-тато ходили до церкви, баба-дідо ходили і я ходжу"...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як мені хочеться Вас пожаліти!!!!!!!!!
    Чи не Бог Вам дав розум, руки і можливість заробити гроші і купити собі Біблію?

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чи Ви станете, кращими, повіривши свідкам? Чи я стану кращим, повіривши священнику? Чи нам все це потрібно, щоб покритикувати ближнього? Чи краще шукати Бога, нє?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Як

що людина вибирає іншу віру, то це ще не ознака, що це погано, але може бути й погано.

13. duncan

згоден...
    може бути, але не в цьому випадку...

14. Liliyah Romanova

Пупере, а вам не здаэється, що багато залежить від людини?
    От ви би змінилися, якби пішли до якоїсь релігійної організації? І наскільки?
    От я є традиційною християнкою. Це про щось говорить? Це міняє мене? Чи те, що я кажу, просто міняє ваш погляд на мене?

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо Ви є християнкою, то це завжди міняє Вас.

16. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Миху, а точніше виразитись? Як змінює - впродовж життя? Чи лише тоді, коли щоразу усвідомлюєш, що ти християнин і коли молишся? Які такі моменти у житті мають настати, щоб людина зрозуміла, що вона є вже промінена, навернена? :) :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людина прагне до Бога, вона вдосконалюється, а значить міняється. Це є процес. Падіння і вставаня і так багато-багато раз, але кожен наступний раз вставання має бути якісніший, більш усвідомлений. Це нелегкий шлях, але інакшого нема. Та не слід сумувати, бо наше життя тут - це мить, перехідний етап, але дуже важливий етап нашого існування, а всі ми рано, чи пізно повернемося додому.

18. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Дякую, Миху, гарно пояснили.:) Все ж я думаю, що людина відчуває, що вона промінюється, коли відчуває присутність Бога у душі, коли невловимий порух серця тобі підказує, що ти вже все ближче і ближче до того "дому", і тобі стає не страшно, а навпаки - радісно і спокійно.. ніби хто заколисує та підносить на крилах кудись далеко, в інший світ.. Треба йти..

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто в житті мав хоч раз те відчуття, той ніколи не задасть питання - що таке щастя?

20. duncan

я протягом свого життя відчував, що Бог про мене піклується...
    навіть тоді, коли вів не дуже пристойне життя і відкинув віру...
    свідки по трошки відродили мою віру...
    як людина я не змінився, змінилося ставлення до Бога, усвідомив, що це таке, зрозумів різницю між вірами...
    тоді, коли я з ними познайомився, перебував в одній веселій партії, коли "все і негайно", "людина в мундирі - свиня", "слава нації, смерть ворогам"... і була чудова можливість порівняти свою організацію, коли всі всіх зневажали та організацію свідків, в якій всі до всіх приязно ставляться...
    скажу чесно, що на їх збори не хотілося йти, особливо вперше-вдруге, та й не ходжу я туди зараз...
    а потім зайшов до православної церкви, католицької — побачив, як там "паства" до тебе ставиться, що переважно всім на тебе начхати...
    наслухався і про священиків, які їздять на іномарках, матюкають підрядників... про василіян, про салезіян... наслухався і набачився...
    потім почав писати статті про вірування, особисто спілкувався з багатьма і багатьма...
    тому, думаю, що вибір щодо того, яка віра краща я зробив свідомо...
    хоча, думаю також, що з мене був би слабенький свідок...
    характер не той...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)