Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Свідки

Пупере, попередження за "традиційну секту"!
    Поки що усне.

Останнє редагування модератором: 3 січ 2015
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Отак, хочеш людині сказати правду, а вона ще й ображається...

3. Liliyah Romanova

І ще, пупере, здорове сприймання критики допомагає краще і ясніше на речі дивитися. Тебе явно вивели з рівноваги. А от традиційників тобі вдавалося вивести?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Борис хотів просто сказати правду, бо він ніколи нікого не вигороджував. Пупер мав би подякувати за це.

• Подобається Подобається x 1
  5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я не претендую на всеохоплюючу повноту моєї правди, але написав все, що особисто знаю про свідків.

Тоді, у 1989 році, вони збиралися в Польщі і поляки-католики, м"яко кажучи, не дуже їх шанували. Аж до перекидання припаркованих автівок, якщо в автівках проглядалася література. Роповідала та американська кравчиня.

6. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Угу, і для свідків. А свідки, бачте, такі тупі, що неперевірених людей, котрі серед них "недовго" (за Вашими словами) роблять своїми скарбниками

• Подобається Подобається x 2
  7. Boris_Kiev

А ще (в Штатах) мене втомлював молодий свідок німецького походження. "Ви - православні, католики та протестанти - воювали, а ми не беремо зброю в руки.
    До того ж - казав - голова нашої конгрегації - "ваша" - юкреїніан - Mother Huska (чи Huzka).
    Мабуть хотів мене розчулити останнім фактом.
    А мені в тій компанії сподобався молодий лабух Дерек (афро). Я навчив його пити горілку з перцем. Потім він мені прошепотів, що терпить ту компанію тільки заради дружини-італійки. А я йому протранслював, що в їхньої мазер дуже шляхетне прізвище.
    Якщо Huska - то самиця гуся або страва з неї.
    Якщо Huzka - то дупа самиці гуся, а також відповідний шматок страви. Як він реготав !

Додано через 8 хвилин
    О, я таких бачив теж !
    Мати й дочка, здається з Буковини. Тоді, у 89-му, приїхали до когось в гості до Штатів, але їм делікатно натякнули, що або нехай припинять ображати віру господарів (християн), або змінять програму гостьового візиту.
    Тоді вони тиснули об"яву в газеті "Свобода", що шукають свідків-українців в Америці. І отримали запрошення від тієї ж кравчині.

Оті мама з дочкою були типовими побирушками - скаржилися на погане життя в Україні, на утиски з боку КГБ та християн і т.п. Усі "хуторські" свідки завалювали їх подарунками. Потім вони перевезли весь скарб до Н.Й. і поїхали за наступною адресою побиратися.
    Маму звали Марія (прізвище якесь молдавське), дочку - Уляна. Особливі прикмети - у загалом симпатичної доньки був червоний ніс. Не від буху, а мабуть судини.

Додано через 35 хвилин
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Додано через 37 хвилин
    Дивна фішка ! У новому тестовому дописі движое написав "Додано повідомлення", але редагувати не дозволяє. :)

Додано через 38 хвилин
    А тепер і ~~~~~~~~~~~~~~~~ і "дивну фішку" движок закинув до попереднього допису.

8. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

:) ага...
    коли (мих, ука, борис, ти, олена_иа — вже п’ятеро) в один голос хають свідків та мої дописи, звичайно, що рано чи пізно мене це роздратує....
    і не треба писати зараз про кума чи мелоуна, які захожять на цю сторінку раз в тиждень...
    мене роздратувала брехня...
    і переспівування цієї брехні...
    бориса я поважав за принциповість щодо ссср і “совка” до цього часу...
    така “безкомпромісність” щодо предмету, в якому пан несвідомий мене спочатку здивувала, і врешті-решт я змінив свою думку...
    ліля, ти спочатку охарактеризуй причину попередження... [​IMG]
    секта — це ...
    церква — це ...

дякую.....

Додано через 2 хвилини
    брехня!..
    інсинуації...
    де в словах моїх чи бориса (<...>) було сказано про те, що когось там робили скарбником...

пс. ліля, чистої води інсинуації та натягування за вуха фактів — це нормально?.. [​IMG]
    перечитай кілька моїх останніх дописів....
    де там про “довіру” сказано чи про “скарбника свідків”?..

Додано через 1 годину 23 хвилини
    ------------------------------
    довго шукав на одному з офіційних католицьких сайтів в україні згадку про свідків....
    http://www.risu.org.ua/ukr/major.religions/
    виявилося, що такої громади в Україні не існує...
    є навіть згадка про караїмів, про дві вірменські церкви....

офіційна позиція: для католиків свідків не існує...

9. Liliyah Romanova

Я тобі вже сказала. Сектою вважається організація свідків Єгови не лише з точки зору традиційної (римо-католицької, православної) церкви, а й з точки зору протестантської.
    З якої точки зору ти називаєш традиційну церкву сектою? З точки зору свідків? А що, релігієзнавство раптом перепишуть лише через те, що у 19 ст. вилонилася організація, що називає себе єдиноправильною? Навряд, бо вони не перші, та й "років бракує".
    Розглядається це з точки зору традиційної церкви, бо саме вона несе традицію християнства і проповідування Христа уже друге тисячоліття. Відповідно, хочеш ти того чи ні, розглядають різні новоутворення саме з точки зору того, хто "раніше встав", так би мовити.

Додано через 2 хвилини
    Сарказм уловити вмієш? Чи все за чисту воду береш?

Я не хаю, якщо вже на те пішло. Я написала, що думаю. ПРоти чого я є. А про те, що свідків вже давно пора в спокої лишити втомилася говорити просто. Але хіба ти це помітиш?

Додано через 20 хвилин
    В тебе вже істерика чи як? Розслабся трохи. Було би чим перейматися.
    Чого це католицька церква має писати про свідків Єгови як про релігійну організацію? Претензії до держави. Крім того, провідною релігією в Україні католики не є, навіть якщо східних та західних католиків разом рахувати.
    До речі, от відкрила повний список провідників/керівників організацій на тому сайті, що ти дав, то великими буквами пише [​IMG].
    Шукаєш свідків у списку основних релігій, тому їх там і нема.

Ввела у ґуґл слова "свідки Єгови", то чомусь на офіційний сайт посилання немає. Лише російською на вочтавер кидає.

10. Boris_Kiev

Знайдіть 10 відмінностей:

1. Учение маркса всесильно, потому что оно верно

2. Тільки ми пізнали істину, а ви всі помрете в Армагедоні

~ ~ ~
    "Ми не є секта, бо наша віра є неподільна" (???)
    (вже не знаю, кого просити розтлумачити останню фразу: філолога Лілю чи дохтура Степанича)

А фрази (2) і (3) чув протягом тижня частіше, ніж добрий ранок, добрий день і добрий вечір.
    А фраза (2) зазвичай вживалася зі словами "ваша віра є поганська..."
    То яке в мене мусить бути ставлення до свідків ?

Не до УССР-івських, а до тих, що мешкають в 100 км від Watch Tower ?

11. Forpost

Forpost Стоїк

пане Борисе та то ж Г"американці ,що з них візьмеш ,окрім аналізу

12. Boris_Kiev

Ну ось того тижня мені вистачило, щоби скласти думку про свідків. Тих, кого зустрічав в Україні - хіба що менш нахабні, розуміють, що я ТЕЖ на СВОЇЙ території :)

До речі, кілька днів жив у євреїв на Брайтон Біч - цілком "свої люди". І в греко-католиків жив - теж сподобалися. Чомусь :)

13. Forpost

Forpost Стоїк

вам повезло .що то були не наші,особливо з другої хвилі української еміграції,вони настільки заздрісні щодо четвертої хвилі ,що все роблять щоби нашкодити,але четверта хвиля на них ложила з прибором ,а вони того не розуміють

14. Boris_Kiev

От саме греко-католики були з 2-ї (повоєнної) хвилі.
    Прорвалися самі, без чиєїсь допомоги. Більшість виросла до рівня нормального мід-класу.

Якось в перші дні я запитав: "чи існують в українській громаді якісь програми стартової допомоги для нових емігрантів ?"
    Вони були здивовані - "яка допомога ? Ти, наприклад, 37 років, інженер, володієш англійською - і хочеш сидіти на велфері ? А хто нам допомагав у 1946-1950 рр ?"

Проте українці 2 хвилі приділяють багато уваги вихованню дітей та онуків. Мова, історія України. За можливості - тура до України - щоби побачили, що світ - то не тільки USA.

Із російською та єврейською громадами в масі близько не приятелюють, але в їхньому товаристві нормально бувають присутні окремі росіяни, євреї (італійці, китайці...)
    І ще в українців 2 хвилі як правило - великі домашні бібліотеки (що взагалі є рідкістю в США).

15. duncan

церква — це ...
    секта — ...
    я навіть не прошу дати порівняння і показати відмінності....
    те, що “вважає загальнорозповсюджена свідків секктою”, це що визначення?...
    нічого вона не несе...
    керівники загальнорозповсюдженої це розповідають людям, які в цієї загальноросповсюдженої були сторіччями рабами і бидлом...

чи нагадати про холопів та кріпаків ПРО МОНАСТИРЯХ, при католицьких (православних) сеньорах?...

якщо десь буде сарказм — буду вловлювати....
    переважно на цій гілці не аргумента, а інсинуації, тобто казки для тих, хто не хоче думати над написаним...
    час-від-часу з’являються “нові пророки”, які мусолять одне і те саме, навіть не намагаючись перевірити, що тут це вже було написано кілька разів...
    між іншим, раніше були... [​IMG]
    схоже на таємну постанову: про свідків ні-ні....
    хіба, “десь там в кутку”....
    правильно.....
    бо проти прицюють: і православні, і католики, і “протестанти”, між якими одна головна різниця — різні керівники...

16. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Cоне шесть лет, а Ане четыре с половиной года. Они любят рисовать и шить куклам платья. Их маленькому брату Яше всего пол годика. Когда девочки были поменьше Папа рассказал им про Вредов. Кто же такие эти Вреды?
    Про это нам расскажет Соня.
    - Вреды это те кто учат вредничать и пачкать воду.
    - А какие Вреды, Соня?
    Они невидимые.
    *
    Если вы знаете Вредов под каким то другим именем это не страшно. Главное, что про них надо знать. Потому, что многие дети и даже взрослые про них не знают, а так как они невидимые Вреды к ним приходят и учат их разным глупостям.* Потом они начинают дружить и делают всякие вредные дела. Для того чтобы узнать кто же такие Вреды мы спросим у Сони.
    - Соня, расскажи нам побольше про Вредов. Какие они?
    - У них нет ручек и ножек и головы нет, и волос нет. И их нельзя пощупать руками.
    - А можно их понюхать или попробовать на вкус, как компот?
    - Нельзя.
    - А можно их потрогать руками. Или поймать сачком, как бабочек?
    - Нет, нельзя.
    - А кружкой их, как воду, можно зачерпнуть?
    - Тоже нельзя.
    - А в воздушный шарик их можно поймать?
    - Нет, они убегут от туда.
    - А как нам определить есть около нас Вреды или нет.
    - Если кто-то вредничает, говорит глупости, не слушается, дерётся, значит к нему пришли вреды и научили его. А он с ними дружит.
    - А можно от них спрятаться. Закрыться в доме, под кроватью. Или на подводной лодке нырнуть под воду и спрятаться там от вредов?
    - Все равно Вреды туда доберутся. Они могут пролезть везде.
    - А через что Вреды не могут пробраться?
    - Вреды не могут пробраться через хороших детей. Если дети их не слушают и не дружат с ними Вреды убегают на помойку.
    Вреды живут на помойке. Им нравится всё плохое и отвратительное, всё некрасивое и вонючее. А всё красивое и хорошее им не нравится. Поэтому они хотят, чтоб везде была помойка. Только сами они не умеют сделать ничего, даже помойку. Поэтому они приходят к людям и подговаривают их всё портить. Учат их мусорить, рвать цветы, поджигать траву, ломать деревья, разбивать стёкла. Если люди будут с ними дружить, тогда везде будет помойка и везде будут жить Вреды. А ничего красивого не останется и людям, даже тем которые дружат с Вредами, жить будет негде.
    *

17. duncan

православні байки?...

18. Boris_Kiev

НЄ ВЄРЮ ! ВРЬОТЄ !!!

© Читатель_Обкома

19. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Допис № 2086

Додано через 11 хвилин
    По перше, я взагалі то практично не брала участі в дискусіях. Хіба вряди-годи. Мені було цікаівіше спостерігати, як Ви майстерно запудрюєте мізки, а Мих, Олена і Ліля, нажаль, повністю віддають Вам ініціативу.
    От вчора виклала свої спостереження - і що із того вийшло? Бориса шляк трафив. Мовляв, просильсь-те факти? Нате Вам факти. І треба ж такої халепи? Ну не повелися "традиційні" на подальший флуд! Що залишається? Як вийти з ситуації? Звісно, образи і голослівні звинувачення. Хоча, якраз Ваші звинувачення є абсолютно нічим непідтверджені. Інсинуації, як Ви любите казати...

Додано через 16 хвилин
    Тобто до СССР потрібна принциповість. А от коли ця принциповість стосується свідків, то це вже безкомпромісність гідна зневаги?

а що, власне, гідного зневаги зробив Борис? Нічого, окрім того, що назвав факти, котрі кидають тінь на свідків, і про котрі не можна сказати "брехня!". Тобто сказати можна що завгодно, але ціна тим словам очевидна навіть для вас - інакше Ви б так не дратувалися.

20. duncan

ясно....
    самі сказали, самі й повірили...
    один “загальнопризнаний” сказав — інший брехню поширив...
    а мені теж цікаво...
    факти?..
    які?..
    то нехай тепер втрафлений борис і оприлюднить ФАКТИ...
    слово не горобець...
    тобто ссср не всі адекватно оцінюють...
    те саме стосується свідків....
    ви про них нічого не знаєте, знаєте тільки те, зо вам у вашій церкві розповідають та напівпобрехенькі, які самі й складаєте...
    він не назвав факти...
    він розповів ту саму байку, яку ми всі чули...
    о тепер хай зробить те, що погрожує, а я подивлюся, де він цих “свідків” візьме...

пс. персонально для вас:
    1. чому хрест носять на шиї і поклоняються йому?...
    першим “символом” Христа була риба...
    2. чому у широкорозповсюджених храми ідентичні язичницьким?...
    грецьким, римським та ін...
    3. чому одяг КЛАСУ СВЯЩЕНИКІВ майже тотожний язичницьким, наприклад, митра (убір поклонників митри-сонця, але не Єгови)...
    4. дата народження Ісуса Христа, яку так р’яно святкують...
    5. чому католики вбивали православних і навпаки?

потім ще задам, якщо зможете відповисти ХОЧА БИ на ці питання...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)