Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Єговав = Бог я так розумію, тому його переклали, це ж не особисте ім'я ....

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Як може бути хорошим переклад, який ігнорує що написано в оригінальному тексті?
    Доречі в англійських перекладах розрізняють коли слово "Господь" - "Lord" стосується Бога-Отця, а коли Ісуса. В першому випадку пишуть LORD в другому Lord.

---------- Додано в 00:48 ---------- Попередній допис був написаний в 00:45 ----------

В тім то і річ, що це особисте ім я, "Бог" на древньоеврейській - "ель", "елогім", "господь" - "адонай". А от значення імені Єгова - "Я буду", або " Я стану". Точного перекладу цього імені зробити неможливо, тай перекладати імена в сучасній лінгвістиці не прийнято.

• Подобається Подобається x 1
  3. yasam

yasam Well-Known Member

Саме так, як можна ігнорувати, що Христос був розп'ятий на хресті https://www.youtube.com/watch?v=NLlbDDb-9VQ

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тільки Сергій переклав, іншим недоступно!:)))

5. Сергій аспірант

В оригіналі "ставрос" - словник Вайна подає значення "стовп".
    Зрештою Кураєв не авторитет, хоча шкода, що його вигнали із академії, де він викладав. От і вір післятого, що в РПЦ нема гомосексуалістів... .

6. yasam

yasam Well-Known Member

"В оригіналі "ставрос" - словник Вайна подає значення "стовп"."
    Чому Фома хотів вкласти пальці в рани від цвяхів на руках, а не в рани від цвяха на руках?
    Стовп - один цвях прибиває руки, хрест два, нє?

7. Сергій аспірант

Як хотіли римляни так і прибивали, руки зазвичай прибивали кожну окремо з боків стовпа.
    Зрештою тут є окрема тема для цього.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергій, не будьте зайцем, не перескакуйте на інші теми.

При чому тут гомосексуалізм?

9. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

Кураєв розповів вичерпно,

---------- Додано в 01:06 ---------- Попередній допис був написаний в 01:02 ----------

тобто стовб геть не 100% щоб робити виключні висновки ...

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ми вже це з Аспірантом проходили. Сергія заклинило на тому, що за його думкою, раніше у древнєгрецікій мові значення слова "ставрос" з стовба перейшло у хрест.:haha:
    В це звичайно, важко повірити, але якщо бруклівська башня мозги сверлить, то нема на то ради.

Найголовніше, є те, що якщо б греки хотіли написати слово хрест, іншого слова, як "ставрос" просто не існує, а от слово "стовп" має інше звучання. Але знову ж таки... тре хоть мати якийсь інструмент для думання.... а тут одна башня замість голови.

11. yasam

yasam Well-Known Member

"Як хотіли римляни так і прибивали, руки зазвичай прибивали кожну окремо з боків стовпа."
    В мене є краще пояснення: недолугі псевдоперекладачі сє були настільки неуважними, що забули спотворити це місце в своєму перекладі. От тепер такі як ви викручуются як можуть. Залишається лише медичний факт: якщо на хресті ще можна якось випрямитись щоб вдихнути повітря, то на стовпі це не можливо, тому на стовпі вмирали б за лічині години від удушшя, а як ми знаємо розбійники висіли довго, що їм аж коліна довелося перебити, щоб вони не могли підводитись і вдихати повітря. Христос вже на той час був мертвим, оскільки був виснажений тортурами в приторію.

---------- Додано в 01:08 ---------- Попередній допис був написаний в 01:07 ----------

не смішіть так, ато не засну)))

12. Сергій аспірант

Мих, я бачу, що ви слідкуєте тільки за новинами з Майдану. 30 грудня А. Кураєва звільнили із Духовної академії де він викладав. Кураєв пояснив своє звільнення тим, що він заявив про існування гомосексуального лоббі в РПЦ, а також раніше оприлюднив факт, що 8 призначених в цьому році єпископів раніше звинувачувались в гомосексуалізмі.

13. yasam

yasam Well-Known Member

і що, раз він правий на рахунок гомиків, він правий і на рахунок Хреста, нє?

14. Сергій аспірант

Та свідкам Єгови абсолютно байдуже на чому стратили Христа - цепитання не віри, а наукових досліджень. Якщо брати до уваги лінгвістичні докази, до давести, що в 1 ст. слово ставрос означало "хрест" дуже складно. Насправді навіть в латинській мові не було одного слова для назви цього знаряддя страти, а було словосполучення. Слово крукс, яке часто перекладають, як хрест, означало просто знаряддя страти, і після цього слова вживався прикметник, який конкретизував, яке саме знаряддя мається на увазі.

---------- Додано в 01:17 ---------- Попередній допис був написаний в 01:16 ----------

Не факт, він прсто висловлю позицію своє церкви.

15. yasam

yasam Well-Known Member

Не можу серйозно сприймати лінгвістичні пояснення людини, яка робить 3 помилки в одному слові.

16. Сергій аспірант

Ну висіли вони власне кілька годин, а смерть на стовпі могла бути досить довго.

---------- Додано в 01:20 ---------- Попередній допис був написаний в 01:19 ----------

Ну так пошукай роботу Гульнара Самуельсона, або книгу Рудольфа Фурулі.

17. yasam

yasam Well-Known Member

Не могла, бо постійно підняті року роблять грудну клітку дерев'яною, легені не можуть розправитися щоб зробити вдих. Щоб вдихнути потрібно опустити руки нижче рівня плечей (це медичні факти). На стовпі можливі такі маніпуляції?

18. Сергій аспірант

Так але, поврехневедихання можливе-)) діафргамаж таки працює. тому смерть наставала не через кілька хвилин, а через години.

19. yasam

yasam Well-Known Member

А є свідчення римських істориків, що люди на "стовпах" вмирали декілька днів. Як це?

20. Сергій аспірант

Ісус помер за кілька днів? А розбійники?

---------- Додано в 01:53 ---------- Попередній допис був написаний в 01:52 ----------

Якщо смерть мала бути до заходу сонця, то чого булоб страчувати на хресті?

а де твій аватар? :)