Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Синодальний переклад - Старий завіт - з Септуагіанти, Новий завіт з "Тексту більшості", укладеного Єразмом Ротердамським, і звісно з огляду на церковнослов'янський текст.

---------- Додано в 23:38 ---------- Попередній допис був написаний в 23:37 ----------

Точніше я з Новака, який виявляеться вже і не пятедесятник, а невідомо хто.

3. yasam

yasam Well-Known Member

Та ви шо?! Синодальний переклад був зроблений не так давно, і достеменно відомо з чого він робився: Старий завіт з масоретського тексту, Новий з грецького Textus Receptus

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

тобто можуть бути і латинські варіанти того ж самого часу, бо остаточний канон по різним джерелам з'явився не так вже давно, стосовно нового заповіту ....

5. yasam

yasam Well-Known Member

ви ж знавець, нє? Це латиський переклад Біблії.

---------- Додано в 23:41 ---------- Попередній допис був написаний в 23:40 ----------

Ви мене питаєте, я ж неук

6. Pedro

Я ще 30 років тому єговістам товкмачив: автор Святого Писання є Святий Дух. І тільки він може пояснити Писання. Єговісти ж рівняють Його до електричного струму, тобто не вірять в Нього. Тож зрозуміти значення Біблії вони не можуть. І нехай бруклінська гопкомпанія не дуже напружується. Їхні канали не допоможуть.

7. yasam

yasam Well-Known Member

Проблема синодального видання лише у Старому Завіті. Масоретський текст це тора, яка дойшла підправлена жидами до синоду в 19 столітті

8. artobstrel

аа! стоп! (знову) маю пшепросити, я не зрозумів що мова виключно про Сіноїдальний переклад і казав про взагалі першу канонічну збірку ...

9. Pedro

Християнин, Сергію, християнин. Як і ми всі тут присутні крім вас і очевидно, Артема. Хоча Артем має шанс. Ви ні.

10. artobstrel

гм є відомості про коли з'явилась перша біблія ? саму уся збірка, ?

11. yasam

yasam Well-Known Member

а, то ви лише по ній експерт?

12. Alcona

Alcona Well-Known Member

Меня стуканул, а сам отмазался? Сколько модеру отвалил?

13. artobstrel

ось давайте без істерик ( це на перед) обґрунтуємо:
    1. хто такі християни ?
    2. чому Сергій туди не потрапить ?
    3 чому інші вже вони а я може стану ?

бажано по пунктах

14. yasam

yasam Well-Known Member

Повторюю питання: вам відомий корінь слова християнин?

15. artobstrel

сейчас и я стукану, харе хамить, тема Свидетели, а не "Сергей и мнение о нем", кстати тут есть ветка - "портрети" вот там запостите тему и тогда уже со всей пролетарской неавистью песочте Сергея ... ...

16. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ви хоч трохи в темі?
    Про те, що, наприклад, для Нового Завіту нема єдиного оригіналу як такого?
    Якщо справді цікаво, рекомендую для ознайомлення http://krotov.info/library/13_m/et/zger_01.htm

Ну а про підхід СЄ до перекладу Біблії можна тут почитати
    http://sekyralprosi.ucoz.ru/publ/ko...uot_novogo_mira_quot_na_russkij_jazyk/1-1-0-1

• Подобається Подобається x 1
  17. artobstrel

не чув, відповідаю, по моєму розумінню: корінь - христ
    1. християни - (спрощено) вірять у Біблейській варіант історії, вірять що Христос є єдиним шляхом до Раю
    2 і 3 доки не знаю

18. yasam

yasam Well-Known Member

19. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А достовірність інформації? Є факт - наявність перекладу, до якого висловлють тільки теологічні притензії, але не можуть обгрунтувати теологічних.

20. yasam

yasam Well-Known Member

це вокруг да окого. Головне що християни вірять що Христос Бог, далі те що ви написали. Свідки не вірять. Вони не християни. І їх пояснення що хсистос з грецької це помазаник, тому вони помазаники це брєд.

а де твій аватар? :)