Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бог багато чого вчить, але ви, члени секти єговістів його не слухаєте. Бо ви слухаєте слугу диявола бруклінського антихриста.
    І я можу тільки вам відповісти, ях Христос відповідав сатані - НАПИСАНО!
    Вдумайтесь в наступні слова. Якщо ви там не побачите Трійці, то сатана повністю блокував ваш розум і засліпив вас.

26. А коли прийде Утішитель, Котрого Я пошлю вам від Батька, Дух істини, Котрий від Батька приходить, Він буде свідчити про Мене;

3. Так будуть чинити, тому що не пізнали ні Батька, ні Мене.
    7. Але Я істину повідую вам: краще для вас, щоб Я пішов; бо коли Я не піду, Утішитель не прийде до вас; а якщо піду, то пошлю Його вам.

8. А коли Він прийде, то звинуватить світ за гріх, за правду і за суд.

9. За гріх, що не вірують у Мене;

10. За правду, що Я йду до Батька Мого, і вже не побачите Мене;

11. І за суд, що князь світу цього засуджений.

12. Ще багато маю сказати вам, але зараз ви не можете вмістити.

13. А коли прийде Він, Дух істини, то приведе вас до повноти істини; бо не від Себе буде говорити, але буде казати, що почує, і майбутнє звістить вам.

14. Він прославить Мене, тому що від Мого візьме і сповістить вам.

Івана, 15,16

• Подобається Подобається x 3
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Арифметика - так, а віра?
    В фізиці і математиці є таке поняття: аксіома. Це твердження, яке не можна довести, але це твердження приймається за істину.
    Є знання, але знання неможна приймати за віру, бо нащо там вірити, якщо ми знаємо?
    Допустимо, вам потрібно віри для того, щоб повірити, що 2+2=4? Напевно - ні. Ви це знаєте!

Віра потрібна там, де ви щось не знаєте, не розумієте, де ваші знання є недостатні. Ви можете знати щось на 80%, а на 20% - потрібна віра, щоб те "щось" прийняти.

Євреїв11:1 Віра є запорукою того, чого сподіваємося, - доказ речей невидимих.

Що до того, який є Бог.
    Священник сказав: " Понять Троицу невозможно, можно только верить в Неё", чому? Бо священник розважливо розуміє, що людським розумом не може осягнути Бога, а ви Бога розклали по полочках і все вам ясно, як білий день. Ось це не викликає довіри до вашого, такого непостійного вчення.
    А от пізнання Бога між церквою і вашою організацією не ставить поняття протилежного значення, а просто рівень пізнання у вас залишився на рівні старого завіту. Для вас новий завіт не дав вам нічого глибшого, що до пізнання про Бога.

От і все.

Останнє редагування: 10 чер 2012
    • Подобається Подобається x 1
  3. sitech

sitech Well-Known Member

В математичній науці аксіоми виникають в процесі її тривалого і складного історичного розвитку. Аксиоми не виникають безпідставно. Це наслідок клопікої роботи, чіткого аналізу. Початкові факти накопичуються в процесі практичної діяльності людини. Їх перевіряють, уточнюють, систематизують.

---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

Кожний, хто повірив у те, що 2+2=4, спершу це ретельно перевірив.

---------- Додано в 12:07 ---------- Попередній допис був написаний в 11:59 ----------

В Біблії написано, що віра приходить з почутим (До Римлян 10:17) тобто через прийняту інформацію. Бог для того й дав людям Біблію, щоб вони не була схоленні через якийсь байки чи філософію, а мали грунтовні знання.

---------- Додано в 12:15 ---------- Попередній допис був написаний в 12:07 ----------

Бог сам бажає, аби люди мали знання про нього, необхідні для того, щоби вони мали з ним стіки дружні стосунки. В Біблії немало прикладів, коли люди ставали другом Богові та невидимий Бог ставав для них таким реальним, що вони його ніби бачили (До Євреїв 11:27). Це неможливо зробити, якщо особа, з якою хочеш мати тісні взаємини є незрозумілою. Ні Єгова Бог, ні його син Ісус Христос не навчали вченню, яке своїми корнями вкорінилося в древньому Вавилоні. Це вчення суперечить Біблії та є чужим для тих, хто хоче догоджати Богові.

---------- Додано в 12:21 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

Мих, чи ви думаєте, що ці частини Біблії не доповняють одна одну?

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ----------

Педро, да хоч всю Біблію процитуйте, не знайдете жодного слова "трійця". Ви процитували уривок, в якому Ісус запевняє, що невдовзі він буде зі своїм Батьком (а не стане їм), що для перших християн буде допомогою дух істини, який від Батька приходить (під час свята Пятидесятниці на християн зійшов обіцяний утешитель, дух істини, а не Бог чи його третя особистість. Ісус на протязі свого земного служіння та після воскресіння та вознесіння на небо підкреслював, що Батько його займає набагато вище становище ніж він. Святий дух, хоча в деяких місцях має певні ототожнювання як у випадку, коли навіть абстрактні поняття ототожнюються з людськими рисами чи можливостями, як, наприклад, совість може говорити, так і дух може промовляти, але ви цього не помічаєте. Вам радісно, що ви знайшли соломинку, яка нібито може врятувати ваше вчення і ви за неї хапаєтесь. Але ви пропускаєте інші відомості про святий дух. Наприклад, що дух Єгова зливає неначе воду, він їм помазує, його він вкладує в когось та підтримує пригнічених. Педро, сприймайте Біблію такою як вона є, всю, а не тільки те, що вам хочеться бачити.

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Прокоментуйте, будь ласка.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну да.... а що ви тим хотіли сказати? Нічого не зрозумів...

а нащо вірити, коли воно перевірене?

знання=100%вірі

чи вам недостатньо знань, що 2+2-4? Вам потрібна ще віра?

Та хто сперечається? Бог себе розкриває поступово, починаючи з Старого Завіту, через Новий.

Звідки висновок? Доповнює, власне, що доповнює.

sitech, ви хоть всю біблію процитуйте, не побачите, де сказано: читай "вартову башту" - нема такого.

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 12:47 ----------

sitech, задам запитання: хто був Ісус. Вже у тому запитанні є помилка, бо Ісус казав: Я Той, Хто є (а не був)- Сущий.
    У Старому Завіті тільки Бог міг таке сказати: Я Той, Хто є. Чому фарисеї хотіли каменувати Ісуса? За те, що Він добрі діла робив? Ні!, не за порушення суботи, вони його шукали вбити, а за те, що Він Себе подавав Богом. Це бачили книжники і фарисеї, юдеї, але не бачите ви. Коли Пилат запитав: ти є цар? І коли Ісус відповів ствердно (Ти сказав), то фарисеї зразу заявили: яких ще доказів потрібно? Цього досить!

А тепер про головне. Ви, sitech, свято вірите в те, що християни вважають Ісуса Богом і в тому ваша помилка. Насправді, церква каже, що Ісус є Богочоловіком. В повній мірі Богом і Чоловіком. Тому Ісус веде себе, як Бог і як Чоловік. Ви ж приводите цитати з Біблії, де видно, що Ісус є Чоловік, а коли вам приводять цитати, де видно, що Ісус є Бог, ви починаєте фантазувати, ухилятися, приводити свої цитати, як противагу.
    Церква ж не ухиляється від пояснень, де говориться, що Ісус є Чоловік і не ухиляється, де говориться, що Ісус є Бог. Вчення церкви не суперечить жодним цитатам. Ваше вчення є неправдиве.

Зверніть увагу. Пилип каже до Ісуса:

8. Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
    (Від Івана 14:8)

Що тут мається наувазі? Чи мав наувазі Пилип дізнатися чи Ісус і Отець мають одинакові думки, як це люблять говорити ваші брати? Пилип, який ходив за Ісусом, чув Його вчення, чув, що Ісус називав Отця своїм Батьком і виконував Його вказівки міг задати таке нелогічне запитання? Ясно, що ні. Пилип хотів, щоб Ісус наочно показав Отця!!! ЩОБ ПИЛИП І ВСІ МОГЛИ ПОБАЧИТИ БОГА!

І що відповідає на це Ісус?

9. Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
    10. Чи не віруєш ти, що Я в Отці, а Отець у Мені? Слова, що Я вам говорю, говорю не від Себе, а Отець, що в Мені перебуває, Той чинить діла ті.
    (Від Івана 14:9,10)

Ісус ніби як дивується, мов Я стільки з вами, а ти кажеш покажи Отця! Отут є вся правда! Бога ніхто не може бачити - так сказано у Бублії, а тут сам Бог воплотився і став Чоловіком, щоб ми Його бачили!

Доречі, так сказано у Біблії:

18. Ніхто Бога ніколи не бачив, Однороджений Син, що в лоні Отця, Той Сам виявив був.
    (Від Івана 1:18)

Якщо Син Божий не Божество, то ця цитата взагалі ні про що не говорить, вона є лишня.

Ви згідні?

знаю наперед, що скаже Сито.

"Ця фраза була додана згодом, напочатку її не було".

Останнє редагування: 11 чер 2012
    • Подобається Подобається x 5
  6. sitech

sitech Well-Known Member

Я правильно зрозумів, що питання це до мене?
    Взявся я досліджувати ваше запитання, розгорнув декілька перекладів Біблій і... на диво, виявляється що не всі переклади Біблій друкують саме такі слова. Не будемо далеко ходити, звернемо увагу на людину, яка викликає безперечну повагу у кожного українця, Івана Хоменка. Він народився на Вінниччині, у родині греко-католиків, сам прийняв чернечій постриг — став членом чернечого греко-католицького чину святого Василя Великого (василіан). Перекладаючи Новий Завіт, Іван Хоменко користувався так званими критичними текстами, реконструйованими на основі зіставлень з існуючими найдавнішими Євангеліями та іншими книгами Нового Завіту. За основу він взяв критичний текст Нового Завіту, який вшосте видав Папський Біблійний Інститут. Все це забезпечувало високий рівень точності перекладу.Так, ось, в його перекладі тих слів немає. Чому? Напевно тому, що цих слів намає також у більш старших рукописах біблійних текстів. Крім Куліша так само повелися й інші перекладачі, тому інші переклади також вільні від тринітарної думки у цьому місці (Касіяна, Радостная Весть, Новий світ, Восточный смысловой, та ін)
    Оля, досліджуйте Біблію, використовуючи для незрозумілих місць різні переклади.

---------- Додано в 01:07 ---------- Попередній допис був написаний в 00:50 ----------

Моя віра буде ґрунтуватися на перевірних доказах. Думаю й вам ваші батьки, вчитель у школі допомагали розвинути бажання все перевіряти, а не бути легковажним та легковірним. Єва проявила самий яскравий приклад того до чого приводить легковірність та легковажність. Єгова Бог має намір допомогти нам навчитись повністю довіряти його слову, навчаючись з численних прикладів давнини. Вивчаючи Біблію, здобуваючи з неї знання, ми будемо більш довіряти слову Бога, виховуючи віру. ТОму то «...віра приходить лише після того, як почують слово. А чують тоді, коли хтось розповідає про Христа...» (Рм 10:17)

---------- Додано в 01:17 ---------- Попередній допис був написаний в 01:07 ----------

Ісус сказав: «...: я був ще до того, як з’явився Авраам...» (Ів 8:58) В перекладі Огієнка: "Перш, ніж був Авраам, Я є". Але ж ніхто не каже, що життя Ісуса почалося лише тоді, коли він народився на землі. Він сам казав, що він існував раніше, що до свого земного існування: «...бо я зійшов з неба, щоб виконувати не власну волю, а волю того, хто мене послав...» (Ів 6:38).
    До речі, МИх, якщо сам Ісус каже про себе, як про того, хто існував ще до створення людей разом із свої Бітьком, як про саме перше твориво свого Батька, Бога Єгови, чи можна вважати Ісуса боголюдиною?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... цікаво... Власне перше речення вашого допису і несе повну інформацію, а все решта - водичка.
    Мені цікаво як ви відповісьте на наступне запитання. Цікаво, в якому розумінні? В тому, чи ви почнете, "вивчаючи Біблію", чорне видавати за біле, чи почнете, "вивчаючи Біблію", педалі крутити у зворотню сторону?

От ви пишите:

Запитання:

Чим Ви відрізняєтесь від Томи невіруючого, що казав: "неповірю поки не торкнуся"? :ThankYou:

З цієї фрази, що ви навели, неможна зробити висновок, що Ісус був Боголюдиною.

8. sitech

sitech Well-Known Member

Власне, Мих, так ви читаете все. Берете речення, що вам використати вгодно, а на решу не звертаете вже уваги, для вас все водичка.

---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:33 ----------

Знову, Мих, ви вдаєтесь до старої тактики. Висуваєте необгунтоване звинувачення, і поки людина виправдовується, радісно потираєте свої руки, - Вдалося.

---------- Додано в 08:45 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ----------

Усім, хто старанно вивчає Біблію, й мені у тому числі не потрібно бачити невидиме, що повірити. Хома знав Писання, навчався у свого Вчителя, знав багато пророцтв, які стосувалися Ісуса, на власні очі бачив як вони здійснюються Ісусом, бачив його смерть та його воскреслого. Але йому було важко повірити в його воскресіння з мертвих. Пізніше, коли Ісус матеріалізував собі тіло з ранами його розп’яття, Хома позитивно відреагував на це чудо. Однак Ісус сказав: «Блаженні, що не бачили й увірували!» (Івана 20:25—29).
    Сьогодні мільйони Свідків Єгови ‘ходять вірою, а не видінням’ (2 Коринтян 5:7). Хоча вони на свої очі не бачили чуд, описаних у Біблії, але твердо вірять, що ті чуда відбулися. Свідки вірять у Бога і його Слово. З допомогою його духу вони розуміють біблійні вчення й головну тему Біблії — виправдання суверенітету Бога Єгови за допомогою його небесного Царства (Матвія 6:9, 10; 2 Тимофія 3:16, 17). Ці щирі християни застосовують мудрі поради Біблії у своєму житті, і це приносить їм велику користь (Псалом 119:105; Ісаї 48:17, 18). Вони приймають незаперечні докази, що в біблійних пророцтвах наш час називається «останніми днями», і вірять, що Божий обіцяний новий світ дуже близько (2 Тимофія 3:1—5; Матвія 24:3—14; 2 Петра 3:13). Їм радісно ділитися знанням про Бога з іншими (Приповістей 2:1—5). Вони знають, що люди, які шукають Бога, можуть знайти його тільки шляхом вивчення Святого Письма (Дії 17:26, 27).

9. Un.Known

Хі. Мих правий.
    Ви пишете
    По-перше, це місце мені цілком зрозуміле. Абсолютно.

По-друге, керуйтесь трохи власним методом самі. От я тицьнула, за вашою радою у декілька перекладів.
    Крім того, відкрила я і Хоменка.
    Як це пояснити у Хоменка? І чи не варто користуватись іншими перекладами, якщо бачите перед собою незрозумілий? ;) Чи ви навмисне такий підсовуєте, спираючись на авторитет перекладача?

• Подобається Подобається x 4
  10. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Тільки?;)

Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда — тот и сильней.(C)

11. sitech

sitech Well-Known Member

Мих, ви шукаєте підтвердження своєму віруванню навіть у моїх словах, але сам безперечний доказ - це є слово Бога. Лише він може давати чіткі і надійні знання про себе й свого сина, чи не так? Якщо так, давайте подивімось в Біблії що сам Ісус говорив про своє становище. Ісус сказав: «Батько більший від мене» (Івана 14:28). Ісус сам казав, що у нього є Бог: «Я йду до Батька свого й Батька вашого, до Бога свого й Бога вашого» (Івана 20:17). Ісус не вважав себе Богом, а про Бога говорив як про окрему особу. «Я промовляв не від себе. Батько, який послав мене, дав мені заповідь, що саме маю казати» (Івана 12:49). Вчення Ісуса походили не від нього, а від Батька.
    Ісус не тримав в таємниці того, що він не є Богом, а звертав всю увагу людей на свого Небесного Отця до якого постійно молився. Він відкрито визнавав, що знає він не все, а всі знання доступні лише Богові (Мр 13:32). Скажіть, був би Ісус Богом чи навіть боголюдиною, став би він визнавати так своє становище? Якщо він Бог у людський подобі, він має мати повні знання, чи не так? На це запитання багато людей, які вірять у трійцю, або навчають людей тому, що Ісус був Богом у людській подобі часто пояснюють, що у боголюдини щось є від Бога, а щось від людини, тому то він часто себе поводив саме як людина. Тут немає нічого сказати, залізобетонний аргумент для тих хто звик думати подвійними стандартами. Але, якщо слідувати цій логиці, то люба людина, навіть якутського шамана можна назвати боголюдиною. Колои він молиться до свого бога - він людина, а коли чинить чуда - він Бог! Коли чогось не знає - він людина, коли передрікає "в точку" - він знову Бог
    Але все це є підміна понять. Наприклад в Біблії ви ніде не знайдете виловів "Бог СИН", яке є в богословській літературі. Зате є вислів "син Бога", але все це далеко не те ж саме. Це можна назвати саме тим випадком, коли від перестановки значень сума міняється. Вся ця підміна понять - лише частина геніального плану сатани по одурманенню людей. Всі, хто доказує що Ісус - Бог, приводячи деякі вірші з Біблії . Але всі ці докази сводяться до одного - порівняння титулів, пошуків паралелей, явним фальсифікаціям перекладачів. Загалом, висуванням з пальця того, чого не має.
    Провалля між Богом та людиною дуже є великою. І той, хто зводить Великого Творця до людини, вірніше те, що він може перетворитися в нього, по суті є богохульним, спускаючи його до його до рівня його творива.

Справжня віра та здоровий глузд завжди йдуть рука в руку. Якщо вони розлучаються, віра перевертається на забобон, а здоровий глузд на глупість.

12. Pedro

Ви маєте на увазі вашу "біблію", тобто башту, яку випускають ваші слуги сатани в брукліні? Згідний, там нема.
    Але прочитайте уважно уривок і характеристику дану Христом Святому Духу. На одному з форумів єговісти пишуть про Духа Святого як електричний струм. В уривку, який я навів всі слова Христа про Духа Святого хактеризують останнього як особу чи як електричний струм?
    Ви знаєте, я не збираюся полемізувати з вами, а точніше з сатанинською баштою.
    Я вже казав, що я можу відповісти словами Христа: НАПИСАНО!
    І вам раджу - викиньте прокляту башту і починайте читати живе Боже Слово.
    Бо Христос сказав, що всякий гріх буде прощений, а гріх проти Духа Святого не проститься. В вас одне оправдання - що сатана через бруклінських єретиків зазомбував вас. Покайтесь, може Бог вам простить цей страшний гріх!
    І читайте Біблію! Без пояснення і керівництва сатанинської макулатури (і перестаньте копіювати її тут).
    Наприклад, хочете знати природу Ісуса? Не шукайте її в башті. Візьміть лист ап Павла до Колосян. Прочитайте з початку до кінця. Молитовно! І може Дух Святий і вам відкриє істину...

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 21:52 ----------

Мих, що ви йому доводите? По-перше, він не відступить навіть на мікрон від того чим його зомбують бруклінські слуги сатани.
    А по-друге, ви що не бачите що він копіпастить вежу?
    То як можна доводити людині котра навіть не розуміє що вона копіпастить. Я його прошу одне - читати Біблію самостійно і думати.
    І просити Духа Святого, щоб пояснив.
    А він не хоче...

• Подобається Подобається x 2
  13. yasam

yasam Well-Known Member

можливо в їхньому журналі є якийсь нейро-лінгвістичний вірус, який паразитує у мозгу поширюючи свій вплив на всі мозкові центри. Чому б і ні.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сітеч, людина не може повністю знати Бога, вона знає стільки, скільки дано знати. Ви розкидаєтеся фразами, які не розумієте. Ви не знаєте досконало Бога, ви не знаєте невидимого світу, його законів, ви тим більше не знаєте як Син Бога появився(напевно ви собі уявляєте це як у людей - через жінку, нє?)

Але ви точно знаєте, що те саме, а що не те саме.

Поки я бачу як ви любите крутити педалі то вперед, то взад. То ви все перевіряєте, то мільцйони свідків сприймають все на віру.

У вас нема віри, як у Томи. Він не вірив поки не перевірив. А коли перевірив, то вже знав, тут вже віри не потрібно, бо є знання.

Я не потераю руки від ваших незнань, я просто черговий раз бачу, як СЄ проповідуть людям брехню.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

СЄ - можуть.
    Сітеч, читайте Біблію. А там написано, що Ісус є Син Божий і Син Чоловічий.

Можливо вам забороняють читаті ті місця?

16. sitech

sitech Well-Known Member

В мене , Оля, не має якогось особливого прекладу, а тим білше того, який можна назвати моїм. Я не перекладач, а користувач. На даний момент моїм перекладом була Біблія, яку переклав Іван Хоменко, член чернечого греко-католицького чину святого Василя Великого (василіан), якщо ви це зауважили, звичайно. В мене складається враження, що більшість людей, які є на цьому форумі навіть не утруднюються читати те, на що вони дають відповіді. Я хочу через вас звернутися до таких: "Читайте все і до кінця, якщо ви даєте з цього приводу коментар, не трольте направо та наліво". Так ось, Іван Хоменко був обєктивний до перекладу 1 Івана 5:7, використовуючи не більш пізніші переклади, а так звані критичні тексти, реконструйованими на основі зіставлень з існуючими найдавнішими Євангеліями та іншими книги Нового Завіту. Подібно до перекладу Хоменка подібний текст 1 Івана 5:7 мають також переклади Касіяна, Радостная Весть, Новий світ, Восточный смысловой, та ін

---------- Додано в 00:16 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

Вам не зрозумілий переклад не тому, що він складний, а тому, що слова які є в ньому не збігаються з вашим сформованим раніше вченням про трійцю. Задумайтесь, Олю, Хоменко, будучи греко-католиком також, напевно, вірив у трійцю, але цей вірш він заради справедливості переклав так, як він був зазаначений в ранішніх текстах Святого Письма
    Очевидний приклад перекручення тексту в 1 Івана 5:7 у вислові: „У небі, Отець, Слово і Святий Дух, і ці троє є одно” (Авторитетна Версія) був доданий. Не тільки Сінайтікус рукопис не містить цих слів, але вони не знаходяться в жодному грецькому рукописі до 16-го століття. Доказ показує, що рукопис, який тепер знаходиться в Триниті Університеті, у Дубліні, був навмисно написаний коло 1520 р., щоб вмістити той підроблений вірш! Основно, всі сучасні версії не поміщають цього великого перекручення

---------- Додано в 00:21 ---------- Попередній допис був написаний в 00:16 ----------

Не тільки, але вивчення Біблії для пізнання Бога та здобуття з ним добрих стосунків є умовою
    Від того, чи людина вивчає Біблію, тобто здобуває вона знання про Творця та його Сина чи ні, буде залежити чи буде людина жити чи ні (Ів 17:3)

---------- Додано в 00:26 ---------- Попередній допис був написаний в 00:21 ----------

Повністю знати про Творця не можливо, але здобувати про нього знання є обов'язковим. За все існування людства ворог Бога спотворював знання про нього. Єгова ж бажає, щоби люди мали криштально чисті знання, стабільні і життєдайні. Вони сприяє духовному здоров’ю. Павло заохочував Тимофія: «Тримайся зразка здорових слів, які ти чув від мене з вірою і любов’ю, яка в Христі Ісусі» (2 Тимофія 1:13, Дерк.)

---------- Додано в 00:31 ---------- Попередній допис був написаний в 00:26 ----------

Мих, Єгова створив планети, зорі, ангелів, тварин та людей, а Ісус був найпершим його творивом (Об’яв. 1:1; 3:14), коли не було ще нічого, і жінок в тому числі.

---------- Додано в 00:33 ---------- Попередній допис був написаний в 00:31 ----------

Щось я не зрозумів про що ви тут написали, докладніше, будь ласка.

---------- Додано в 00:42 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

Мих, Хома, як і інші перші учні Христа мали знання. Вони були євреями, а це означає, що вони мали знати Писання, досліджувати його, а тому Хома мав знати всі пророцтва, які стосувалися Ісуса і які він виконав до єдиного. Хома був з Христом, як інші, тож він бачив що робить його вчитель, але йому треба було, щоб повірити у воскреслого Христа, побачити власними очима. Мені цього не потрібно, бо я цілком задовольняюсь обіцянками, які записані в Біблії. Я довіряю кожному слову без чудодійних підтверджень. Але, як ви також знаєте, що є немало релігійних угруповань, які використовують в своїх служіннях різні чуда, показуючи таким чином істинність своєї релігії?

---------- Додано в 00:43 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ----------

Хочете перевірити? Я не проти.

17. Pedro

Що Сітеч, знову проповіді башти? Та зрозумійте, вона абсолютно нікому не потрібна. Ми всього-навсього хочемо щоб ви почали читати Біблію самостійно, без "керівництва" сатанинської башти. Самостійно!
    Я вам радив прочитати лист Павла до Колосян, де апостол пояснює природу Христа. Прочитали? Я маю на увазі самостійно, а не як радить сатанинська макулатура. І прошу взяти нормальну Біблію а не перекручену єговістськими єретиками.
    Я ніколи не чіпляйтесь до перекладів. Я маю десь 5-6 перекладів, на англійську, звичайно. Всі вони говорять абсолютно одне і теж, можливо трохи різними словами. Бо автори перекладу були віруючими християнами і керувались Духом Святим.

18. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Ще раз,тепер вже не для Ситеча, а для тих, хто ввагається яку дорогу обирати:
    Бо бачте, вже НЕ ТІЛЬКИ. Глянем, що було нам процитовано...
    "Спізнати" і "здобувати знання" це ж не тотожні значення.
    Все ж Ситеч наполягає, що:
    Великі учителі атеізмових наук за часів комунізму теж досконало вивчали Слово Боже, цікаво їм залежало?..
    Натомість бачимо:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зверніть увагу як приходять вовки в овечих шкурах і несуть брехню в народ. Кожен християнин знає, що Ісус був народжений від Отця, а не створений. Це робиться для того, щоб Божество Ісуса Христа знівелювати і поставити Його в ряд звичайних, інших творив.
    Отака підміна понять характерна для СЄ. Милі лиця, білі, випрасувані сорочки, приємні у розмові, а несуть неправду, віддаляючи людей від Бога і приближаючи їх до Вартової Башти.

20. Un.Known

Нічого проти Хоменка, боронь Боже, просто єговістам потрібний саме такий переклад - без конкретизації, аби мати на чому будувати свою брехню. Цікаво, що інші переклади ви не прокоментували. Питання - як обходяться англомовні без Хоменка?
    Ну, то я в цьому випадку можу також сказати - вам не підходить переклад, котрим я користуюсь, бо в ньому є слова, котрі з вашим псевдовченням (яка я толерантна, швидше брехнею) розбігаються.

а де твій аватар? :)