І в чому відмінності? ---------- Додано в 21:26 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ---------- А в 1-2 столітті християни без Соборів були розгублені? Ви вважаєте, що, що "Богом надхнене" (2 Тимофію 3:16) вирішував не Бог, а Собор?
Та яка вам різниця? А коли появилися апокрифи? Перші християни не були святі. Серед них так само було різнотолкування.
Cтаття про психологічні захисні механізми членів організації "свідків" http://jw.liveforums.ru/viewtopic.php?id=27
Навіщо себе надривати пошуками цих матер'ялів?) Ми то і самі це розуміємо, а "свідкам" пофіг) Я то вдячний, цікаво було почитати)
Дуже приємно зустріти людину, яка ще не втратила здатність читати. Ви не поділитесь, що корисного ви побачили в цій статті для себе і на які саме думки порадите звернути увагу свідкам? ---------- Додано в 08:32 ---------- Попередній допис був написаний в 08:27 ---------- А коли, з вашого міркування, вони такими стали? Павло, часто звертаючись до зборів християн, називав їх святими. Наприклад, його один з листів починається зі слів: "Павло, з волі Божої апостол Христа Ісуса, святим, що в Ефесі, і вірним у Христі Ісусі…" (До Ефесян 1:1) ---------- Додано в 08:36 ---------- Попередній допис був написаний в 08:32 ---------- Хм, так ви щось знаєте, чи ні, чи ви пишете про те, чого не знаєте?
Ні...з вами в мене немає про що розмовляти по суті, єдине намагатися донести істину про яку ви забули або яку вам вибили з голови Порадити можу, вернитуся в православну\католицьку церкву. І не забивати людям мізки.
А ви що робите з мізками? Ось ви дали мені пораду, але я, по-перше ніколи не був ні в православній, ні в католицькій церкві, по-друге - ви вважаєте мудро радити стати православним або католиком - це ж не одне й теж саме, принаймні, так не вважають більшість віруючих, а тим більше й керовники цих церков. До речі, в сусідній гілці на цьому форумі про це мова. Якщо й вам все рівно, це ж не мудро. А саме головен ви мені не дали пораду, яка ґрунтується на Біблії.
То що? всі перші християни були святі? Де з того випливає? ---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:03 ---------- А що тут знати? Є звичайна логіка і психологія людської поведінки. Є хороше прислівя - Скільки люда, стільки чуда. Чи могло зібратися 50-100 чоловік і всі однаково бути згідним з кожною фразою у Біблії? При тому, що фрази від святого Письма передавалися усно, а передавали люди з різною памяттю, з різним розумінням? Чи міг такий "колгосп" одинаково внести правильно всі фрази? Ясно, що ні. Ясно, що для складання Біблії потрібен був керуючий орган, який би приймав різні версії і вибирав істину. Для цього й були церковні Собори, які утвердили Біблію, якою користуються всі течії, мало того, що користуються, ще й інколи роблять зауваження: то не ввійшло в Біблію! Ніби то вони вирішували, що мало ввійти, а що ні. Смішно то все читати, а тим більше від СЄ, які появились, як релігійна організація, образно кажучи вчора, але за цей час встигла призначити декілька разів дату кінця світу. Чорний піар - теж піар. От ви пишите, що все згідно Біблії, що ваша організація є правдива. А я вам кажу, що ви просто блукаєте серед трьох сосен і жодна Біблія вам не допоможе, що жодне біблійне переконання вам непотрібне, для вас головне - це організація, все решту - до лямпи. Довести вам? От дивіться, припустимо я - СЄ. Припустимо я довіряю організації. І от організація обявляє: за рік - кінець світу. Приходить дата, а кінця світу нема!!! Я б кріпко задумався! Чому таксталося? Організація переносить дату і знову брехня! Назначає згодом іншу дату і знову брехня! То ж яким тре бути наївним, щоб далі вірити цій організації? А тепер уявіть, чи може для вас бути аргументом Біблія, якщо живі факти для вас - не аргумент? З вами сперечатися нема змісту, тому що ви не шукаєте істину, ви в будь-яку ціну відстоюєте брехливу організацію і шукатимете підтвердження у Біблії в її користь. Якщо Бог колись сказав "ви свідки Мої", то Він звертався до людей, які жили в той час і дійсно були живими свідками. А що робитиь ваша організація? Прочитавши ці слова про свідків, сказала: о, це ми!!! Самі себе назвали свідками, при тому, що свідками ніколи не були. Це все одно, що я б себе назвав Юлієи Цезарем. Якщо Ісус сказав Петру - збудую на тобі церкву, дам ключі - то це пусте, а от назвати самого себе свідком Бога - без проблем! І ще повчати всіх вся кругом себе.
Організація помиляється лише в розрахунку дати кінця світу, а в тлумаченні Біблії - ні. В жодному разі. Це - н е м о ж л и в о !
З вами розмова іде не про різницю між католицькою і православною церквою . Кажете не були не в православній і католицькій церкві? Щож ви навіть можете обрати де охреститися, якщо ви не хрещені. У нас краще, не лякають ніяким кінцем світу І нащо давати пораду обгрунтовану на Біблії? Вам радять логічно подивитися на діяльність СЄ. Чому на вашу думку про всі ці організації люди такої думки, а про церкву ні?
Читати і робити висновки, а не бездумно брати на віру або бездумно відкидати - для того і даний людині розум. Замість дослідження Біблії ви досліджуєте людську писанину - книжкову і журнальну продукцію організації вартової башти... Якщо керівна корпорація називає свідків сараною з безодні, якій господар Аполліон, ви в то вірите? Якщо керівна корпорація звязала "свідків" з ООН , перед тим стверджуючи, що ООН є звіром з "Апокаліпсису", ви це сприймаєте? 700 тисяч членів організації були позбавлені спікування після того, як не збулося лжепророцтво 1975 року, і які хотіли пояснень від керівництва... Гарно пояснили ...Вам нормально, комфортно?
Ні з чого. А що, вони колись були всі святими? ---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:41 ---------- З чого ви це взяли, що Біблія не була відтворена в письменах? Як ви думаєте, чому Біблію ще називали Писаннями? Наприклад, "І Він почав від Мойсея, і від Пророків усіх, і виясняв їм зо всього Писання, що про Нього було." (Від Луки 24:27) "І подали Йому книгу пророка Ісаї. Розгорнувши ж Він книгу, знайшов місце, де було так написано: На Мені Дух Господній, бо Мене Він помазав, щоб Добру Новину звіщати вбогим. Послав Він Мене проповідувати полоненим визволення, а незрячим прозріння, відпустити на волю помучених, щоб проповідувати рік Господнього змилування. І, книгу згорнувши, віддав службі й сів. А очі всіх у синагозі звернулись на Нього. І почав Він до них говорити: Сьогодні збулося Писання, яке ви почули!" (від Луки 4:17-21) ---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ---------- Це має означати, що людина, а тим більше, що вона ще й намагається дотримуватися вчень Христа, має бути дуже пильною і постійно зосереджуватися на тому, чого вчить Слово Бога, Біблія? ---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 11:59 ---------- Ви помітили скільки раз я, приводячи в правдивість своїх слів докази, цитував з "Вартової Башти", а скільки раз з Біблії? Іншими словами, ви побачите на цьому форумі моє посилання на "Вартову Башту" чи на Біблію? ---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ---------- Прокоментуйте цю тему докладніше. Я таке чую тільки віл вас. ---------- Додано в 12:14 ---------- Попередній допис був написаний в 12:13 ---------- Дуже комфортно. Тягар фальшивої релігії вже давно не дусить.
Пройти повз Пройти повз «Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю, життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє…» (Повторення Закону 30:19) Одного разу на прийом до лікаря пришла хвора людина. Вона дуже потребувала допомоги лікаря, так як її його стан був важким. Лікар виписав цьому хворому хороші нові ліки, які мали назавжди позбавити його від хвороби. Так би все й сталося ... Але наш хворий навіть не потрудився уважно прочитати рецепт, та й купив в найближчій аптеці ті ліки, які він вже довший час вживав до цього. Вони допомагали йому лише частково і повністю перемогти його хвороби вони не змогли. Скоро ця людина померла ..... Хто винен в його смерті? Дивне питання, правда? Тим більш, що ліки не можуть врятувати нас від неминучої смерті і дати вічне життя. А хвороба, якої ми всі хворіємо, називається просто - гріх. Але як у цьому прикладі, нові ліки, що може врятувати нас від вічної смерті, вже виписано нашим люблячим доктором - Богом. «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!» (До Римлян 6:23) Погодьтеся, якщо у вас висока температура, то повторюючи багато разів вголос: - «Аспірин, аспірин...» - температуру не збити. А щоб вилікуватися від серйозної хвороби потрібно не просто самонавіювання. Так як же приймати ці «ліки життя»? «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього (хто виявляє, що вірить у нього), не згинув, але мав життя вічне.» (Від Івана 3:16) Сьогодні, навіть багато атеїстів вірять, що Ісус - це реальна історична особистість. А дехто навіть вірить, що він був пророком. І що, це допоможе їм отримати вічне життя? Звичайно ні, і навіть просто «прийняти Ісуса в серце» теж недостатньо. Світло на цей питанні проливає апостол Павло: «що потреби не має щодня, як ті первосвященики, перше приносити жертви за власні гріхи, а потому за людські гріхи, бо Він це раз назавжди вчинив, принісши Самого Себе.» (До Євреїв 7:27) Більшість людей схожі на хвору людину, який отримавши рятівне ліки, просто їх викидає. Вони не вірить, що вони МОЖУТЬ їм допомогти. Вони не вірить ЯК вони можуть їм допомогти, бо не ДОВІРЯЮТЬ лікарю, який дав їм ці ліки, тому що погано знають його. Цей випадок добре показує, що навіть багато з тих, хто читає Біблію, поняття не мають про те, як діють ці ліки життя, як їх приймати і в який час. І тут ми підходимо до найважливішої частини, до читання рецепта. Коли нам виписують ліки, то в рецепті написано: приймати потрібно стільки-то, після або до їжі, з тим-то не вживати. Будь-які ліки, якщо їх неправильно застосовувати, може більше нашкодити, ніж допомогти або й просто вбити. У давнину, перед останньою, десятою карою, Бог дав людям чіткі веління: « У десятий день цього місяця нехай візьмуть собі кожен ягня за домом батьків, ягня на дім… І нехай буде воно для вас пильноване аж до чотирнадцятого дня цього місяця. І заколе його цілий збір Ізраїлевої громади на смерканні. І нехай візьмуть тієї крови, і нехай покроплять на обидва бокові одвірки, і на одвірок верхній у тих домах, що будуть їсти його в них. І нехай їдять тієї ночі те м'ясо, спечене на огні, та опрісноки. Нехай їдять його на гірких травах … А їсти його будете так: стегна ваші підперезані, взуття ваше на ногах ваших, а палиця ваша в руці вашій, і будете ви їсти його в поспіху. Пасха це для Господа!» (Вихід 12:2-11) Якби який-небудь людина не послухалася цих чітких вказівок, то вона втратила життя. Пізніше, на згадку про ці події, Бог наказав під страхом смерті святкувати це свято в конкретний час року. Людина, яка не святкувала Пасху, відповідала за свій гріх смертю. (Чис.9: 13) Ось так: не відсвяткував як написано в «рецепті» - смерть! І це не жорстокість, а покарання за ЯВНЕ презирство до доброти Бога, який звільнив їх з рабства і обдарував багатьма благословеннями. Крім того це свято було прообразом тієї жертви Христа, яку він, як агнець, повинен був принести своє життя в майбутньому за все людство. Уявіть собі знову лікаря і хворого. Ось приходить до нього хворий і лікар виписує йому ліки. Але лікар з якихось своїх міркувань виписав йому НЕ ТІ ліки, неправильно пояснив в який час їх треба приймати, і не пояснив, чому їх не можна вживати з деякими продуктами. Пацієнт вмирає. Хто винен? Правильно, лікар. Але не тільки він. Винен і сам хворий, адже ви ж знаєте, що лікарі сьогодні - це не той доктор Айболить, про якого ми читали в дитячій казці? Чому б не дослідити це питання особисто, адже це питання вашого життя і смерті? Сучасні християнські церкви схожі на цього лікаря, який абсолютно нерозбірливим почерком малює вбивчі рецепти. Що б у цьому переконатися, читаємо правильний рецепт: «Узявши ж чашу, і вчинивши подяку, Він промовив: Візьміть її, і поділіть між собою. Кажу ж вам, що віднині не питиму Я від оцього плоду виноградного, доки Божеє Царство не прийде. Узявши ж хліб і вчинивши подяку, поламав і дав їм, проказуючи: Це тіло Моє, що за вас віддається. Це чиніть на спомин про Мене!» (Від Луки 22:17-19) Простий і зрозумілий рецепт. Перед самою своєю смертю, якраз 14 нісана, коли всі євреї в обов'язковому порядку святкували Пасху, це зробив і Ісус зі своїми учнями. Вони були євреї і їм це належало зробити. В цей день Ісус мав померти, як це ягня, якого вони щойно з'їли, і який був символом майбутньої жертви Ісуса. Якщо говорити просто, то з цього моменту Ісус замінив святкування Пасхи, день смерті буквального агнця, на день святкування своєї смерті, агнця Божого. Саме про це і пише Павло: «Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений.» (1 до Коринтян 5:7) Простий висновок: як Паску святкували раз на рік 14 нісана, так і день смерті Христа потрібно святкувати так само. Але що ж ми спостерігаємо в християнських церквах? В 325 році на першому вселенському соборі отці церкви вирішили: «Коли постало питання про найсвятішому дні Пасхи, при загальній згоді було визнано доцільним... І справді, перш за все, всім здалося НАДЗВИЧАЙНО Негідним та обставина, що у святкуванні цього святійшого торжества ми повинні дотримуватися звичаю іудеїв ...» Ось до чого привів вузьколобий антисемітизм. Напевно ці мужі забули, що сам Ісус і його апостоли були євреями. От би так євреї взяли і пересунули Паску на свій розсуд. Але у них не вистачило нахабства. А тут вирішили просто: якщо євреї справляють в якийсь день тижня (а випадає по різному, так як місячний календар не співпадає з сонячним), то ми будемо святкувати найближчу неділю після юдейської Пасхи. Примітно, що коли священики видаляли з Біблії ім'я Бога, то вони це пояснювали тим, що це старий єврейський звичай, якого потрібно наслідувати. А тут наслідувати єврейського звичаю надзвичайно негідно. Яке лицемірство! До того ж варто відзначити ще одну підміну. До Паски Ісус помер, а не воскрес. Між його смертю 14 нісана і датою його воскресіння різниця в 3 дні. А це погодьтеся не мало. Але й це ще не все. Як показує історія, перші християни святкували саме смерть Христа, а не його воскресіння. Адже саме це і заповідав Ісус. І ніде в Біблії ви не знайдете навіть натяку на те, що потрібно відзначати його воскресіння. Те, що Ісус воскрес - це звичайно радісно, але рятує нас від гріха не його воскресіння, а його смерть. І ось тут відбувається головна підміна понять, яка може коштувати хворому життя. Якщо людина не розмірковує в цей пам'ятний день про спокутну жертву Христа, про те, що ця величезна любов проявлена до нього особисто, то він НІКОЛИ не буде цінувати цей великий дар Бога і по-справжньому вірити в спокутну силу жертовної смерті Христа. А це і є те необхідна умова для отримання вічного життя. У церквах звичайно є ритуал євхаристії або причастя, коли священик дає прихожанам хліб і вино. І людей спонукають це робити не раз на рік, а якомога частіше, бажано мало не кожен день. Але ж хіба пасхального агнця їли кожен день або коли захочеться? Це натуральна профанація цієї важливої події. Уявіть, що ви стали б відзначати день вашого весілля не раз на рік, а щодня. Весілля-це радісна подія, пам'ять про який безсумнівно потрібно освіжати раз на рік. Це потрібно для того, щоб ще більше цінувати свого чоловіка, згадуючи ці найщасливіші моменти вашого життя. Але якщо ви будете відзначати цю подію кожен день, то скоро воно перетворитися на просту формальність. І для більшості прихожан причастя - це просто обряд, сенс якого загубився в запорошених катехізисах. І сьогодні церква вкладає в нього ось такий зміст: «Причастя є таїнство, в якому віруючий під виглядом хліба і вина куштує (причащається) Самого Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа на відпущення гріхів і на життя вічне.» (Святий Філарет (Дроздов)) Ось така чергова підміна – день пам'яті великої любові, яку проявили до нас Єгова і Ісус, замінили регулярним актом канібалізму. Напевно у вас вже голова пішла обертом від всієї цієї мішанини. Як у Льва Толстого: «все змішалося в домі Облонських». Або ще краще, як у Іеріміі: «Засоромлені ці мудреці, збентежилися й були схоплені. Ось вони слово Господнї [Єгови] (НС) відкинули, що ж за мудрість ще мають вони?» (Єремія 8:9) У чому ж тут мудрість? Та ні в чому. Будуть фарбувати яйця, як язичники, і як папуги бездумно повторювати: - «Христос воскрес, Христос воскрес, Христос воскрес ...». При цьому лише одиниці з них по-справжньому вірять, що він воскрес насправді. І ще менше з них вірять у те, що смерть Ісуса може дати їм вічне життя в раю на Землі. І тут варто згадати, що означає саме слово - Пасха: Пасха (греч. πάσχα, євр. [FONT="]פסח[/FONT] пейсах - «проходження повз") Ошукані люди бездумно проходять мимо того, що веде до вічного життя. А ти пройди повз їх язичницьких забобонів і людських мудрувань, щоб цю вічне життя отримати.
Я все розумію ---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 22:59 ---------- Доречі, я хотів би звернути увагу на слова "християнин", "християн", "християнство". [FONT="]З цікавості я розпитав у знайомих, які називають себе християнами, скільки раз приблизно зустрічається слово "християнин" і всі похідні від нього в Біблії? Всі відповіли що ніколи не задумувалися над цим, але припускають що приблизно від кількох десятків разів до декількох сот. Я теж колись так думав. Але давайте дослідимо скільки раз слово "християни" вживається в Біблії і в якому контексті. Це слово в наш час широко вживане, але за часів апостолів так не було. [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]Мало хто знає, що слово "християнин" зустрічається в Біблії всього лише ... 3 рази. І жодного разу у множині як сукупність людей - "християнство". Коли в Біблії розповідається про життя Ісуса Христа, це слово не вживається жодного разу. У перший раз так християн назвали язичники в Антіохії після смерті Христа: “і в Антіохії найперш християнами названо учнів.” (Дії Апостолів 11:26)[/FONT] [FONT="]Тобто, так учні Ісуса Христа, які вели проповідницьку працю були названі кимось, а не самі себе так називали. Ось наприклад, навіть у самого авторитетного православного тлумача Лопухіна:[/FONT] «Ученики в Антиохии в первый раз стали называться христианами..." До сих пор последователи Господа именовали себя учениками, братиями, верующими и т. п. Два раза встречающееся в Новом Завете (Деян XXVI:28; 1Пет. IV:16) это название приводится как название вне Церкви употреблявшееся. Это говорит за то, что усвоение наименования христиан едва ли обязано самим христианам. Не менее сомнительно, чтобы оно могло изойти и от иудеев, которые, конечно, не решились бы священного для них имени Христос (перевод евр. Мессия) усвоить последователям Того, Кого они не считали таковым. Остается, таким образом, с большею вероятностью предположить, что название христиан усвоено верующим язычниками Антиохийскими. Не зная догматического и религиозно-исторического значения имени Мессии, они приняли его греческий перевод (Христос) за имя собственное, образовав от него и имя партии Его последователей.» [FONT="] [/FONT][FONT="]http[/FONT][FONT="]://[/FONT][FONT="]www[/FONT][FONT="].[/FONT][FONT="]bible[/FONT][FONT="].[/FONT][FONT="]in[/FONT][FONT="].[/FONT][FONT="]ua[/FONT][FONT="]/[/FONT][FONT="]underl[/FONT][FONT="]/[/FONT][FONT="]Lop[/FONT][FONT="]/55_011.[/FONT][FONT="]htm[/FONT][FONT="] [/FONT] [FONT="]Другий раз в Біблії це слово виголосив язичник Агріппа, звертаючись до апостола Павла:[/FONT] [FONT="]«Ти малощо не намовляєш мене, щоб я став християнином…» (Дії Апостолів 26:28)[/FONT] [FONT="]І останній раз воно зустрілося у апостола Петра - всього 1 раз: [/FONT] [FONT="]«Коли ж вас ганьблять за Христове Ім'я, то ви блаженні, бо на вас спочиває Дух слави й Дух Божий. Ніхто з вас хай не страждає, як душогуб, або злодій, або злочинець, або ворохобник, а коли як християнин, то нехай не соромиться він, але хай прославляє Бога за те.» (1 Петра 4:14-16)[/FONT] [FONT="]Петро вживає назву "християнин" в тому розумінні, що язичники лихословлять Ісусових свідків. І соромитися не треба того, що їх зневажають язичники, називаючи "християнами", бо "обмовляють за ім'я Христове". Інакше кажучи, християне почали називатися так не тому, що ця назвала виникла зі середини збору послідовників Ісуса Христа, а тому, що так їх назвали ті, хто такими зовсім не був.[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]А як же називалися в Біблії "правильні" послідовники Ісуса? Свідки![/FONT] [FONT="]Це слово в різних формах зустрічається в Новому Заповіті 181 разів. (В Старому Завіті вдвічі рідше - 88). Порівняйте з 3 випадками зі словом "Християнин".[/FONT] [FONT="]181 разів - це дуже багато. Для порівняння, слово "Церква" зустрічається всього 109 разів, "апостол" - 82 (кількості підраховані з російської синодальної Біблії)[/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]При чому, свідками називали послідовників Христа не язичники, а Сам Господь, Христос і апостоли. Ця назва для "внутрішнього вжитку". При чому так себе навіть називав часто Ісус.[/FONT] [FONT="]Чомусь цього ніхто не помічає.[/FONT] [FONT="]Як в нашій сучасності віруючи тільки себе не називають: просто християни, і православні, і католики і баптисти і т.д. Тільки свідки Єгови взяли собі назву з Біблії. Бо спочатку скромно називалися "дослідники Біблії". Дослідивши Біблію, помітили, що своїх людей Христос називає свідками. Ось деякі з них:[/FONT] [FONT="]Ів.15: 27, [/FONT][FONT="]Дії.1: 8, [/FONT][FONT="]Дії 10:39-42, [/FONT][FONT="]22: 20, [/FONT][FONT="]23: 11, [/FONT][FONT="]26: 16,... [/FONT] [FONT="]Справа в тому що народ божий не може змінити своєї назви з приходом месії. Тому важливо, що свідками Єгова називав і свій народ, праведних євреїв в книгах "Старого Завіту".[/FONT] [FONT="]Повторюю - це не все цитати де поклонники Бога названі свідками. Своїх вірних людей називає Бог в цілому майже 300 разів. Зате помітили слово "християни", яке зустрічається всього 3 рази - в 100 раз рідше і цим словом не Бог називає свій народ, а язичники.[/FONT]
Хто такі свідки? Свідок - це особа, яка на власні очі бачила подію, не з книжки, не з переказів, а власними органами чуття. Ісус Христос міг своїх апостолів, учнів називати свідками, бо вони приймали участь у подіях і бачили. Серед чотирьох євангелістів лише двоє є свідками подій, що описують, а інші двоє - не є свідками подій. "широком смысле свидетель — это человек, который был очевидцем какого-либо события и готов об этом свидетельствовать." - так каже вікіпедія. Очевидно, що якщо людина називає себе свідком подій, яких ніколи не бачила, або свідком особи, яку ніколи не бачила - говорить неправду. Тобто вже у назві організації СЄ є брехня. Не є вони жодними свідками. Що до "взяли собі назву"... А хто і кому заборонить взяти собі назву? Кожне ТзОВ бере собі назву яку хоче. Є два моменти у назви СЄ. По-перше, як вже говорилося, вони не є свідки. По-друге, вони у своїй назві експлуатають Боже Імя, подібно, як комерційні структури намагаються інколи незаконно використати чужу вагому, популярну назву на своїй продукції. За це, доречі, не зле наказують. Так само СЄ, для того, щоб свою організацію вознести, надати їй вагомості, популярності, поважності і слави та в супереч Заповіді - не вжватимеш Моє Імя надаремно, вживають Боже Імя кожного разу при озвучені своєї організації. Що до часто повторення слова свідки і рідкого - християни. Ну це взагалі повний брєд. Вперше чую, що чим частіше, тим правдивіше. Слово пекло(ад) в Біблії подається більше 300 раз(десь в літературі читав), але СЄ не вірять в існування пекла. Про що це говорить?
О, Мих, ви юрист? Але хочеться вам заперечити, не залежно наскільки ви компетентний в юридичних справах. Мих, свідком може називатися та особа, яка має яку-будь достовірну інформацію стосовно справи. АПК содержится в ч. 3 ст. 69: «Не яв*ляются доказательствами сведения, сообщаемые свидетелем, если он не может указать источник своей осведомленности». Эта норма пре*граждает возможность появления показаний по слухам*, следователь*но, способствует исследованию лишь достоверных доказательств. Статтею 50 Цивільного процесуального Кодексу України передбачено, що свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи. Свідок зобов`язаний з`явитися до суду у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини.... За завідомо неправдиві показання або за відмову від давання показань з непередбачених законом підстав свідок несе кримінальну відповідальність, а за невиконання інших обов`язків - відповідальність, встановлену законом. Ця норма буде дуже корисною для вас. На майбутне, якщо ви вказуєте на якесь свідчення, але, якщо у вас немає надійного джерела інформації, можна вважати вас лжесвідком, чи не так?