Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а какая разница ???

а я и не хожу ... бывать был но разово ...

свечки на шару? крестят за так? отпевают за так? или все то золото от сырости взялось ?

---------- Додано в 13:45 ---------- Попередній допис був написаний в 13:42 ----------

не это ли основной месадж повествующий о том для чего храмы ??? что скажут поклонники продавцов индульгенций, монастырский земель, вотчин и т.д. ???

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу, і голубів продають і гроші міняють, ви вгадали... Як завжди - пісня про свьонтек, а цитата про пйонтек...

---------- Додано в 13:57 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

я ж кажу - комуністичне виховання.

3. artobstrel

аби не мракобЭс ...

4. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

"На шару". Можеш взяти свічку й запалити. Якщо маєш бажання - можеш монетку кинути потім в ящичок на пожертви. Але цьоця з касою не стоїть.

І хрестять за так, ніхто такси не вказує. І ховають. І золота в моєму костелі не так вже й багато. А коли треба побілити стіни, то самі люди збираються, хто скільки може, потім костельна рада рахує зібрані гроші, кожен може прийти й порахувати з нею.

І кожної неділі, коли збирають гроші під час служби, ти можеш дати, але не мусиш - ніхто кошика не підсовує під ніс, а перед збором оголошують, на що гроші будуть збиратись. Раз в три місяці наша громада збирає гроші для адаптованої громадою дівчинки з Закарпаття.

Все те, що не подобається в церкві конкретній не можна застосовувати до Церкви, як до організації.

• Подобається Подобається x 1
  5. artobstrel

ну что ж, эволюционировали правда не так давно ...
    еще как можно и еще как нужно .... да, сколько дашь, а как тут не дать то? на том и стоит, для того и создавалась ...

6. Un.Known

Що для Вас "не так давно"?

Я стала практикуючою християнкою років з двадцять тому - не пригадую, щоб тоді в костелі стояли цьоці з касою.

От я Вам розказую конкретний свій приклад, а Ви кажете "можна". А може б Ви спробували вийти зі стереотипу?

7. artobstrel

ну так пригадайте, с чего живет падре, за кой шиш содержание костела и т.д. и тети не стоят, как только кассовый аппарат появится в церкви это ее убьет ...
    или кто-то раскрыть глаза пошире )

8. Radistka

Radistka Rändaj

так між іншим, свідки єгови теж з цього року зобовязуються відсилати в центр фіксовану суму, у них теж багато "падре" їсти хочуть (почитайте http://nastyrnyi.livejournal.com/117350.html)

кожен крутиться як може )) немає сенсу на одне очі відкривати, а на інше прищурювати )

9. Un.Known

Чекайте, якщо я хочу мати духівника - хорошого духівника, котрий роки присвятив навчанню, то на чиї гроші він має жити? Ви ж, коли лікуєте тіло, не розраховуєте, що Вам його полікують задарма?

(Не варта знову ж таки мішати сіно з соломою, я знаю батюшок, і з УГКЦ, і з ПЦ, котрі на крутих машинах їздять, і такі хрести на цепурах носять, що мені б на рік вистачило платити комунальні послуги. Але їм ті гроші з неба не падають - люди дають. "Бо що інші скажуть")
    Соррі, я чомусь не хочу мерзнути зимою під час месси. Я не про свою холодну дупу хочу думати, а про те, шо на відміну від моєї дупи вічне. І готова заплатити - і за тепло, і за чисті вікна. Що поганого? (Внески за прибирання міста також плачу, Вас це не напрягає?)

10. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Погоджуюся, в моєму рідному селі церква не опалювалася, то зимою був жах, а як хрестини, то подвійний жах для малих діток. Зробили опалення, люди самі платять (невелика сума виходить з хати), зате тепер тепло і комфортно, і фонтан з водою з робили за пожертви - є де води напитися. Всі гроші, які збирають на те ж опалення, фіксують в відомостях, з підписами та печаткою, звіти про витрати та надходження регулярно публікують. Хто не хоче - не платить, все на добровільній основі. Чи священник сам має за свої гроші платити за опалення, воду і т.д.? :)

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ясна справа, всі конфесії - це просто різновид приватного підприємництва і політичних партій, з кожної конфесії годується певна кількість людей. Тому вони так не люблять один одного - звичайна конкуренція. Тому борються за "клієнта".

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Нє, то ви, певно, до батюшок ходили з МП, але світ не триається на МП.

13. Radistka

Radistka Rändaj

Так, просто фінансові схеми різні. Але деякі дуже закручені і засекречені. Церкви принаймні не продають, і виручку не відсилають кудись за кордон, як це у випадку із залами царства свідків єгови. Уявіть собі що ви ціле літо добровільно погарували на будівництві залу царства, а хтось потім збагатився на цьому. А попробуй спитай чому продали, попротестуй .. І машини для своїх районних наглядачів (типу сан) купують і квартири, не треба бути наївними :)

• Подобається Подобається x 3
  14. morze

morze Well-Known Member

молитись до глупої стіни можуть лише ті, що все засвідчили!

15. artobstrel

но они то говорят - Бог дает, так что как раз с неба ... )))
    ну девушке простительно думать только в специально отведенных для этого местах, открыли бы для себя Писание - смогли бы думать не выходя из дома, без дядьки который, собственно просидев всю жизнь в приходе, и даже бабу не пользовавший (ересь уровне гомосятии) чего такого умного сможет рассказать??? "духовник" .. вообще то это стрем, кого-то просто так ставить выше себя ...
    Рома не чуди ... я че больной ходить к попам чтоб они меня наставляли? с какого они лучше меня знают "как" ???
    странно, потомственный шаман Ойлаглы Пырысь Тарасович снимающий офис - должен сам за все платить, какая принципиальная разница между попом и шаманом ???
    а они что особенные? нет .. несколько ревностнее относятся к Писанию, и пока не особо измарались в историческом плане, но все тоже: рынок религиозных услуг ...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

За офіс він платив грішми, які він заробляв, миючи підлоги простим громадянам.:)))

---------- Додано в 18:38 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

А звідки ви про них все знаєте?

17. artobstrel

камланием на бубне и призывом удачи - никаких полов ... он бы и грехи списал - но, увы - там монополия ...
    что все? я оперирую общедоступной информацией ... я понимаю почему профессор физики лучше меня знает физику, там материала немерено, практического - он больше изучал, а вот в то что поп одну книжку лучше меня прочитает чет я сомневаюсь ...

18. Un.Known

Я чомусь впевнена, що можу з Вами подискутувати на предмет Святого Письма.
    Сексизм і нічого більше. На цьому закінчу.

19. artobstrel

тогда зачем ходить к попу?
    ничего подобного ...

20. Radistka

Radistka Rändaj

"ревностно относятся к писанию" - відкриваємо біблію, знаходимо кусень вірша і основуючись на ньому ламаємо людські долі, а навіть і життя - як от із забороною крові, або анафемою на позбавлених спілкування

"не особо измарались" :))) ще не вечір ... :mocking: тут ви маєте рацію - за якихось сто років, з такою малочисельністю, і таким вигідним законом відхрещуватися від неугодних, треба вміти так запацькатися ..

ви тут фізика порівнювали зі священником .. у мене таке ж саме відчуття - що я тут буду розпинатися - підіть у свідки, побудьте там пару років, пройдіть трохи тим шляхом, тоді буде якийсь толк у таких бесідах. А зараз, я так зрозуміла, що вам просто "говєнцом побросаться", то не буду заважати

а де твій аватар? :)