Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви великий знаток писанини Бруно? Чи може совкова наука про релігію не покидає вас?

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:25 ----------

Доречі, Жанну Дарк спалили, як взагалі тих, кого спалили, були особи державні, а не церковні. церковна інквізиція мала функцію у визначенні, чи людина є магом. У справі Жанни Дарк приймали участь не католицька, а протестантська інквізиція.

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

я великий занток того, что сердешного сожгли живьём, те кому Исус говорил "подставь шеку", официальные представители той самой "на петровой" церкви - по-вашему Исусовой ... и я повтороюсь что надо написать что б "сердобольные" христиане сочли достаточным поводом для всесожжения ????
    христиане? христиане ...

• Подобається Подобається x 1
  3. Oxid

Oxid Well-Known Member

ОК, перескочимо зі "спалених інквізицією за геліоцентричну ситему" на Джордано Бруно

Зосередьтесь і перечитайте уривок з вироку
    Нема там "без пролития крови"...
    Світський суд не прислухався до вироку Святої Інквізиції, ще один міф спростовано...:mocking:

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

нема безгрішних християн, що тут дивного? дивно те, що ви того не розумієте.

---------- Додано в 23:47 ---------- Попередній допис був написаний в 23:38 ----------

А як же совкова література? Арт на ній виріс!!! А тут таке...

Люди не соромляться шукати промахи церкви, сміло виступаючи на захист відьом, магів і т.д. А в середні віки відьомство процвітало і воно дістало світську владу настільки, що саме світська влада утворила інквізицію(не церковну, а державну). Ну а церкву почали втягувати, бо хто може визначити, відьма(маг) людина, чи ні. Але все це "дрібниці"... інквізиція і пофік що там і чому і як.

Останнє редагування: 26 вер 2014
  5. Robert

Robert Well-Known Member

Диявол прагне показати, що його нема, і гріха теж нема. А раз так - люди чинять що хочуть. Так і попадають в його сітки.

Зате чесно. Дякую за відвертість. Однак запам"ятайте - прийти до Христа ніколи не пізно. Його милосердя - океан, в якому гасяться іскри наших гріхів. Отець Піо казав одному грішнику, який вважав, що йому вже нема прощення - сину мій, ти дуже дорого коштував Христу на Голгофі. Господь завжди прийме людину і ніколи її не відкине, як розкаяного грішника на Голгофі в останні миті його життя. Він не сказав йому - ти ціле життя грішив і жив в беззаконні, приносив зло людям, а тепер хочеш попасти до раю? - іди геть від мене, треба було раніше думати, тепер вже запізно. Але Ісус милосердно відповів йому - ще сьогодні будеш зі мною в раю.

6. artobstrel

давайте, за ЧТО? сожгли живьем человека "милосердно/сердобольные" представители "на петровой" церкви ???
    полный текст не сохранился, что мы точно знаем, Бруно осудили церковники, осудили за не несоответствие генеральной концепции, за это его христиане - сожгли живьем ... что еще надо доказывать ???

доказательства? откуда Вы знаете чего хочет Дьявол ??? а Люди всегда делают что хотят ... было время когда на некоторых территориях власть "на петровой" церкви была абсолютной - разве это был расцвет гуманизма и благонравия? да хрен там - мракобесие, невежество - антисанитария ...

да бросьте, Вы понятия не имеете поздно или нет и куда и как идти, все ваше "знание" не выходит за рамки вашего личного восприятия, а потому вне Вас - не существует ... даже веры как таковой у людей нет, лишь убеждения, которым до Веры как до Киева рачки ...

7. Robert

Robert Well-Known Member

Читайте Святе Письмо, життя Святих

Воно й видно - війни, вбивства, грабунки, святотатства... А, і ще - це все приписують Богові.

А конкретно можна?

Це наслідок життя без Бога.

Ан ні. Це знання - це концентроване знання поколінь тисяч років, Мудрість, дана Богом. Воно всіх, хто цього прагне. Я знаю для чого живу, Хто мене створив і з якою метою.

Згубний вплив комунізму, псевдоправослав"я, яке стало на сторожу Пуйлоської влади, насичене агентами КГБ-ФСБ, "духовенство", що видає себе за християн, яке складається з колишніх мєнтів і воєнних і просто захланних людей, закривають двері до Віри.

8. artobstrel

не правда, Богу приписывают то что делалось под его прямым руководством и с его участием и задокументировано в Библии, других источников о деятельности Бога - нет ... правда несколько странно что всеБог озабочивался только юдеями, но на это как-то не принято обращать внимание ..

бугагашечка ... знание чего? чего кроме изложенного в Библии эти поколения могли узнать? да о том что не Архангелы молнии мечут узнали лет сто как, а Вы - тысячи ...
    разумеется, Ваше - "я знаю" базируется на внутренних установках, с таким же успехом Вы могли бы жить ради Сталина, Фюрера, Ктулху, мирового социализма, мировой демократии и т.д. себя можно убедить в чем угодно - примеров масса, но это не добавляет ни реальности, ни логичности, Вашей вере/убеждениям вне Вас ...

вот дался Вам этот коммунизм, я вопросами религии стал интересоваться лет пять как, какой нафиг коммунизм ...
    ничем не хуже католицизма, правда не "не петре" но за то и без "молота ведьм" ...

это Вы про Папу - Сережу 3-го, или про гомосячее лобби в КЦ, или про "Гот мит унс" ??? то-то христиане ... создали себе какой то комикс, где плохие и хорошие, а на деле все плохие, религия - зло в чистом виде ...

9. Robert

Robert Well-Known Member

Важке насліддя комунізму ... важко відрізнити праведне і грішне, а все, можливо, тому:

а як-би з п"яти років від народження - можливо, було б інше. Тому треба працювати з молоддю.

Колись було важко, люди не мали Святого Письма, воно коштувало як кілька зарплат чи пенсій і передавалось ііз закордону під великим секретом, люди тайкома збирались і читали його, правили підпільні Літургії, таємно хрестили дітей... А тепер все є - відкриті храми, безліч духовної літератури... хто захоче - знайде Істину. Щасти Вам!

10. artobstrel

разумеется, не оформившейся детской психике легче втюхать что угодно ...
    а колись право читать его было удел только служителей культа ... и ?
    ее там нет, Храм - это магазин, продажа свечек, ладанок, индульгенций, освящение тачек, сбор пожертвований - вот цель, и только это ... кто-то конечно находит в храме - что-то свое, но с таким же успехом это можно найти в любом другом месте ...

взаимно!

11. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ми то вже проходили в школі, а згодом у радянських вузах

Ваші пости точка в точку - штампи радянської пропаганди:haha: Ну, ще трохи набралися від писаній родновєров, які з"явились вже після розпаду Союзу... І вартувало на такі нікчемні речі витрачати свій час?

Останнє редагування: 28 вер 2014
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Арта дивний спосіб ведення дискусії.

Піднімає зразу 15 питань по релігії і... повний каламбур. Правда, відчувається, що школа наукового атеїзму не пройшла даремно. Все один до одного, єдине, що до Арта дійшло, на відміну від того предмету, що є якась там вища сила, а все решту залишилося, як в кращих традиціях наукового атеїзму.:)))

Вєрю, но сомнєваюсь....:haha:

13. artobstrel

я так понимаю F уже не равно ma ??? раз это преподавали в советских школах ?
    F=ma в любой "пропаганде" ... я конечно не знаю как там у ктоликов сейчас, но наши попики все успешно ездют на годных машинках, имеют годные домики, и вполне себе довольные морды, с какого? а разве попик не получает за крещение, отпевание ? - получает, а разве свечка не стоит в 20 раз дороже себестоимости ? стоит, а разве облагается налогом продажа ювелирных изделий в церковных лавках? хрена .. ну и зачем церковь ???

да уж не мракобес, коие церкви на людях строят, разговаривают с каменьями, а один это три потому что так НЕ написано :wacko: то ж мне теолог выискался, ты то свою религию раздуплить не можешь, забыл про "христианские убийства" во благо высших целей ??? Вєрю, но не раздупляю .... :facepalm: :) и эти люди мне запрещают ... (с)

14. Radistka

Radistka Rändaj

У Фінляндії випустили документальний фільм «Покинуті: історії тіней вартової башти» (Luopuneet: Kohtaloita vartiotornin varjosta) про людей, що постраждали від Свідків Єгови. Колишні члени організації діляться своїми історіями про зруйновані сімї, стан глибокого внутрішнього замішання, депресії і поступового виходу із складної життєвої ситуації.

http://www.spblife.info/city_life/Docpo ... h_debjutov

Людина - це соціальна тварина, у ній живе потреба бути частиною зграї. Фільм "Покинуті" - про приналежність до зграї. Тільки умови вступу і виходу із зграї дуже відрізняються. «Товариство вартової башти» вимагають від своїх членів певної поведінки, якщо у людини не виходить, або вона починає сумніватися, її із зграї виключають, при цьому усім рідним і друзям що залишаються у стаді, забороняється з відлученими спілкуватися. Назовсім.

Фільм тут (мова фінська, субтитри англійською)

https://www.youtube.com/watch?v=CiiZN2NumB8

• Подобається Подобається x 2
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

"на мій погляд" тре казати...

16. artobstrel

на шо? все что мы видим, знаем, ощущаем это все "на мій погляд" ... все относительно ... то что для тебя не приложенная истина для меня - махровое мракобесие, моя позиция в абсолютном плане несколько сильнее потому что полна исторических примеров и взывает к логике, а так в общем то каждому свое ... проблемы начинаются когда мракобесы начинают свое восприятие за единоверное выдавать ...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

:haha:

Дякую за хороший настрій з понеділка.

18. artobstrel

вот чего ты так возрадовался? надменное высокомерие и лживое превосходство от собственного мракобесия? христиане такие христиане )))

19. Forpost

Forpost Стоїк

то грек ,не переймайся

---------- Додано в 11:33 ---------- Попередній допис був написаний в 11:25 ----------

так пане проходили,а віз з традиційниками і понині там
    http://bibleonline.ru/bible/ukr/40/21/#12

20. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

У Вашому - отак? А нащо Ви туди ходите?

Бо в моєму - ні.

(Але декілька років тому була в якомусь з київських храмів, мала годину часу до прийому в консула, от і зайшла. Так, прекрасний храм, хоча, як на мене, забагато золота, і від дверей до середини - самі прилавки, також коробило. Не розумію, як люди не бачать, і чому їм не заважає.)

Тому це вибір кожного, яку церкву відвідувати, і якого священика слухати. Ну і ціль кожний собі сам обирає.

а де твій аватар? :)