Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Robert

Robert Well-Known Member

Євангелія не суперечать одне одному, а тільки доповнюють. Всі вони були написані під натхненням Святого Духа, тому помилок у них нема. Лука був супутником апостола Павла і, можливо, наочним свідком Христа. В його Євангелії згадується про присутність Юди за столом після освячення хліба і вина.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та просте значення - ви говорите неправду. А про знаки різні і символи і СЄ я вам можу цілий мішок того написати...

---------- Додано в 12:06 ---------- Попередній допис був написаний в 12:05 ----------

За запитання?

3. Robert

Robert Well-Known Member

Грецьке слово πληρωσαι можна перекласти як "виконати" так і "доповнити". У Хоменка - "доповнити". В Турконяка теж. Таким чином, Новий Завіт включає у себе і доповнює Старий Завіт.

4. Forpost

Forpost Стоїк

ще цікаво обчитати навколо
    безумовно .з Іскаріотом угода(крові і тіла) не була укладена , бо на момент укладення, його вже слід простиг.Прошу пані зверніть свою увагу не феноменальне місце про ввійдення диявола(Сатани).

---------- Додано в 12:23 ---------- Попередній допис був написаний в 12:15 ----------

"Изыди,я никогда тебя не знал"(с)

• Подобається Подобається x 1
  5. Hase

Hase зайчик

З вами пане Мих неможливо вести конструктивну бесіду. І перед тим, як когось обвиняти, подивіться самі у дзеркало. Бажаю вам всього найкрaщого.

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:53 ----------

Я з вами погоджуюсь, вони доповнюють одна одну. Один написав стисло, другий дуже детальовано, третій добавив ще інші факти... тому потрібно уважно читати всі книги.
    Можна цитату? щоб багато не писати, дайте знати у якому вірші зачитати, я вже знайду. Дякую.
    Але все ж, коли Юда пішов здавати Ісуса до фарисеїв???

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

СЄ теж заключали договори і працювали з різними організаціями.

---------- Додано в 16:19 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ----------

Ну як?

Ви сказали, що підписав папа, а виявилось, що папа не підписував. Я вас розумію, важко зі мною вести бесіду, а кому нині легко?

Говоріть правду і буде вам легко жити. А якщо помилилися - так і кажіть, всі ж помиляються.

7. Robert

Robert Well-Known Member

Яку саме цитату?

Після того, коли були освячені хліб і вино. В Євангелії також є згадка, що Ісус дав Юді кусень, намочений у миску і після того Юда вийшов.

8. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

ну і в якому всесвіті прояв "справедливості" шляхом масового знищення, може співмешкати з милосердям .... і Ви насправді вважаєте, що вбивство майже усього народу у тому числі і з дітьми від немовляти до підлітка - то "справедливо" ???

9. Robert

Robert Well-Known Member

Да-а-а..., значить, по-Вашому, коли протягом сотень років пухнасті ханаеняни розпалювали своїми дітьми жертовні вогні Молоху, займались релігійною проституцією поклоняючись богині Астарті, тобто поклонялись демонам і творили беззаконня, то вони поступали достойно? Невже для того Господь створив людину?

10. artobstrel

разве я это сказал? я спросил где Вами озвученные справедливость и милосердие ? кому поклонятся двухлетний ребенок? годовалый ребенок? как часто приносили жертвы ? сколько детей в год убивали ханаане ? хотя против того что они уроды и прорядить их дело благое я не возражаю, а так получается как-то по-пуйловски - "убить их детей чтоб они не убивали своих детей" .... ну у пуйла тож самое с русскими ....

11. Robert

Robert Well-Known Member

Милосердя - що давав дуже довгий час на покаяння, а не знищив одразу. А справедливість - покладено край цим безчинствам.

Коли виростав - ставав таким же, як його батьки, а може й гіршим.

Ну-ну-ну, за кілька століть назбиралось... чи треба було продовжувати далі?

Ви багато чіпляєтесь до слова "милосердя", ніяк не хочете побачити його у Господа. Господь нас сотворив, щоб дарувати нам вічне життя і вічне щастя. Щастя і радість такі великі, що людський розум не може цього збагнути. Але людина має вибрати - чи жити за Божими законами, чи відкинути їх і жити життям грішним. Ми, люди, згрішили, відкинувши Божу волю. Небо для нас закрилось. Але Милосердний Господь віддає Свого Сина на смерть, щоб вернути нам втрачене небо. Чи це не найбільший ступень милосердя? Чи Ви згідні пожертвувати своєю дитиною, щоб врятувати чужу, яка до того ж Вас всіляко ображає? Ми куплені занадто дорогою ціною. Але не зважаючи на це, не цінимо її.

12. artobstrel

а он принес им учение? говорил с кем-то из народа ханаанского? я не помню, так как они могли покаяться? разве кто-то говорил - покайтесь и будете жить? неа, просто вырезали всех так сказать провели обезлюживание и все ...
    оооо! это вообще только христиане могли придумать - карать за несовершенное ....

потому как это Вами приведенная характеристика, я цепляюсь - потому что Вы уже сами поняли что там милосердия не много (хотя и не признаете это)
    хочу - покажите, не вопрос может где-то он его и проявил, НО! если из 5 случаев геноцида одно милосердия то это в характеристику - "милосердный" не укладывается, но Вы его почему-то таковым назвали ...
    нет, но ведь Бог знал что будет с сыном, знал для чего он приходит в свет, поэтому термин "своя дитина" не очень уместен, одно дело когда из семьи где все хорошо - хлабысь и отдают ребенка ради великих целей, совершенно другое когда рождение ребенка заранее спланировано для жертвоприношения .... и объясните мне цинизм всемогущего Бога который заставляет страдать Христа ради того что она мог сделать щелкнув пальцами .... ?

а мы не поменялись, ни грамма какие были из неолита такими и остались сейчас ...

13. Hase

Hase зайчик

А інші варiaнти, окрім обману у вас в думках не промелькнули?
    Папа, чи не папа, СУТІ зробленого це НЕ ЗМІНЮЄ! І я не думаю, якщо міністер підписувавши договори з іншою країною, не обговорив це з президентом. Так само, і Ватикан все знав і знає тепер. Вони до сих пір нічого не змінили за що касують до СИХ ПІР державні ґроші Німецької держави. Це при тому, що католики Німеччини платять церкві кожен місяць 9% від своєї зарплати. І до речі, з церкви вийти можна. Наприклад у Німеччині ця процедура триває один день і коштує 50 Євро.
    Пане Роберт, спочатку справляли вони Пассу ( а за традицією всі євреї вечеряють, з однієї тарілки), далі по хронології книжок Марка, Матвія, Івана і навіть Луки:
    справляли Пассу;
    Ісус миє ноги апостолам;
    відправляє Юду;
    започатковує господню вечерю: " Ви залишилися зі мною у моїх випробовуваннях, і я укладаю з вами угоду про царство, - як мій батько уклав угоду зі мною, щоб ви їли і пили за моїм столом у царстві моєму і сиділи на престолах та судили 12 племен Ізраїля." Лука 22, вірші 28 і 29.
    До моченого хліба. Їли колись з однієї таріли. Хліб була одна з складових у святі Пасса, вони його їли до того святкуючи свято. У Марка, пишеться:" Тоді він відповів:"Це один з дванадцятьох - той, хто вмочає зі мною хліб у миску." Марко 14, вірш 20.
    Пане Роберт щодо милосердя я з вами згідна, але питання з знищенням Канаанітів ішлося далеко на за милосердя.
    Чому Бог зробив такий крок пояснити милосердям неможливо. Я розумію, що ви хочете сказати. Дуже коротко чому: насправді тут ідеться за суверенність Бога, jaкий ще Аvраaаму (його потомству) пообіцяв цю землю, з яким від заключив так би мовити "договір" і дав своє слово. чит. Буття 12:5-7 також 15:17:21
    Насправді Роберт в якісь мірі пояснив, що канааніти були жахливим народом, через якого перебрали деякі євреї його традиції, такі, як спалювати першонароджених дітей, як жертву живцем, величезна розпуста іт. д.

Я дам вам цитaти про Содом і Гомору, які може більше дадуть відповідь, чим я:
    "І Авраам, підішовши сказав (це до Бога) "Невже ти знищиш праведного разом з неправедним?" Може вцьому місті є 50 праведних. Невже ти знищиш усе місто і не помилуєш його заради тих 50 приведних? Це ж неможливо, щоб ти знищив праведного разом з неправедним і щоб приведний зазнав того ж, що і неправедний" Неможливо, щоб ти таке зробив! Хіба суддя всієї землі не поведеться справедливо?" На це Єгова сказав:"Якщо я знайду в Содомі 50 праведних , то заради них помилую місто."
    Далі іде їхня розмова доти поки Авраам просить про 10, нащо Бог пообіцяв, що яkщо 10 знайде, то місто він не зруйнує... На сам кінець знайшов він лише Лота ... але спастися дозволив всій його родині.

14. artobstrel

почему? у некоторых получается ....
    а с детками что? а сколько правденых было в юдейском походе из Египта? сколько раз Моисей своим тумаков раздавал ...

15. Hase

Hase зайчик

Бог може бачити людське серце і судити, що це за людина.
    Виведення народу з рабства це вже інше питання. Він мав з ними неймовірно багато терпіння, але карав так само, коли вже всі регістри тріскали.:ireful1: На самому кінці єврейський народ ітак загубив статус божого народу....

16. artobstrel

я о праведниках а не о выводе ...
    угу, хороший бог ... у него свой народ ... и потерю статуса "божего" народа признают только христиане, для самого народа - как были божим так и остались ...

17. Robert

Robert Well-Known Member

Вчення дано було людям від самого початку. Але люди його відкинули. Не всі, як і не тільки одні євреї вірили в єдиного Бога. Наприклад, ще за часів Авраама в Біблії згадується Мелхіседек - цар Салему - "А він був священик Бога Всевишнього"... Бог постійно промовляє до людей - через Писання, совість, пророків. Все в одній книзі не вмістиш. Згадайте пророка Йону - Господь послав його в Ніневію, яка була ненависна багатьом народам, в т.ч. Ізраїлю, така собі теперішня Москва-загарбник. Господь послав Йону, щоб закликати Ніневію до покаяння, інакше зруйнує її. Йона вже смакував картину помсти, зручно вмостившись на пагорбі. Але Ніневія розкаялась і змінилась. Господь її не зруйнував. От Вам і милосердя, і прощення.

---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:37 ----------

Я пояснюю це справедливістю.

---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:43 ----------

Не прискіпуйтесь - там вже було стільки зробленого, і кінця йому видно не було.

Ви помилились.

З чого Ви взяли, що Господь зобов"язаний був віддати на люті муки та жорстоку смерть Свого Сина? З чого Ви взяли, що Христос, друга особа Божа, це повинен був робити? Господь - самодостатній, для щастя Йому нас не потрібно. Тільки велике Милосердя спонукало до такої великої жертви. Христос зайняв наше місце на Хресті. Там, за наші гріхи повинні були бути ми. Але Він добровільно забрав їх у нас, ставши за нас прокляттям. Він викупив нас дорогою ціною. Якби не ця Жертва, небо було б для нас закритим. Але Господь хоче для нас щастя, тому й змилосердився над нами. Якщо переглянути Писання - побачимо, скільки вчинків милосердя зробив Господь. Мусульмани, що теж вірять в єдиного Господа, такого як і ми, тільки мають дещо інший підхід, теж називають Господа милосердним -
    Он – Аллах, и нет божества, кроме Него, ведающего сокровенное и явное. Он – Милостивый, Милосердный (Коран 59:22).
    Хвала Аллаху, Господу миров, Милостивому, Милосердному» (Коран 1:1-2)

---------- Додано в 22:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:01 ----------

От бачите, який милосердний і довготерпеливий Господь.

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

Я не розумію, що Ви цим хочете сказати? Там чітко написано - було освячення хліба і вина, а потім, після того, коли Христос подав Юді кусень, той вийшов. Якщо Ви так прискіпливо ставитесь до хронології, чим поясните те, що апостоли і Христос святкували Пасху на день швидше ніж інші юдеї?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

:mocking:

Жертвы и их предатели. Свидетели Иеговы очень любят подчеркивать, что «среди них страдали за веру не отдельные верующие, а вся организация». Но этот миф легко развенчать. Те из членов организации, кто соглашался сотрудничать с эсесовцами, не удостаиваются какого-либо упоминания. А иногда такие люди оказывались в образе смиренных героев с кардинально подретушированной историей! Например, в 1961 году в «Сторожевой Башне» была опубликована автобиографическая статья одного из руководителей немецкого филиала ОСБ Эриха Фроста. Она называлась «Избавление от тоталитарной инквизиции через веру в Бога». В ней Фрост не только изобразил себя непоколебимо верным христианским принципам, но даже скромно сравнил свою персону с «Даниилом во рву со львами». Однако по горячим следам, в июле того же года популярнейший в Германии журнал «Шпигель» обнародовал информацию о том, что с 1937 года Эрих Фрост лично сотрудничал с гестапо и выдал нацистам не только подчиненных ему «братьев», но и места тайных встреч многих Свидетелей Иеговы. И по сей день руководство ОСБ не желает обращать внимание на странные несовпадения в интерпретации исторической правды. Фрост преподнесен как великомученик, а разоблачения высокопоставленного лица приведут лишь к ненужным вопросам внутри секты, поэтому их гораздо практичней проигнорировать, оставив герою его награды. Однако утверждение, что «своей непорочностью Свидетели Иеговы ярко выделялись», требует более детального осмысления, поскольку «оплаканы» были не только «жертвы», но и их предатели

Головне - суть, нє?

19. artobstrel

юдеи тоже откидывали - но это не меняет их "божести" ....

как я и говорил отдельные факты не меняют общей концепции ... почитал .. какая-то околесица, про поедание КИТОМ!!!!!!!!!!!!! это ж где киты то в средеиземье, да еще кашалоты (другому не съесть) ??? потом про кусты, и иссушение проплешин Ионы знойным ветром ... ну ладно Ниневия, накой над Ионой было издеваться ??? да уж милосердие ...

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:42 ----------

э нет - буду, люди претендующие на истинность своего учения должны все "прискипы" моментально развенчивать пока выходит - вяло ...
    вижу-вижу, что не год то война, смерть, кровь, эпидемии и т.д. интересно послушать рассуждение о милосердии божьем в чумной Европе, где мракобесы кошек истребили, а чуму лечили молитвами и лобзанием реликвий чем еще больше ее распространяли ...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

цікаво читати ваші претензії до Бога.:mocking:

а де твій аватар? :)