Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Я не сміюся над Біблією, мене ваш допис розсмішив...:)

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

а зря, вся религия строится на "тут буквально тут не буквально", но есть разница одно дело сравнить человека со скалой, другое говорить что "Бог сказал то чего он не говорил" и кстати не думали как смешно выглядит та фраза если ее на оригинале читать? "камень ты камень на корой я церковь построю" помнится Петр = камень ...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

є зміст порвнювати Бога і людину?

4. artobstrel

да возьми не Исуса а Петра, и т.д. я не о сравнение персонажей, я о новом витке раскрытия ...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус говорить, що Він прийшов не змінити Закон, а доповнити, але напевно ви "більше" праві.:)))

6. artobstrel

да ваще ржака .. вот дополни мне к "глаз за глаз" - "подставь щеку" ... херенное дополнение, это как бы не дополнение а обновление ...

7. Robert

Robert Well-Known Member

Да-а-а... Давненько не був на форумі. Глип - в Артобстрєла замість дядька з вусами як в кота, і колорадською лєнтою та красною звєздою комуніста-москаля - синьо-жовтий стяг Незалежної! І дописи українською з"явились! То-то, дивлюсь, - патріотизм! Хочеться потиснути щиро руку товаришу-побратиму, але, боюсь, чи не липа?
    Ну, нехай, час покаже. Тепер до релігії. Друже, якщо дозволите Вас так називати, з Богом не жартують. Це не мої слова, а слова полковника кегебіста, який пройшов фронт і вся грудь в орденах. Це він сказав своїй донечці, яка особливо р"яно взялась до научного атеїзму. Якщо Ви хочете серйозно поспілкуватись - я згідний, ми вже давно не діти. Але якщо хочете постібатисть по приколу - то можемо і так, правда, з цього нічого не вийде, а вправлятися з Вами в красномовстві не бачу змісту.

• Подобається Подобається x 1
  8. Hase

Hase зайчик

Так де цитата???

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А отепер ржака дійчно є.:)))

Арт, що ви читали і де? :crazy::)))

10. artobstrel

не липа - бЯрёза, рАдная ... не жмите - опасно .. .

ні, але з усілякими нібито наближеними до нього - ще як ... звичайно, якшо в Вас для мене на запасено православних закидонів на кшалт: "Бозя накажЫт!!!" Бога - справжнього не можливо образити ...
    хочу, але то буде дуже розмазано по поверхні , безглуздо обговорювати питання віри взагалі, ми тут більше дискутуємо про відповідність певних релігійних течій - основному документу, через загальну широту теми, зараз обговорюємо конкретні питання, ось останнє: Мих вважає, що теза про "підставь щоку" є доповненням до "око за око" я вважаю що вони суперечать одна одній ...

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дозвольте додати що не існує такого виду споглядання, яке було б позбавлене своїх етичних цінностей, навіть самого квієтистского. Щонайменше половина всієї моралі негативна і полягає в тому як уберегтися від зла. "Отче наш" налічує менше п'ятдесяти слів, і шість з них присвячені прохання Богу не ввести нас в спокусу. Односторонній споглядач залишає незробленим багато чого з того, що йому слід зробити, а щоб компенсувати, він утримується від багато чого з того, що йому робити не слід.

Коли ми відчуваємо себе єдиними спадкоємцями всесвіту море тече в наших венах і зірки - наші алмази. Коли всі речі сприймаються як безмежні і святі, який мотив може у нас бути для жадібності і самоствердження, для погоні за владою або для ще більш жахливих форм самозадоволення? Споглядальники навряд чи стануть гравцями, звідниками або п'яницями. Як правило вони не проповідують нетерпимість і не розв'язують воєн, не вважають за необхідне грабувати, шахраювати або принижувати бідних.

Архат і квієтисти можуть не практикувати споглядання в його повноті, але якщо вони його практикують взагалі, то можуть відтворювати трансцендентний розум, а якщо вони практикують його у всій його величі, то стають провідниками, крізь яких може йти благотворний вплив у світ затемнених «Я», постійно вмираючих від недостатності (чогось).

12. artobstrel

йййитить о_О

13. Robert

Robert Well-Known Member

Не знаю, як це краще пояснити, Друже, але особисто знав чолов"ягу, який знімав хрест з церкви за комуняцьких часів - кончина його була нагла. Багато чув подібних оповідей і історій. Наприклад - у Львові в костелі була ікона Матері Божої Неустанної Помочі. Польський жовнір на сміх поцілив в ікону, під саме серце. Вважав дуже дотепним свій жарт. Але на виході з костелу "сліпа" куля вразила і його. При чому в те саме місце, куди поцілив в ікону.

За жорстокосердя народу була їм дана заповідь - око за око, зуб за зуб. Тобто, принцип СПРАВЕДЛИВОСТІ. Якщо вибили тобі одне око - вибий і йому око, але не око і ногу, та ще зламай йому усі ребра і вибий зуби, та ще й забери гроші. Та Господь Милосердний і дає людям закон МИЛОСЕРДЯ. Якщо вийшло так, що не зміг дати опору - не мстися. Пробач своєму ворогу. Помста належить Богу. Не носи зла в серці. В моливі "Отче наш" є слова - і прости нам гріхи наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. Є ще чудова притча, про те, як Господар простив своєму боржнику гігантську суму, а цей вибачений боржник не хотів подарувати кілька копійок своєму боржнику. Христос прощає нам наші гріхи, на Хресті на Голгофі милосердя перемоголо справедливість. то чи не повинні ми чинити так само, якщо хочемо наслідувати Христа і успадкувати Царство?

• Подобається Подобається x 2
  14. artobstrel

знаю массу историй, как никто не трогал крестов, икон и при этом попадал под молнию, сбивался машиной, сгорал при взрыве баллончика с монтажной пеной, сбивался трамваем и т.д. да у меня каждые сутки одна-другая такая история, фольклор то все ....

не возражаю,
    а чего раньше не дал? он тогда не был Милосердным? очередная эволюция Бога ?????? БОг это Бог как по мне, он дал свои заветы, что это за бог если он эти заветы корректирует в процессе ??? как по мне это исключительно людское, а вот то что люди прикрываются БОгом пишут "священные" писания, пророчествуют и т.д. так в этом новости нет ...

15. Robert

Robert Well-Known Member

Бог зразу дав людині РАЙ. Він ОДРАЗУ дав їй все. Але людина порушила одну-єдину Божу заповідь і послухала слів сатани замість Милосердного Бога. Та Господь не відкинув людину, а завжди йде ПЕРШИМ їй на зустріч. Як пише апостол - де зростає гріх - там множиться благодать.

16. artobstrel

да, двум людинам ... так бы и жили себе припеваючи, двое ...
    ну Бог знал что так будет, милосердного? это когда младенцев египетских душил? или когда "всех детей мужского рода - убейте, и дев познавших мужей - убейте" ???? или когда благополучную жизнь Иова чисто по приколу превратил в ад ? сомнительная характеристика - милосердия ...
    например? потоп? когда спаслась горстка а остальных не вошедших в рамки концепции умертвили? или когда кучка иудеев решила помолится другому Богу, что с нимим сделали? простили? переубедили? запугали? нет - убили ....

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Те, що людство взагалі зможе коли-небудь позбутися Штучних Раїв, представляється малоймовірним. Більшість людей ведуть життя у гіршому вигляді настільки болісне, а в кращому - настільке монотонне, бідне і обмежене, що позив і прагнення перевершити себе хоча б на кілька миттєвостей завжди було одним з основних апетитів душі.

Мистецтво, релігія, карнавали, сатурналії, танці, слухання ораторів - це Двері В Стіні. А для приватного, повсякденного користування, завжди існували хімічні інтоксикантам. Всі заспокійливі засоби та наркотики, що приводять людину до стану овоча, все ейфорики, які ростуть на деревах, галюциногени, що дозрівають в ягодах або вичавлювати з коріння - все без винятку були відомі і систематично використовувалися людськими істотами з незапам'ятних часів. І до цих природних перетворювачів свідомості наука додала свою частку синтетичних речовин - хлорал, наприклад, бензедрин, броміди і барбітурати.

18. Forpost

Forpost Стоїк

фарисеї всвоєму репертуарі
    плюнь їм в очі а вони все божа роса

• Подобається Подобається x 2
  19. Robert

Robert Well-Known Member

Так, для початку двом людям - спершу Адамові, а потім і Єві. Ніде не пише, що цей ланцюг мав би завершитись. Однак, для гріху вистачило і двох.

Давайте, не будемо забувати про ГРІХ. Саме гріх став наслідком всіх нещасть. Гріх настільки велике зло, що людина сама ніколи не може його відкупити. Але й тут Господь проявив велике милосердя - він не знищив все людство.

Щодо смерті первенців у Єгипті. Єгиптяни жорстоко утискали євреїв, а крім того вбивали їхніх дітей

22 Тоді повелів фараон усьому народові своєму: Усякого сина, що вродиться в євреїв, кидайте в річку; а кожну дочку лишайте живу.

Чи не відплата це єгиптянам за їхні злочини? Та, напевно, і цього можна було б уникнути, якби фараон послухав Божого наказу і відпустив ізраїльтян - смерть первенців не була першою карою, а останньою, можна було схаменутись і уникнути кар.
    Тобто, за гріх завжди є відплата. Навіть євреям - зруйнування Єрусалиму, загибель ізраїльтян, вигнання уцілілого народу.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Роберте, дивуюсь вашому терпінню і нехай Бог вас благословляє. Але чи варто їм далі щось доказувати? Ви ж бачите, що починаючи з атеїстів Артобстрела і Дзеко і закінчуючи єговістами, вони ж не вірять в Біблію. І сюди приходять насміхатись над біблійними істинами, християнами, християнством і самим Христом.
    Думаю, тут є актуальна порада про бісер...

а де твій аватар? :)