Свідки (2)

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем MARTINI, 14 бер 2011.

1. Сергій Бадач

Сергій Бадач миється в бані

Педро, ви щось по суті заперечити можете? Ні, тому облиште образи, я на таких як ви не ображаюсь.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Скільки раз я вже про це писав...

Збір людей - це необовязково церква, це може бути колгосп, болільники на футболі - теж збір людей. А церква - поняття ширше, ніж просто збір людей, це ще й містичне Тіло Господнє, тому нормальний грамотний перекладач ніколи не напише "збір людей" ЗАМІСТЬ "церква".

---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 13:59 ----------

підставте сюди замість Церква - зібрання людей і ви побачите яку нісенітницю ви пишите.

• Подобається Подобається x 3
  3. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

тадам:
    оригинал Нового завета до нас дошел не греческом, а следовательно буквально переводится - собрание ... а все остальные мистицизм то уже надуманное .. например Собрание и собрание, церковь и Церковь и ежу понятно что Церковь Христова - это совокупность новозаветных доктрин пропагандируемых организованной группой ...

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:22 ----------

та геть не гірші за Сованароллу і єже ... лише у форматі диспуту (не суперечки) робити висновки про організацію по її засновникам та лідерам то шлях для традиційного християнства - ну дууууже стрьомний, бо в традиційних релігіях, там на початку, такий жах, що куди тому Раселу ....

---------- Додано в 21:36 ---------- Попередній допис був написаний в 21:27 ----------

объяснитесь, что вы имели в виду, что в Библии деток пачками не режут?
    ... еще один адепт мультика "Супер книга" ?

4. Levko

Levko Well-Known Member

Ви перерахували просто християнські конфесії. Окремо жодна з цих конфесій не може вважатися єдиною Христовою Церквою.
    Слово "Єдина" означає спільність усіх християнських конфесій.
    Кожна конфесія має свої особливості, але об"єднує їх і робить Церкву єдиною якраз те, що кожна з конфесій визнає Ісуса як Сина Божого. Так само як Петро визнав, що Ісус є Сином Божим і на цьому визнання Ісус сказав, що збудує Свою Церкву.

5. talavoda

talavoda Well-Known Member

Якщо Вас справді цікавлять відповіді на ті питання, що у Вас виникають, можливо, варто пошукати хороші Біблійні студії у Вашому місті...
    і також, можливо, що Ви деякі речі сприймете по-іншому.
    Це лише пропозиція, тому не сваріться, якщо вона вам не підходить. :)

• Подобається Подобається x 1
  6. artobstrel

ага, нашо мені студії ? http://bibleonline.ru/ ось найкраща студія ... та питання було до тієї людини яка сказала що в мене кавардак у голові, найчастіше такі заяви роблять ті хто сам у предметі обговорювання "ні в зуб ногою"...

---------- Додано в 22:57 ---------- Попередній допис був написаний в 22:50 ----------

не буду ) я ж не релігійний фанатик, тому спокійно сприймаю усе що містить хоч якусь логіку ... я спілкувався з різноманітними пасторами, місіонерами і т.і. як правило це були представники т.з. сект: євангелісти, свідки, 7днівці навіть мормони ) спілкуватися з ними можна але усі вони біблію крутять як циган сонце, "тут ми сприймаємо буквально" у наступному рядку - "алегорично", "тут дослівно сказано -"це ж сам Бог сказав"", на наступній сторінці - "малося на увазі, і взагалі не слід сприймати буквально" ....

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

вікіредія - це, звичайно, останній стовп істини. Почитайте ше раз про церкву, де я приклад з Біблії привів, а вдруг, зрозумієте?

8. talavoda

talavoda Well-Known Member

Тут я з Вами погоджуюсь... Але для глибшого розуміння інколи потрібні ширші знання.
    Наприклад, поєднання написаного в Новому Завіті зі Старим... самому це осилити дуже важко.
    Можна читати твори Вчителів Церкви... тобто, шукати своє.
    Але це, звичайно, Вам вирішувати.

9. artobstrel

не, не канает, кабы ты привел греческий перевод слова - церковь из оригинального текста, это еще имело бы смысл, а так - "вика не тащит, пруффов не будет" ... уж извии но пока церковь=собрание ...
    ага, и в это "ширше" каждый пхает свое видение и мироощущение, свидетели вычитали что переливание крови запрещено - хотя в Библии про это ни слова, католики - троицу придумали, и т.д. так что никакое это не "знание" это подстраивание священного текста под свою концепцию ....

а что там осиливать? Бог который все знает, что было что будет, дает в одном источнике два противоположенных принципа ...
    они все ограничены Библией, а ее я и без них могу почитать ...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

До Колоссян 1:24
    Тепер я радію в стражданнях своїх за вас, і доповнюю недостачу скорботи Христової в тілі своїм за тіло Його, що воно Церква;

Встав сюди замість Церква - Собраніє людей і поясни зміст написаного.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Католики не придумали Трійцю.
    То в Писанні все є- Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий.

12. artobstrel

а че втсавлять если на старогреческом церковь и переводится буквально - собрание ??? но у нас с тобой предмет спора невнятный, я и не настаиваю что Церковь и собрание клуба огородников это одно и тоже ...

---------- Додано в 11:04 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

а слово "троица" есть ? неа, тоесть такой важный и практически определяющий элемент на котором стоит и которым истово размахивает церковь в частности на Петре, Бог не счел нужным четко прописать .... как по мне спроси бога про троицу и т.д. он бы ответил: "вы там сбрендили все? мне побоку с чем вы носитесь с троицей, крестами, столбами, плащаницами и гробами Господними, уважайте Меня, исполняйте то что сказал я - все, все спаслись, все в раю"

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви і Сергей - аспирант переводчики плохие, специалисти перевели - церковь, а не собрание. Я им доверяю.

"на сей скале построю Свое собрание":)))... или "на сей скале построю свою Церковь..." ?

---------- Додано в 11:22 ---------- Попередній допис був написаний в 11:13 ----------

Один з учнів звернувся до Ісуса, щоб Він показав Отця і що відповів Ісус?

• Подобається Подобається x 2
  14. artobstrel

а тут не в переводе дело, есть понятие - антология слова, и толкование слова Церковь:
    вот и все, я тебе уже говорил я не считаю церковь как явление собранием огородников, я говорил об антологии слова ...

---------- Додано в 11:28 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

10. Разве ты не веришь, что Я в Отце и Отец во Мне? Слова, которые говорю Я вам, говорю не от Себя; Отец, пребывающий во Мне, Он творит дела.
    (Св. Евангелие от Иоанна 14:10) и ? ниче не потеряли? и где Троица ???? то есть эта фраза, которую любой вменяемый человек поймет как указание на то что Исус проекция Бога на людей, тобой воспринимается как прямое указание сидения Бога в Исусе ???? как тогда объяснишь их - диалоги ?????

• Подобається Подобається x 2
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

8. Говорить до Нього Пилип: Господи, покажи нам Отця, і вистачить нам!
    9. Промовляє до нього Ісус: Стільки часу Я з вами, ти ж не знаєш, Пилипе, Мене? Хто бачив Мене, той бачив Отця, то як же ти кажеш: Покажи нам Отця?
    (Від Івана 14:8,9)

То не проста річ. З однієї сторони Ісус і Отець окремі особи, а з іншої... Прояв Бога у трьох особах. (про Святого Духа окрема розмова). Чи ви думаєте, що якщо є Син Бога, то мусить бути і матір у духовному плані? Напевно, не все так просто, вірніше, не все є так ТАМ, як у людей, а ми говоримо людськими категоріями. Ви читаєте Біблію і читає Біблію людина духовна, а висновки будуть різні. Тому що Святий Дух ВЧИТЬ і ПОКАЗУЮЄ, але кому? Духовній особі, чи комсомольцю? Тому є привід довіряти не читачам, бо читати багато хто вміє, як і багато хто вміє і думати, але якщо нема зверху Божого натхнення, то книга книг є закрита. Або довіряй духовним особам, або сам ставай духовним.

16. artobstrel

пруффы ??? никто никого ничему не учит .... это лиш воцерквленный завуалированный с налетом якобымудрости тезис: "сколько людей столько мнений" вот тебе дух показал ? лучик навел? ангел пришел? во сне Моисей возвестил? тогда с какого перепугу ты решил что твое видение боговдохновленно и т.д. ????????????
    уголовный кодекс, понятен и атеисту и трактористу, а вот слово Божие для избранных? скорее некая группа хочет чтоб так считали, для того что б свои идеи продвигать как истину ...

17. Levko

Levko Well-Known Member

Таке враження, що для вас важливіше, щоб було в Писанні слово "троица", ніж існування Тих, Хто складає ту "троицу"?:)

От, скажімо, ні в яких державних реєстраційних документах ніде немає слова сім"я. (Мається на увазі Левкова сім"я). Зате у всіх документах записане, моє їм"я, ім"я моєї дружини, імена моїх двох дітей. Я, дружина і мої діти(поки ще малі) складаємо одне ціле, котре позначається словом "сім"я".

Так само і в духовних речах. Ніде в Писанні немає слова "Трійця", проте дуже ясно і чітко записані Особи Отця, Сина і Духа Святого. Вони є різні, але водночас Єдині.

18. Moskal Charivnik

Moskal Charivnik Комуняку на гілляку!

ЗА БАБЛО - "Is fecit, qui prodest"(с)

19. artobstrel

мне важно что группа лиц называющая себя последователями Бога утверждает что только они ему следуют, знают как, а все остальные - еретики .. при этом основу их доктрины составляет что-то придуманное ими же - волюнтаризмъ!
    как Карл Маркс, Фридрих Энгельс и Ленин ? они разные но они едины в своем стремлении к Коммунизму , так ? так это людское все, и как правило не соответствующее истине ... особы записаны а вот о том что они водночас - єдині - ни-че-го ... а вопрос - повторюсь - не праздный, столп веры ....

---------- Додано в 12:42 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

исключительно за бабло, на примере православной церкви, как только церковь лишалась поддержки государства - ей сразу приходил полукердык ...

• Подобається Подобається x 4
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це ви так думаєте, а ось що каже Письмо:

11. А коли вас водитимуть до синагог, і до урядів, і до влад, не турбуйтеся, як або що відповідати чи що говорити,
    12. Дух бо Святий вас навчить тієї години, що потрібно казати!
    (Від Луки 12:11,12)

а де твій аватар? :)